Supernaisia

VILHELMIINA H.

 

Mistä naiset saavat voimaa ja tahdonlujuutta? No toisista naisista, niistä naisista jotka asenteillaan muuttavat maailmaa. Itselläni on muutama esikuva, ja kerron nyt teille muutaman esimerkin lähinnä musiikkialalla työskentelevistä supernaisista, jotka antavat minulle voimaa sekä musiikillaan että asenteellaan maailmaa kohtaan.

 

Kaikkihan tietävät Beyoncén? No todellakin. Mitä väliä!? -asenne ja taistelu normeja vastaan, you just name it. Itsevarmuus ja taistelu haluamastaan roolista (tummaihoisena) naisena tässä miesvoittoisessa maailmassa. Hänen asenteensa näkyy hänen lyriikoissaan; ja kaikki te musiikkia rakastavat, kuunnelkaa niitä lyriikoita melodian lisäksi, niin saatte paljon enemmän irti artististakin. Minulle Beyoncé on the Queen B - ja niin fiercé.

Sitten on Adele - jolla on upea ääni sitten Celine Dionin. Ja jota siksikin rakastan. Hän on röyhkeä rääväsuu, joka ilmaisee asiat juuri niin kuin ne on, miettimättä mitä muut siitä ajattelevat. Itselläni on tässä hieman opettelemista. Joskus saa sanoa asiat ennen kuin ajattelee, eikä toistepäin. Adelen taistelu ulkonäköseikkoja vastaan, se, että naisten ei tule olla vain laihoja tai urheilullisia. Ulkonäkö kun ei voi, eikä saa olla oman menestyksen tiellä. Hänen mottonsa tähän voisi olla: loistat juuri tuollaisena kuin olet - ja olet täydellinen kaikkine virheinesi, siksi juuri oletkin täydellinen.

Laleh - Iranissa syntynyt mutta sittemmin ruotsalaistunut upea, monikulttuurinen nainen. Hänen kappaleistaan paistaa läpi menetys, mutta kappaleissa ei kuitenkaan jäädä vellomaan suruun, vaan niissä mennään kohti tulevaisuutta. Ehkä juuri siksi olen kuunnellut viimeaikoina, ja paljon, hänen kappaleitaan Colors, En stund på jorden, Some die young, Aldrig blir som förr, ja monia muitakin albumeilta Kristaller ja Colors. Rakastan sitä, että hän laulaa sekä ruotsiksi että englanniksi, mikä tuo esiin hänen monikulttuurista asennetta. Miksi aina pitäisi laulaa vaan englanniksi samalla albumilla, kun yhtä hyvin voi sekoittaa kieliä keskenään? Lyriikat kappaleessa ''En stund på jorden'' ​koskettaa minua henkilökohtaisesti niin paljon, ja jos koskaan ikinä pääsen naimisiin, haluan että tuo kappale soi häissäni. Kuunnelkaa, ja rakastukaa.

 

 Tässä oli vain kolme minua voimaannuttavaa naista, mutta on heitä muitakin, myös suomalaisia. Onko teillä henkilöitä, jotka antavat teille voimaa silloin kun sitä tarvitsette? ​Naiset ja miehet, muistakaa pysyä vahvoina, sillä myrskyn jälkeen on poutasää.

 

 

// If I can say three empowering women to my mind, they would be Beyoncé, Adele and Laleh. 'Cause Beyoncé is so fiercé, Adele reminds that you shine and spark just the way you are, and well, I just love Laleh's multiculturalism besides her lyrics of her songs. Just listen the song ''En stund på jorden'' or ''Colors'' from Laleh - those lyrics makes me goose bumps.

​''Just because it's black in the dark, doesn't mean there's no color.''

 

 

​xx Vilhelmiina

Share

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Hei, mulla on kans nuo samat, viimeistä lukuunottamatta (häntä en tunne)! Beyoncen Irreplaceable on mun asenne-biisi :)

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Jes! Kannattaa tutustua Laleh'n musiikkiin, mikäli tykkää senkaltaisesta. :-) Ja Irreplaceable on i-ha-na. <3

Kommentoi