Ladataan...

Supergirl

Maaliskuussa ensiesityksensä saa kahden sarjan keskinäinen cross-over -musikaalijakso, joka alkaa Supergirl:issä ja loppuu The Flash:issä. Molempien sarjojen päätähdet (Melissa Benoist ja Grant Gustin) ovat saaneet tähteyden alkunsa Glee-musikaalikomediassa, ja uudessa cross-over -jaksossa heidän hahmojaan tahdittaa samasta sarjasta tuttu Darren Criss (Blaine). Myös monet muut hahmot näistä kahdesta sarjasta laulavat erikoisjaksossa!

Teen Wolf

Scottin lauman ainoa alkuperäinen ihminen, ryhmän aivot ja strateginen taustatekijä, ja sarjan komedian lähde Stiles on saanut kausien aikana paljon turhaa kurjuutta niskaansa, ja nyt tällä sarjan viimeisellä eli kuudennella kaudella keskitytään muistoista kadonneen Stilesin palauttamiseen. Fanien mieltä on varmasti lämmittänyt kauden loppupuolella tapahtunut paljastus Stilesin oikeasta etunimestä.

[Video: Scandal Season 6 trailer]

Scandal

Tällä viikolla Yhdysvalloissa alkoi suositun poliittisen saippuadraama Scandal:in kuudes tuotantokausi, ja uuden kauden ensimmäinen jakso oli kuolettavan todentuntuinen. Kauan odotettu vaalitulos on hyvin samankaltainen kuin USA:ssa oikeastikin, mutta toivottavasti Trumpille ei käy yhtä huonosti kuin juuri valitulle Scandal-presidentille!

The Vampire Diaries

Sarjasta kaksi kautta sitten lähtenyt entinen päätähti Nina Dobrev (Elena/Katherine) palaa sarjan finaalijaksoon! Paraikaa kuvattava kahdeksannen kauden ja koko sarjan viimeinen jakso saa Dobrevista vierailevan tähden, kuten fanit ja sarjan tekijät ovat koko ajan toivoneet. Vielä ei ole tietoa, miten Dobrevin vierailu vaikuttaa jakson juoneen ja sarjan loppukuvioihin.

Vikings

Ensi viikolla nähdään Vikings-sarjan neljännen tuotantokauden viimeinen uusi jakso, missä esitellään tulevan viidennen kauden keskeinen uusi hahmo. Jo viime talvena uutisoitiin The Tudors-sarjan päätähti Jonathan Rhys Meyersin liittymisestä sarjaan, ja viimein siitä nähdään konkreettista kuvamateriaalia. Vikings:in luoja Michael Hirst on myös The Tudors -sarjan päätekijä, joten Rhys Meyersin liittyminen sarjaan on sopivaa ja sopivan metaa, sillä hän esittää sarjassa englantilaista piispaa, tosin useampi sata vuotta ennen The Tudors:in tapahtumia.

This Is Us

Dramaattisen mutta omalla tavallaan onnellisen alun saanut Pearsonien perhe joutuu kohtaamaan omat surunsa, ja sarjan uusimmassa jaksossa nähdään takautumassa yhden päähahmon hautajaiset. Sarjaa seuranneille tapahtuma ei tule yllätyksenä, vaikka sarjassa on kuulemma luvassa paljon elämän pieniä ja suuria yllätyksiä. This Is Us sai reilu viikko sitten jatkoa toiselle JA kolmannelle tuotantokaudelle, ja sarjan pääpyörittäjällä onkin takataskussaan paljon uutta ja ihmeellistä jo mietittynä tuleville kausille.

Arrested Development

Vuosituhannen alussa villinnyt omalaatuinen komediasarja Arrested Development sai muutama vuosi sitten jatkoa Netflixissä neljännen tuotantokauden muodossa. Hieman kritisoitu kausi saa uudestaan jatkoa, jälleen Netflixissä, ja kuvausten on määrä alkaa kesällä. Huhut kertovat jaksojen sijoittuvan osin menneisyyteen, jolloin eri näyttelijät esittäisivät hahmojen nuoria versioita. Tämän juonikuvion kerrotaan johtuvan suuren näyttelijäporukan mahdottomista aikatauluista, sillä suurin osa heistä on todella kiireisiä muissa sarjoissa ja elokuvissa.

 

 

 

 

 

Kuvat: HBO Nordic, MTV, CW, History, NBC, Netflix.

Ladataan...

Kaikki tuntuvat tällä hetkellä hehkuttavan norjalaista nuorisosarjaa Skam, ja tunnen itseni vallan huonoksi televisiobloggaajaksi, kun en ole sarjaan vieläkään tutustunut. Aivan ensimmäisenä huomasin Skam-sarjan Ylen sosiaalisen median kanavissa, ja suoraan sanottuna huomioni kiinnitti eniten neonkeltainen fontti. Pikkuhiljaa huomasin muitakin mainintoja sarjaan liittyen, ja viimeisen parin viikon aikana Skam tuntuu olevan kaikkialla. Täällä Lilyssäkin on julkaistu jo monta postausta sarjaan liittyen, ja tänään Helsingin Sanomatkin julkaisi pitkän artikkelin, jossa haastatellaan sarjan päätekijää. Yle Areenassa on katsottavissa sarjasta kolme tuotantokautta. Ehkä minäkin katson ne joskus.

Oletko sinä joskus herännyt jonkun televisiosarjan olemassaoloon vasta, kun kaikki jo hehkuttavat sitä? Jääkö sarja kenties sittenkin helposti katsomatta? Kerro kommenteissa, mitkä ovat olleet sinulle tällaisia televisiosarjoja! Tässä alla minun valintani!

1. True Detective: Sarja ei pitkään aikaan napannut ollenkaan, mutta halusin katsoa, mistä kaikki kohkaa! Ensimmäisen kauden tarinan monimutkaisuus, ja varsinkin loppuratkaisu, vakuutti, vaikka en välttämättä ollut aivan yhtä ihastunut kuin kaikki muut.

2. Westworld: Tämä vaikuttaa jotenkin aivan liian täydelliseltä sarjalta, ja onhan se tehty hienosti. Sarja kuplii minulla tällä hetkellä pinnan alla, ja aion sen katsoa jossain vaiheessa.

3. Girls: Tästä sarjasta ja sen ongelmallisuudesta minulle olen puhunut täällä blogissa aikaisemminkin, enkä edelleenkään ole sen pariin päässyt. Myötähäpeä viedään aivan liian överiksi, ja tekisi mieli takoa järkeä päähenkilön päähän!

4. American Horror Story: En ole tähän eritellyt, mikä kausi tai tarina sarjasta ei nappaa, sillä mikään näistä erillisistä kausista ei oikein houkuttele. Kauhu viihteen muotona ei minua houkuttele, ei, vaikka se olisi tehty kevyemmin ja visuaalisesti upeasti.

 

 

 

 

Kuvat: HBO/HBO Nordic, MTV.

Ladataan...

Paluu juurille! En ole ikuisuuksiin kirjoitellut omasta katselulistastani, ja katsomani sarjat tulevat vain osittain esille blogin normaaleista postauksista. Viime aikoina olen muutenkin ajautunut blogin parissa vähän kauemmaksi niistä syistä, miksi blogin alun perin perustin, joten luvassa on enemmänkin paluuta ihan perinteiseen tv-sarjaintoiluun ja hehkuttamiseen. Jee!

Pari kuukautta sitten innostuin palaamaan New Girl -sarjan pariin, ja tämä sarja on tuonut hyvää fiilistä lähes jokaiseen päivään sen jälkeen. Muutamia vuosia sitten sarjan katsominen jäi johonkin toisen kauden tienoille, ja päällimmäiseksi jäi vain todella vahva fiilis siitä, että sarja ei sillä hetkellä ja niillä jaksoilla yksinkertaisesti ollut minua varten. Näin käy aina välillä, ja silloin sarja kannattaa jättää sikseen ja palata sen pariin paremmalla ajalla ja mielentilalla. Minulle tämä sattui jokin aika sitten, ja varmuuden vuoksi aloitin sarjan ihan alusta. Tällä tavalla en joutunut miettimään päätäni puhki aikaisempien jaksojen tapahtumista. Oli myös mukavaa katsoa alkupään jaksot niin sanotusti puolella silmällä, eli pystyin samaan aikaan meikkailemaan, datailemaan tai hoitamaan poikaa.

Vaikka sarjan perusjuoni on pysynyt samana ensimmäisen neljän kauden aikana, ei New Girl ole kuitenkaan junnannut paikallaan. Jess, Cece ja pojat sekoilevat, ja elämä jatkuu. Sarjaa on viety eteenpäin pienin juonimuutoksin, ammattien vaihtumisten ja suhteiden kautta. Jotkut parisuhteet, joiden luulin olevan sarjan pääpointti, ovatkin kaatuneet, kun taas toiset ovat ottaneet enemmän tilaa ruudussa. Hauskinta yksittäisistä hahmoista on ollut seurata Winstonin kehitystä. Pitkään hän oli vain se kolmas Jessin kämppis, ehkä se normaalein, mutta hän alkoi sekoilla ihan omilla tavoillaan, ja nyt hän vie omat erikoisuutensa helposti joukosta pisimmälle. Cece on myös ollut viime aikoina mukana ryhmän täysivaltaisena jäsenenä, sekoilemassa muiden rinnalla, sarjan alun halveksinnan sijaan.

Netflixissä on tällä hetkellä katsottavissa neljä tuotantokautta New Girl:iä, ja Yhdysvalloissa pyörii sarjasta tällä hetkellä kuudes kausi. Viidennellä kaudella nähdään yksi mielenkiintoisimmista näyttelijävaihdoksista, sillä sarjan tähden Zooey Deschanelin äitiyslomaa sijaistaa Megan Fox. Subilla näytetään tällä hetkellä hämmentävästi samaan aikaan sekä sarjan viidettä että kolmatta kautta.

Tasaisin väliajoin koukutun Pretty Little Liars -sarjaan, mutta tämän sarjan tykkäänkin katsoa osissa. Jos sarjaa katsoisi monta tuotantokautta putkeen, menisi ehkä normaalia enemmän hermo A-arvuutteluun, mutta yhden kauden tai sarjalle ominaisemman puolikkaan kauden kokoisissa paketeissa sarja on parhaimmillaan. Sarja on kyllä hyvin tunnettu jännittävistä finaalijaksoista, joten malttamattomuus on usein paha seuraavaa kautta odotellessa.

Netflixissä on sarjasta tällä hetkellä viisi kautta, ja innostuin tilaamaan joululahjojen ohella sarjan kuudennen kauden tarjouksesta. Näitä jaksoja olen tällä hetkellä tuijotellut onnellisena. Kuudennen kauden ensimmäinen puolikas eli 6A sijoittuu tyttöjen lukiouran viimeisiin kuukausiin ja alati tiivistyvään A-ajojahtiin. Tällä kertaa tytöillä on oikeasti pahoja traumoja tapahtuneista, ja jaksoja katsellessa on selvää, että A oikeasti paljastuu niiden lopussa. Jakso 10 paljastaa melkeinpä kaiken koko sarjan ajalta, ja aika tiiviisti istuin sohvan nurkassa tapahtumia tuijottamassa! Vaikka sarjaa seuraan sosiaalisessa mediassa, en silti ollut tiennyt koko totuutta, joten mielenkiinto säilyi hyvin.

Kauden loppupuoli eli 6B on tiivistunnelmaista alkukautta ehkä jopa mielenkiintoisempi, sillä sarjassa tapahtuu aikahyppy viiden vuoden päähän, jolloin tytöt ovat enemmän tai vähemmän suorittaneet yliopisto-opintonsa, ja kaikki palaavat kotikaupunkiin hoitamaan menneisyyteen liittyvää asiaa. Uusi mysteeri alkaa ennen kuin tytöt ehtivät edes huokaista, ja ajojahti alkaa jälleen. Fanien keskuudessa odotetaan kieli pitkällä sarjan oikeaa loppua, sillä kausi 7B alkaa huhtikuussa. Loppuvuosi oli tunteellinen sarjan tekijöille, kun koko sarjan viimeiset kohtaukset kuvattiin.

New Girl -sarjan tavoin uusintakierrokselle on päässyt Suits-lakidraama. Sitähän luulisi, että pienen pojan äidillä olisi ajasta pulaa, ja että olisi järkevämpää katsoa aivan uusia jaksoja ja sarjoja, mutta en voi sille mitään, että olen tunnekatsoja. Syytän täysin pikkuveljeäni, joka aloitti sarjan uusintakierroksen loppuvuodesta, ja nyt minä seuraan perässä. Pari vuotta sitten sarjan katsominen jäi minulta kolmanteen kauteen, jonka suuri juonikuvio öljy-yhtiöstä ja Ava Hessingtonista ei vain iskenyt minuun millään tavalla. Muutenkin minulla meni hermo Harveyn ja Miken jatkuvaan nahisteluun.

Suits on parin viikon sisällä poistumassa Netflixistä, joten kiire tulee katsoa jaksoja mahdollisimman pitkälle. Oudosti palvelussa on tällä hetkellä vain kaudet 1, 2 ja 4. Menen nyt toisen kauden puolivälin tienoilla, ja jälleen tuli mieleen ajatus ensimmäiseltä katselukierrokselta: sarja taisi olla parhaimmillaan ensimmäisellä kaudella. Vaikka sarja kiehtoo monin eri tavoin, en oikein pysty näkemään, miten sarja olisi minulle yhtä mieluisa kuin aivan alussa. Sitkeästi haluan sarjaa silti jatkaa, sillä haluan nähdä käytännössä viihdeotsikoissa näkemäni juonipaljastukset sarjasta. En voi myöskään väittää, etteikö minua kiinnostaisi tietää, kuinka kauan Meghan Markle (Rachel) jatkaa sarjassa, sillä onhan hän nykyään Kuninkaallinen Tyttöystävä.

Minusta tuntuu, että minulla täytyy aina olla joku pukudraama katsontalistallani, ja tällä hetkellä tuota paikkaa täyttää Yle TV1:llä ja Yle Areenassa nähtävä Poldark. Sarja on edennyt ensimmäisen kauden jälkeen suoraan toisen kauden jaksoihin, ja olen onnistunut järkyttymään pahasti näiden jaksojen aikana. Vaikka sarja ei olekaan mikään Game of Thrones, ei kuolemalta ja ikäviltä asioilta vältytä tässä sarjassa, jossa päähenkilö on vain 90-prosenttisesti tumma ja kohtalokas Mr. Darcy.

Poldark on siitä erikoinen sarja, että se edistyy huimaavaa vauhtia, ja ilman tarkkaa keskittymistä katsojalta saattaa mennä ohi vuodenkin aikahyppy. Televisiosarjan pohjalla oleva kirjasarja on samanlainen, eikä kummankaan parissa kannata olla ihan puolinukuksissa. Minulla on kustantajalta arvioinnissa kirjasarjan kaksi ensimmäistä osaa, jotka kattavat sarjan ensimmäisen tuotantokauden, ja näistä järjestän (toivottavasti piakkoin) arvonnan teille! Ihan näinä päivinä pitäisi ilmestyä kirjasarjan kolmas osa suomeksi, osana tätä uusintapainosta sarjakansilla. Poldark-televisiosarjan kolmas kausi on jo filmattu, ja arviot esitysajasta veikkaavat BBC:lle tämän vuoden kevättä. Luvassa on meillekin varmasti lisää jaksoja!

 

Mitä televisiosarjoja sinä katsot tällä hetkellä?

 

 

 

 

Kuvat: Fox, Freeform, USA, Yle.

Pages