Ladataan...

Muistatteko, kun suureleisesti kuulutin elämäni ensimmäisestä varsinaisesta dieetistä lokakuun loppupuolella? Reilu viikko tuon postauksen jälkeen tein positiivisen raskaustestin, joten siitä eteenpäin vatsani on ollut aivan toisenlaisen huolen kohde. Jos kaikki menee hyvin, meille tulee kesällä vauva! <3

Vuodenvaihteessa alkanut työttömyyteni sattui suunnittelemattomasti hyvään kohtaan, sillä kieltämättä on ollut mukavaa, kun on voinut keskittyä kuuntelemaan oman kehon vointia. Samaan aikaan huomaan ärsyyntyväni suuresti ihmisten toivottaessa minulle hyviä aikoja keskittyä omaan ja vauvan hyvinvointiin. Kyllä tämä raskaushormonien omituisuus on tullut meilläkin, siis, jo tutuksi, mutta onneksi aika lievästi!

Alkuraskaus oli aika hankalaa aikaa, kun viikko toisensa jälkeen erilaiset oireet valtasivat tilaa, ja suurimpana oli kaikenkattava väsymys. Töiden jälkeen makasin illat sohvalla, katsoin SuomiLOVE:a vollottaen, ja soitin mieheni tuomaan minulle hampurilaisia. Fyysisten oireiden ohella huolta aiheutti jo heti alussa vauvanalusta huolehtiminen, ja teinpä jopa viikko ensimmäisen testin jälkeen uuden testin vain hermoja rauhoitellakseni. Apteekin setä kyllä sanoi, että vika ei ole testissä vaan minun päässäni. Tässä vaiheessa itseänikin alkoi jo naurattaa, ja onneksi olemme osanneet kaiken uudenlaisen huolehtimisen ohella nähdä myös ne hauskan positiiviset puolet. Parina iltana ylikehittynyt hajuaistini sai minut vaatimaan miestäni selvittämään, miksi tietokonehuoneessamme haisee home, kunnes tajusin myöhemmin tuoksun johtuvan jalkavoiteestani.

Ihaninta tässä kaikessa on se pakahduttava rakkaus, jota tunnemme mieheni kanssa toisiamme kohtaan sekä pikkuruista bebeämme kohtaan. Huoli on kova, mutta samalla tiedostamme rajoittuneet mahdollisuutemme asioihin vaikuttamiseen. Bebe ilmoitti tulostaan hurjan paljon nopeammin kuin olimme ajatelleet, joten ajatukseen sopeutuminen vei varsinkin minulta jonkin aikaa, mutta mieheni on ollut myytyä heti kerrottuani plussan ilmestyneen ruutuun.  Olemme kertoneet ihmisille sitä mukaa, kun olemme heitä kasvotusten nähneet, ja toiseksi ihaninta tässä kaikessa onkin ollut ihmisten iloiset ja onnelliset reaktiot meidän puolesta. 

 

<3

 

 

 

Kuvat: Pauliina Ruokonen Photography.

Ladataan...

Välillä tuntuu, että Suomi on televisiomaailman periferia, ja että televisiosarjoja ja niiden uusia kausia ostetaan Suomeen vasta, kun ne päätyvät televisiomessujen alelaariin. Nykyään tilanne on usein kuitenkin positiivisesti yllättävä, vaikka edelleenkin kuljemme keskimäärin vähintään yhden kauden jäljessä amerikkalaisista alkuperäisesityksistä. Jos sarjoja haluaa katsoa laillisesti ja kaikkia käyttöehtoja pilkulleen noudattaen käymättä siellä harmaalla alueella, täytyy katsojana tyytyä suomalaisten televisiokanavien ja -palveluiden ostoihin. Jotkut sarjat ovat selkeästi tietyille tahoille trendikkäitä, jolloin niitä ostetaan Suomeen esitettäväksi kohtuullisen nopeasti, ja kunnon jackpot saadaan silloin, kun tänne halutaan ostaa meillä innostava sarja, joka ei ole siitä kalleimmasta päästä Jenkeissä.

Keräsin tähän postaukseen MTV Katsomossa tällä hetkellä pyöriviä sarjoja, jotka saavat ainakin minut innostumaan. Katsomoa kannattaa ehdottomasti käyttää, vaikka varsinkin televisiosovellusten ohjelmalistaus näyttää hirveän tunkkaiselta kaikkine lasten- ja realityohjelmineen; kannattaa käyttää uusien sarjojen bongailuun joko palvelun etusivua, johon on nostettu viimeksi lisättyjä suosittuja ohjelmia, tai verkkoselaimen kautta käytettävää ohjelmalistausta, josta voi erotella suoraan ulkomaiset sarjat. AVA:lla alkoi viime sunnuntaina kolmas tuotantokausi historiallisesta draamasaippuasta Valtiatar (eng. Reign). Näitä kolmannen kauden jaksoja on esitetty Yhdysvalloissa kymmenen kappaletta, emmekä siten ole kovin paljoa jäljessä. Aikaisemmin sarja on aloittanut Suomessa uudet jaksot jo marraskuussa, joten hiukan kauemmin sarjan kotimaiset fanit ovat joutuneet odottamaan tällä kertaa. Historiallisia yhteyksiä hyödyntävä mutta ne varsin vapaamielisesti ottava Valtiatar on uusimmalla kaudellaan kolmen kuningattaren leikkikenttä, sillä Ranskan ja Skotlannin alati muuttuviin suhteisiin lisätään soppaa hämmentämään toisen kauden viimeisessä jaksossa esitelty Englannin kuningatar Elizabeth. Maryn omat suhteet muuttuvat monta kertaa eikä dramatiikalta vältytä, ja nuoren kuningattaren lähipiirissä myös järjestellään parisuhteita ja valtiosuhteita yhtä vauhdikkaasti kuin meillä työkalenteria. Valtiatar Katsomossa!

Hämmentävän nopeasti ja kovin pienin fanfaarein AVA otti pari viikkoa sitten esitykseen Modern Family -komedian uudet seitsemännen kauden jaksot. Yhtä hämmentävää on niiden esitystapa: sunnuntai-iltaisin sarjasta näytetään kerralla kaksi jaksoa! Fanit eivät varmaankaan tästä valita, mutta kokemus (ja yksinkertainen laskuoppi) on opettanut, että alkuperäisjaksot on tällä tekniikalla otettu kiinni hyvin pian, ja katsojat joutuvat keväämmällä taas odottamaan uusia jaksoja välttämättömän tauon aikana. Ymmärrän, että tämä 'kaksi jaksoa kerralla' -taktiikka on MTV Oy:n tapa taistella Netflixin kaltaisia suoratoistopalveluita vastaan, mutta se rikkoo sarjojen tarkoitetun katselukokemuksen ja on siten pitkällä tähtäimellä katsojille huonompi asia. Modernin perheen uusimmalla kaudella meininki jatkuu pitkälti hyväksi havaitulla kaavalla perheiden arkisähellyksellä! Henkilökohtaisesti odotan eniten jonkinlaista positiivista ratkaisua Haleyn ja Andyn suhteelle. Moderni perhe Katsomossa!

Aivan uusi tuttavuus Suomessa on Witches of East End, joka on Lifetime-kanavan vuonna 2013 alkanut draamasarja. Pikkukaupungissa asuvat äiti ja kaksi tytärtä ovat noitia, ja tyttäret saavat tietää omista voimistaan mystisten tapahtumien jyllätessä kotikonnuilla. Perhenoitiin kuuluu lisäksi äidin sisko, ja naisien ympärillä pyörii ihan mukavannäköisiä miehiä, luonnollisesti. Äitinä nähdään elokuvista enemmän tunnettu Julia Ormond, toisena tyttäristä rouva Magic Mike eli Jenna Dewan Tatum, ja äidin siskona on televisiosarjojen veteraani Mädchen Amick (mm. Twin Peaks ja Gossip Girl). Tätä sarjaa tehtiin kaksi kautta, ja Katsomossa on vielä pari päivää katsottavissa sarjan ensimmäinen jakso, joten aivan hyvin ehtii noitakuvioiden mukaan hypätä! Witches of East End Katsomossa!

Omiin lempisarjoihini jo vuosia kuulunut Bones aloitti maanantaina MTV3:lla jo 11. tuotantokautensa, ja Yhdysvalloissa käydään kovaa kuhinaa siitä, että tämä kesken oleva kausi jäisi sarjan viimeiseksi. Kyllähän sarja väistämättäkin jo toistaa itseään, mutta hyvä on aina hyvä! Tällä hetkellä minua ei haittaa sarjan itsensä tapahtumat vaan jälleen kerran MTV3:n aikataulutus.

Sarjan 10. tuotantokauden viimeinen jakso nähtiin viime viikon maanantaina, ja sen sijaan, että sarja olisi jäänyt pienelle tauolle, näytettiin heti tämän viikon maanantaina seuraavan kauden ensimmäinen jakso. Tämä sama kaava toistuu vaikka kuinka monetta kertaa: odotetun sarjan uusia jaksoja aletaan vihdoin näyttää hirveällä kiireellä, mutta jaksoja ei ole saatu ostettua koko kautta kerralla kauden keskeneräisyyden takia, joten MTV3 näyttää noin puoli kautta, jonka jälkeen alkaa pitkähkö tauko amerikkalaista kauden loppua odotellessa: tässä kohtaa usein tulee niin pitkä tauko, että uusi kausi Yhdysvalloissa on jo ehtinyt alkaa, joten jaksoja jatketaan suoraan seuraavalle kaudelle; niin sanottu kausitauko tuleekin keskelle tuotantokautta, eikä niiden väliin, kuten kuuluisi olla. Vähemmästäkin katsoja hämmentyy, kun sarja jää aina tauolle ihan kesken juonikuvioita, ja taas monen kuukauden tauoksi tarkoitettu tauko kuitataankin yhdellä viikolla. Vaikka Maikkari edelleenkin infoaa tauoista ja muista muutoksista hävettävän huonosti, ilmoitetaan sentään nykyään yhtiön omissa tiedonannoissa jaksojen numerot, joten valveutuneet katsojat voivat seurata etenemistä itse. Häiritseekö tämä kausien pätkiminen ketään muuta? Bones Katsomossa!

 

 

 

 

Kuvat: CW, MTV3, Lifetime, Fox.

Ladataan...

Televisiomaailman kenties karmivin tunnusmusiikki kaikuu jälleen kerran suomalaisssa televisioruuduissa uusien The X-Files - Salaiset kansiot -jaksojen merkiksi tänään illalla, kun kauan odotettu minisarja alkaa Foxilla! Tätä kuusiosaista kulttisarjan uudelleenlämmittelyä kuvataan termeillä 'revival' ja 'limited series', mutta kumpikaan ei sulje pois jatkon mahdollisuutta. Ainakin ensimmäiset amerikkalaiset katsojaluvut antavat ymmärtää, että uudet jaksot uppoavat muihinkin kuin alkuperäisiin faneihin, ja varsinkin Californication (Duchovny) sekä The Fall (Anderson) -sarjojen fanit eksynevät katsomaan tätä jatkoa yhdelle 90-luvun suosituimmalle sarjalle. The X-Files -sarjan jatkaminen on ollut yhtä kinkkinen projekti kuin Sherlock-sarjan jatkaminen, sillä päätähtien suosio luo itsessään tilanteen, jossa alkuperäisen projektin jatkaminen on aikataulullisesti melkein sula mahdottomuus.

Video: The X-Files miniseries official trailer

Mieheni on fanittanut sarjaa sen alusta asti, ja hän aikoo tänään nipistää ajallisesti muista menoistaan, että kerkiää yhdeksäksi kotisohvalle:

"Muistan edelleen kuin eilisen päivän sen, kun X-Filesin pilottijakso tuli Suomessa televisiosta. Seuraavana päivänä koulussa kukaan ei mistään muusta puhunutkaan kuin siitä uudesta sarjasta, jossa FBI-agentit jahtasivat avaruusolioita. Seurasin sarjaa uskonnollisesti monta vuotta, ja vaikka Mulderin siirryttyä pois FBI:n leivistä kiinnostukseni sarjaan vähän lopahti, jättivät agentit Mulder ja Scully pysyvän jäljen parhaisiin TV-sarjamuistoihin kautta aikojen. Parhaimmillaan X-Files oli kiistattomasti aivan kirkkainta TV-sarjakärkeä, ja vaikka taso ei aina ihan pitänytkään loppuun asti, ei se pääse pilaamaan hyviä fiiliksiä sarjasta.Mutta totuus näyttäisi edelleen olevan tuolla ulkona, sillä X-Files palaa ruutuun! Odotan jännityksellä uusia jaksoja, trailerin perusteella tulossa on sitä vanhaa kunnon X-Filesiä!"

Sarjan faneille nämä viime päivät ovat olleet varsinaisia kissanpäiviä, sillä Anderson ja Dochovny ovat kiertäneet ahkerasti markkinointikiertueellaan. Katsojat ovat saaneet ihastella silminnähden toistensa seurassa viihtyviä päätähtiä, joiden kireät välit alkuperäisiä jaksoja kuvattaessa ovat olleet yleisessä tiedossa. Kenties aika on antanut heille hiukan tarvittua perspektiiviä asioihin. Jotkut asiat eivät kuitenkaan ole muuttuneet 90-luvusta, tai ainakaan riittävän paljon: näihin uusiin jaksoihin Gillian Andersonille tarjottiin puolet pienempää palkkaa kuin David Duchovnylle! Anderson sai loppujen lopuksi palkan hinattua tasoihin, kuten se oli jo pitkään alkuperäisten jaksojen loppupuolella. Alkujaan enemmän sidekick-tyylisenä hahmona aloittanut Anderson nousi pian osaksi vahvaa kaksikkoa, joiden ongelmallisen yhteistyön ympärille koko sarja rakentuu. Jälleen yksi esimerkki siitä, kuinka älyttömiä viihdemaailman epätasa-arvoiset palkkauskäytännöt ovat jopa tämän tason tähdille!

Salaiset kansiot avautuvat kunnon ryminällä, sillä sarja alkaa tuplajaksolla! Suomessa jaksot näytetään peräkkäin, mutta Yhdysvalloissa ensimmäiset kaksi jaksoa näytettiin peräkkäisinä iltoina viime sunnuntaina ja maanantaina. Vain kuusi jaksoa käsittävä minisarja on, siis, nopeasti katsottu, ja fanit jäävät varmasti kuolaamaan lisämateriaalia tältä kulttisarjalta. Ainakaan Mulderilla eli vastikään tähtensä Walk of Famelle saaneella David Duchovnylla ei ole mitään minisarjan jatkamista vastaan!

 

The X-Files - Salaiset kansiot

Fox Suomi ti 26.1. klo 21.00 alkaen

FoxPlay

 

 

 

Kuvat: Fox Suomi, Fox.

Pages