Hernekeitto.

Vegepäiväkirjani

Laskiaista silmällä pitäen tekaisin viikonloppuna ensimmäistä kertaa hernekeiton tekoa itse.

Myönnän, aina ennen olen turvautunut purkkiversioon. Syy tähän on ollut se, että olen kuvitellut hernekeiton teon olevan äärimmäisen vaikeaa. Ja pyh! Pientä vaivannäköähän soppa toki vaatii, tuleehan herneet liottaa ja antaa kiehua suht kauan. Mutta nämäkin hommat etenevät vähän kuin itsestään! Kattilan vierellä ei tarvitse päivystää koko aikaa ja liotus on... Noh, liotusta :D

Tarvitset:

500 g kuivattuja herneitä

150 g soijasuikaleita

isohkon porkkanan

sipulin

1 rkl savuaromia

suolaa

pippuria

(salviaa)

1. Huuhdo herneet ja laita ne likoamaan noin 1,5 litraan vettä yön ajaksi. Laita myös soijasuikaleet marinoitumaan. Kiehauta noin 3 dl vettä ja kaada se soijasuikaleiden päälle. Mausta tässä vaiheessa hyppysellisellä suolaa ja pippuria. Anna suikaleiden turvota 20 minuuttia. Suikaleiden turvottua lisää joukkoon reilu ruokalusikallinen savuaromia ja sekoita. Peitä tiiviisti ja laita jääkaappiin marinoitumaan yön ajaksi.

2. Kuutioi porkkana, sipuli sekä soijasuikaleet.

3. Keitä herneitä niiden liotusvedessä pienellä teholla noin tunti. Kerää vaahto sekä pintaan nousevat kuoret pois.

4. Lisää herneiden joukkoon porkkana, sipuli sekä soija. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Mausta suolalla, pippurilla sekä salvialla. Itse heitin mukaan myös muutaman rosepippurin, jotka sopivatkin varsin hyvin rokkaan.

5. Anna keiton porista liedellä -edelleen pienellä teholla- vielä vajaan tunnin ajan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.