Ladataan...
VILHELMIINA H.

I haven't ever really found a place that I call home, I never stick around quite long enough to make it. I apologize that once again I'm not in love, but it's not as if I mind that your heart ain't exactly breaking. It's just a thought, only a thought.

But if my life is for rent and I don't learn to buy? Well I deserve nothing more than I get 'cause nothing I have is truly mine.

I've always thought that I would love to live by the sea, to travel the world alone and live more simply. I have no idea what's happened to that dream 'cause there's really nothing left here to stop me.

While my heart is a shield and I won't let it down, while I'am so afraid to fail so I won't even try, well how can I say I'm alive?

(Dido - Life for Rent)

Vielä kaksi vuotta sitten olin jättämässä Suomen ja lähtemässä maailmalle. Olisin saanut töitä Espanjasta, Ranskasta, soitettiin minulle Puolastakin ja olisin päässyt Hollantiin lentoemäntäkoulutukseen.

En mennyt. Ranskaan olin jo lähdössä, laukut oli pakattu ja jäähyväiset itketty. Myöhästyin lennolta. Itkin lisää. En halunnut palata takaisin kotiin. Palasin, ja kotiin kun pääsin, hyppäsin suoraan peiton alle ja itkin monta viikkoa. Monen monta viikkoa. Elämä oli täysin hukassa. Minä olin hukassa. Se oli siinä, ajattelin.

Oli vain keksittävä uusi tarkoitus elämälle.

Uskon kohtaloon. Se oli minun kohtaloa. Epäonnistuminen. Ei ollut oikea aika minulle lähteä ulkomaille, aikani tulee vielä. Enkä tiedä haluanko sitä enää - olen taas löytänyt rakkauteni Suomea kohtaan, ja se on nyt todella vahvaa rakkautta. En tiedä, haluanko koskaan muuttaa pysyvästi Suomesta pois. Minut on ehkä tarkoitettu asumaan täällä - ei Espanjan auringon alla churroja syöden, ei Ranskan kaduilla patonki kädessä, ei ehkä Euroopan taivaallakaan lentäen ja asiakkaita englannin kielellä palvellen.

Olin pakenemassa maailmalle. Olin siis pakenemassa. Halusin Suomesta pois, täällä oli liikaa ikäviä asioita muistuttamassa minua, liikaa ikäviä muistoja. Halusin aloittaa jossain kaukana puhtaalta pöydältä. Lopulta tajusin, että pakeneminen ei vaan auta. Pelot ja ikävät asiat tulee kohdata, ne tulee käsitellä läpi. Vasta vuosi sitten, keväällä 2017, löysin taas itseni. Yksi ja puoli vuotta elin täysin sumussa. Oikeastaan, en muista niistä ajoista juurikaan. Enkä halua muistellakaan. Ne on menneisyyttä, ja osa historiaani.

Kevät 2017. Näin maailman taas niin miten sen olen aina ennen nähnyt - kauniina ja mahdollisuuksia täynnä. Olin vaan menettänyt sen otteen. Samalla menettänyt itseni. En tunnistanut edes itseäni peilistä niinä sumuisina aikoina. Peilistä katsoi tutunnäköinen tyttö, siltä puuttui vaan se tärkein - elämänilo. Peilissä näkyi tyttö, jolla oli silmät ja suu, mutta ei iloa, hymyä tai onnellisuuden hiventäkään. Silmät eivät enää loistaneet sinisinä, suupieletkään eivät kääntyneet ylös. Peilistä katsoi tyttö, jolla oli tyhjä katse. Ei ole enää - se tyttö on nyt poissa, eikä enää koskaan palaa.

On ihanaa olla taas oma itseni. On ihana olla tässä, miettimättä liikaa miten elämä menee. Se menee kuin on tarkoitettu. Tällä kertaa,

otan kaikki haasteet vastaan enkä ainakaan kadota sitä mikä on ominaisinta minussa, elämäniloa. Pidän siitä tiukasti kiinni.

 

xx Vilhelmiina

Share

Ladataan...
VILHELMIINA H.

''Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää.''

''Minä vähät välitän siitä, mitä ihmiset sanovat.''

''Elämä on taistelua, ihanaa taistelua.''

''Kaikki naiset älkööt tehkö käsitöitä.''

''Vapaus, tasa-arvo, rakkaus - toteutuvatko ne koskaan tässä matoisessa maailmassa?''

''Kaikki päivät vajoavat yön helmaan.''

''Hullu työtä tekee, viisas elää vähemmälläkin. Mutta työ se sentään on  hauskinta elämässä - ei siitä mihinkään pääse.''

''Ei ole mikään niin suuresta merkityksestä kuin hyvä terveys, vaikka sen huomaa vasta silloin kun se puuttuu.''

''Nuoruus on ilon ja runouden aikaa. Runous tuottaa iloa, ilo runoutta. Ja ilo on välttämätön, terveellinen sekä sielulle että ruumiille.''

- Minna Canth

 

Tasa-arvoista päivää ja tulevaisuutta,

xx Vilhelmiina

Share

Ladataan...
VILHELMIINA H.

Voi olispa aikaa kulunut tarpeeksi, kuukaudet menneet ja sydän ois ehjä. Tuolla on joku toinen, se ei vielä tunne sua. Sinä et usko, mut se ei sinusta riipu, et mitään voi, mitään et kuitenkaan voi. Se tulee sua vastaan, kävelee samaan huoneeseen. Kaikki on uutta ja samalla vanhaa, et mitään voi, mitään et sillekään voi.

​(Antti Tuisku - Yksinäinen)

 

Rakkaus on ihana, mutta samalla kamala asia. Kumpaa se on enemmän, tiedä siitä? Kai meillä kaikilla on siihen jaettu mielipide.

Rakkaus voi saada sydämen pakahtumaan onnesta, toisaalta se voi repiä sydämen pieniksi palasiksi, ja jättää sen yksinäiseksi ja onnettomaksi. Ehjäksi jo rikkoutunutta sydäntä ei koskaan saa, siihen jää aina säröjä, vaikka aika sitä yrittäisi kuinka parantaa. ​Aika osaa parantaa sitä hieman kylläkin, yhdistää rikkoutuneita palasia takaisin yhteen, mutta siitä huolimatta sydämeen jää säröjä.

Elämä. Se kun on toisinaan ihan helvetin​ täydellistä ja sitten toisaalta yhtä helvettiä

Olet voinut löytää jotain mikä tuntuu sydämessä, mutta tiedät, että siitä ei tule lopulta mitään. Se ei välttämättä johdu sinusta, vaan siitä toisesta. Tai sitten se johtuu sinusta, tai ehkä te molemmat olette vailla oikeaa ratkaisua tilanteeseen. 

Voiko olla rakkautta ensisilmäyksellä? En vaan usko siihen. Voiko rakastua pelkkään ulkonäköön tai olemukseen, ennen kuin oppii tuntemaan ihmisen syvällisemmän puolen? Ensin ihastutaan yleensä olemukseen tai johonkin seikkaan ulkonäössä, jonka jälkeen hieman pinnallinenkin ihastus voi johtaa siihen syvällisempään rakkauteen - mikä luultavastikin on monella parisuhdetta haluavalla tavoitteena, olla yhdessä elämämme loppuun asti. (Bingo!)

Sielunkumppanuus on se, mikä yhdistää kaksi ihmistä toisiinsa. Se vaatii samoja mielenkiinnon kohteita, samoja unelmia joita jakaa. Jos tulevaisuudennäkymissä on selkeitä eroja, onko silloin mahdollista jatkaa? Pitääkö silloin luopua jostain omasta unelmasta vain sen takia, koska toinen ei sitä halua? Vaikka elämme tässä ja nyt - tai ainakin toivottavasti moni teistä niin tekee - tulevaisuutta me kuitenkin ajatellaan ja sitä suunnitellaan. Menneisyydestä ei saa mitään takaisin, tulevaisuuteen me vain pystymme vaikuttamaan.

Hyvä, täydellinen parisuhde? Sellaista ei varmaan ole, kaikilla se on erilainen ja ainutlaatuinen. Olemme yksilöinä, mutta myös yhdessä, ainutlaatuisia. Yksiselitteisesti täydellistä parisuhdetta on ihan turha lähteä etsimään, sellaista ei ole. Sana ''täydellisyys'' antaa harhakuvan, ihan kaikelle.

Rakkautta on turha lähteä etsimään, se tulee vastaan kun on oikea hetki - se oikea hetkikin vaatii sen, että pidät silmät auki ja annat mahdollisuuden rakkaudelle, annat mahdollisuuden rakastaa ja olla rakastettu. 

 

Mutta mitä jos on jo sinut itsensä ja tunteidensa kanssa ja osaa näyttää ne, mutta kukaan ei anna vastakaikua? Edes se yksi. Kauan pitää jaksaa odottaa että löytää rakkauden? Tai että tuntee olevansa rakastettu? Kauan pitää jaksaa odottaa, että joku rakastaa sinua sellaisena kuin olet ja haluaa rakentaa kanssasi yhteisen, samoilla unelmilla varustetun, tulevaisuuden?

Ei mennyttä, vaan tulevaisuuden.

 

xx Vilhelmiina

Share

Pages