Rouskuvan leivän rakastajille

VILHELMIINA H.

On yksi leivän muoto, jota rakastan - kuivat leivät. Näkkärit, hapankorput, bruschetat, pellillä tai uunin pankolla kuivatut leivät, krutongit.., ​kaikki tuollaiset suussa rouskuvat. Olen todennut että tuore leipä ei sovi minulle, siksi sitä syön todella harvoin. Olen ollut jo pienen tovin rakastunut siemennäkkäriin, siitä lähtien kun ystäväni oli sitä minulle tehnyt tuliaisiksi kylään tullessa. Ei ainoastaan sen koostumus ja maku, vaan kuinka paljon se sisältää elimistölle hyvää pehmeää rasvaa sekä vitamiinien runsaan kirjon.

​Olen jo vuoden pari syönyt päivittäin siemeniä ja pähkinöitä, avokadon ja käyttänyt oliiviöljyä ruoanlaitossa ihan huoletta - kuinka paljon parempi iho minulla onkaan ja hiuksetkin ovat paksuuntuneet. Suosittelen niin kaikille ottamaan siemenet ja pähkinät ruokavalioon, mikäli allergiat sen sallii. Avokado on kauneushedelmä, ja uusi mottoni onkin: avokado päivässä pitää ihosi kauniina. Muistakaa oliiviöljyn kohdalla tarkistaa sen laatu - itse käytän kreetalaisia laadukkaita ekstra-neitsyt oliiviöljyjä (Terra Creta, Memmas Knossos) ja luotankin vain kreikkalaisiin oliiviöljyihin. Tiedä sitten miksi, ehkä kun olen siellä asuessa tutustunut paikalliseen kulttuuriin, ymmärtänyt aidon ja alkuperäisen ruoan merkityksen.

Niinpä haluan jakaa teille yhden rouskuvan ohjeen, tätä näkkäriä kun on kovin helppo valmistaa itse - ainekset vaan sekaisin ja uuniin. Ja mikä parasta, säilyvyys on pitkä. Itse säilytän näkkäreitä paperipussissa. Taidanpa mennä näin lauantai-aamun kunniaksi tekemään uuden satsin.

Herkullista lauantaita, xx

Terveelliset siemennäkkärit

​3 dl siemeniä (auringonkukan-, kurpitsan-, chian-, pinjan-, pellavansiemenet ym)

​2 dl tattarijauhoja tai muita ​haluamiasi jauhoja

2 rkl öljyä (itse käytän oliiviöljyä)

2,5 dl vettä

hyppysellinen suolaa (itse laitan usein suolan lisäksi yrttejä, kuten rosmariinia)

​- taikina tasaisesti pellille ja paisto 175 asteisessa uunissa, noin 50min tai kunnes pinta on rusehtava

​- paiston jälkeen jäähdytä kunnolla ja anna kuivua pellillä

​- herkullista voinokareen kera, niin aamupalalla, lounaalla, päivällisellä tai iltapalalla,

​oikeastaan aina kun tekee mieli.

 

​KEEP IT SIMPLE. the simpler, the better.

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Kiitos, koitan heti tänään!!! :)

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Kiva! :) Siemennäkkärit maistuu myös juustotarjottimen, viinilasillisen ja hyvä seuran kera näin viikonloppuisin. ;)

PilviCloud
Pilvi Daily

Hyvältä kuulostaa tuo resepti! Ja kiva tuliaisidea tosiaan :)

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Sekin vielä! :) 

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.