Ladataan...

Blogin seuraamiskanavien päivitys tulee ajankohtaiseksi nyt huomisesta lähtien, kun perinteinen ja kotimainen Blogilista lopettaa toimintansa. Monissa blogeissa tätä muutosta on kohdeltu elämää suurempana tragediana, mutta itse olen alkanut käyttää Blogilistaa vasta oman blogin aloitettuani, joten menetys tuottaa minulle vain lähinnä käytännön tuskaa. Olen perinteisesti ollut itse bloggaajien kannalta se hankalin mahdollisin määritettävä lukija, sillä monta monituista vuotta kävin blogeissa päivittäin kirjanmerkkien kautta. Nyt erilaiset seurantatavat ovat tulleet itselle tutummiksi, joten tässä tiivistettynä blogin seuraamispalvelut ja sosiaalisen median linkit:

  • Lily: rekisteröidy tänne Lilyyn tuosta vasemmasta yläkulmasta ja seuraa blogiani! Rekisteröityneenä kommentointi ja muidenkin blogien seuraaminen on helpompaa.
  • Facebook: linkkaan tänne kaikki postaukset, ja ajoittain jaan täällä uutisia ja blogissakin olleita valokuvia. Blogipostauksia voi kommentoida tännekin, jos siltä tuntuu!
  • Bloglovin': kansainvälinen versio Blogilistasta, johon päivittyy automaattisesti kaikki blogipostaukset.
  • Twitter (@MariaVariety): yleisiä huomioita televisiosarjoista ja uutisten jakoa sekä ajoittaisia livetwiittauksia hauskoista ohjelmista.
  • Instagram (@mariavarietyshow): kuvia televisiosarjoihin liittyen sekä yleistä kuvitusta elämästäni blogin ympärillä.

 

Share

Ladataan...

Tämä viikonloppu on täynnä erilaisia valmistujaisjuhlia ja koulujen loppumisia, kun tuhannet saavat ylioppilaslakkinsa tai valmistuvat ammattiin. Yhtä monet tuhannet lopettavat yläasteen tai ala-asteen, puhumattakaan maailman söpöimmistä kevätjuhlista päiväkodeissa ja esikouluissa ympäri Suomen. Meille muille, jotka olemme jo eläneet aikoja sitten omat yllä olevat kokemuksemme, ja joilla ei syystä tai toisesta ole ilona tai velvoitteena muiden läheisten vastaavia juhlia, haluamme ehkä tänä viikonloppuna keksiä muuta tekemistä. Kun jokirannat ja puistot valtaavat yläasteensa päättäneet ja baarit ovat täynnä erilaisia lakkipäitä, haluan minä ainakin pysyä kaukana kaikesta juhlahumusta. Tulee vaan niin vanha olo, kun muistaa, kuinkas monta vuotta niistä omista ylioppilasjuhlista onkaan!

Koska nostalgia on todennäköisesti hyvin läsnä monella meistä vanhoista tänä viikonloppuna, kokosin tähän postaukseen tv-sarjavinkkejä asian tiimoilta. Netflixistä löytyvien suosikkisarjojen high school graduation -jaksoja on hauska katsoa, varsinkin, jos televisiossa on valmistuttu lukiosta samoihin aikoihin kuin itse katsojakin. Tässä teille nostalgiaa oikein urakalla!

Video: Buffy the Vampire Slayer trailer for "Graduation Day (Part 1)" (S03E21)

Jos mietitään eeppisiä lukion valmistujaisia amerikkalaisissa televisiosarjoissa, ei Buffy the Vampire Slayer -sarjaa rajummaksi ja räjähtävämmäksi pääse kovinkaan moni. Varsinainen valmistujaisjakso näytettiin oikeastaan kahdessa osassa, ja tällä tuplajaksolla nivottiin yhteen monta eri juonikuviota ja saatiin monelle hahmolle tärkeitä alkuja ja loppuja. Amerikkalaisissa sarjoissa yleensäkin 'high school graduation' on iso juttu, koska sillä voidaan kuvastaa varsinaista muutosta, kun koulu kotona loppuu ja college suuressa maailmassa odottaa. Monesti tämä tarkoittaa myös kaveriporukoiden hajaantumista, ja oman identiteetin löytämistä erillään lauman tuomasta turvallisuudesta. Kuvainnollisesti valmistuminen nähdään myös aikuisuuden ensiaskeleena, joten sarjoissa siihen liitetään monesti seksi ja varsinkin se ensimmäinen kerta.

Video: Roswell trailer for "Graduation" (S03E18)

Yleensä teinisarjoissa 'high school graduation' nähdään kolmannen kauden viimeisessä jaksossa, mutta Roswell veti vielä pidemmän korren ja lopetti koko sarjan valmistujaisjaksoon! Usein tällaiset jaksot ovat normaalistikin täynnä kyyneliä eroavien ystävien kesken, ylpeiden vanhempien halauksia, yllättäviä julistuksia tulevaisuudensuunnitelmista ja vähintäänkin yksi liikuttava puhe, mutta kaiken eeppisyys vain kasvaa, kun kyseessä onkin yhtäkkiä sarjan viimeiset hetket. Itse asiassa tämä sarja oli ehditty lopettaa jo kerran aikaisemminkin, juuri ennen kuin toisen kauden finaalijakso näytettiin. Sarja kuitenkin vaihtoi kotikanavaa ja sai yhden lisäkauden. Ottaen huomioon tämän epävarmuuden tulevaisuudesta, on sarjan tekijöiden pakko olla ottanut mahdollinen loppuminen huomioon tätä kolmannen kauden finaalijaksoa tehdessään. Varsin yleisestihän amerikkalaisissa teinisarjoissa valmistujaisjakso toimii omalla tavallaan aina lopetusjaksona: jos riskiä muuttuvista kuviosta ei haluta ottaa, voi sarjan pätkäistä aina tästä kohtaa. Jonkinlainen tulevaisuudensuunnitelma löytyy kaikille hahmoille yleensä, ja sekin on osa amerikkalaista ylidramatisointia. Vai kuinka monessa suomalaisohjelmassa muistatte nähneenne lakkiaiset? Minä muistan vain yhdet: Ruusun aika, ja Merin saama ruusumeri hullantuneelta kukkakauppiaalta!

Video: Glee trailer for "Goodbye" (S03E22)

Valmistujaisjaksot ovat suuri vedenjakaja aina hahmoille, kun tuttu rutiini murtuu koulun loppuessa ja ystävien muuttaessa pois, mutta vielä suurempia vedenjakajia tällaiset jaksot ovat itse televisiosarjoille. On aina suuri riski muuttaa perustavanlaatuisesti minkä tahansa sarjan premissiä, ja 'graduation' tekee sen kaiken niin radikaalisti. Useimmat sarjat selviävät tästä muutoksesta hienosti, mutta joillakin sen oman grooven löytäminen kestää vähän kauemmin. Glee:n kolmoskauden loppuessa valmistujaisiin oli kaikille itsestäänselvää, että nyt Rachel lähtee vihdoin kokeilemaan siipiään suureen maailmaan. Neljännen ja viidennen kauden räpiköiminen suurissa vesissä ei kuitenkaan ollut katsojille kovinkaan vakuuttavaa kokonaisuutena, vaikka upeitakin hetkiä koettiin. Sarja tuntui löytävän oman juttunsa vasta uudestaan viimeisellä eli kuudennella kaudellaan, kun sarjan polttopiste siirtyi takaisin tutuille lukion käytäville. Tätä kolmannen kauden lopettavaa valmistujaisjaksoa voi helposti, siis, pitää yhden aikakauden loppuna, kun asiat olivat vielä tuttuja ja turvallisia.

 

Eikä olekin hienoa kuinka vanhojen sarjojen mainospätkiä voi löytää YouTubesta? :)

 

Kuva: FOX

The Variety Show on osa Netflixin Stream Teamiä

Share

Ladataan...

Amerikkalaista televisioviihdettä on ravistellut viimeisen viikon aikana ison luokan skandaali, kun kristinuskostaan ja omanlaisesta perhekoostaan tunnettu Duggareiden perhe on keskellä valtavaa hullunmyllyä. Perheen vanhin poika Josh Duggar myönsi viime viikolla käyttäneensä 15-vuotiaana hyväkseen useampaakin alaikäistä tyttöä. Hän on käynyt asian läpi aikanaan viranomaisten kanssa, mutta varsinkin hänen vanhempansa Jim Bob ja Michelle ovat saaneet kritiikkiä siitä, että heiltä meni tuolloin yli vuosi viedä Josh viranomaisten puheille, sillä Josh lähetettiin ensin kristilliseen hoitolaitokseen. Koko asiasta puhutaan mediassa hirveän epämääräisin termein, joten on vaikeaa tietää, mitä oikeasti on tapahtunut. Mediassa käytetään sanaa 'molestation', mikä teknisesti voi kattaa sekä hyvin lieviä että aivan hirveitä asioita. Huhut kertovat hyväksikäytön toisten osapuolien olevan ainakin osaksi hänen omia siskojaan, mutta tätä ei ole virallisesti kommentoitu (vaikkakin se on päivänselvää esille kaivetussa poliisiraportissa, ja samainen raportti osoittaa hyväksikäytön olleen sieltä lievimmästä päästä, jos näin voi sanoa). Joka tapauksessa TLC veti nopeasti 19 Kids & Counting -realityn pois ohjelmistostaan, ja toistaiseksi se on hyllyllä niin Yhdysvalloissa kuin meillä täällä Suomessakin (varmistin tämän SBS Discoveryltä, joka on esittänyt ohjelman aikaisempaa versiota Friillä).

Mainostajat kaikkoavat ohjelman yhteydestä kuin rotat uppoavasta laivasta, mutta osa sympatiosta on muun perheen puolella, vaikka Joshia itseään ja hänen vanhempiaan paheksutaankin. Koska Duggarin perheen seikkailut ovat olleet hyvin suosittuja, kaavaillaan nyt uutta spin-offia perheen kahden nuoren pariskunnan ympärille. Jill Duggar meni Derick Dillardin kanssa naimisiin viime kesänä, ja he saivat juuri viime kuussa ensimmäisen lapsensa. Jillin pikkusisko Jessa meni myös viime vuonna naimisiin, ja hän odottaa miehensä Ben Seewaldin (kuvassa yllä) kanssa esikoistaan syntyväksi myöhemmin tänä vuonna. Omien parisuhteidensa myötä heittämällä perheen suosituimmaksi nousseet Jill ja Jessa voisivat monen mielestä jatkaa perheen realityperintöä, varsinkin kun Josh ja vanhemmat menevät nurkkaan häpeämään.

Tämä skandaali on kokonaisuudessaan hankala asia, joka muuttaa muotoaan median käsittelyssä jatkuvasti, ja koko perhe on tulilinjalla ankarimpien mielestä. Monet vihamielisimmät kommentoijat tuntuivat oikein riemastuvan tästä skandaalista, ja kommentoijista huokuu teennäinen oikeamielisyys, mikä juontaa juurensa monen ärsytyksestä Duggarin perheen avoimesta uskovaisuudesta. Monet tuntuvat myös olevan nyt oikeutettuja sanomaan, että 'tiesin, ettei kukaan ole oikeasti noin hyvä ihminen'.

Totta on, että Duggareiden taru Amerikan ihmeellisimpänä ja suurimpana realityperheenä on sellaisenaan lopussa, mutta en millään jaksa uskoa, että tämä skandaali lakaisisi koko laajan perheen julkisuudesta. Ihmiset eivät yleensä osaa antaa anteeksi tai unohtaa tällaisia asioita, joten suuria muutoksia perheen julkiseen esittämiseen tullaan varmasti tekemään. Ehkäpä vastaus onkin toisen sukupolven painottamisesta, josta Josh Duggar on vanhimpana lapsena ollut aina jonkin verran erillään.

 

KUVAt: TLC
Share

Pages