Kuitenkin se vastuullinen kuluttaja?

VILHELMIINA H.

Huomenta, ja kaunista tammikuun viimeistä viikkoa, ihanat.

Kevät on jo ihan ovella, se miltei tuoksuu jo. Niin oma mieli kuin päivät valaistuvat alati - kohta voimme taas tallustella sievissä ballerinoissa ja kukkamekoissa pitkin katuja ja niittyjä, tehdä niitä kesäjuttuja. Sitä ennen, kannattaa nauttia talvesta - talvessakin on jotain spesiaalia, ihan oikeasti on.

Haluan jakaa muutaman kuvan boheemihenkisestä kodistani, johon olen aivan rakastunut. On hassua, että vielä pari vuotta sitten sisustusmakuni oli lähes väritön ja no, tylsä. Nyt kerään värejä ympärilleni - kohtuudessa määrin, ja tiettyjä värejä, en ihan kaikkia sateenkaaren.

Ja vaikka olen omaksunut boheemiuden osaksi luonnettani aina, näkyy se vasta nyt kotini sisustamisessa. Tämä on minun "happy place" - täällä on hyvä olla, täällä annan itselleni luvan rentoutua, kotoilla, hyggeillä ja olla ihan lagom.

Olen rakastunut.

Katsoin eilen ympärilleni ja aloin miettiä mistä kukin huonekalu ja sisustustavara on kotiini eksynyt. Totesin että kaikki, lukuunottamatta sohvaa ja vaaterekkiä, ovat kierrätystavaraa eli kirpputorilöytöjä tai jonkun vanhoja ilmaiseksi saatuja, ja ne muutamat muut olen ostanut superhalvalla alennusmyynneiltä, eli kaikki kauniit tavarani ovat olleet lähes puoli-ilmaisia ellei ilmaisia.

Ja sekin, että kaikilla on jokin tarina ja tarkoitus. Osa on matkamuistoja, ja ainakin niillä jos millä on tarina jaettavana.

Sama pätee muuten vaatteisiini - jos ne eivät ole kirpputorilöytöjä, uniikkeja sellaisia, ne on bongattu alennusrekeiltä - vaatteissani on roikkunut aina punainen hintalappu kun olen ne kotiuttanut. Tämä ei tee minua vastuulliseksi kuluttajaksi, joo, mutta säästän ainakin ison summan rahaa, kunhan maltan odottaa että kauan haluamani yksilö päätyy alennusrekkiin roikkumaan. Ja se, että ostan tuotteen harkiten, enkä vain hetken mielijohteesta tai muuten vain, siinä olen ainakin hyvä.

Voisin sanoa että olen noin 90% vastuullinen kuluttaja - ehkä jonain päivänä täydet 100%. 

Mutta nyt, nyt lähden kouluun. Kävellen, tietenkin.

 

xx Vilhelmiina

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.