Ladataan...
Vihreitä unelmia

Masentavan märkä ja pimeä marraskuu ei inspiroi ulkoilemaan, mutta viime viikonloppuna sain laitettua ruukkukasvit talvitamineisiin. Laitoin suuriin ruukkuihin pohjalle kevellevyä ja sen päälle pakkausmuoviin ja juuttikankaaseen käärityt istutusruukut. Ja kun säkkikangas loppui, piilotin vällyt sammaleen alle. Sammalta olisi ihana käyttää paljon, mutta sitähän ei saa metsästä ottaa. Olen pitkään haaveillut, että olisi hienoa omistaa pala metsää, josta voisi hakea joulukuusen ja askartelumatskua hyvällä omallatunnolla, mutta se vaatisi vähän opiskelua, johon ei toistaiseksi ole aikaa. Haaveissa on siis myös, että nämä rapun pikkuhavut selviäisivät talvesta. Sypressi tosin tulee muuttamaan sisään, jos tästä nyt ikinä talvea kehkeytyy. Väriä meidän rapulta ei paljon löydy, mutta valot näihin lisätään, kun ehditään.

 

Share

Ladataan...
Vihreitä unelmia

Hurahdin kerrasta pilleistä tehtyihin himmelikoristeisiin. Väkersin niitä isänpäivänäkin vielä kun olisi pitänyt jo kokkailla isovanhemmille. Halusin heti kokeilla ihan ikiomia malleja, mutta aika äkkiä huomasin, että suunnittelematta mittasuhteista ja muodoista voi tulla outoja. Hain näille metsästä jäkäläisen pudonneen oksan ja spreijasin sitä vielä vähän tekolumella. Ihan koukuttavaa puuhaa. Pillejä ei kannata ostaa ensimmäisestä kirjakaupasta, hinnoissa on ihan valtavia eroja. Nämä maksoivat 1,50e/100 kpl ja läpimitta on 3 mm. Minusta näyttävät kyllä ohuemmilta. Lanka pujotetaan parsinneulalla, painava neula putoaa helposti pidemmänkin pillin lävitse.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Vihreitä unelmia

Meillä ruokitaan lintuja pojan harrastuksen takia oikein urakalla. Vanha lintulauta on ruma kuin mikä ja nyt löysin kaksi kaunista sen tilalle. Eivät nämä varmaan kovin hyvin pakkasessa ja pyryssä pelitä, mutta se on sen ajan murhe. Siemeniksi laitoin kuorittuja auringonkukansiemeniä, jottei linnuilta kulu turhaa energiaa kuorimiseen, eikä kukkapenkkiin tule sotkua. Samoja lautoja näkyy löytyvän useista halpiskaupoista kuten Claes Ohlssonilta ja Tokmannilta. Yhtään tipua en kuviin saanut, vaikka poika on nimenomaan lintukuvaukseen hurahtanut ja sai kuvansa uuteen Vuoden luontokuvat -kirjaan (joka on muuten mainio lahjaidea luonnosta kiinnostuneelle isälle tai isoisälle).

 

 

 

 

Share

Pages