Ystäväni puolesta

VILHELMIINA H.

 

Niin on ollut, ja niin on aina oleva. Seison omieni puolella.

Ystäväni puolesta. Ja kaikkien niiden naisten ja miesten, jotka saavat kommenttia ulkonäöstään tai olemuksestaan.

 

’’Toivoisin, että suomalaiset osottaisivat hieman suvaitsevaisuutta minua ja niitä, joilla on oikeasti juuret muualla, kohtaan. Kun minulle on nyt huudeltu esim. että mene kotimaahas lenkkeilemään ja asiakas käskenyt töissä opettelemaan puhumaan suomea, ennen kuin tulen Suomeen töihin, tuntuu niin ikävälle, etten haluaisi edes kuvitella heidän arkea, joihin tämä käytös oikeasti toistuvasti kohdistuu. Toisaalta en tiedä enää pitäiskö itkeä vai nauraa.’’

Tämä ylläoleva on eräs julkaisu ystävältäni, joka on niin suomalainen kuin suomalainen voi olla. Kuvitelkaa tilanne omalle kohdallenne. Kuvitelkaa tilanne myös niiden suomalaistuneiden ulkomaalaisten kohdalle, jotka joutuvat usein henkisen väkivallan uhriksi, useammin kuin me perus-suomalaiset vaaleaveriköt. Mistä näitä mielensäpahoittajia tulee? Onko heille olemassa joku oma koulu, jossa opetetaan käyttämään väkivaltaa, sekä henkistä että fyysistä.

Eikö jo tällä vuosikymmenellä osata käytöstapoja? Miten aikuiset ihmiset voivat käyttäytyä noin?

 

 

Minäkin olen saanut osani. Koska olen ulkonäöllisesti tälläinen kuin ylläolevasta kuvasta näkyy, sekä omaan hieman lapsekkaan äänensävyn, olen kokenut todella usein että minua ei oteta tosissaan. Toisin sanoen, aikuiset eivät ole ottaneet. Useat ovat kuvitelleet että olen vain joku tyhmä blondi, jolle voi soittaa suuta ja käskeä ihan miten sattuu. Flirttaillakin hieman ja kommentoida ulkonäköä halventavaan sävyyn, ihan vain siksi että olen blondi. No, minuahan ei lannisteta näin, että niitä pusuja vain mielensäpahoittajille.

Beyoncé -asennetta tähän väliin.

Niin ja hei, kaikille tiedoksi. Minä en luovu huulipunan käytöstä, vaikka se jotain kuinka ärsyttäisi. En luovu vaaleista hiuksistani, vaikka blondius rinnastetaan usein adjektiiviin: tyhmä. En luovu huolitellusta ulkonäöstä, vaikka näin jonkun mielestä vaikuttaisin hienohelmalta. En aio lihottaa itseäni sen takia, että jonkun mielestä näyttäisin paljon uskottavammalta silloin kuin nyt pienikokoisena naisena. Enkä todellakaan aio, tai en pystyisikään, muuttaa ääntäni matalammaksi ja miehisemmäksi.

Punainen huulipuna, vaaleat hiukset, huoliteltu ulkonäkö tai lapsekas ääni eivät vaikuta siihen, kuinka ahkera ja tunnollinen työntekijä minä olen. Mikään ulkonäköseikka ei vaikuta työntekooni tai ammattilaisuuteeni - ei sitten ollenkaan!

Ulkonäkö on vain pelkkää kuorta, se ei millään tavalla vaikuta siihen, minkälainen ihminen olet sisältä. Usein sen aidon luonteen tietää vain läheiset ihmiset, joissain tapauksissa useammatkin. Voit olla vaikka kuinka kaunis ulkoisesti, mutta täysi idiootti sisältä. Tai voit olla joidenkin mielestä ruma (vihaan tuota sanaa), mutta ulkokuoresi alta voi löytyä maailman upein sydän ja ihanin persoona.

Yksi motoistani onkin; don't be eye candy, be soul food.

 

Jos katsot vain ulkokuortani, et ole valitettavasti minuntyylinen ihminen. Ja jos katsot vain ulkokuorta, sinulla ei todistettavasti ole sydäntä tai se ei ainakaan ole paikallaan. Jos siis katsot ensimmäisenä asiakaspalvelijan ulkonäköä ja kommentillasi tuotat henkistä väkivaltaa, niin sinussa on jotain pahasti vialla, todellakin sinussa. Ja itseasiassa, olisi ihan oikeutettua että sinä saisit pahemmin takaisin siitä mitä olet toiselle tehnyt.

Sinulla on se peiliin katsomisen paikka.

Eikö olisi paljon parempi pitää se suu kiinni, kuin aiheuttaa toisille pahaa oloa? Ihan sama mitä siellä omassa pienessä päässäsi kenestäkään ajattelet, mutta sitä ei tarvitse sanoa ääneen. Voit päästellä suustasi sammakoita omassa kaveripiirissä ja hakata päätäsi seinään kotonasi, mutta se ei päde tuntemattomien kanssa käyttäytymiseen. Omaa pahaa oloa ei pidä purkaa kenellekään ulkopuoliselle. Ne on ne käytöstavat, mitkä ilmeisesti ihan helvetin monelta meistä ovat unohtuneet.

Ihminen voi olla vaikka kuinka vahva henkisesti, mutta henkinen väkivalta on se mikä sen vahvan otteen elämään voi nujertaa, ainakin hetkellisesti.

 

 

​// I'm writing about how people are mean to each other, when saying rude comments to someone who are unknown. It has happened to me also, unfortunately. Even though people may be strong mentally, but all kind of rude comments can break them down.

 I'm always standing infront of my friends and family, and always defend them in any cases. So please be good to everyone around you. Love, don't judge.

 

xx Vilhelmiina

Share

Kommentoi