Ladataan...
The Variety Show

Minä, hiukan päälle kolmekymppinen tuore perheenäiti, katson äitiysvapaalla vauvaa hoitaessa teinisarjaa ihmissusista ja kaikesta muusta mahdollisesta yliluonnollisesta. Täysin normaalia, eikö totta?

Kuten jo ensimmäisessä äitiyssarjapostauksessani kerroin, tarvitsin viihdytystä vauvan ensiviikkoihin, sillä alussa vauva syö ja nukkuu melkein koko ajan. Päädyin katsomaan paljon televisiosarjoja, sillä luonnollisesti niiden pariin on helppo palata, ja niitä on helppo katsoa lyhyissäkin pätkissä. Vauvan kasvaessa kohisten ruokailuhetkiin meni päivässä monta tuntia aikaa, joten sarjat pyörivät televisioruudussani ahkeraan tahtiin. Tiesin ehtiväni katsomaan useammankin kauden peräkkäin, joten oli hyvä tilaisuus kokeilla jotain sarjaa, joka oli kiinnostanut jo pidempään.

Minun huomioni Netflixissä katseltavana oleva MTV-kanavan Teen Wolf -sarja sai päätähtensä ansiosta: teini-ikäistä ihmissutta näyttelevä Tyler Posey oli suloisena pikkupoikana Jennifer Lopezin lapsi romanttisessa komediassa Maid in Manhattan! Sarja oli myös pyörinyt tasaisin väliajoin seuraamieni viihdesivustojen uutisissa, joten totesin aikaa olevan tarpeeksi tämänkin sarjan testaamiseen.

Teen Wolf lähtee liikkeelle siitä, kun täydellisen keskinkertaista Scottia puree ihmissusi. Scott kamppailee muutoksen kanssa, ja pikkuhiljaa hänen lähipiirinsä laajenee uusista ystävistä ja vihollisista, joista moni on myös jollakin tapaa yliluonnollinen. Kuukausien ja vuosien saatossa Scott kehittyy sekä ihmisenä että ihmissutena, ja laumansa kanssa hän kohtaa lukuisia yliluonnollisia ja ihmislähtöisiä uhkia.

Video: What is Teen Wolf? [Remember] Fan video by SzaSzi

Teen Wolf on perinteinen yliluonnollinen jännityssarja, jossa erilaisia kauhukuvia vastaan taistellaan sekalaisella altavastaajaporukalla. Teen Wolf on myös perinteinen kasvutarina, jossa muutokseen pakotettu päähenkilö kasvaa rooliinsa ja alkaa määrätä itse omaa kohtaloaan sen vietävänä ajelehtimisen sijaan. Teen Wolf on ennen kaikkea perinteinen teinisarja täynnä suuria muutoksia, eeppisiä rakkaustarinoita, ja angstisia arkipäiviä.

Ensimmäisen kauden haparoivan alun jälkeen Teen Wolf on ottanut paikkansa suosittujen teinisarjojen joukossa, mutta pian siihenkin tulee loppu. MTV ilmoitti sarjan loppuvan kuudennen tuotantokauden jälkeen, joka saikin ensi-iltansa juuri pari viikkoa sitten. Netflixissä on tällä hetkellä katsottavissa sarjan viisi ensimmäistä kautta, jotka luonnollisesti tuijottelin pojan pulloruokailujen lomassa.

Hyvin kaavamaisesta teinisarjaulkomuodostaan huolimatta Teen Wolf on tutustumisen arvoinen sarja, suosittelen!

 

* Äitiyssarja = vauvaa hoitaessani katsomiani sarjoja (ei vain äideille)

 

 

 

 

Äitiyssarja: Uusi mahdollisuus Outlanderille

 

 

 

Kuvat: MTV, MTV, TV Guide.

Ladataan...
The Variety Show

Oletko Vain elämää -ohjelman superfani, ja olet jo varannut lippusi vuoden lopun areenakeikalle? Haluatko jatkaa lempijaksojen ja -esitysten fiilistelyä kotisohvalla tai automatkalla? Vai etkö kenties halua katsoa ohjelmaa syystä tai toisesta mutta tutustuisit mielellään paljon hehkutettuihin kappaleisiin?

Vain elämää -viihdeohjelmassa päästään kurkistamaan koko kansan tuntemien artistien elämään kappaleiden ja lavapersoonan takana, ja monille tämä on ohjelman sokeri ja suola. Monet kuitenkin katsovat ohjelmaa upeiden tulkintojen takia artistien versioidessa toistensa urien merkittäviä kappaleita. On vain luonnollista, että ohjelman kappaleet julkaistaan myös albumimuodossa, jotta ohjelman järkyttävän suurta markkina-arvoa voidaan hyödyntää tarjoamalla katsojille mahdollisuus palata ohjelman tunnelmaan uudestaan ja uudestaan.

Pyysin albumit julkaisseelta Warner Musicilta arvostelukappaleet, sillä halusin tutustua uusimpaan tuotantokauteen myös ihan pelkästään musiikkipohjalta. Uusimman kauden artistikattaus oli minulle mieleinen, ja aika monia upeita tulkintoja ohjelman tuloksena syntyikin. Jokaisen jakson jälkeen lisäsin lempikappaleeni Spotifyssa soittolistalleni, mutta vanhassa kunnon cd-muodossa on aina oma hohtonsa.

Miten kappaleet on jaettu kahdelle eri albumille? Luulin aikaisemmin 'ensimmäisen kattauksen' tarkoittavan lounaan kappaleita ja 'toisen kattauksen' vastaavasti illallisen tulkintoja, mutta jaottelu toimiikin nyt päivien mukaan: ensimmäisessä levyssä on kokonaisuudessaan Lauri Tähkän, Chisun ja Mikael Gabrielin päivät, toisessa on Suvi Teräsniskan, Mikko Kuustosen ja Anna Puun päivät. Hectorin päivän kappaleet on jaettu puoliksi kahden albumin välille. Voit siis ostaa albumit suosikkipäiviesi perusteella.

Mitkä ovat albumeiden hyvät ja huonot puolet? Vain elämää -albumien ehdoton vahvuus on ohjelman jaksorakenteen vahva noudattaminen. Kappaleet ovat albumeilla sekä jakso- että esitysjärjestyksessä, joten levyä putkeen kuunnellessa on äärimmäisen helppo palata tunnelmissa takaisin Hirvensalmelle. Albumit myös mahdollistavat pelkkään musiikkiin keskittymisen, ilman kaikkea ohjelman muuta hälinää. Tähän tarpeeseen on varmastikin kauden lopussa nyt ensi kertaa esitetty erikoisjakso, missä nähtiin uusintana pelkästään kauden kaikki musiikkiesitykset.

Ohjelman faneille albumit ovat erittäin hyvä ostos, mutta vahva sidonnaisuus ohjelmaan voi karsia ohjelmaa vähemmän seuranneiden ostohalukkuuden. Toisaalta, tämä ei varmasti ole suuri ongelma, sillä ohjelman katsojaluvut ovat kausi toisensa jälkeen huippuluokkaa. Vahvan jaksorakenteen ansiosta on myös hassua, että yhden artistin päivä on jaettu kahdelle eri albumille, mutta tasaisen kappalemäärän lisäksi tässä varmasti havitellaan ihmisten ostavan molemmat levyt. 

Pyysin albumeita myös teille lukijoille arvottavaksi, ja Warner lähetti hurjan määrän levyjä tähän tarkoitukseen: 11 kpl Vain elämää – Kausi 5: Ensimmäinen kattaus ja 12 kpl Vain elämää – Kausi 5: Toinen kattaus -levyjä!

Arvonnan säännöt:

  1. Jokaiselle voittajalle lähtee molemmat albumit, mutta kerro, jos haluat voittaa tuon ylimääräisen toisen kattauksen levyn!
  2. Arvontaan voi osallistua blogissa, Facebookissa, Instagramissa (2 levysettiä vain Instassa), sekä suoraan sähköpostilla.
  3. Varmistathan, että osallistumisesi yhteydessä on yhteystietosi (huom! Lilyn rekisteröityneiden käyttäjien sähköpostiosoite ei näy automaattisesti kommenttipohjassa!).
  4. Osallistuminen: kerro, mikä on lempitulkintasi tältä uusimmalta Vain elämää -kaudelta!
  5. Arvonta on voimassa tämän viikon eli sunnuntaihin 4.12. klo 23.59 asti.
  6. Voittajiin otetaan suoraan yhteyttä.

 

Onnea arvontaan! :)

 

 

 

 

Kuvat: The Variety Show.

Ladataan...
The Variety Show

Kun luet tätä postausta, kauan odotettu jatko Gilmore Girls -sarjalle on jo julkaistu Netflixissä! Ihanaa! Jos et kuitenkaan ehdi heti ruudun ääreen, tai et jostain syystä pysty katsomaan uusia 'jaksoja' vielä, tämän postauksen kuvat ja videot auttanevat pahimpaan hätään.

Video: Gilmore girls cast in Jimmy Fallon

Gilmore girls -tähdillä on pitänyt kiirettä viime viikkoina, sillä he ovat tehneet lehtikuvauksia, antaneet haastatteluita, naurattaneet talk show -ohjelmissa, unohtamatta kaikkea mahdollista sosiaalisen median näkyvyyttä. Näyttelijät ovat tehneet sarjan promotyötä eri kokoonpanoilla, vaikka luonnollisesti halutuimmat ovat itse Gilmoren tytöt eli Lauren Graham ja Alexis Bledel. Tiesitkö, että oikeastaan Gilmore girls tarkoittaa Lorelain ja Roryn lisäksi Emilyä?

Entertainment Weekly -viihdelehti valjasti sarjan tähdet oman erikoisnumeron kanteen. Voi, kunpa saisin tuon lehden omakseni! Akateemisessa kirjakaupassa myytiin ennen tätä lehteä, mutta ei enää ainakaan Turussa.

Gilmore girls: A Year in the Life -erikoisjaksojen juoni kiinnostaa luonnollisesti aivan äärettömän paljon, ja suurimmat asiat tuntuvat olevan: A) kenen kanssa Rory päätyy yhteen (sillä ammattijournalistin todellinen arvo on naisena parisuhde) B) ne viimeiset neljä sanaa. Molemmat asiat kiinnostavat toki minuakin, mutta en haluaisi spoilaantua ennen kun ehdin katsoa jaksot itse. Jos et halua spoilaantua, tai lupaat olla spoilaamatta, voit käydä lataamassa itsellesi asian julistavan merkin!

Video: Gilmore Girls Entertainment Weekly cover shoot

Netflix on tarkkaan suunnitellut uusien jaksojen, jotka ovat pituudeltaan televisioelokuvia itsessään, julkaisuajankohdan, sillä torstaina juhlittiin Yhdysvalloissa kiitospäivää, jonka ansiosta suurella osalla amerikkalaisista on pitkä viikonloppuvapaa. Monet vielä valvovat torstain ja perjantain välisen yön ylensyömisen ja shoppailun takia, kun kiitospäivä liukuu luonnollisesti Black Friday -ostoshurmokseen.

Sosiaalinen media on täynnä Gilmoren tytöt -uutisointia huumoripätkistä katsomisjuhlavinkkeihin. Olisi kyllä ollut niin hienoa järjestää kunnon 'viewing party' uusien jaksojen kunniaksi! Ohjelmassa olisi ollut pientä tietovisaa, teemaan sopivaa ruokaa, pin the tail on Kirk -peli, nopeuspuhekisa, ja ehdottomasti oma pukukilpailu.

Gilmore girls -sarjan uutta tulemista juhlittiin virallisesti viikko sitten, kun Los Angelesissa harmaalla matolla nähtiin monta sarjan tähteä. Itse ensi-iltatapahtuma vaikutti sopivan kokoiselta, joten tähdet antoivat lukuisia haastatteluita, ja he saivat kommentoida mitä oudoimpiin tiedusteluihin. Vakiokysymys kaikille tuntui olevan niiden neljän viimeisen sanan arvaaminen, ja tähdet olivatkin varustautuneet todella hauskoilla arvauksilla. Yllättävän monessa vilahti keskeisesti Stars Hollow'n oma renessanssimies Kirk!

Video: Gilmore Girls: A Year in the Life premiere Amy Sherman Palladino & Daniel Palladino

Mikään ei tietysti olisi ollut mahdollista ilman sarjan luojia, Palladinon pariskuntaa, jotka vihdoinkin pääsivät tekemään sarjalle haluamansa lopetuksen. Eräs Netflixin johtajista kommentoi sarjaa ensi-illassa "Wherever they lead, we will follow", mikä voisi tietysti vihjata uudesta jatkosuunnitelmasta. Riippuen lopullisesti tietysti uusien jaksojen sisällöstä, haluaisin lopun olevan tässä. Ei tehdä yhdestä kaikkien aikojen parhaimmasta televisiosarjasta sitä bändiä, joka tekee paluun kerta toisensa jälkeen kenenkään sitä varsinaisesti pyytämättä.

 

Gilmore girls: A Year in the Life

Netflix

 

 

 

 

 

The Variety Show on osa Netflixin Stream Teamiä

Kuvat: Netflix, Entertainment Weekly, Netflix.

Pages