Ladataan...
Villa Tarja

Olipas pitkä paussi blogissa. Täti on ollut aktiivisempi tuolla "Kotona Hangossa-Hemma i Hangö"-puolella. Luulinkin jo hetken unohtaneeni tämä puolen, mutta tänään, tänään värkätessäni karjalanpiirakoita ja perunapuuroa se taas jotenkin pulpahti esiin :)

Tässä puuro tulossa hellalla...

..ja tässä valmiina voisilmän kera

Piirakkataikinapohja tehty Jytte-jauhoista, ja täytteeksi perunamuussia. Pidän perunatäytteestä enemmän kuin riisipuurosta. Huomatkaa pulikka!

Piirakat menossa uuniin

ja uunista ulos, voideltuina voi-vesiseoksella

Niin, minun piirakkani ja puuroni ovat tietysti gluteenittomia. Puuron resepti on ihan itse kehittämäni, tattarijauhoa ruisjauhon sijaan, mutta karjalanpiirakoiden resepti on Pörden keittiöstä. Blogi, jota voin suositella kaikille, jotka haluavat leipoa gluteenitonta syystä tai toisesta. 

Piirakoiden ulkonäköä ei voi mitenkään verrata kaupan piirakoihin, mutta ei tarvitsekaan. Maku oli ihan parhautta! Kiitos, Pörde!

 

Ladataan...

Ladataan...
Villa Tarja

Olen aloittanut uuden, tärkeän uran lapsenlapseni päivähoitajana. Koskaan aikaisemmin en ole oman lapseni jälkeen edes uneksinut hoitavani päivisin lasta, vaihtavani vaippoja, pyyhkiväni nuhanenää, istuvani santalaatikon reunalla, antavani vauhtia keinuvalle pienelle miehelle ja lohduttavani, kun sattuu pipi.

Ns. ura on ollut minun kohdallani nuorempana se tärkein...

Nyt kuitenkin oma lapsenlapseni tarvitsi päivähoitopaikan, ja mikäs olisi sen luonnollisempaa kuin eläkkeellä oleva isoäiti, kun välimatkakin sattuu olevan sopiva. 

Tämän ensimmäisen viikon aikana olenkin yllätyksekseni saanut huomata, että saan paljon enemmän aikaiseksi täällä kotona, vaikka poika vaatiikin jatkuvaa huomiota. Hänestä on kuitenkin kummasti apua omenoiden ja luumujen poimimisessa, kukkien istutuksessa, ruoanlaitossa, postin noudossa, puiden kantamisessa....niin, paljossa!

Ammun lehdetkin luemme yhdessä....eikä ole kiirettä mihinkään!

Ladataan...

Pages