Ladataan...

Perjantai-illat saavat jälleen tarkoituksen, kun historiallinen draamasarja Hakekaa kätilö! (eng. Call the Midwife) jatkuu Yle TV1:llä uusin 6. tuotantokauden jaksoin! 1960-luvun Lontooseen sijoittuva sarja seuraa köyhällä Poplarin alueella työskenteleviä kätilöitä, joista osa on tavallisia sairaanhoitajia ja osa nunnia luostarissa, joka toimii sarjassa kätilötyön keskuspaikkana. Alun perin yhtä kätilöä seurannut sarja on menestyksekkäästi laajentunut ryhmävetoiseksi draamaksi, jonka suosiolle ei näy loppua.

Video: Call the Midwife series 5 Christmas Special trailer

Hakekaa kätilö! -sarjan tuotantokausien, joita nimitetään Englannissa nimellä 'series' eikä 'seasons' (Am.), välissä on totuttu näkemään juuri ennen vuodenvaihdetta joulujakso, joka vastaa pituudeltaan televisioelokuvaa ja on Suomessa perinteisesti pätkäisty kahteen melkein tavallisen pituiseen jaksoon. Näiden erikoisjaksojen tapahtumat ovat normaalisti poikenneet tavallisten jaksojen arjesta, ja vuoden 2016 joulujaksossa myös tapahtumapaikka on varsin erilainen. Voi, kunpa jatkossa Yle voisi näyttää nämä joulujaksot oikeasti joulun aikaan, jotta pääsisimme nauttimaan sarjan ainutlaatuisesta joulutunnelmasta!

Nonnatus Housen hoitohenkilökuntaa pyydetään jouluna lähtemään Etelä-Afrikkaan auttamaan pahasta henkilövajeesta kärsivää pientä maalaisklinikkaa. Suurin osa sarjan päähahmoista viettää erikoisjakson Afrikassa tutustuen paikallisiin, avustaen synnytyksissä ja hoitaen klinikan asioita paremmalle tolalle. Jakson tarkoitus on varmasti panna koti-Lontoon asiat tärkeysjärjestykseen hahmoille, mutta jakson tapahtumat ja sijainti avaavat katsojille paremmin myös sarjan historiallista kontekstia, sillä Etelä-Afrikka on brittien entinen siirtomaa.

Video: Call the Midwife series 6 trailer

Kahden jakson pituisen joulujakson jälkeen siirrytään varsinaisen 6. tuotantokauden pariin, ja luvassa on totuttuun tapaan kahdeksan varsinaista jaksoa sekä ensi vuoden puolella nähtävä joulujakso. Tämän uusimman kauden teemat ovat jälleen sekä suuria yhteiskunnallisesti että vavisuttavia sarjan hahmoille, oli kyseessä sitten naisten sukupuolielinten silpominen tai satamatyöläisten työolot. Uusia hahmoja saapuu, vanhoja tuttuja palaa ja poistuu, ja katsojat kyynelsilmin myötäelävät näiden 60-luvun hahmojen jokapäiväistä arkea. Lämminhenkinen ja elämänmakuinen Hakekaa käilö! onnistuu koukuttamaan jakso toisensa jälkeen, ja kaikeksi onneksi sarjaa on luvassa takuuvarmasti ainakin pari tuotantokautta lisää.

 

Hakekaa kätilö! 6. kausi

Alkaen pe 31.3. klo 19.00 Yle TV1

Yle Areena

 

 

 

 

Kuvat: BBC/Yle.
Share

Ladataan...

Sarjojen tulevaisuus vaakalaudalla

Kevät tulee yhtä varmasti kuin televisiosarjojen lopettamis- ja jatkouutiset, joten televisiosarjafanit jännittävät omien suosikkiensa puolesta. Vaikka joistakin sarjoista päätetään pitkällisen ja piinallisen päätösprosessin jälkeen, tiedotetaan monien sarjojen jatkosta osana suurempaa joukkoa. Esimerkiksi CBS-kanava julkisti viime viikolla uusimispäätöksen 16 televisiosarjalle, joista omia suosikkejani ovat Rouva Ministeri ja Scorpion. Myös The Big Bang Theory sai kauan odotetun jatkopäätöksen kahdelle tuotantokaudelle, kun sarjan näyttelijöiden sopimukset saatiin pienen säätämisen jälkeen uusittua, ja lisäksi tilattiin uusi spin-off-sarja Sheldonin nuoruudesta. Muita uusittuja sarjoja ovat esimerkiksi The ExpanseLegion ja The Good Fight, mutta HBO Nordicilla nähty The Knick lopetettiin.

Uudet roolit sarjatähdille

Lääketieteellinen rikossarja Bones esittää viimeisen jaksonsa tällä viikolla Yhdysvalloissa, kun sarjan 12. tuotantokausi päättyy, mutta sarjan toinen päätähti David Boreanaz (Seeley Booth) napattiin jo seuraavaan sarjarooliinsa. Boreanaz on jo aloittanut kuvaukset uuden Navy Seal -aiheisen sarjan parissa, missä hän esittää kokenutta ryhmänjohtajaa. Täytyy nostaa hattua Boreanazille, sillä hän on ollut harvinaisen työllistetty noustuaan televisiosarjojen pariin: miehen ansioluettelosta löytyvät peräkkäin ja limittäin kuvatut Buffy, Angel ja Bones.

Criminal Minds -rikossarjasta viime vuonna poistunut Shemar Moore (Derek Morgan) palaa CBS-kanavalle rikosdraaman pariin, sillä hän kuvaa pilottijakson uudesta SWAT-erikoisjoukoista kertovasta sarjasta. Tämän uuden televisiosarjan näkeminen ruuduissa ei vielä ole varmaa televisiobisneksen yleisen epävarmuuden takia, mutta ainakin CM-fanit liputtavat varmasti Mooren paluun puolesta, sillä sarja nostaisi Mooren pääosaan.

Hart of Dixie -sarjassa miljoonat ihmiset valloittanut Rachel Bilson (The O.C.) on kiinnitetty kantrimusiikkidraama Nashville:en. Bilsonin hahmo, sekä Kaitlin Doubledayn myös uusi hahmo, nähdään tällä hetkellä pyörivän 5. tuotantokauden toisella puoliskolla. Ihanaa! Lisää Bilsonia televisioon!

Gilmoren naisten tv-uutisia

Ehkä yleiseltä aiheeltaan vähiten yllättävä mutta silti niin mukava roolitusuutinen tulee tässä: Lauren Graham (Gilmore Girls, Parenthood) palaa televisioruutuihin. Toki sarja on vielä teknisesti kehitysasteella, mutta voisin lyödä vaikka vetoa, että tämä Grahamin tähdittämä sitcom pääsee televisioesityksiin asti. Sarjan työnimi on Linda from HR, ja se keskittyy tuikitavallisen henkilöstöosaston työntekijän äkilliseen elämänmuutokseen.

Nuorin Gilmoren naisista jatkaa myös televisiosarjojen parissa, sillä Alexis Bledel nähdään huhtikuussa Hulu-palvelussa alkavassa Handmaid's Tale -draamasarjassa. Tämä jo valmiiksi kohuttu sarja kertoo utopistisesta maailmasta, jossa entisen Yhdysvaltain tilalla on yhteiskunta, missä naiset pakotetaan seksiorjiksi ihmisrodun jatkumisen varmistamiseksi. Sarjan pääosassa nähdään Bledelin aikaisemmasta sarjakodista Mad Men:istä tuttu Elisabeth Moss.

Gilmoren tyttöjen äiti eli Amy Sherman-Palladino on jälleen kehittänyt uuden sarjan. Amazon Primella mahdollisesti tulevaisuudessa laajemmaltikin nähtävä The Marvelous Mrs. Maisel on osa Amazonin uuden pilottikauden äänestystä, jossa pilottijaksojen perusteella katsojat saavat vaikuttaa tuotantoon pääsevistä sarjoista. Koska kyseessä on Amazon Prime, ei sarjasta juurikaan ole muualla nähtävissä pätkiä, mikä tietysti kismittää sarjasta kiinnostuneita ASP-faneja.

Tulevan tv-kauden mielenkiintoisin uutuussarja?

Vaikka vielä on vaikea sanoa, mitkä uudet televisiosarjat nähdään syksystä alkaen ruuduissa, saa uuden esityskauden tv-uutiset innostuksen jo nousemaan. Jason Katims, mies lämminhenkisten Friday Night Lights ja Parenthood -sarjojen takana, kehittää uutta Drama High -nimistä draamasarjaa, joka perustuu kirjan kautta tosielämän esimerkkiin lukion teatteriohjelman vetäjästä. How I Met Your Mother -sarjan pääosan isä eli Josh Radnor on kiinnitetty tämän uuden sarjan päärooliin, ja hän voi ehkä tämän sarjan avulla onnistua karistamaan Tedin pölyt jaloistaan. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Auli'i Cravalho (Moana, Moana) sekä Shannon Purser (Barb, Stranger Things). Sarjassa on luvassa työväenluokan taistelua, yhteisöhenkeä, oppilaiden kehitystä, ja muuta suuriin tunteisiin takuuvarmasti vetoavaa sisältöä.

 

 

 

 

 

Kuvat: AVA, Fox, Hulu, CBS.
Share

Ladataan...

Televisiosarjojen cooleimmat eläkeläiset jatkavat seikkailuitaan uusien jaksojen merkeissä, kun Netflixin alkuperäissarja Grace and Frankie julkaisi tänään 3. tuotantokautensa suoratoistopalveluun. Luvassa on luonnollisesti Gracen pingottamista ja Frankien hippeilyä sekä molempien perheiden säätämistä, sillä naisten ex-miehet jatkavat onnellista yhteiseloaan viime kauden kompastelun jälkeen.

Yllä oleva kuva näyttää Gracen ja Frankien uuden yhteisprojektin, kun viime kauden lopussa keksitty yritysidea ikääntyville ihmisille tarkoitetuista vibraattoreista ottaa tulta alleen. Vaikka tämä uusi projekti saattaa sarjassa vaikuttaa hiukan päälleliimatulta lähinnä sen nopean laajenemisen myötä, antaa se sarjalle ja sen päähahmoille jotain muutakin tekemistä ja pohtimista kuin omat ihmissuhteet. Toki tämä uusi yhteisyritys saattaa Gracen ja Frankien keskinäisen suhteen koetukselle, koska naiset ovat niin järjettömän erilaisia pohjimmiltaan, mutta uskoisin pohjalla vahvana olevan ystävyyden ja yhteyden vievän voiton riitelystä, jälleen kerran!


Video: Grace and Frankie 3. kausi traileri

Grace and Frankie on katsomisen arvoinen sarja monestakin syystä. Päällimmäisenä ovat tietysti huiput näyttelijät ja heidän suorituksensa. Amerikkalaisen viihdemaailman legendat Jane Fonda (Grace) ja Lily Tomlin (Frankie) pääsevät näyttämään laajat repertuaarinsa, ja roolit tuntuvat olevan vielä pohjattu jonkin verran naisten tosielämän olemuksiin. Sivuosissakaan ei ole säästelty, sillä naisten lapset ja ex-miehet ovat myös erinomaisia. Martin Sheen (Robert) ja Sam Waterston (Sol) poikkeavat rooleissaan totutuista, ja lopputulos on välillä puhdasta komediakultaa ja välillä upeaa draamaa. Gracella on kaksi tytärtä ja Frankiella kaksi poikaa, joista suosikkejani ovat Gracen sarkastinen tytär Brianna (June Diane Raphael) sekä Frankien usein hukassa oleva poika Coyote (Ethan Embry).

Upeiden roolisuoritusten lisäksi sarja onnistuu draamakomediassaan keskittymään aiheiseen, jota ei normaalista väestorakenteesta huolimatta hyödynnetä nykyään televisiomaailmassa ollenkaan: eläkeikäisten ihmisten arki sekä ilot ja surut. En äkkiseltään muista muita televisiosarjoja, missä olisi pääosassa työelämästä jo pääosin poistuneet ihmiset, joiden arki ei pyöri enää työelämän, lapsien tai bailaamisen ympärillä. Toki Grace ja Frankie säätävät myös näillä osa-alueilla arjessaan, mutta he myös miettivät ikääntymisen ongelmia ja miten ne vaikuttavat siihen tavalliseen päivittäiseen menoon. Nämä ongelmat tuovat sarjaan paljon huumoria mutta myös draamaa kadonneista ihmissuhteista ja menetetyistä mahdollisuuksista. Grace ja Frankie ovat kuitenkin molemmat vahvoja naisia, joten heidän taivaltaan on hauskaa ja voimaannuttavaa katsoa.

Jos et ole Graceen ja Frankieen vielä tutustunut, voit nyt onnellisesti katsoa Netflixissä kaikki kolme tuotantokautta, ja meille sarjan faneille on tästä päivästä alkaen luvassa perinteiset 13 jaksoa huippukomediaa!

 

 

 

 

The Variety Show on osa Netflixin Stream Teamiä

Kuva: Netflix.
Share

Pages