Ladataan...

Kuva: Shay Mitchell (@shaymitch)

Ratkeavatko loputtomat juonikuviot? Rauhoittuvatko nuorten naisten elämät Rosewoodissa ja maailmalla? Loppuvatko oudot ja uhkaavat viestit lopullisesti? Tällä viikolla Yhdysvalloissa esitettiin Pretty Little Liars -sarjan (suom. Valehtelevat viettelijät) finaalijakso, ja sosiaalinen media on ollut täynnä surua, intoa ja hämmästelyä sekä sarjan loppumisen ankeuden että vihoviimeisen jakson paljastusten takia. PLL kesti yhteensä 7 tuotantokautta ja 160 jaksoa, ja sarja keräsi ympärilleen yhdet tv-maailman uskollisimmista ja kiihkeimmistä faneista.

Kuva: Janel Parrish (@JanelParrish)

Sarjan viimeiset kuvaukset tehtiin viime vuoden lokakuussa, ja muutaman viikon ajan sarjan tähtien some-tilit olivat täynnä erilaisia jähyväisiä. Yksi kerrallaan sarjan muut näyttelijät saivat valmiiksi omat viimeiset suorituksensa, ja jokaista lopettamista juhlistettiin tunteellisesti. Lokakuun 27. päivä kuvattiin PLL-päätähtien viimeinen kohtaus, ja fanien kyynelhanat aukesivat lopullisesti. Moni nuori kasvoi sarjan mukana, eikä omien kasvuvuosien lempisarjojen tärkeyttä voi korostaa tarpeeksi. Outojen ja usein todella epäuskottavien juonikuvioiden keskiössä on sarjassa kuitenkin aina ollut ystävyys, mikä on erittäin hyvä viesti sarjan nuorille katsojille.

Kuva: Ashley Benson (@AshBenzo)

Sarjan päätähdet ovat selvästi myös kiintyneet toisiinsa vuosien saatossa, ja Twitteristä sekä Instagramista voi lukea tähtien vuodatuksia toisilleen, sillä faniensa tapaan naiset ovat kasvaneet näyttelijän ammattiin ja tähteyteen sarjan aikana. Naiset ovat myös aina olleet todella otettuja faniensa rakkaudesta, ja tässä yllä olevassa kuvassa he katselevatkin viimeisen kohtauksensa kuvaamisen lomassa fanien lähettämiä videoita. Varsinkin Ashley Benson (Hanna) ja Shay Mitchell (Emily) valloittavat faneja tosielämän ystävyydellään, ja heillä onkin ystävyydelleen oma yhteinen nimitykensä #ButtahBenzo!

Kuva: I. Marlene King (@imarleneking)

Viimeisen PLL-kuvauspäivän päätyttyä sarjan naiset kävivät ikuistamassa sarjan vaikutuksen tatuointien muodossa! Tarina ei kerro, oliko retki suunniteltu vai hetken mielijohde, mutta fanit olivat asiasta luonnollisesti innoissaan, ja oletettavasti näitä tatuointeja kopioidaan ympäri maailmaa. Troian Bellisario (Spencer), Ashley Benson (Hanna), Shay Mitchell (Emily), Sasha Pieterse (Alison), Lucy Hale (Aria) sekä bonusvalehtelija Janel Parrish (Mona) ottivat sarjalle tunnusomaiseen shh-sormeensa oman hahmonsa etukirjaimen, mikä on kyllä aivan mainion pieni, sopivasti piilotettavissa oleva, ja erittäin sopiva kunnianosoitus heidän uransa kunnolla käynnistäneelle televisiosarjalle.

Kuva: Shay Mitchell (@shaymitch)

Käsite Pretty Little Liars:in päätähdistä ja hahmojen pääporukasta on vaihdellut paljon sarjan aikana, eikä se vieläkään ole aivan selvää. Alun perin sarjan alkutekstitkin kertoivat, että pääosassa on Hanna, Spencer, Emily ja Aria, mutta myöhemmin elävien kirjoihin paluun tehnyt Alison liittyi alkuteksteihin arkun ulkopuolellekin. Soppaa sekoittaa vielä Janel Parrishin Mona, jonka suhde pääosan hahmoihin on aina ollut hankala, mutta hän oli selkeästi sarjassa se seuraavaksi lähellä olevin hahmo.

Kuva: Lucy Hale (@lucyhale)

Katsoin itse vasta vähän aikaa sitten PLL:n kuudennen kauden loppuun, joten hinku nähdä nämä viimeisen kauden jaksot, ja varsinkin finaalijakso, on luonnollisesti kova. En vain ole löytänyt vielä laillista keinoa katsoa viimeisen kauden jaksoja Suomesta käsin, ja siksikin joudun monien muiden tavoin kärvistelemään vielä jonkin aikaa. Suomessa PLL tulee televisiosta Subilta, jossa on menossa paraikaa 5. kauden uusinnat, joiden perään näytetään myöskin jakso päivässä -periaatteella 6. kauden jaksot. Vielä ei ole varmaa tietoa, koska seitsemäs kausi alkaa. Sarja on myös katsottavissa Netflixissä, mutta siellä on vasta viisi kautta PLL-jaksoja, joten en usko sen ennättävän Subin edelle tässä asiassa.

Kuva: Troian Bellisario (@SleepintheGardn)

Nykyään on hieno saavutus, jos televisiosarjaa tehdään useampi tuotantokausi, ja Pretty Little Liars -sarjan menestys on ollut huikeaa. Sarja on ollut jo pitkään sometetuin sarja, ja tämän viikon finaalijakso oli tämän vuoden twiitatuin televisiojakso. Sarjan lopettaminen oli käsittääkseni sarjan tekijöiden oma päätös, ja hyvältä päätökseltä se tuntuu. Kuudennen kauden aikana loppunut lukio, useamman vuoden aikahyppy, sekä viimeisen kauden uudet tapahtumat tuovat sarjan tarinan hyvin päätökseen juuri oikeaan aikaan. Tällaista tarinaa voi kuljettaa uskottavasti vain aikansa, ja sarjan tähdetkin alkoivat varmasti haaveilla rajojensa kokeilemisesta muuallakin viihdemaailmassa.

Jännitystä, draamaa, ja saippuasarjamaista toimintaa; hyvin rooleihinsa istuvat näyttelijät, jotka ovat pitäneet kiinni yhteishengestä myös tosimaailmassa; ja ne vaatteet, ne ihanat vaatteet! Pretty Little Liars on ollut juuri oikeanlainen sarjan juuri oikeanlaiselle yleisölle, ja ainutlaatuisesti toteutettu tarinakonsepti jäänee varmasti ihmisten mieliin.

 

 

 

 

Ladataan...

Tänä kesänä katsotaan mahtavia sarjoja! Aurinkoisella kelillä ruutuun valikoituu ihanan kepeätä realityä ja sadekelillä rankkaa draamaa, ja näitä molempia voi katsoa Ruutu+-lahjakortilla, jonka voit voittaa tämän viikon arvonnassa!

Nelonen Median Ruutu-verkkopalvelussa on sekä maksutonta sisältöä että maksullinen Ruutu+-palvelu, joka on jaettu Viihde- ja Urheilu-osioihin. Puhuessani blogissa Ruutu+:sta tarkoitan aina Ruutu+ Viihde -palvelua, ja siihen käyvät myös tämän arvonnan lahjakortit. Muistathan, että Ruutu+-palvelun ensimmäisen kuukauden saa ilmaiseksi!

Ruutu on tehnyt kaltaiseni tv-fanin kannalta suoranaisen kulttuuriteon, sillä Bachelor-maailman sarjoja on lisätty palveluun oikein urakalla! Tällä hetkellä Ruudussa voi katsoa seuraavia saman sarjaperheen tuotteita:

Näihin deittisarjoihin vihkiytymättömän kannattaa olla varovainen juonipaljastusten varalta, sillä suurimmaksi osaksi kahden ensimmäisen sarjan päätähti tulee vastakkaisen sarjan edelliseltä kaudelta, eli esimerkiksi The Bachelor -sarjan 19. kautta ei kannata katsoa, jos et ole katsonut The Bachelorette -sarjan 10. kautta. Sekä Bachelor Pad että Bachelor in Paradise ovat kahden alkuperäissarjan spin-off-sarjoja, joiden tarkoitus on antaa fanien nähdä lisää omia suosikkejaan.

Bachelor Pad -sarjaa tehtiin kolme tuotantokautta vuosina 2010-2012, ja sarjan ideana oli laittaa tutut ihmiset kilpailemaan sekä rahasta että rakkaudesta. Tällä hetkellä tuotannossa on Bachelor in Paradise -sarja, jossa kilpaillaan vain rakkaudesta paratiisissa eli rantalomakohteessa. Sarjassa annetaan aiemmin tippuneille kilpailijoille mahdollisuus löytää rakkaus uudelleen, ja tätä prosessia vauhditetaan erilaisin tosi-tv:n keinoin. Bachelor in Paradise on uusimman kauden kuvauksissa ollut täynnä skandaaleja, joista täytyy myöhemmin kirjoittaa ihan oma postauksensa! 

Video: Fearless trailer (ITV)

Synkempää ja laadukkaampaa televisiosarjaviihdettä Ruutu+:ssa edustaa brittiläinen Fearless-draamasarja. Jännitystä täynnä oleva kuusiosainen ITV-kanavan minisarja ilmestyy tuoreeltaan jakso kerrallaan Ruutuun, ja tällä viikolla katsottavaksi saadaan kolmas jakso, joten sarjan pariin on helppo hypätä. Fearless kertoo asianajaja Emma Banvillesta, joka ottaa asiakseen vapauttaa vuosikausia sitten syyttömänä tuomittu mies vankilasta, ja samaan aikaan Emman elämää kuormittavat erilaiset ihmisoikeusprojektit, oman perheen surut ja ilot sekä jatkuva valtiovallan tarkkailtavana oleminen. Vakoilu, turvallisuus, terrorismi, yksilön oikeudet, oikeusjärjestelmä, moraali, ja monet muut asiat ovat osana tätä monisyistä brittisarjaa, jonka pääosan esittäjä Helen McCrory on tuttu muun muassa Harry Potter -elokuvista (Narcissa Malfoy) sekä Peaky Blinders -sarjasta (Polly).

 

~ ARVONTA ~

Palkintona arvotaan yhteensä 10 kpl Ruutu+ Viihde -lahjakortteja:

"Ruutu+ Viihde -lahjakortilla pääsee näkemään Ruudun maksullisia viihdesisältöjä ilmaiseksi 3kk:n ajan (ei sisällä urheiluohjelmia). Lahjakortin arvo on 23,85 €, ja koodin pääsee lunastamaan osoitteessa ruutu.fi/lahjakortti. Tämän jälkeen rekisteröidy tai kirjaudu sisään. Tilaus päättyy automaattisesti 3 kuukauden kuluttua, ja koodit ovat voimassa vuoden loppuun saakka. (Lahjakorttia ei voi yhdistää olemassa olevaan tilaukseen.)"

Palkintoja arvotaan sekä blogissa (5 kpl) että Instagramissa ja Facebookissa (yht. 5 kpl) osallistuneiden kesken.

Kilpailukysymys: mitä sinä katsoisit Ruudusta, jos voittaisit 3 kk:n lahjakortin?

Vinkki: maksullisen sisällön tunnistaa pienestä Ruutu+-merkinnästä ohjelman vasemmassa yläreunassa!

Arvonta on auki sunnuntaihin 2.7. klo 23.59 asti, ja voittajiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä.

(jos osallistut arvontaan Lilyn rekisteröityneenä käyttäjänä, otathan huomioon, että sähköpostiosoitteesi ei näy automaattisesti kommenttilomakkeella)

 

Onnea arvontaan! :)

 

 

 

 

 

Arvonnan palkinnot saatu Nelonen Medialta.

Kuva: ABC.

Ladataan...

Vuoden 2018 alkupuolella saanee ensi-iltansa American Crime Story -televisiosarjan toinen tuotantokausi, joka keskittyy tarinassaan muotisuunnittelija Gianni Versacen murhaan ja sitä ympäröiviin tapahtumiin. Sarjan ensimmäinen kausi, The People v. O. J. Simpson: American Crime Story, voitti runsaasti muun muassa Emmy-palkintoja ja takasi suuren mielenkiinnon sarjan tulevia tarinoita kohtaan. The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story -nimellä virallisesti kulkevaa toista kautta kuvataan paraikaa Yhdysvalloissa, ja tällä viikolla saatiin nähdä ensimmäiset maistiaiset kauden tunnelmista.

Entertainment Weekly -viihdelehti kuvasi ensi viikon numeronsa kanteen ja usealle sisäsivulle Versace:n tulevat tähdet. Varsinkin itse Giannin sekä hänen yhtä kuuluisan sisarensa Donatellan roolit olisivat voineet olla aivan mahdottomia roolittaa, mutta sarjan vastaavan tuottajan ollessa amerikkalainen viihdemaailman ihmelapsi Ryan Murphy ei lopputulos ole läheskään niin huono kuin pienemmillä resursseilla liikkeellä olevilla ammattilaisilla olisi voinut olla. Donatella Versacen roolissa nähdään filmitähti Penélope Cruz, ja ainakin tässä yllä olevassa kuvassa Cruz vaikuttaa sisäistäneen esittämänsä voimakkaan naisen todella hyvin.

Gianni Versacea näyttelee lukuisista elokuvista, kuten Domino, tuttu Edgar Ramirez. Roolia varten miehen maski ja puvustus ovat onnistuneita, ja ainakin näissä uusissa kuvissa mukana on sitä aitoa 90-luvun överiä italialaishenkeä, joka varmasti täyttää uuden sarjan melkein joka kolkan. Erilaista tyyliä visuaalisestikin sarjassa edustaa Versacen murhanneen Andrew Cunanan tarina, jonka pääosassa vakuuttaa Glee:stä tuttu Darren Criss.

Gianni Versacen elämänkumppania Antonio D'Amicoa näyttelee uudessa sarjassa poptähti Ricky Martin, jonka ura näyttelijänä on toistaiseksi aika vaatimaton, mutta hän on esiintynyt ainakin pienessä roolissa Murphyn Glee-sarjassa. Martin on roolistaan innoissaan, ja hän löytää Versacen ja D'Amicon julkisuudelta peitellystä rakkaustarinasta yhteneväisyyksiä omaan elämäänsä. Martinin lisäksi yllättävin roolitus on New Girl -sarjasta tuttu Max Greenfield, joka nähdään sarjassa kolmantena Versacen sisaruksena Santona.

Video: Versace: American Crime Story: BTS Of Highly Anticipated Series | Cover Shoot | Entertainment Weekly

Versacen tarina näyttää ainakin visuaalisesti aivan huikealta, ja vaikka muuten sarja ei ole kiinnostanut minua kovasti tähän mennessä, taidan kyllä tämän maistiaisen perusteella tutustua uusiin jaksoihin ainakin jonkin verran. Tällainen huipputähtien keskittymä tulee keräämään sarjalle valtavasti huomiota, ja jos sarja ei onnistu olemaan aivan tajuttoman huono, voi sille jo veikata rutkasti palkintoehdokkuuksia. Mielenkiintoista tulee myös olemaan sarjassa esitettävien elossa olevien henkilöiden reaktiot, ja muotimaailmalla ylipäätään tulee varmasti olemaan paljon sanottavaa rakastetun ja kunnioitetun Gianni Versacen tarinan filmatisoinnista.

 

Mielipide:

// Ruutuun? / Ei ruutuun? //

 

 

 

 

 
Kuvat: Entertainment Weekly.

Pages