Ladataan...

On taas se aika vuodesta, kun blogeja, vlogeja tai somettajia seuraavat ihmiset hämmästelevät joka paikassa näkyvää sanaparia 'PING Helsinki'. Osallistujilla tuntuu olevan hurjan hauskaa, kaikki ovat ärsyttävän inspiroituneita, ja ammattilaisjargonia heitellään ilmaan, jotta näyttäisi varmasti kuuluvan vieressä seisovien ammattilaisten joukkoon. Bisneksen näkökulmasta tunnelma on silmiinpistävän slushmainen paitsi, että kuvia katseleva voi oikeasti tunnistaa kuvista kaikki lempibloggaajansa. Jälkikäteen monet tajuavat haluavansa mukaan tapahtumaan seuraavalla kerralla, koska koko homma on vaan niin cool.

PING Helsinki on sisällöntuotannon ja vaikuttajamarkkinoinnin erikoistapahtuma, bisnesfestari, jossa kohtaavat sisältöä tuottavat tahot ja yrityksien edustajat. Yhden kiireisen päivän aikana opitaan uutta, suunnitellaan mahdollisia yhteistyökuvioita, verkostoidutaan, ja luodaan tälle nopeasti kehittyvälle alalle uusia suuntaviivoja. Osallistuin PING Helsinkiin viime vuonna ensimmäistä kertaa, ja tämän vuoden kolmansille festareille osallistun sekä bloggaaja-sisällöntuottajan että PING Helsinki -blogilähettilään muodossa.

Viime vuonna podin kovaa alemmuuskompleksia tähän ammatilaistapahtumaan osallistumisesta, ja kirjoitin omasta statuksestani sisällöntuottajana pitkän ja polveilevan postauksen. Tänä vuonna olen ylpeästi mukana sisällöntuottajana, ja näen pienen blogini paikan tällaisessa tapahtumassa selkeämmin. Tämä minun pieni ja herttainen televisioblogini on erikoisblogi, jolla on oma hyvin tarkka paikkansa blogien joukossa. En ehkä ole huippusuosittu, kotimaiset jättiyritykset eivät kilpaile minun saamisestani uusimpaan mainoskampanjaansa, mutta kirjoitan erikoisaiheesta hyvin, ja minun blogini voi muistaa helposti jo pelkästään aiheen vuoksi.

Vaikka pystyn ymmärtämään, miksi tämän kokoluokan blogi voidaan valita näin isoon ja hienoon tapahtumaan, ei se suinkaan poista suoranaista paniikkia pari päivää ennen itse tapahtumaa. Meidän erikoisaiheesta bloggaavien sisällöntuottajien lisäksi PINGissä on mukana Suomen suosituimmat muoti-, lifestyle-, ruoka- ja perhebloggaajat, puhumattakaan suurista tubettajista, joten väkisinkin tulee hiukan seinäruusumainen olo.

Viime vuonna otin tavoitteekseni tutustua yhteen uuteen ihmiseen, ja onnistuin ylittämään sen tavoitteen moninkertaisesti, joten tällä kertaa kokeilen samaa taktiikkaa hiukan tehostettuna. Viime vuonna jätin myös jatkot ja suuremman juhlimisen välistä, sillä olin tuolloin 8. kuulla raskaana ja katsoin vain kaihoten toisten skumppalaseja. Tänä vuonna aion ottaa ilon irti koko päivän ohjelmasta, iltabileineen kaikkineen, jotta seuraavana aamuna ei kaduttaisi kuin liian lyhyet yöunet ja liian suuri määrä mahtavia muistoja! Bring on the keynotes, workshops, networking, partying and general awesomeness! Tämä content guru lähtee vähän PINGgailemaan.

 

Seuraa meininkiä somessa!

#pinghelsinki

 

 

 

 

Kuvat: The Variety Show (vuoden 2016 PING Helsinki).
Share

Ladataan...

Kaikki tunnistavat Albert Einsteinin kuvat harmaantuneen villistä hiuspehkosta, ja useimmat osaavat yhdistää miehen hänen tunnetuimpaan tieteelliseen saavutukseensa, suhteellisuusteoriaan, mutta tähän rajoittuvat useimpien ihmisten tiedot 1900-luvun tärkeimmästä fyysikosta. Hänen nimensä on jo pitkään ollut synonyymi neroudelle, ja monesti sitä käytetään myös negatiivisena nimittelynä, jos joku leveilee tiedoillaan tai osaamisellaan, ja molemmat näistä käytöistä ovat olleet vahvasti läsnä myös populaarikulttuurissa.

Nykyajan paras yleistiedon levityskeino, eli viihdeteollisuus, on kuitenkin ollut harvinaisen saamaton Einsteinin elämäntarinan suhteen, eikä hänestä ole aikaisemmin tehty yhtään varsinaista elämäkerrallista elokuvaa tai televisiosarjaa. National Geographic korjaa tämän vääryyden uutuussarjallaan Genius, joka on kymmenosainen antologiasarja. Ensimmäisen tuotantokauden päähenkilö on juurikin Einstein, ja mahdollisilla tulevilla kausilla keskitytään muihin neroihin.

Video: Genius (National Geographic) - extended trailer

Genius on yhdysvaltalaisen National Geographic -kanavan ensimmäinen käsikirjoitettu fiktiosarja ('scripted series'), joka nähdään tuoreeltaan myös samannimisellä suomalaisella sisarkanavalla. Sarja kertoo Einsteinin elämästä kahdella eri tasolla, jotka limittyvät tarinankerronnassa toisiinsa. Vanhempaa Einsteinia näyttelee Geoffrey Rush ja nuorempaa Johnny Flynn, ja molemmat ovat saaneet hehkutusta roolisuorituksistaan. Sarjan taustajoukoissa on tuottaja-ohjaaja Ron Howard yhteistyökumppaneineen, ja sarja on saanut paljon julkisuutta myös olemalla Howardin ensimmäinen ohjaustyö televisiosarjojen puolella, mistä hän aikoinaan aloitti näyttelijänä muun muassa Onnen päivät -sarjassa.

Maailman tunnetuimman neron elämää seurataan Genius-sarjassa monilta eri kannoilta, osin tieteen, osin rakkauden, osin arjen näkökulmasta, ja tarkoitus on näyttää kattavasti, minkälainen tämä suuri nero oli ihmisenä merkittävien tieteellisten läpimurtojen keskellä. Sarja on aiheuttanut jo etukäteen paljon kohua seksikohtauksillaan, mutta Einsteinin ollessa kyseessä tekijät hakevat tälle oikeutusta hänen kirjavasta ja varsin vapaamielisestä rakkauselämästään.

 

Genius

National Geographic alk. ke 26.4. klo 21.00

Uusinnat mm. torstaisin ja sunnuntaisin

 

P.S. Muistithan, että National Geographic on nykyään ilmainen kanava, kanavapaikalla 20? :)

 

 

 

 

Kuvat: National Geographic.
Share

Ladataan...

Kun uusi Vain elämää -kausi julkistettiin marraskuussa, olin kauhuissani. Perinteistä 'kuvataan kesällä, esitetään syksyllä' -aikataulua aikaistettiin reippaasti, jotta kuvaukset saatiin tehtyä jo talvella ja televisioesitykset nyt kevään korvalla. Koska tämä kuudes tuotantokausi haluttiin kuvata jo talvella, eikä Suomessa tunnetusti ole kovin valoisaa talvikuukausina, siirrettiin kuvaukset Espanjan aurinkoon. Vuodenajan ongelmallisuuden lisäksi spekuloitiin halulla nopeuttaa aikataulun lisäksi myös rahantuloa.

Nämä uutiset olivat vain shokkia shokin perään, ja olin varma, että uusin kausi on täysin tuhoon tuomittu. Harmittelin myös uudelle kaudelle saatujen artistien puolesta, että juuri heidän kautensa menisi pilalle kaikin mahdollisin tavoin. En intoillut uudesta kaudesta hirveästi etukäteen, sillä olin varma, että pettymys on edessä. Yritin katsoa ensimmäisen jakson aikaisemmin tällä viikolla etukäteen, mutta en pystynyt katsomaan muutamaa minuuttia pidemmälle, koska kaikki tuntui niin vieraalta.

Katsoin kauden ensimmäisen jakson eli Olli Lindholmin päivän kuitenkin Ruudusta tämän viikonlopun aikana, ja huomasin kauteen liittyvien pelkojeni olevan muutakin kuin vain hienon konseptin pilaantumisen kauhua. Pari tämän kauden artisteista on niin vahvasti sidottu omaan teini-ikääni, että vaikka odotan kyseisiä jaksoja aivan innoissani, olen samalla kauhuissani siitä, että näiden itselle tärkeiden artistien suuret hetket menisivät mahdollisesti pilalle tuotantouudistusten takia. En olisi halunnut ottaa sitä riskiä, että katson ja petyn kaksin kerroin, sekä televisiollisista että henkilökohtaisista syistä.

Olli Lindholmin luotsaama Yö oli aika isosti läsnä teinivuosinani. 80-luvun hittivuosien jälkeen verrattaista hiljaiseloa elänyt suomirokkiyhtye teki paluun suureen suosioon alkaen vuoden 2001 20-vuotisjuhlinnalla ja uudella Legenda-kokoelmalevyllä. Suomirokki on aina ollut minulle tärkeä genre, ja koen kasvaneeni sen parissa. Yön legendaarisimmat biisit tahdittivat 2000-luvun alkupuolella minulle muutamia festareita, ensimmäisiä haparoivia seurustelusuhteita ja teini-ikäisen elämän suurilta tuntuneita pettymyksiä. Halusin ehdottomasti kuulla tarinat näiden kappaleiden takana ja muistella samalla omia tärkeitä vaiheitani.

Myös Tiktak oli kova juttu nuoruudessani, eikä vähiten siksi, että nuo kovasti töitä paiskineet nuoret tytöt olivat kanssani samaa ikäluokkaa. Oli aika huumaavaa seurata median välityksellä kaltaisteni tyttöjen nousua suureen suosioon, ja samalla luonnollisesti heidän kappaleensa nivoutuivat osaksi omaa elämääni. Minne vaan on edelleen mielestäni paras kappale kuvaamaan tyttöjen välistä ystävyyttä, varsinkin kasvuvuosina, ja koen sen kuullessani suurta haikeutta teinivuosien ystävyyden mutkattomuuteen.

Toimiko uuden Vain elämää -kauden ensimmäinen jakso? Kyllä! Ote oli alussa hiukan takkuilevaa, kun aikaisemmin uuteen päivään ja jännittävään viikkoon herääviä artisteja seurattiin Hirvensalmen mökkimaisissa maisemissa, mutta varsinaisten esityksien ja aktiviteettien päästessä vauhtiin, ei paikan muutos häirinnyt niin paljoa. Samalla tavalla laulettiin, naurettiin ja itkettiin, ja yllättävän nopeasti artistit löysivät yhteyden hölmöilyssä ja tunteilussa. Ohjelmalle niin keskeinen ruokapöytä ja esitysympäristö oli luotu tutun oloiseksi mutta tilavammaksi, joten sen, minkä tunnelman intiimiydessä menetettiin, korvattiin kameroiden monipuolisemmalla liikkuvuudella. Vaikka kauhistelin etukäteen Olli Lindholmin päivää, sillä hänen yhtyeen merkityksellisyydestään huolimatta oli mies itse kärsinyt hiukan omissa silmissäni viime aikojen mediamylläköiden vuoksi, oli tarinoihin ja esityksiin helppo heittäytyä mukaan. Päivä ja Olli toimivat loistavasti, ja nauroin useaan otteeseen miehen höpötyksille.

Jokaisella tämän kauden artistilla on hahmona paikkansa porukassa, ja he toimivat loistavasti myös yhdessä. Robin on aivan ihana ja hurmaava ja muistuttaa aivan liikaa samanikäistä pikkuveljeäni; Samu Haber on loistava seuramies ja small talkin ammattilainen; Irina nauraa ja itkee itsensä koko kansan sydämiin; Laura on hyvällä tavalla tavallinen ja tasapainottaa vauhdikkaampia kollegoitaan; Olli on ehkä porukan isähahmo mutta ei todellakaan jää nuorempiensa jalkoihin; Petran ääni saattaa kuljettaa minut takaisin teinivuosiin, mutta ruudussa edustaa fiksu nuori nainen; Nikke Ankaran hermoilu on hellyyttävää, ja on hiukan epäreilua, kuinka paljon epäilyjä mies on saanut ohjelmaan osallistumisestaan osakseen.

On tietysti hiukan outoa seurata tuttua ohjelmaa oudossa ympäristössä, vaikka itse sisältö välihaastatteluine kaikkineen on toteutettu totutulla tavalla. Sanoisin Vain elämää -ohjelman uuden kauden ympäristön vaativan totuttelua, mutta sen ei kannata estää ohjelmasta ja sen esityksistä nauttimista. Pyristelin itse uudistusta vastaan, mikä on minulta aika normaalia, mutta hyvä sisältö toimii välillä uusissa kuorissakin. Aikaisemmin tuntui siltä, että ei Hirvensalmen perisuomalaista maisemaa saa erottaa suomalaista mielenmaisemaa kuvaavan musiikin ohjelmasta, mutta meneväthän ne suomalaisetkin aina aurinkorannoille etelään, miksei sitten suomalaisten suosikkiohjelmakin?

 

Vain elämää Nelosella torstaisin ja perjantaisin klo 20. Uusinnat lauantaisin Nelosella ja maanantaisin sekä keskiviikkoisin Livillä. Jaksot katsottavissa myös Ruutu-suoratoistopalvelussa.

 

 

 

 

 

Kuvat: Nelonen/Petri Aho.
Share

Pages