Ladataan...
Vegepäiväkirjani

Kotiuduimme Lontoosta perjantain ja lauantain välisenä yönä ja voi juku, olipa taas ihan mahtava reissu! Reissusta on tulossa useamman postauksen verran juttua mutta aloitetaanpa tällä arvonnalla.

Toin teillekin Lontoosta jotain, mutta ikävä kyllä kaikille ei millään riitä. Siispä, let's arvotaan! Pakettiin sisältyy muunmuassa Suomeen rantautumattomia (voiko näin edes sanoa) Alpron vanukkaita, suklaarusinoita, Oreon uutuuskeksejä, täydellisia poppareita leffaevääksi... N A M.

Arvontaan osallistut kommentoimalla postausta. Kerro minulle vaikka, kenen kanssa jakaisit palkinnon tai miksi juuri sinun pitäisi paketti voittaa. Osallistumisaika päättyy perjantaina 17.8 klo 21. Muista jättää myös sähköpostiosoitteesi kommentin sähköpostikenttään, vain niin saan yhteyden sinuun. Sähköpostiosoitteesi ei näy muille, kuin minulle. Voittajalle ilmoitan henkilökohtaisesti.

Ladataan...

Ladataan...
Vegepäiväkirjani

Elokuu on perinteisesti rapujuhlien aikaa. Tämä helppo malja on oiva vaihtoehto vegaaneille, jos kutsu jujliin käy.

Raaka-aineena merilevämäti on nykyään melko helposti löydettävissä ihan perusmarketeistakin. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että tuote on varmasti vegaaninen, osa markkinoilla olevista merilevämädeistä on edelleen epävegaanisia karmiinin vuoksi.

Reseptilläni saat täytteen neljään maljaan. 

Tarvitset:

150 g Oatly PåMackania

200 g Alpro Zero Sugars -gurttia (tai esimerkiksi Plantin sokeroimatonta gurttia)

sitruunan

punasipulin

saaristolaisleipää

merilevämätiä

suolaa

sitruunapippuria

tuoretta tilliä

1. Annostele PåMackan ja gurtti kulhoon. Sekoita keskenään.

2. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori kokonaisuudessaan, purista mehu. Sekoita molemmat tuorejuuston ja gurtin sekaan. Mausta makusi mukaan ripauksella suolaa (suolaa kannattaa laittaa hyvin maltillisesti, sillä itse merilevämäti on jo suolaista), sitruunapippurilla sekä tuoreella silputulla tillillä.

3. Murusta leipää haluamasi määrä ja kuutioi punasipuli. Sekoita osa punasipulista tuorejuustoseoksen sekaan, jätä osa sivuun kerrostamista varten.

4. Aloita maljojen kokoaminen. Pohjalle tuorejuustoseosta, keskelle leipää ja punasipulia ja uudestaan tuorejuustoa. Päälle merilevämätiä, leipämurua, punasipulia sekä tuoretta tilliä.

Ladataan...

Ladataan...
Vegepäiväkirjani

Julkaisemani juustokakkureseptit ovat olleet kovin pidettyjä teidän keskuudessa ja itseasiassa ne ovat nousseet blogini luetuimpien postausten joukkoon. Kiitos!

Lupailin kesäkuussa, että jatkossa -ainakin toistaiseksi- julkaisen kerran kuussa uuden juustokakkureseptin ja nyt olisi heinäkuun reseptin vuoro.

Toteutin tämän reseptin hieman eri raaka-aineilla, kuin aiemmat ihan silkasta kokeilunhalusta. Hyvä kun kokeilin, sillä lopputulos oli mielestäni jotenkin silkkisempi. Lisäsin myös hieman agar agarin määrää (merileväpohjainen liivatteen kaltainen hyytelöimisaine, jota saa ostettua muun muassa apteekista ja etnisistä kaupoista) ja rakenne oli vielä oikein passeli. Yhtään enempää en välttämättä enää laittaisi, sillä rakenteesta tulisi luultavasti jo kumimainen.

Teen reseptien juustokakut aina 22 senttiseen irtopohjavuokaan mutta se ei ole niin nökönuukaa. Pienemmän halkaisijan vuoassa saat korkeamman kakun, suutremmalla halkaisijalla taasen matalamman.

Tarvitset:

POHJA

200 g Digestive-keksejä

100 g margariinia

VADELMATÄYTE

200 g vadelmia

1,5 dl mantelimaitoa (tai muuta kasvipohjaista maitoa)

0,5 dl tomusokeria

300 g Oatly PåMackania

3 dl Planti kauravispiä

4 tl agar agar -jauhetta

VALKOSUKLAATÄYTE

150 g vegaanista valkosuklaata (esim Ichoc)

1 rkl tomusokeria

150 g Oatly PåMackania

1 dl Planti kauravispiä

1. Murskaa keksit ja sulata margariini. Kaada margariinisula keksimurun joukkoon ja sekoita. Kaada keksimuru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan päälle ja painele muru tiiviisti pohjaa vasten

2. Vaahdota molempien täytteiden kauravispit keskenään. Sekoita joukkoon molempien täytteiden PåMackanit ja tomusokerit. Ota seoksesta sivuun noin 1/3, laita kylmään odottamaan. Lisää vadelmat jäljellejäävään osaan (jos käytät pakastevadelmia sulata ne ensin).

3. Mittaa kattilaan mantelimaito ja agar agar -jauhe. Siirrä kattila keittolevylle ja kiehauta seosta noin kaksi minuuttia koko ajan vispaten. Kaada seos ohuena nauhana toisen vadelmaseoksen sekaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Kaada seos vuokaan keksimurupohjan päälle. Siirrä jääkaappiin.

4. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jos valitset mikron ole tarkkana, valkosuklaa palaa helposti! Ota jääkaappista sivuun laitettu tuorejuusto-kauravispiseos ja sekoita sulanut ja aavistuksen jäähtynyt valkosuklaa sen joukkoon. Kaada seos vadelmatäytteen päälle.

5. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia, mieluiten yön yli.

6. Koristele esimerkiksi tuoreilla vadelmilla, keksimurulla ja ylijääneellä valkosuklaalla. Vatukkapensaan lehdet ovat myös kauniit koristeena!

Ladataan...

Ladataan...
Vegepäiväkirjani

Elämäni on muuttunut aikalailla siitä, kun olin vielä sekasyöjä. Huomaamiani seikkoja ovat muunmuassa...

... naurettavan paljon kutistunut kauppalasku

Sekasyöjänä käytimme helposti 500 - 600 euroa kuussa ruokaan. Ja ihan normaaliin salilla kävijöiden ruokaan, ilman "hifistelyitä" (tarkoitan siis esimerkiksi tuoreita yrttejä, erikoisempia mausteita ja niin edelleen).

Nyt kauppalaskumme on noin 250 euroa kuussa! Se on noin puolet vähemmän kuin ennen ja se sisältää myös esimerkiksi mainitsemiani tuoreita yrttejä. Vegaaniusko kallista?

... hyvä olo ruokailun jälkeen

Valehtelematta joka kerta ennen, ruokailun jälkeen tuli nuupahtanut olo. Kokeilin vaikka ja mitä! Söin esimerkiksi protskut ja hiilarit eri aterioilla kun kuulin, että joillain väsyttää niiden syöminen samaan aikaan. Ei auttanut. Karsin joitain ruoka-aineita pois, esimerkiksi höttöhiilarit. Ei auttanut sekään.

Nykyään ruoka tuntuu oikeasti polttoaineelta. Tankkauksen jälkeen jaksaa taas, ilman hidastelua.

... monipuolistunut ruokavalio

Söimme ennen todella paljon päivästä toiseen samankaltaisia ruokia, samoilla mausteilla maustettuina. Nykyään kokeilemme paljon rohkeammin uusia juttuja.

... kadonnut aamujäykkyys

En ole huomannut juuri muita hyötyjä reumani suhteen, kuin kadonneen aamujäykkyyden. Olin aiemmin kankea kuin rautatanko aamulla mutta nyt nousen varsin  reippaasti sängystä.

Kasvisruokavaliota pidetään reuman kannalta varsin hyvänä Välimeren ruokavalion lisäksi ja suosittelenkin kaikkia tulehduksellisia nivelsairauksia sairastavia kokeilemaan kasvisruokavaliota.

... vähentynyt ruokahävikki

Koska kasviperäiset tuotteet säilyvät paljon kauemmin, on ruokahävikkimme vähentynyt todella merkittävästi. Tuoreet kasvikset tulee syötyä nopeasti pois ja esimerkiksi seitan- ja soijatuotteita voi syödä todella kauan senkin jälkeen, kun pakkaus on avattu (toki aina kannattaa käyttää silmiä ja nenää varmistaakseen ruoan olevan vielä ok). Lisäksi esimerkiksi kasviperäisissä jugurteissa on paljon pidemmälle parasta ennen -päiväys, kuin maitoa sisältävissä vastaavissa tuotteissa.

Jälkeenpäin harmittaa, miten paljon esimerkiksi lihaa joutui heittämään pois, koska se ehtikin pilaantua jääkaapissa.

 

VILKAISE MYÖS:

Miksi valitsin veganismin?

7 stereotypiaa vegaaneista.

Ladataan...

Ladataan...
Vegepäiväkirjani

Uusi tuttavuus keittiössämme on varsiparsakaali eli broccoliini. Nyt on oiva hetki tutustua tähän monikäyttöiseen ja herkulliseen herkkuun, sillä kotimaisen broccoliinin sesonki on juuri nyt.

Yksi suosikkipiirteistäni broccoliinissa on se, että se on mielestäni monikäyttöisempi, kuin tavisparsakaali. Monesti parsakaalin paksu ja puinen varsi jää käyttämättä ja syömättä (vaikka sen toki voikin valmistaa ja syödä) meillä. Tätä ongelmaa ei varsiversion kanssa ole, sillä varsiosa on yhtä maukas kuin itse kukinto.

Broccoliini sopii mainiosti juurikin pastan kaveriksi. Sitruuna tuo ihanaa raikkautta. Ohjeellani saat kaksi pasta-annosta.

Tarvitset:

300 g broccoliinia

1 sitruunan

kourallisen lehtipersiljaa

muutaman aurinkokuivatun tomaatin

mustapippuria

suolaa

puolikkaan chilin

lorauksen oliiviöljyä

150 g spagettia

1. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista sitruunasta mehu kulhoon. Silppua lehtipersilja hienoksi, pilko chili sekä aurinkokuivatut tomaatit, lisää sitruunamehun joukkoon. Lisää myös suola ja mustapippuri. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.

2. Lorauta öljy pannulle, kuumenna. Lisää pilkotut varsiparsakaalit pannulle ja paista hetki. Broccoliineihin saa tarttua hieman väriä.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

4. Valuta pasta ja lisää se pannulle broccoliinin joukkoon. Kaada pannulle lopuksi sitruunanmehukastike.

Raasta annosten päälle hieman esimerkiksi Porlammin Vege Plussaa (oma ehdoton suosikkini mitä tulee vegaanisiin juustoihin)

Ladataan...

Pages