Ladataan...

Perinteiset kymmenen maanantaita huhtikuussa, toukokuussa ja kesäkuussa menevät niin hurjan nopeasti joka vuosi, ja siitä alkaa aina fanien piinaava odotus seuraavan vuoden eli kauden jaksoihin. Nyt on jälleen se aika vuodesta, kun voit kuulla omituisesti käyttäytyvien ihmisten mutisevan oudoilla kielillä tai nähdä erityisen paljon sosiaalisessa mediassa keskiaikaiselta kauhuleffalta näyttäviä kuvia ja meemejä. Kenties sinunkin arjessasi harkitaan uusien jaksojen katsomista jo varhain aamulla sunnuntain ja maanantaisen välisenä yönä, ja kenties juuri sinä etsit kaapistasi sitä fanipaitaa tai -kahvimukia.

Game of Thrones -sarjan 6. tuotantokausi alkaa HBO Nordicilla varhain maanantaina 25.4., ja Suomessa nähdään nyt jo toista kautta uudet jaksot samaan aikaan kuin alkuperäisesitys Yhdysvalloissa. Kuhina tämän uuden kauden ympärillä on ollut aivan erityisen suurta ja vauhdikasta, ja tästä osin käy kiittäminen 5. kauden loppuratkaisuja sekä televisiosarjan vääjäämättä lähestyvää loppua. Sehän on käynyt selväksi jo aika päivää sitten, että George R.R. Martin ei ehdi kirjoittaa kirjoja yhtä nopeasti kuin mitä televisiosarjaa tehdään, joten tämä 6. kausi on ensimmäinen, jonka tapahtumia kirjat lukeneet fanit eivät tiedä. Spekulointi on kovaa, ja tähdet joutuvat vastaamaan juonikysymyksiin haastatteluissa enemmän kuin koskaan.

Video: Game of Thrones season 6 trailer #2

Vaikka sarjan kohtalosta ei varsinaisesti ole täytynyt huolehtia, huojentaa varmasti faneja silti tieto, että sarja sai virallisen uusinnan 7. kaudelle pari päivää sitten. Tällä kertaa ei kerrottu tilattujen jaksojen määrää, ja yleisesti onkin tiedossa, että jäljellä olevat 7. ja 8. kausi tulevat olemaan lyhyempiä kuin tähänastiset kymmenjaksoiset tuotantokaudet.

GoT-fanien ei ole myöskään tarvinnut kärvistellä videoiden ja muun materiaalin puutteessa, sillä erilaisia trailereita ja teasereita on tippunut tasaiseen tahtiin kuten myös kaikkea ekstraa. Sarjan YouTube-sivuilla on muun muassa tietoa Game of Thrones -sarjan hyväntekeväisyysprojektista sekä taiteilijoista, jotka haastettiin tulkitsemaan sarjaa omalla tavallaan. Kannattaa myös katsoa amerikkalaisia talk show -pätkiä, sillä sarjan päätähdet ovat kiertäneet ahkerasti promoamassa sarjan uusinta kautta!

Tämän vuoden uutuutena on After the Thrones -keskusteluohjelma, jonka jaksot julkaistaan aina päivän uuden GoT-jakson jälkeen, eli Suomessa uudet jaksot nähdään 26.4. alkaen. AtT:n juuret ovat suosituissa podcasteissa, joista tehdään nyt kerralla salonkikelpoisia HBO:n tuotannon tuella. Ohjelmaa vetävät Andy Greenwald ja Chris Ryan, jotka käyvät joka jaksossa läpi edellisenä päivänä esitetyn uuden GoT-jakson ja puhuvat tapahtumien merkityksestä ja vaikutuksesta. Yhdysvalloissa AtT-jaksot nähdään vain HBO Now -palvelussa, mutta Suomessa ne nähdään HBO Nordicin muiden ohjelmien rinnalla normaalisti. Faneille on siis luvassa tuplaten kivaa: Game of Thrones ja After the Thrones!

 

 

"That's what I do: I drink and I know things."

- Tyrion Lannister, Game of Thrones

 

 

 

 

Kuvat: HBO Nordic, HBO.

Ladataan...

Hmm... Listataanpa, mitä tekemistä tässä lähiviikkoina olisi:

  • remontti ja muutto
  • kahden blogin ylläpito ja yhteistyökuvioiden edistäminen
  • normaali elämä.

Mitä minä teen? Sairastun. :(

Eilen jo ounastelin hiukan hönttiä oloani, että jospa se olisi alkavaa flunssaa, ja viime yönä karhea kurkku vahvisti epäilyni. Tänään olen päivällä jaksanut puuhailla, ja kävin tapaamassa The Baby Show'n tulevaa yhteistyökumppania, mutta nyt illan tullen voimat ovat ehtyneet. Parhaalta tuntuu sohvalla rötvääminen ja teen lipittäminen.

Ennen joulua saamani Netflixin pieni flunssailupaketti tulee nyt tarpeeseen, sillä haluaisin kovasti parantua nopeasti ja tehokkaasti! Toivon, etten ole huomenna liian kipeä neuvolakäyntiä varten, ja muutenkin olisi aika kivaa olla jättämättä koko remonttia ja muuttoa mieheni harteille.

Sen sijaan, että katsoisin jotain Netflixin lukuisista uutuuksista tai lempisarjojeni uusista jaksoista, olen päätynyt katsomaan Buffy the Vampire Slayer -sarjaa! Buffy on ehdottomasti yksi lempisarjoistani, mutta 90-luvun lopun ensiesityksistä minulta on näkemättä muutamia jaksoja, sillä DVD:llä minulla on sarjasta vain kaudet 1 ja 4-7. Muutenkin lempisarjaani on ollut mukavaa katsoa pitkästä aikaa, ja eilenkin kyyneleet valuivat, kun katsoin Joss Whedonin tuossa alla kuvailemaa toisen kauden päätösjaksoa.

Video: Joss Whedon on "Becoming Pt. 2"

Sarja on hyvin kestänyt aikaa, ja se käsittelee paljon teemoja, joita muut sarjat käsittelevät vasta nyt, melkein 20 vuotta myöhemmin. Ihmettelen ainoastaan enää tuon ajan muotia...

 

 

 

 

Kuva: The Variety Show.

Ladataan...

Mikä olisi parempaa piristystä viikon loppuun kuin ikuinen optimisti Kimmy Schmidt sekailaisine ystävineen? Unbreakable Kimmy Schmidt -komediasarjan toinen tuotantokausi on tänään saapunut Netflixin verkkopalveluun katsottavaksi, ja saatavilla on heti kaikki 13 jaksoa uusia seikkailuita!

Video: Unbreakable Kimmy Schmidt season 2 trailer

Vuosi sitten UKS sai ensi-iltansa, ja se hurmasi monet omalaatuisuudellaan heti kättelyssä. Kimmy Schmidt muuttaa New Yorkiin vapauduttuaan vuosikausien panttivankiudesta oudon lahkojohtajan alaisuudessa. Monilta osin Kimmyn kiinnostuksen kohteet ovat jääneet teini-ikäisen tasolle, sillä tuolloin hän on viimeksi ollut maailman kanssa tekemisissä. Vaikka monin osin Kimmy on ihan järkevä aikuinen, on hänen määräävin piirteensä hauskuutta aiheuttava naiivi optimismi!

Sarjan todelliseksi tähdeksi, jopa ohi Kimmyä esittävän Ellie Kemplerin, on noussut Kimmyn kämppistä esittävä Tituss Burgess. Hänen hahmonsa Titus Andromedon on pienituloisena kituuttava näyttävä mies, jonka ikuisena haaveena on Broadway-tähteys. Tituksen ylitsevuotava dramaattisuus sekä kolahtaa että solahtaa hyvin yhteen Kimmyn jatkuvan positiivisuuden kanssa. Joukossa on mukana myös Kimmyn ensimmäinen työnantaja Jacqueline Voorhees (Jane Krakowski) sekä Kimmyn ja Tituksen vuokraemäntä Lillian (Carol Kane).

Näissä 2. kauden jaksoissa nähdään vierailemassa muun muassa sarjan luoja Tina Fey, Jeff Goldblum, Anna Camp ja Zosia Mamet. Uusissa jaksoissa Kimmy löytää uuden työpaikan, joka on yhtä erikoinen kuin hänkin, ja aloittaa jälleen deittailun.Tämän vuoden alussa sarja uusittiin jo 3. kaudelle, joka oletettavasti näkee päivänvalon noin vuoden päästä. 

 

Unbreakable Kimmy Schmidt @ Netflix

 

 

 

The Variety Show on osa Netflixin Stream Teamiä

Kuvat: Netflix.

Pages