Ladataan...
Vihreitä unelmia

Meillä on vielä taas ihan talvi eikä puhettakaan muusta kukkivasta kuin muutamasta lumikellosta. Kärsivällinen saa silti pihasta kaunista maljakontäytettä, kun hyödyntää pensaiden ja puiden leikkuusta jäävät oksat. Naapuri tai työkaverikin mielellään hankkiutuu oksista eroon, jos itsellä ei leikattavaa ole. Meilläkin jäi vielä haketettavaksi yllin kyllin. Itse hyösin kukkaan marjapensaan ja omenapuun oksia. Ensimmäisenä keväänä nykyisessä kodissa toin maljakkoon pihan ikivanhojen omenapuiden oksia ja niistä kuoriutuikin melkoinen ylläri. Silmuissa uinuneet öttiäiset kiittivät varhaisesta kesästä ja päättivät eräänä kauniina päivänä vallata koko olkkarin. Siksipä olin omenapuun oksien kanssa varovainen ja kelpuutin vain yhden oksan sisätiloihin, loput jäivät koristamaan eteistä. 10 vuoden hoitourakasta on ilmeisesti ollut jotain hyötyä, koska nyt ei mukana tullut ylimääräisiä vieraita. Mitä tahansa muitakin oksia voi hyötää kukkaan tai ainakin lehteen. Seuraavaksi taidan kokeilla syreeniä.

Instagramin puolella näitä kuvia onkin jo vilahdellut.

 

Share

Ladataan...
Vihreitä unelmia

 

Luulin olevani tänä vuonna aikaisessa pääsiäisruohojen kanssa, vaan mitä vielä. Nippa nappa ehtivät kasvaa juhlapyhiksi. Tänäkin vuonna päädyin maissiin ja kasvatan samalla jokusen taimen parvekkeen komistukseksi ja tiedä vaikka saisin muutaman tähkänkin. Tulin liioitelleeksi jyvien määrässä ja matalalle alustalle kylvettynä koko komeus paisui kuin pannukakku ja kohosi astiasta. On veikeännäköinen, kun pohjalla on sentin kerros pelkkää valkoista juurta, sitten sentti multaa ja 10 senttiä ruohoa.

 

Share

Ladataan...
Vihreitä unelmia

Meidän viinikerhon synttärijuhlissa teemana on Suomi 100v. Ruokalistaan on koottu 9 ruokalajin menu, jossa mm. parsaa, lohta, hirveä, sieniä, lammasta ja lakkaa. Meille napsahti parsakeitto, jota mies paraikaa keittelee ja alempana kuvissa näkyvä suklaaherkku, johon sain työkaverilta koristeeksi karpaloita. Ruuat hankitaan siis nyyttäriperiaatteella ja esivalmistellaan itse ja viimeistellään yhdessä. Mukava ilta siis tulossa. Pientä sneak peakia jo kattaukseen, josta yritin tehdä teemaan sopivan. Koristeeksi toivoin sinivuokkoja, mutta kevät on edennyt niin nihkeästi, että ei taida meiltäpäin vielä löytyä. Omasta takaa on hyödettynä marjapensaan ja omenapuun oksia, valitettavasti omenan kukatkaan eivät ihan ehtineet aueta.

 

Share
Ladataan...

Pages