Ladataan...
The Variety Show

Vuoden 2018 alkupuolella saanee ensi-iltansa American Crime Story -televisiosarjan toinen tuotantokausi, joka keskittyy tarinassaan muotisuunnittelija Gianni Versacen murhaan ja sitä ympäröiviin tapahtumiin. Sarjan ensimmäinen kausi, The People v. O. J. Simpson: American Crime Story, voitti runsaasti muun muassa Emmy-palkintoja ja takasi suuren mielenkiinnon sarjan tulevia tarinoita kohtaan. The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story -nimellä virallisesti kulkevaa toista kautta kuvataan paraikaa Yhdysvalloissa, ja tällä viikolla saatiin nähdä ensimmäiset maistiaiset kauden tunnelmista.

Entertainment Weekly -viihdelehti kuvasi ensi viikon numeronsa kanteen ja usealle sisäsivulle Versace:n tulevat tähdet. Varsinkin itse Giannin sekä hänen yhtä kuuluisan sisarensa Donatellan roolit olisivat voineet olla aivan mahdottomia roolittaa, mutta sarjan vastaavan tuottajan ollessa amerikkalainen viihdemaailman ihmelapsi Ryan Murphy ei lopputulos ole läheskään niin huono kuin pienemmillä resursseilla liikkeellä olevilla ammattilaisilla olisi voinut olla. Donatella Versacen roolissa nähdään filmitähti Penélope Cruz, ja ainakin tässä yllä olevassa kuvassa Cruz vaikuttaa sisäistäneen esittämänsä voimakkaan naisen todella hyvin.

Gianni Versacea näyttelee lukuisista elokuvista, kuten Domino, tuttu Edgar Ramirez. Roolia varten miehen maski ja puvustus ovat onnistuneita, ja ainakin näissä uusissa kuvissa mukana on sitä aitoa 90-luvun överiä italialaishenkeä, joka varmasti täyttää uuden sarjan melkein joka kolkan. Erilaista tyyliä visuaalisestikin sarjassa edustaa Versacen murhanneen Andrew Cunanan tarina, jonka pääosassa vakuuttaa Glee:stä tuttu Darren Criss.

Gianni Versacen elämänkumppania Antonio D'Amicoa näyttelee uudessa sarjassa poptähti Ricky Martin, jonka ura näyttelijänä on toistaiseksi aika vaatimaton, mutta hän on esiintynyt ainakin pienessä roolissa Murphyn Glee-sarjassa. Martin on roolistaan innoissaan, ja hän löytää Versacen ja D'Amicon julkisuudelta peitellystä rakkaustarinasta yhteneväisyyksiä omaan elämäänsä. Martinin lisäksi yllättävin roolitus on New Girl -sarjasta tuttu Max Greenfield, joka nähdään sarjassa kolmantena Versacen sisaruksena Santona.

Video: Versace: American Crime Story: BTS Of Highly Anticipated Series | Cover Shoot | Entertainment Weekly

Versacen tarina näyttää ainakin visuaalisesti aivan huikealta, ja vaikka muuten sarja ei ole kiinnostanut minua kovasti tähän mennessä, taidan kyllä tämän maistiaisen perusteella tutustua uusiin jaksoihin ainakin jonkin verran. Tällainen huipputähtien keskittymä tulee keräämään sarjalle valtavasti huomiota, ja jos sarja ei onnistu olemaan aivan tajuttoman huono, voi sille jo veikata rutkasti palkintoehdokkuuksia. Mielenkiintoista tulee myös olemaan sarjassa esitettävien elossa olevien henkilöiden reaktiot, ja muotimaailmalla ylipäätään tulee varmasti olemaan paljon sanottavaa rakastetun ja kunnioitetun Gianni Versacen tarinan filmatisoinnista.

 

Mielipide:

// Ruutuun? / Ei ruutuun? //

 

 

 

 

 
Kuvat: Entertainment Weekly.
Share

Ladataan...
The Variety Show

Jos olet kuten sadattuhannet muut suomalaiset, ei juhannuksen viettoosi mahdu tavalliset televisiosarjat ja elokuvat. Usein tosin se perinteinen yhdessäolo juhannustouhuineen ei riitä varsinaiseksi aktiviteetiksi, ja nyt onkin tarjolla juhannusyönä täydellistä katsottavaa televisiosta, joka sopii saumattomasti juhannukseen kuin juhannukseen: Sub näyttää suorana lähetyksenä kuvaa Kannelmäen Prisman eräältä kassahihnalta!

Konsepti on selkeä: ihminen menee kauppaan ja lataa ostoksensa hihnalle, ja nämä ostokset välittyvät kotikatsomoihin suorassa lähetyksessä ilman mainoskatkoja. Ihmisten kasvot eivät näy, pelkästään ostokset. Käsi ylös: kuinka moni uskoo ihmisten tottelevan tätä käytäntöä ollessaan tietoisia kamerasta?!

Suora lähetys alkaa ensin Prisman Facebook-sivuilla juhannusaattona eli perjantaina 23.6. klo 16, ja Subin puolella televisiossa live-lähetys alkaa samana iltana klo 23.30 ja kestää kolme tuntia. Toivottavasti tästä tulee jokavuotinen juhannusperinne!

Tästä saakin tehtyä juhannusaaton parhaat pelit, oli ne sitten juomapelejä, veikkauksia, äänestyksiä tai vaikka perinteistä bingoa etukäteen tehtyine lappuineen! Vain mielikuvitus on rajana, sillä suomalaiset tuntien hihnalle voi päätyä ihan mitä vaan. Milloin ostetaan lähetyksen ensimmäiset kondomit? Monta hyttysansaa ostetaan? Nähdäänkö hihnalla samaan aikaan ananas ja kumihanskapaketti? Tyhjentääkö joku alehyllyt joululahjaleluista? Kuka laittaa hihnalle itsensä tai jonkun ruumiinosansa?

 

Hyvää juhannusta kaikille!! :)

 

 

 

 

Kuva: Sub.
Share

Ladataan...
The Variety Show

On se jännää, miten kova flunssa muuttaa aikatauluja ja tärkeysjärjestystä elämässä: yhden pitkän viikonlopun aikana ehdin katsoa läpi kaikki kymmenen ensimmäisen kauden jaksoa viime aikojen puhutuimmasta amerikkalaisesta sarjasta The Handmaid's Tale. Tarina on hyvä ja mielenkiintoisesti kuvattu, sarjassa on paljon mahtavia näyttelijäsuorituksia, ja kiinnostus toista kautta kohtaan on kova, mutta kaikista paras asia sarjassa minulle on sen visuaalisuus: kuvaustekniikat, värien käyttö puvustuksessa tarinaa tukemassa, ja upeat valaistuskeinot. Suosittelen!

Muutama viikko sitten Netflixiin tuli uusi kausi New Girl -komediasarjaa. Tai no, "uusi" kausi, sillä tämä Netflixiin lisätty sarjan 5. kausi on oikeastaan sarjan toiseksi uusin kausi. Kuudes kausi loppui juuri keväällä Yhdysvalloissa, ja ensi syksynä tai talvella on luvassa sarjan päättävä 7. kausi kahdeksan jakson voimin. Lyhyitä komediajaksoja on todella kätevää katsella arjen lomassa, ja koko kausi tulikin katsottua parissa viikossa.

Olen kirjoittanut aikaisemminkin siitä, miten tämä 5. kausi arvelutti minua etukäteen, sillä pelkäsin liian suuria muutoksia. Sarjan päätähti Zooey Deschanel lähti kauden alussa äitiysvapaalle, ja hänen tilalleen sarjan asuntoon tuli Megan Foxin näyttelemä Reagan. Fox onnistui yllättäen voittamaan minut täysin puolelleen puolikkaan kautensa aikana, eikä hänen läsnäolonsa jatkossakaan haittaa minua lainkaan. Myös muut uudet juonikuviot ja henkilöt olivat toimivia, ja kauden loppuhuipennus oli juuri niin hauska ja romanttinen kuin olisi voinut kuvitellakin!

Tämän televisiovuoden suurin parisuhdesarja, eli minun ja mieheni yhdessä katsoma sarja, on ollut Designated Survivor. Tämä ABC-kanavan sarja näkyy Suomessa Netflixissä tuoreeltaan viikon viiveellä alkuperäisesityksistä. Välillä odotimme kieli pitkällä aina uusia jaksoja, ja toisinaan uusia jaksoja ehti kertyä monta kunnon maratonikatselua varten. Salaliittoteoriat laahasivat jossain vaiheessa tätä ensimmäistä kautta, mutta erilaiset juonikuviot saatiin oikein mukavasti nivottua loppua kohti, ja aivan innoissamme arvuuttelimme lopputulosta. Onneksi sarja on saanut jatkoa, sillä ruudussa on niin monta ihanaa näyttelijää mahtavissa rooleissa!

iZombie on hyvä sarja tähän vuodenaikaan, sillä mieheni alkoi katsoa sarjaa pari viikkoa ennen poikamme syntymää, ja pian poika täyttää vuoden. Valkeat kesäillat sopivat oudosti yhteen Livin uuden elämänvaiheen kanssa, jota voi seurata paraikaa Netflixissä uusien kolmannen kauden jaksojen parissa. En olisi halunnut alkaa katsoa näitä uusia jaksoja, sillä kammoan liian suuria 'big, bad corporation' -juonikuvioita, mutta Majorin ja Cliven uudet taidot ja tiedot piristävät muuten masentavia tarinoita.

Katselin keväällä loput minulta puuttuneet neljännen kauden jaksot Orphan Black -sarjasta, joten pääsen mukavan nopeasti uusien 5. kauden jaksojen pariin. BBC American sarja näkyy meillä tuoreeltaan Netflixissä, aina viikottain alkuperäisesityksen jälkeen, ja myöhemmin koko kausi on varmasti katsottavissa myös Ylellä. Hiukan huonompien toisen ja kolmannen kauden jälkeen neljäs tuotantokausi oli aivan huippu, ja tämä viides kausi on sarjan viimeinen, joten jännityksellä odotan tarinan loppua. Tuleekohan viimeisellä kaudella vielä uusia klooneja?

 

Mitä televisiosarjoja sinä olet katsonut nyt alkukesästä?

 

 

 

 

 

Kuvat: HBO Nordic, Fox, ABC, CW, BBC America.
Share

Pages