Ladataan...

Kolumbian poliisi ja armeija, amerikkalaiset DEA-agentit, muutama kilpaileva rikollisorganisaatio ja lukuisat medialähteet jahtaavat harmaantuvaa kaljamahaista lenkkarimiestä, joka karkasi itse rakennuttamastaan luksusvankilasta. Historia kertoo, miten tarinassa käy, mutta viihdyttävää ajojahtidraamaa voi katsoa Netflixistä, kun Narcos-sarjan 2. tuotantokausi julkaistaan perjantaina syyskuun 2. päivä.

Narcos:in ensimmäinen kausi kävi läpi pitkän ajanjakson amerikkalaisesta ja kolumbialaisesta huumehistoriasta, kertoen kokaiinin kysynnän ja varsinkin tarjonnan räjähtämisestä käsiin ja eritoten huumekuningas Pablo Escobarin noususta maailmanmaineeseen. Escobar nousi pikkutekijästä miljardööriksi oveluuden, älykkyyden ja armottomuuden avulla, ja monen vuoden ajan hän oli käytännössä koskematon. Kun amerikkalaiset ja kolumbialaiset joukot saivat hänet pikkuasioista satimeen, onnistui Escobar järjestämään itsensä kenties historian mukavimpaan vankilaan, ja bisneksen jatkuttua entiseen tapaan hän karkasi virallisten tahojen nenien alta.

Tämä kaikki on historiaa, kuten on tarinan jatkokin. Mutta mitä sitten tapahtui?

Narcos:in 2. kausi poikkeaa 1. kaudesta merkittävästi ajankaaressa, sillä vuosikymmenen ajan hitaasti kehittyvän tarinan sijaan tällä uudella kaudella keskitytään paljon lyhyempään ajanjaksoon. Escobarin ajojahti käynnistyy ja kiihtyy, ja miehen perässä juoksevat sekä viralliset että rikolliset tahot, mutta Escobarilla on etuna oma organisaationsa sekä tavalliset kolumbialaiset ihmiset, jotka kohtelevat häntä eräänlaisena sankarina. Escobarin tarinan päätös on yleisessä tiedossa, mutta matkan varrella sattuu ja tapahtuu.

Sarjan tekijät ovat tehneet selväksi sen, että Pablo Escobarin tarina päättyy näihin uusiin jaksoihin, eikä sitä yritetä venyttää epäuskottavasti loputtomiin. Yhtä selkeästi tekijät lupaavat kokaiinin tarinan saavan jatkoa, sillä aina riittää halukkaita kalifiksi kalifiksin paikalle. Monet fanit surevat varmasti jo valmiiksi Escobaria esittävän Wagner Mouran poistumista sarjasta, mutta tekijät eivät sulje pois mahdollisuutta näyttää Escobaria hänen seuraajiensa taustatarinoissa. Escobarin viimeiset seikkailut sarjassa kiinnostavat myös hänen veljeään, joka on pyytänyt Netflixiltä mahdollisuutta katsoa jaksot etukäteen, ihan noin niinkuin vain tiedoksi.

Video: Narcos Season 2 trailer

Narcos-sarjassa on hyvin omaleimainen tunnelmansa, joka syntyy kolumbialaisesta elämänmenosta, latinokulttuurista, huumehöyryistä ja amerikkalaisesta päällepäsmäröinnistä. Ensimmäisen kauden katsottuani halusin opetella lausumaan espanjaa kuin Mouran Escobar, kuunnella vaarallisen vietteleviä kappaleita sarjan soundtrackiltä, ja etsiä käsiini kaikki mahdolliset Escobar-dokumentit (joita onneksi on parikin Netflixissä). Myös DEA-agentti Steve Murphyä esittävän Boyd Holbrookin kertojaääni jää kummittelemaan takaraivoon hyvällä tavalla. Mitä tahansa tämä sarjan toinen tuotantokausi tuo tullessaan, ainakin saan ruutuuni lisää Mouran huikeaa roolityötä Pablo Escobarina!

 

 

 

 

 

The Variety Show on osa Netflixin Stream Teamiä.

Kuvat: Netflix.
Share

Ladataan...

Yle esittää tuoreen filmatisoinnin yhdestä kirjallisuuden suuresta klassikkoteoksesta, kun Sota ja rauha (War & Peace) alkaa tänään tiistaina 23. elokuuta Yle TV1:llä. Leo Tolstoin samannimiseen romaaniin perustuva eeppinen tarina nähdään tällä kertaa kuusiosaisena minisarjana. Aikaisemmista sovituksista tunnetaan kenties parhaiten vuoden 1956 amerikkalainen elokuvaversio, jonka pääosassa hurmaa legendaarinen Audrey Hepburn, mutta englanninkielistä televisioversiota ei ole tehty vuoden 1972 jälkeen. Tuolloinkin asialla oli BBC, joka onkin niitä harvoja tahoja, jotka pystyvät tällaiseen suurtuotantoon.

Minisarjan pääkolmikkona nähdään Lily James (Downton Abbey), Paul Zano (12 Years a Slave) ja James Norton (Death Comes to Pemberley). Kovassa huudossa oleva Lily James on sarjan ehdoton tähti varsinkin ulkomailla, mutta Norton on hyvin tunnettu englantilaisista televisiosarjoista. Muita tuttuja kasvoja sarjan rooleissa on muun muassa Gillian Anderson (The X-Files) ja Jim Broadbent (Bridget Jones's Diary).

Tätä BBC:n suurta pukudraamaa on seurattu mielenkiinnolla Briteissä, ja sarjan tapahtumista on saatu aikaiseksi monia otsikoita. Jotta minisarja säilyttää katsojien mielenkiinnon klassikkoromaanin tarinan tunnettuudesta huolimatta, on tuotantotiimi tehnyt muutamia muutoksia tarinaan. Myös verta ja alastomuutta löytyy ruudusta, joten ei ole mikään ihme, että Sota ja rauha on saanut hyvän vastaanoton! Katsojia ei varmasti myöskään ole haitannut sarjan käsikirjoituksesta vastaava Andrew Davies, joka on vastuussa monista upeista BBC:n pukudraamoista, kuten vuoden 1995 Ylpeys ja ennakkoluulo -minisarjasta.

Video: War & Peace trailer (BBC)

Yle TV1 esittää Sota ja rauha -minisarjan kuusi jaksoa tiistai-illoissa klo 21.00, ja perinteisesti jaksot ovat myös nähtävissä Yle Areenassa. Jaksoja ei nähdä pian ensiesityksen jälkeen uusintana, ja jaksot ovat Yle Areenassa katsottavina vain 14 päivän ajan, joten sarjan pariin kannattaa kiiruhtaa saman tien!

 

 

 

 

Kuva: Yle, BBC.
Share

Ladataan...

The Variety Show täyttää tänään 3 vuotta!!

Istuin koneelle kirjoittamaan tavanomaista televisioaiheista postausta, kunnes katseeni osui kalenterini kannessa olevaan muistilappuun: "22.8. BLOGI 3VEE". Huh! Kylläpäs taas aika rientää! Luonnollisesti tämä koko kesä on mennyt aika vauhdilla ohi, varsinkin tuosta juhannuksesta eteenpäin, ja blogi on valitettavasti jäänyt hiukan taka-alalle. Joka päivä blogiasiat ovat mielessä, ja ahkerasti seuraan viihdeuutisia, ja yllättävästi olen ehtinyt myös sarjoja seurata. En ole kokonaan kadonnut vauvakuplaan, mutta ymmärrettävästi uuden ihmisen kultivoiminen vie aikaa harrastuksilta. Vauvajuttuja voi edelleenkin seurata enemmän vauvablogini The Baby Show puolelta, ja täällä televisiosarjojen blogimekassa lupaan päästä pian taas kunnon vauhtiin!

Blogissa on synttäriarvonta myöhemmin tällä viikolla! :)

 

 

 

 

Kuva: The Variety Show.
Share

Pages