Ladataan...
Vihreitä unelmia

 

Pysäyttäkää aika, haluan nauttia omenankukista, särkyneestä sydämestä ja viimeisiä kippuroitaan aukovista kotkansiipisaniaisista aina! Pensasaidatkin ovat saaneet lehdet ja sulkevat mukavasti näkymät naapureihin ja tuntuu, että pihasta on tullut taas oma yksityinen pikkuruinen pala paratiisia. Joka viikonloppu ajattelen, että enää on pari pikku juttua ja sitten kaikki on valmista, mutta valmista ei tule koskaan. Tänään haettiin 8 säkkiä multaa ja tomaatit ja kurkut ovat nyt kasvihuoneessa suurissa ruukuissaan ja salaatit kylvetty. Mies maalasi etupihan pergolan mustaksi, sen villiviini olikin toissa talvena lähes kuollut, joten tuli sekin siivottua. Jalat ovat ihan poikki kahden päivän puutarhassa kykkimisestä ja huomenna pitäisi jaksaa polkea töihin, koska auto on telakalla, onneksi keli taitaa vielä suosia. Mukavaa uutta viikkoa!

 

Share

Ladataan...
Vihreitä unelmia

Kotkansiipisaniaiset, valkovuokot ja kalliokielot kuuluvat suomalaiseen luontoon ja sopivat mainiosti myös varjoisaan pihaan. Itse kutsun vanhojen omenapuiden alla olevia muutamien neliöiden plänttejä suureellisesti metsäpuutarhaksi. Se on alkukesän ehdoton suosikkini, vaikka aurinkoisemmissa paikoissa kukkivat tulppaaanit. Väristä vihreyden keskellä pitävät huolen sinistäkin sinisemmät kevätkaihonkukat ja pensaiden alla kasvavat myös pinkit pikkusydämet, joskaan eivät kuki niin runsaasti kuin auringossa.

 

Share

Ladataan...
Vihreitä unelmia

Yllättävän helleaallon myötä olen siirtynyt jo lomamoodiin ja unohtanut kaikki ikävät velvollisuudet kuten ikkunanpesut. Töiden jälkeen voin käyskennellä pihalla paljain varpain tuntitolkulla ja ihastella kaikkea, mitä mullasta esiin työntyy. Kameraankin kertyy kuvia huikeaa tahtia, joten tässä kunnon pläjäys.

Ruudullisia kirjopikarililjoja hehkutan joka kevät. Viime vuonna jaoin niitä, kun olivat täyttäneet muurialtaan pään, mutta edelleen niitä on ihan turhan tiheässä. Ihananväriset tulppaanit eivät koskaan kuki montaa vuotta, mutta kaikki punaiset, keltaiset ja oudonväriset kukkivat takuuvarmasti vuodesta toiseen pilaten suunnitelmani tyylikkäästä valkoisen, pinkin ja violetin sävyisestä kevätpuutarhasta. Asiassa auttavat myös lampien keltaiset rentukat ja joka paikassa kilpaa kukkivat siniset kevätkaihonkukat ja lemmikit. Eli kaikki sateenkaaren värit löytyvät ja pari vielä kaupanpäälle, mutta anti olla, ei se ole niin vakavaa, niinkuin ei mikään muukaan, kun aurinko paistaa ja helle hellii, nyt on lupa nauttia :)

Share

Pages