Ladataan...
VILHELMIINA H.

 

Niin on ollut, ja niin on aina oleva. Seison omieni puolella.

Ystäväni puolesta. Ja kaikkien niiden naisten ja miesten, jotka saavat kommenttia ulkonäöstään tai olemuksestaan.

 

’’Toivoisin, että suomalaiset osottaisivat hieman suvaitsevaisuutta minua ja niitä, joilla on oikeasti juuret muualla, kohtaan. Kun minulle on nyt huudeltu esim. että mene kotimaahas lenkkeilemään ja asiakas käskenyt töissä opettelemaan puhumaan suomea, ennen kuin tulen Suomeen töihin, tuntuu niin ikävälle, etten haluaisi edes kuvitella heidän arkea, joihin tämä käytös oikeasti toistuvasti kohdistuu. Toisaalta en tiedä enää pitäiskö itkeä vai nauraa.’’

Tämä ylläoleva on eräs julkaisu ystävältäni, joka on niin suomalainen kuin suomalainen voi olla. Kuvitelkaa tilanne omalle kohdallenne. Kuvitelkaa tilanne myös niiden suomalaistuneiden ulkomaalaisten kohdalle, jotka joutuvat usein henkisen väkivallan uhriksi, useammin kuin me perus-suomalaiset vaaleaveriköt. Mistä näitä mielensäpahoittajia tulee? Onko heille olemassa joku oma koulu, jossa opetetaan käyttämään väkivaltaa, sekä henkistä että fyysistä.

Eikö jo tällä vuosikymmenellä osata käytöstapoja? Miten aikuiset ihmiset voivat käyttäytyä noin?

 

 

Minäkin olen saanut osani. Koska olen ulkonäöllisesti tälläinen kuin ylläolevasta kuvasta näkyy, sekä omaan hieman lapsekkaan äänensävyn, olen kokenut todella usein että minua ei oteta tosissaan. Toisin sanoen, aikuiset eivät ole ottaneet. Useat ovat kuvitelleet että olen vain joku tyhmä blondi, jolle voi soittaa suuta ja käskeä ihan miten sattuu. Flirttaillakin hieman ja kommentoida ulkonäköä halventavaan sävyyn, ihan vain siksi että olen blondi. No, minuahan ei lannisteta näin, että niitä pusuja vain mielensäpahoittajille.

Beyoncé -asennetta tähän väliin.

Niin ja hei, kaikille tiedoksi. Minä en luovu huulipunan käytöstä, vaikka se jotain kuinka ärsyttäisi. En luovu vaaleista hiuksistani, vaikka blondius rinnastetaan usein adjektiiviin: tyhmä. En luovu huolitellusta ulkonäöstä, vaikka näin jonkun mielestä vaikuttaisin hienohelmalta. En aio lihottaa itseäni sen takia, että jonkun mielestä näyttäisin paljon uskottavammalta silloin kuin nyt pienikokoisena naisena. Enkä todellakaan aio, tai en pystyisikään, muuttaa ääntäni matalammaksi ja miehisemmäksi.

Punainen huulipuna, vaaleat hiukset, huoliteltu ulkonäkö tai lapsekas ääni eivät vaikuta siihen, kuinka ahkera ja tunnollinen työntekijä minä olen. Mikään ulkonäköseikka ei vaikuta työntekooni tai ammattilaisuuteeni - ei sitten ollenkaan!

Ulkonäkö on vain pelkkää kuorta, se ei millään tavalla vaikuta siihen, minkälainen ihminen olet sisältä. Usein sen aidon luonteen tietää vain läheiset ihmiset, joissain tapauksissa useammatkin. Voit olla vaikka kuinka kaunis ulkoisesti, mutta täysi idiootti sisältä. Tai voit olla joidenkin mielestä ruma (vihaan tuota sanaa), mutta ulkokuoresi alta voi löytyä maailman upein sydän ja ihanin persoona.

Yksi motoistani onkin; don't be eye candy, be soul food.

 

Jos katsot vain ulkokuortani, et ole valitettavasti minuntyylinen ihminen. Ja jos katsot vain ulkokuorta, sinulla ei todistettavasti ole sydäntä tai se ei ainakaan ole paikallaan. Jos siis katsot ensimmäisenä asiakaspalvelijan ulkonäköä ja kommentillasi tuotat henkistä väkivaltaa, niin sinussa on jotain pahasti vialla, todellakin sinussa. Ja itseasiassa, olisi ihan oikeutettua että sinä saisit pahemmin takaisin siitä mitä olet toiselle tehnyt.

Sinulla on se peiliin katsomisen paikka.

Eikö olisi paljon parempi pitää se suu kiinni, kuin aiheuttaa toisille pahaa oloa? Ihan sama mitä siellä omassa pienessä päässäsi kenestäkään ajattelet, mutta sitä ei tarvitse sanoa ääneen. Voit päästellä suustasi sammakoita omassa kaveripiirissä ja hakata päätäsi seinään kotonasi, mutta se ei päde tuntemattomien kanssa käyttäytymiseen. Omaa pahaa oloa ei pidä purkaa kenellekään ulkopuoliselle. Ne on ne käytöstavat, mitkä ilmeisesti ihan helvetin monelta meistä ovat unohtuneet.

Ihminen voi olla vaikka kuinka vahva henkisesti, mutta henkinen väkivalta on se mikä sen vahvan otteen elämään voi nujertaa, ainakin hetkellisesti.

 

 

​// I'm writing about how people are mean to each other, when saying rude comments to someone who are unknown. It has happened to me also, unfortunately. Even though people may be strong mentally, but all kind of rude comments can break them down.

 I'm always standing infront of my friends and family, and always defend them in any cases. So please be good to everyone around you. Love, don't judge.

 

xx Vilhelmiina

Share

Ladataan...
VILHELMIINA H.

 

Kun on aikaa, niin on aikaa. Ja se aika kannattaa käyttää hyväksi, tavalla millä itse haluaa. Esimerkiksi hyppäämällä autoon, ajamalla tuntemattomaan ja pysähtymällä paikkaan missä vain näyttää kivalle.

Seikkailemalla sitten siellä, jossain tuntemattomassa, tietämättä mihin on oikeasti kävelemässä. Eteenpäin nyt ainakin. Nauttimalla auringon säteistä ja jo-niin-keväisistä tuoksuista ilmassa. Syömällä itsetehdyt eväät vastaantulleella laiturilla tai kannon nokassa. Tajuamalla, että jes, olet taas löytänyt uuden paikan, jonne myöhemmin palata. Yksin tai yhdessä.

Menty ja nähty on, seikkailtu niin aurinkoisella kuin pilviselläkin säällä. Ilman kuuta ja täydenkuun aikaan. Voisin kutsua tätä jo yhdeksi harrastuksistani​, niin kivaa se on. Antaa paljon, mutta ottaa vähän.

 

 

// When you have time, you just have time. And with that time, you should use it how you want. For example, jumping to the car and driving to an unknown place, stopping the car when you see a place which just looks nice.

Then wandering around there without knowing where you're walking exactly. At least, you're going forward. Enjoying the sun's rays and already-so-springish scents in the air. Eating home-made lunch on the pier or on the stump. Realizing that yay, you just found again this new place where to come back later, alone or with somebody.

​I've gone and seen, wandered on sunny and cloudy days. Without the moon and at the time of the full moon. I would call this already as one of my hobbies, so much fun it is. It gives you a lot, but takes only a little.
 

 

xx Vilhelmiina

Share

Ladataan...
VILHELMIINA H.

 

Kaikki Lilyläiset haastettiin #rakkauspuhetta -kampanjaan, joka vastustaa kaikenlaista vihapuhetta, oli se sitten kasvotusten ja somen kautta tullutta. Ja ei epäilystäkään, ettenkö olisi mukana! Yes sisters, ohoi! ​Piti eilen jo julkaista tämä postaus, mutta en millään ehtinyt.

​PUS PUSS PUSSS

 

​Itselläkin on kokemuksia ilkeistä kommenteista täällä somessa, joille en osaa muuta kuin nauraa. Olen huomannut että niiden ilkeiden kommenttien takana ovat usein miespuoliset henkilöt. Tiedä siitä sitten, miksi. Tai siitä, miksi ottavat minun kommentin ensimmäiseksi listalle. Jätän heidät toisarvoisiksi, enkä jatka kommentointia. Se nyt jos jokin, olisi noloa. Itse en harrasta somessa riitelyä, toivon ettette tekään.

 

Voin rehellisesti myöntää, että kaikki mitä minä someen itsestäni syötän, kommentoin, annan julki, on sitä aitoa minua. En feikkaa, en edes yritä. He ketkä tuntevat minut syvällisemmin, tietävät että olen sellainen, tuollainen tai tälläinen. Ne ketkä lähinnä seuraavat minua somen kautta, kyllä, olen juuri tälläinen kuin itsestäni täällä annan julki. Ja tykkään kommentoida pelkkää rakentavaa palautetta ja heitän paljon positiivisia ajatuksia ympärilleni, koska tiedän, että se voi muuttaa jonkun päivän paremmaksi.

Minulla ei ole tarvetta saada lisää tykkääjiä tai seuraajia käyttämällä Instagramissa #finnishgirl #blonde #likemeilikeyou #followme -hastageja, koska ei kiinnosta, ja he seuraavat ketkä haluavat. Tykkään teistä seuraajista.

En hyväksy Facebookissa aivan tuntemattomia kavereiksi, koska miksi ihmeessä tekisin niin? Joo, kyllä niitä kaveripyyntöjä satelee harva se päivä, etenkin ulkomaalaisilta miehiltä, tiedä sitten onko ne feikkiprofiileja tai muuten vain harrastavat naisten kalastamista. Totally ignored. ​Ystävät, sukulaiset ja sielunsiskot kaverilistalla ovat ja pysyvät.

Täällä blogissa kirjoitan mitä mieleen juolahtaa, enkä yritä feikata tässä kirjoittamisessakaan. Kirjoitan monesti ylös aiheen, ja alan sen ympärille hahmottamaan tekstiä, vähän niin kuin äidinkielentunneilla muinoin opetettiin. ​Monesti olen deletoinut tekstini, tai en ole vaan vielä julkaissut sitä, sillä se on mennyt vähän yli omankin ymmärryksen. Blogien postauksiin on ihana kirjoitella positiivisia ja rakentavia kommetteja, sitä tulee tehtyä niin täällä Lilyssä kuin muillakin some-kanavilla. Ja mikään ei ole sen parempaa kuin kuulla ´´kiitos kun piristit päivääni´´ -tyylisiä vastauksia, ystäviltä tai blogisisaruksilta.

 

Pääpointti tässä postauksessa oli nyt se, että olkaa omia itsejänne täällä somessa kuin somen ulkopuolellakin! Ja jos jotain kommenttia laitatte johonkin postaukseen tai ihan mihin vaan, ajatelkaa niin, että se kommentti on sellainen minkä uskaltaisitte sanoa myös kasvotusten! Helppoa täällä somessa on muita haukkua, mutta uskaltaisitteko kasvotusten? Niinpä.

 

// The main point in this post was a fact of being yourself here in social media as you are in real life! And if you write a comment to somebody's post or wall or anywhere, just think that the comment is that kind of which you also would dare to say to him face-to-face! It's so easy to say things (good or bad) in/through social media, but would you dare to say the same to him face-to-face? You must think about it first. SPREAD THE LOVE THROUGH SOCIAL MEDIA.

 

(SOME)RAKKAUTTA JAKOON - TÄÄLTÄ SITÄ AINAKIN PESEE xoxo

x​x Vilhelmiina

Share
Ladataan...

Pages