Ladataan...

On olemassa muutama elokuva ja televisiosarja, joiden koetaan kuvastavan erityisen hyvin afrikkalaisamerikkalaisten kulttuuriperintöä, raakaa historiaa siirtomaaisäntien käsissä, ja edelleen jatkuvaa rasismin historiaa: vuonna 1977 julkaistu Roots-minisarja on yksi näistä merkkiteoksista, joiden perintö jatkuu nykyaikaan asti. Nyt tästä legendaarisesta minisarjasta on tehty uusi versio uusille sukupolville, ja se saa huomenna ensi-iltansa myös Suomessa HBO Nordicilla.

Samalla nimellä Roots kulkeva minisarja on alkuperäisen sarjan tavoin kahdeksanosainen, ja jaksojen aikana kuljetaan monta vuosikymmentä seuraten yhden perheen tarinaa omistajiensa käsissä ja historiallisten tapahtumien reunoilla. Sekä alkuperäinen minisarja että tämä uusintaversio perustuvat Alex Haleyn romaaniin Roots: The Saga of an American Family, ja tämä uusi sarja on saanut inspiraationsa osin myös edellisestä minisarjasta, vaikkakin nyt näkökulma on kuulemma modernimpi.

Video: Roots 2016 official trailer

Tämä klassikkotarina alkaa Afrikasta, nykyisen Gambian alueelta, missä orjakauppiaat kumppaneineen kidnappaavat Kunta Kinten. Pitkän merimatkan jälkeen hänet myydään orjaksi Virginiaan, eikä hän pitkään aikaan sopeudu kuuliaisesti uuteen kohtaloonsa, vaan yrittää kaikin keinoin säilyttää oman identiteettinsä. Kunta Kinte menee naimisiin ja saa tyttären, ja tarinan keskipiste siirtyy ensin Kizzy-tyttäreen, ja myöhemmin vielä Kizzyn George-poikaan. Useamman sukupolven aikana Kunta ja hänen jälkeläisensä saavat kokea kaiken sen kauhuuden, minkä historia kertoo olleen jokapäiväistä tuhansille orjille. Roots on tarina orjuudesta, identiteetistä, juurista ja elämän väistämättömästä jatkumisesta.

Sarjan pääosissa nähdään muun muassa Malachi Kirby, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Anika Noni Rose ja Jonathan Rhys Meyers. Sarjan tuottajista löytyy alkuperäistä nuorta Kinteä näytellyt Star Trek -legenda LeVar Burton, ja musiikeista vastaa The Roots -yhtyeestä tuttu Questlove. HBO Nordic julkaisee tällä viikolla tiistaista perjantaihin joka päivä kaksi uutta jaksoa sarjasta, eli viikonloppuna voi jo pitää kunnon sarjamaratoonin kaikkien jaksojen kera!

 

Roots (2016)

HBO Nordic

Uudet jaksot ti 31.5. - pe 3.6.

 

 

 

 

Kuva: HBO Nordic.

Ladataan...

Kiinnostaako sinua science fiction tai fantasia-genren kirjat? Entä kyseisten kategorioiden elokuvat? No, ainakin populaarikulttuuri ylipäätään? Seuraavalla Tukholman reissulla kannattaa ehdottomasti poiketa vanhassa kaupungissa muuallakin kuin turistiputiikeissa: Science Fiction Bokhandelnissa on todella suuri valikoima kaikkea mahtavaa!

Meillä mieheni puoli kirjahyllystöstä on täynnä erilaisia sci-fi- ja fantasiakirjoja, joista suurin osa on peräisin tästä ruotsalaisesta erikoisputiikista. Jo reilu vuosikymmen sitten mieheni sisko puolisoineen kävi tasaisin väliajoin tyhjentämässä englanninkielisten kirjojen valikoimaa SF Bokhandelnissa, ja aivan yhtä tasaisin väliajoin mieheni sai joululahjaksi kassillisen luettuja pokkareita, sillä hyvä kannattaa aina laittaa kiertämään. Nyt olen kyllä jo sitä mieltä, että kirjojen määrää voisi rajoittaa, sillä omastakin kirjarakkaudesta huolimatta olen tullut siihen tulokseen, että vain ne rakkaimmat kannattaa säästää, koska pitäähän lisää pystyä ostamaan!

Toissa kesänä kävimme Tukholmassa pienellä hupireissulla mieheni ja pikkuveljeni kanssa, ja tuolloin mieheni kävi yksin pyörähtämässä vanhan kaupungin kirjataivaassa minun ja veljeni keskittyessä keskustan vaatekauppoihin. Parin viikon takaisella perhereissulla olimme koko poppoo pyörimässä vanhassa kaupungissa, ja päätin pistäytyä mieheni mukana kirjakaupassa, sillä näin näyteikkunassa muutaman lautapelin, ja toive oheistavarataivaasta heräsi.

Olin niin oikeassa! Kiersin ihan haltioissani ympäri kauppaa, ja vaikka kiersin kaukaa manga- ja muut erikoisosastot, löysin vaikka mitä mahtavaa tavaraa minullekin! Sarjakuvien puolelta bongasin heti Buffy the Vampire Slayer -sarjaa sekä uusina numeroina että kokoelmakirjoina. Buffyn tarinahan ei lopu televisioversion seitsemään tuotantokauteen, vaan seikkailut jatkuvat sarjakuvissa, joissa mennään tällä hetkellä kaudella kymmenen muistaakseni.

Suosituille fantasiasaagoille oli kaupassa omistettu omia nurkkauksia, joten esimerkiksi Harry Potter ja Hunger Games -faneille on luvassa omia onnenhetkiä. Kaupan perällä olevalla ylätasolla on enemmän fanitustavaraa peruskerroksen ollessa enemmän omistettu varsinaisille kirjoille. Ylätasolla on t-paitoja, dvd:eitä ja fanituskirjoja. Kaikki nurkat kannattaa koluta läpi, sillä selkeiden LotR- ja supersankarifanitavaran joukossa on vaikka minkälaisia yllätyksiä!

Game of Thrones -fanitavaraa on jos jonkinlaisessa muodossa, ja hiukan harvinaisempaakin tavaraa löytyy. Kannattaa muistaa, että tässä suositussa kaupassa on käsittääkseni ainoastaan virallisia fanituotteita, joten laatu on taattu ja tuotteet laillisia. Minua kiehtovat tämmöisissä kaupoissa eniten lautapelit, ja nytkin hykertelin GoT-monopolin bongatessani! Tässä vaiheessa reissua kaikki ostokset oli harmikseni jo tehty, eikä budjetissa tai matkalaukussa ollut juurikaan tilaa heräteostoksille. Tätä virhettä en tee uudestaan.

Monista televisiosarjoista on tehty erilaisia kirjaversioita, joita oli pieni mutta ihana valikoima myös Tukholmassa. Jotkut kirjat kertovat suoraan sarjan tarinaa, jotkut ovat sarjassa viitattuja teoksia, ja jotkut ovat niin sanottuja companion-teoksia, jotka syventävät fanien sarjakokemusta. Erityisesti Supernatural-sarja oli hyvin edustettu kirjahyllyssä ja koko kaupassa ylipäätään, ja sarjalla onkin käsittääkseni erittäin lojaali ja hurmioitunut fanikunta.

Palapelejä! Pop Funko -hahmoja! Ihanaa! Kierrettyäni kaupan läpi semihurmioituneessa tilassa etsin mieheni kirjarivien ääreltä, ja ensimmäisenä löin häntä käsivarteen! Miksi ihmeessä hän on kuvitellut, että minua ei tällainen kauppa kiinnostaisi! What was he thinking?!? Miehelle kuitenkin kaupan ehdoton ykkösvetonaula on sen varsinainen tarkoitus eli kirjat, mutta oli ihanaa huomata, että me molemmat löydämme tästä erikoiskaupasta itsellemme mahtavaa ostettavaa! :)

 

Science Fiction Bokhandeln

Västerlånggatan 48, Stockholm

(myös Malmö ja Göteborg)

 

P.S. Tsekkaa ehdottomasti myös kaupan nettisivut!

P.P.S. Suurin osa kaupan valikoimaa on siis englanniksi!

 

 

 

 

Kuvat: The Variety Show.

Ladataan...

Video: "My Super Sweet 60" w/ Bryan Cranston on Jimmy Kimmel Live

Tämän videokokoelman ensimmäinen video on samalla sen pisin, mutta älkää säikähtäkö: se on aivan pakko katsoa! Breaking Bad -sarjan pääosaa näytellyt Bryan Cranston täytti maaliskuussa 60 vuotta, ja nyt Jimmy Kimmel Live -ohjelmassa nähtiin Cranstonin synttärijuhlinnoista kooste. Aiheena oli, ei enempää eikä vähempää, pilaversio (eli spoof) MTV:n legendaarisesta My Super Sweet 16 -tosi-tv-ohjelmasta, jossa itseriittoiset ja lapselliset jenkkiteinit vaativat (ja saavat) itselleen järjettömän ylivedetyt 16-vuotissyntymäpäiväjuhlat. Aivan huippu!

Video: Late Night with Seth Meyers w/ Kaley Cuoco

Minusta on aivan mahtavaa kuulla julkkisten kertovan tarinoita, joista käy ilmi heidän olevan tähtistatuksestaan huolimatta ihan tavallisia ihmisiä, ja monesti tämä tulee parhaiten esille, kun he kertovat kohtaamisistaan viihdemaailman idoleidensa kanssa. Huippusuositun The Big Bang Theory -komediasarjan päänaistähti Kaley Cuoco vieraili Seth Meyersin talk show'ssa, ja hän kertoi tapaamisestaan Friends-tähti Jennifer Anistonin kanssa. Cuoco tuntuu itsekin valloittavalta ihmiseltä, eikä minua haittaisi törmätä häneenkään!

Video: The Tonight Show Starring Jimmy Fallon w/ Kit Harington

SPOILER ALERT: Jos et ole katsonut uusimman eli kuudennen Game of Thrones -kauden paria ensimmäistä jaksoa, älä katso tätä videota! Jimmy ja Kit kyllä varoittavat asiasta myös videon alussa. Jon Snow'na paremmin tunnettu näyttelijä Kit Harington vieraili taannoin Jimmy Fallonin ohjelmassa, ja he puhuivat Kitin kohtaamisesta poliisin kanssa. Ihan parasta!

Video: The Ellen Show w/ Kristen Bell and Mila Kunis

Televisiosta paremmin tutut Kristen Bell (Veronica Mars, House of Lies) ja Mila Kunis (That '70s Show) vierailivat The Ellen Show'ssa promoamassa uutta elokuvaansa Bad Moms, joka kuulostaa erinomaiselta katsottavalta suomalaisille perhebloggaajille. Kristen ja Mila päätyivät puhumaan Ellenin kanssa äitiydestä hulvattomin seurauksin! Kannattaa myös katsoa epävirallisia videoita haastattelusta, sillä naiset saavat myös ihanan yllätyksen esiintymisensä loppupuolella.

Video: The Late Late Show with James Corden w/ Allison Janney and Bradley Whitford

Vasta reilun vuoden amerikkalaista myöhäisiltojen talk show -maailmaa rikastuttanut brittikoomikko James Corden on onnistunut nousemaan The Late Late Show with James Corden -ohjelmallaan suureksi sosiaalisen median hitiksi, suurimmaksi osaksi äärimmäisen suosittujen Carpool Karaoke -videoiden ansiosta, joissa tähdet, kuten Adele ja One Direction laulavat Cordenin kanssa suurimpia hittejään ja höpöttävät kaikkea tyhjänpäiväistä. Ohjelmassa tehdään myös paljon muita sketsejä, ja yhdessä uusimmista olivat mukana The West Wing -draamahitistä tutut Allison Janney ja Bradley Whitford, jotka sattuivat olemaan samassa jaksossa vieraina. He tekivät yhdessä Cordenin kanssa spooffin The West Wing -tyylisestä kävelevästä neuvonpidosta!

Video: White House Press Briefing w/ Allison Janney

Lisää The West Wing -spooffia! Allison Janney näytteli ohjelman ensimmäisillä kausilla Valkoisen talon lehdistösihteeriä, joka antaa lehdistölle selontekoja, tiedotuksia ja selvityksiä joka aamu. Näin tehdään oikeassa elämässäkin, ja nämä päivittäiset briiffaukset ovat nähtävillä eri televisiokanavien toimesta YouTubessa. Kolme viikkoa sitten tämänhetkinen oikea lehdistösihteeri Josh Earnest ei astellutkaan normaaliin tapaansa median eteen, vaan hänen paikkansa otti tyynen rauhallisesti Allison Janney C.J. Gregg -hahmonaan!

 

 

 

Pages