Ladataan...
Vihreitä unelmia

Tänä talvena jäälyhtyjen jäädytys on ollut vähän hankalaa, kun ei ole ollut kunnon pakkasia. Meillä on ollut varmaan joulusta asti muutama ämpäri sivuterassilla, mutta kunnolla eivät ole jäätyneet. Onneksi meillä  riittää akvaarioiden vuoksi ämpäreitä ja nyt vihdoin sain kokonaista viisi suurta jäälyhtyä ja pari pienempää. Mikään ei kyllä ole kauniimpi kuin valkoinen kynttilä jäälyhdyssä. Itse en suuriin lyhtyihin koskaan laita väriä tai koristeita, pieniin voin joskus laittaa havunoksan tai muuta hillittyä. Kelistä riippuen lyhty voi olla kirkas tai himmeä, tänään lyhdyt ovat täysin kirkkaita ja sinisenä hetkenä maagisen kauniita. 

Ja nämähän siis tehdään laittamalla ämpäriin kylmää vettä ja sijoittamalla ämpäri ulos. Kun jäätä on riittävästi (n. 10 cm ämpärin pinnalla), ämpäri viedään kylppäriin, kastellaan ulkopuolelta lämpimällä vedellä ja kipataan varovasti kädellä vastaanottaen lattialle. Jos pinta on jäätynyt umpeen, se nakutellaan terävällä esineellä varovasti rikki ja sen jälkeen kaadetaan sisälle jäänyt vesi pois. Kovalla pakkasella lyhdyt jäätyvät yössä, pikkupakkasella aikaa kuluu useampi vuorokausi.

Share

Ladataan...
Vihreitä unelmia

Pitäisiköhän tehdä uudenvuodenlupaus, että tänä vuonna meille ei tule ainoatakaan uutta lamppua. Muistin viimein hakea Vepsäläiseltä työnantajan synttärilahjan, joksi valitsin AJ-pöytälampun samanlaisen jalkalampun seuraksi. Jos ei olisi niin älyttömän hintainen, meillä olisi samat lamput myös eteisen, olkkarin, makkarin ja portaikon seinissä, mutta sitä varten kaivataan pientä lottovoittoa. Sen sijaan meiltä löytyy kohtuuhintaisia (ja alesta tai käytettynä ostettuja) Blockeja, Tolomeoja, Lantern, Tuplakupla ja Work. Kattolamppuihin en ole jostain syystä kovin paljon panostanut, ehkä siksi, että inhoan niiden käyttöä tai siksi, että THE ainoa oikea on tämä, hinta vaatimattomat 9400 euroa :) Sitä en varmaan raskisi ostaa edes lottovoittorahoilla.

Samalla kun sovittelin AJ:tä Tolomeon tilalle työpisteeseen, kokeilin (likaisilla pahveilla) miltä viininpunainen seinä näyttäisi valkoisena. Ja näyttäisihän se paremmalta. Pöydällä Jyskistä muutamalla eurolla ostettu julistetaulu, joka käy hyvin ohjenuoraksi uuteen vuoteen (sen "Do not buy any new lamps" -ohjeen kanssa, joka pitäisi varmaan tekstata itse huoneentauluksi :). Onneen ei siis kannata luottaa, vaan toteuttaa ne unelmat ihan itte! 

Osasta kuvia tuli hauskoja, kun oli niin pimeää, että jouduin käyttämään pitkää valotusaikaa, minkä aikana näytönsäästäjän kellonaika ehti muuttumaan. Valitettavasti niiden valotus onnistui näitäkin huonommin, täytyy yrittää joskus toistaa se.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Vihreitä unelmia

Vuoteen 2017 osui useampi juhla, kun viinikerho täytti 25, minä 50, äitini 80, Suomi 100 ja lisäksi kuopus pääsi ripille. Juhlinta aloitettiin hiihtolomalla Thaimaassa kaverin kanssa yhteistä 100 vuotta juhlien.

Seuraavaksi juhlittiin Suomi 100 -teemalla viinikerhoa, jota olin perustamassa nuorena naisena 25 vuotta sitten.

Jotta saan muutaman kukkakuvankin sekaan, niin kollaasi myös äitienpäivästä, joskaan keskimmäistä kuvaa lukuunottamatta eivät taida juuri tuolta päivältä olla. 

Kesällä oli sitten suurimman juhlan eli kuopuksen rippijuhlien vuoro. Kelin suhteen kävi parempi tuuri kuin esikoisen kohdalla ja juhlat vietettiin kauniissa kesäsäässä, vaikka kesä muuten olikin säiltään surkea.

Sen verran valmistelut ottivat koville, että päätin jättää omat juhlat pitämättä ja viettää niitä matkoilla. Kohteeksi valikoitui Bryssel, koska sinne saatiin U2-konserttiliput.

Vuoden hankinnoista tärkein oli pieni kasvihuone ja sisustusrintamalla uusi sänky. Työrintamallakin sattui ja sain loppuvuodesta vähän kovemman haasteen, kuin olisin kaivannutkaan. Eli ei tule tylsä olemaan ensi vuosikaan, vaikka suuria juhlia ei olekaan tiedossa.

 

 

 

Share

Pages