Ladataan...
Vihreitä unelmia

Muoviton maaliskuu asettaa kaupassakäynnille aika suuria haasteita. Olin eilen esikoisen (18v) kanssa ruokaostoksilla, jotka yleensä hoitaa mies. Ensimmäinen kompastuskivi oli hevi-osasto. Ei ainuttakaan muoviin pakkaamatonta kurkkua tai parsakaalia, ei edes luomuosastolla. Kotoa lähtiessä ei tullut mieleen kauppareissu, joten kestohedelmäpussit jäivät kotiin, onneksi paperipusseja oli tarjolla ja kassissa on aina pieneen tilaan menevä kauppakassi. Minä suuntasin lihatiskille  ostamaan pakkaamatonta lihaa ja poika leipäosastolle. Poika ei yleensä suostu syömään kuin yhtä ruisleipää ja nyt ihmettelin, kun tuli tavallisen reikäleivän kanssa. Paperipussissa olevan reikäleivän, olin liikuttunut. Tortilloja ei voinut ostaa, joten menu vaihtui täytettyihin paprikoihin. Ostan ne yleensä luomuna, mutta en sitten tällä kertaa. Kaikki luomu on pakattu muoviin. Tätä rataa jatkettiin ja ostosten teko kesti tupla-ajan ja vaati jonkin verran mielikuvitusta, helpommalla tietysti pääsisi, kun miettisi ostoslistan valmiiksi. Onneksi vessapaperi ei ollut lopussa...

Kuvat eivät liity asiaan mitenkään. En osannut Instagramiin valita vain yhtä, joten tallensin sitten tänne useamman. Jalusta on reissussa ja päivä pilvinen, joten vähän rakeisiahan näistä tuli. Pidennän kukkien kestoa viemällä ne eteiseen yöksi, mutta siinä touhussa tuppaavat pitkiksi venähtäneet tulppaanit katkeilla, niinpä tässä sherry-lasissa oli ensin yksi tulppaani, sitten toinen ja tänään jo kolmas. Ja nyt kun mietin asiaa, niin nämä kukat oli kyllä pakattu muoviin, kun ne keskiviikkona moppiostoksilla ex-tempore aleämpäristä nappasin, eipä tullut siinä kohtaa muoviton maaliskuu mieleen :( Suunnitelmallisuus taitaa olla tässä kuussa kova sana. Toisaalta kuulun niihin, joiden mielestä pienikin ekoteko on parempi kuin ei mitään, joten hyvin ehtii tähänkin mukaan, vaikka olisi alkukuusta mennyt ohi!

 

 

 

Share

Ladataan...
Vihreitä unelmia

Heti kärkeen todettakoon, että edellisen postauksen köynnöskukka ei ole kärsimyskukka. Näin sellaisen Plantagenissa ruukkuostoksilla ja sillä on aivan erilaiset lehdet. Kukastakin näyttäisi olevan tulossa pieni ja valkoinen, kärsimyskukan kukkahan on hyvin eksoottinen. 

Meillä on satanut ihan valtavasti uutta puuterilunta ja aamulla maisema oli niin kaunis, että oli pakko kahlata takapihalle ottamaan muutama kuva. Se siitä aikaisin töihin menemisestä. Aamuaurinko paistaa meidän pihaamme takaviistosta suurien puiden läpi ja tekee aina keskelle pihaa hauskan valoraidan. Muutaman viikon päästä valoa tulee jo reilusti enemmän, sillä meidän ja naapurin rajalta kaadetaan neljä koivua. Puusavottaa siis tiedossa.

Etupihan kinoksista tulee mieleen Levin maisemat ja lumeen hautautunut Tuikku. Meillä porraspielen kynttilälyhtyä ei ole tarvinnut enää vähään aikaan sytytellä, kohta se katoaa vallan.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Vihreitä unelmia

On aika vaihtaa huonekasvien mullat. Teoriassa voisi riittää, että ostaa yhden uuden ruukun suurimmalle kasville ja kierrättää muut pykälää suurempaan. Ihan näin se ei kyllä käytännössä ainakaan minulla mene, mutta ruukunvaihdossa ei silti kannata yrittää oikaista kerralla mahdollisimman suureen ruukkuun, kasvit eivät siitä tykkää, vaikka niin voisi kuvitella.

Suurin limoviikunani on jo niin suuressa ruukussa, että suurempaa ei järkevästi löydy, joten se saa vain uutta pintamultaa. Jättimäinen traakkipuu taas on tosi pienessä ruukussa, josta se kuulemma tykkää, mutta hiukan suurempaan sekin on siirrettävä, se on vielä tekemättä eikä onnistu ilman apua.

Kuvien kultaimarteen ostin heräteostoksena kukkamultaostoksilla, ihastuin sen upean harmaanvihreään lehdistöön. Tänään huomasin myös ihanan yllätyksen, ensimmäisen kuvan taustalla näkyvä köynnös on tehnyt ensimmäisen nuppunsa. Toivoisin sen olevan kärsimyskukka, mutta en ole ihan varma. Myös kiinanruusu on nupulla, viherkasvit selvästi elävät päivän pituuden mukaan, sillä ulkona ei ole keväästä tietoakaan. Laitoin Instagram storiesiin juuri videon meidän pihasta, on nähtävissä vuorokauden ajan.

Share

Pages