Ladataan...

Isäni vakiokysymyksiin kuuluu uusien Rouva Ministeri -jaksojen (eng. Madam Secretary) perään kyseleminen, ja nyt vihdoin sain vastata tarkalla tiedolla. Alun perin MTV3:lla nähty sarja siirtyy nyt uusien kolmannen kauden jaksojen alkaessa AVA:lle keskiviikon iltayhdeksän esityspaikalle, ja uusinnat nähdään sunnuntain myöhäisilloissa. Perinteisesti jaksot ovat olleet parin viikon ajan katsottavissa myös Katsomossa. Viimeisen kaksi kautta Rouva Ministeri -sarjaa Maikkari on näyttänyt kauden kahdessa osassa, arvatenkin amerikkalaisen viikko silloin, toinen tällöin -esitystavan takia, mutta tällä kertaa sarjan uuden kauden esitys aloitetaan sen verran myöhään sarjakaudella, että suomalaisten katsojien on mahdollista saada katsoa uusi kausi kerralla loppuun.

Rouva Ministeri kuuluu lempisarjoihini, vaikka en sitä usein itse tajuakaan. Tein sarjasta esittelyn sen alkaessa Suomessa, ja onnistuin koukuttamaan vanhempanikin sarjaan. Huomaan katsovani jokaisen jakson innoissani ja mielellään, mutta en varmastikaan osaisi luetella sarjaa lempisarjojeni joukkoon. Sarja on lämminhenkinen ja realistinen, ja sen roolitus on aivan huikea. Téa Leoni ja Tim Daly luovat hahmoillaan toivoa televisioavioliittojen puolesta, eikä yksikään sivuhahmoista ja niiden näyttelijöistä häviä näille pääosan tähdille. Leoni ja Daly ovat pari myös ruudun ulkopuolella, mitä ei voi ihmetellä nähtyään parin kemian ruudussa. Dalyn ja siten tämän hahmon Henryn kolmatta tuotantokautta voi vaikeuttaa tuore lasketteluonnettomuus, missä hän katkaisi molemmat jalkansa. Huhut kertovat Henryn jatkavan sarjassa normaalisti, joten huonekalut, istuminen ja muut luovat esteet otettaneen käyttöön sarjan tekemisessä.

 

Rouva Ministeri 3. kausi alkaen ke 1.3. klo 21.00 AVA

 

 

 

 

Kuvat: AVA.

Ladataan...

Oscar-gaala ma 27.2. klo 03.30 Yle Teema

Oscarit ovat täällä! Tosifanit katsovat vuoden suurimman elokuvagaalan suorana lähetyksenä yöllä Suomen aikaa, ja Yle näyttää lisäksi ennen varsinaista gaalaa punaisen maton lähetyksen klo 02.00 alkaen. Punaisen maton osuus on osa virallista Oscar-lähetystä, joka tänä vuonna nähdään ABC-kanavalla. Oscar-gaalan esitysvuoro kiertää neljän suuren kansallisen ilmaiskanavan välillä, ja lisäksi kaikki mahdolliset kanavat ja muut mediatahot tekevät omaa lähetystään punaiselta matolta. Show'n voi katsoa jälkikäteen Yle Areenasta, ja suomenkielisellä tekstityksellä punainen matto ja gaala ovat katsottavissa Yle Teemalta maanantai-iltana klo 19.00 alkaen.

Tänä vuonna en pääse katsomaan ohjelmaa suorana, sillä en jaksaisi hoitaa poikaa päivällä silmät ristissä, mutta erilaisia uutisia ja kuvia ahmin varmasti heti aamusta alkaen. Oscar-gaalan katsomiseen liittyy paljon hyviä muistoja. Yhtenä vuonna olin juuri lähdössä töihin, kun aamulla näin parhaiden pääosien palkinnot jaettavan, ja eräänä vuonna osallistuin osakunnallani Oscar-valvojaisiin. Parasta on kuitenkin katsoa gaala omassa rauhassa, yksin, seurana vain television ja ruoan lisäksi tabletti ja kännykkä reaaliaikaisen kuvavirran ja somesisällön seuraamiseksi!

Nashville ma 27.2. klo 14.45 Hero

Olkoonkin uusinta, ja olkoonkin sarja liian monta kautta alkuperäisesityksiä jäljessä, mutta Nashville on niin hyvä sarja, että se ansaitsee useamman katselukerran! Tammikuussa Yhdysvalloissa alkoi sarjan viides tuotantokausi, joka on sen ensimmäinen uudella kanavakodilla CMT:llä (Country Music Television). Nashville sai ansaitsemansa ja faniensa suuresti toivoman jatkon, ja kriitikot ovat ylistäneet sarjan uutta ja rauhallisempaa tahtia. Kaikki ei kuitenkaan ole ruusuilla tanssimista sarjan hahmoille, ja viime viikon jakson uusin muutos on saanut fanit haukkomaan henkeään. Kaikesta draamasta huolimatta Nashville:n musiikki on upeaa, ja se hivelee tämän country-fanin sydäntä.

Anssi Kela ja isot biisit ma 27.2. klo 21.00 TV5

Anssi Kelan viihdearvo tajuttiin Vain elämää -ohjelmaan osallistumisen ansiosta, ja miehen uusi musiikkiohjelma Anssi Kela ja isot biisit onkin sille suoraa jatkoa. Kelan upeat versiot toisten artistien hittikappaleista kaikuvat jälleen radioissa ja soittimissa ympäri Suomen, sillä uudessa ohjelmassa Kela ja artistivieras versioivat molemmat samantyyliset tai -aikaiset kappaleet. Mukaan otetaan alkuperäisiin kappaleisiin liittyviä musiikin ammattilaisia, ja tuloksena syntyy suomalaisen musiikin historiaa ja uudentuntuisia hittikappaleita.

Kaikki ohjelman vierailevat artistit ovat joko Kelan ikäluokkaa tai nuorempia, joten suomalaisnuoret saavat toivottavasti hyvän pikakurssin suomalaisen musiikin ytimeen omien suosikkiartistiensa opastuksella. Vanhat hittikappaleet saavat uudet muodot uusissa käsissä, ja tuloksena toivotaan olevan näiden kappaleiden paluu listojen kärkiin. Odotan mielenkiinnolla ohjelmaa, sillä rakastan kuulla erilaisten asioiden taustoja, eivätkä musiikkikappaleet ole tästä poikkeus. Tämä ohjelma sekä Kelan musiikillisen ja viihteellisen osaamisen hyödyntäminen on hyvä veto TV5:ltä! 

 

 

 

 

 

Kuvat: Yle, Hero, TV5.

Ladataan...

Suomalaisiin perhe-elämän perinteisiin kuuluu lauantai-illan saunavuoro ja rentoutuminen perheen kanssa. Yhdessä laitetaan kenties jotain pientä, hyvää, arjesta poikkeavaa herkkuruokaa, kokoonnutaan olohuoneeseen ja laitetaan televisio päälle. Koko perhe katselee yhdessä jotain koko kansan rakastamaa viihdeohjelmaa, josta puhutaan työpaikkojen taukohuoneissa ja radio-ohjelmissa.

Kuulut sitten tällaiseen stereotyyppiseen suomalaiseen perheeseen tai et, millä tavalla sinä vietät lauantai-iltasi? Oletetaan, että olet kotona viettämässä vapaailtaa ja haluat katsoa jotain kivaa televisiosta, siitä fyysisestä kapistuksesta olohuoneessasi. Mitä valitset ruutuusi pyörimään? Katsotko suositun pari vuotta vanhan elokuvan, joka saa ensiesityksensä televisiossa iltayhdeksältä parhaaseen katseluaikaan? Vietätkö mukavan mutkatonta iltaa koko perheen viihdeohjelman parissa, sillä näissä on mistä valita? Vai laitatko televisiosta pyörimään sovelluksen tai toisen laitteen avulla aivan itse valitsemasi sarjan tai dokumentin, jota ei luetella sanomalehden takasivun ohjelmalistauksessa?

Minä toivon olevani lauantai-iltana kotisohvalla ihanassa miniloman jälkeisessä onnellisuuden pöhnässä, jos vain tähdet ovat oikeassa asennossa eikä mikään perhonen räpyttele siipiään maapallon toisella laidalla. Sormet ristiin!

Mitä sinä valitset televisioruutuun ihan tavallisena lauantaina?

Kommentoi alle!

 

Tämän viikon lauantaina 25. helmikuuta ruutuun voi valita muun muassa seuraavia ohjelmia:

Stadi vs. Lande: Maikkarin uusi koko perheen viihdeohjelma alkaa perjantaina 24.2. mutta uusitaan heti lauantaina 25.2. klo 20.00 Subilla

Ted: muutaman vuoden takainen hittielokuva ison pojan rääväsuisesta pehmolelusta nähdään TV5:llä la 25.2. klo 21.00

Taboo: Tom Hardyn luoma ja tähdittämä uutuussarja 1800-luvun alun brittien ja jenkkien välisestä kahnauksesta, timanteista ja keplottelusta on katsottavissa HBO Nordicilla.

 

 

 

 

 

Kuvat: MTV, TV5, HBO Nordic.

Pages