Ladataan...
VILLI PERHE

On niin tylsää, että meillä vietetään näitä pitkiä pääsiäislomia räkätaudissa. Kuvassa oleva poikanen on onneksi jo melkein terve, mutta nyt mun pääni on ihan täynnä räkää ja veto pois.

Haluaisin todellisuudessa olla juuri se muija, joka kertoo olleensa kipeä joskus viime vuosituhannella. Nyt kuitenkin tunnun saavani edelleen flunssat ainakin 4-kertaa vuodessa. Jonkinlainen luottamuksen olen kuitenkin kehoni kanssa saavuttanut. Olen vaan ehkä oppinut tuntemaan sen ajan kanssa paremmin.

Kevät aurinko on pilkahdellut ikkunoista ja oon vaan nyhjännyt kotona. Onneksi mies vei lapset ulos. Kevät rynnii pakkasista huolimatta niin vauhdikkaasti, etten oikein ehdi mukaan. Tekisi mieli tehdä vaikka mitä, mutta toisaalta on ihan hukassa taas suunnasta. Villatilausta pitää laittaa kuitenkin lähiviikkoina luomulammastilalle menemään, sillä olen lupautunut yhteen myyntitapahtumaan. Onneksi saan tehdä kaikkea sekaisin ja se on kyllä loppujen lopuksi ihan parasta!

<3 Riina

Share
Ladataan...

Ladataan...
VILLI PERHE

Ensi viikolla vietetään Allergiaviikkoa. Allergia ja astmaliitto rummuttaa allergiaviikolla tekstiilien kemikaaleista. Kamppanjasivu kehottaa mm. pesemään uudet vaatteet ennen käyttämistä! Sekään ei tosin aina riitä...

Itselleni vaatteiden kemikaalit on iän myötä yhä suurempi murheenkryyni. Olen atoopikko ja tuntuu, kuin tämä "lastensairaus" olisi vaan ajan myötä pahentunut. Usein oireita saattaa aiheuttaa pesuaineet, mutta herkistyn nykyään myös vaatteiden kemikaaleille ja pesuainejäämille.

Joitain vuosia sitten ostin H&M:ltä treggissit. Pesin ne heti kotona ohjeen mukaan, mutta housut haisivat silti jollekin voimakkaalle kemikaalille. Jumputin housuja pesukoneessa lopulta kymmenen kertaa, eikä haju lähtenyt siltikään. En uskaltanut laittaa housuja päälleni vaan heitin ne pois ja laitoin reglamaatio postia menemään.  H&M ei koskaan vastannut postiini....

Uusien vaatteiden lisäksi joudun käyttämään äärimmäistä varovaisuutta myös kirpputorilla. Ostin viimeksi luomupuuvillaisen neuleen, joka osottautui iholleni kuitenkin katasrofiksi. Kun pesin neuletta pesukkoneessa pesulapun ohjeen mukaan, niin ihmettelin runsasta värin irtoamista. (Meillä pesukoneen poistoletku on asennettu käsienpesualtaaseen, joten mahdollisen värien irtoamisen huomaa pestessä helposti) Neuleen kuivuttua kokeilin sitä päälleni ja pyörähtelin pari kertaa peilin edessä. Se näytti oikein hyvältä päälläni ja hetken olin oikein onnellinen löydöstäni. Otin takin pois ja menin koneelle. Puolen tunnin sisällä takin kokeilemisesta käsivarteni oli kirkuvan punaiset. Jokin takissa herkisti mut niin pahasti, että seuraavaksi vietinkin sitten aikaani suihkun alla, jotta kutina hieman helpottaisi. En voinut käyttää takkia enää, vaan oli pakko heittää se pois. En halunut laittaa vahinkoa kirtämään kenellekkään toiselle yliherkälle.

Muuten... allergiatunnus pesuainepaketin kyljessä ei kuitenkaan ole mun iholle takuu mistään. Olen herkistynyt sellaisillekin kemikaaleille, joita ehkä joku muu atoopikko kestää paremmin. Juuri siksi arki on joskus erityisen ärsyttävää. Koskaan ei oikein tiedä ennalta sopiiko tuote, tai vaate iholleni.

Allergia- ja astmaliiton mukaan tekstiiliteollisuudessa on käytössä 3500 eri kemikaalia, joista 10% on  nykytiedon valossa mahdollisesti terveydelle haitallisia.

Rakastan mustia tekstiilejä, vaikka tiedänkin, että musta väri on usein se kaikkein ongelmallisin. Haluaisin oikeasti suosia enemmän myös kirppareita, mutta yliherkkyysreaktiot on laittanut mut hieman varpailleen. Tiedän, että uusien tekstiilien ostaminen ei todellakaan ole kovin ekologista. Tällöin yritän mennä eettisyys edellä. Haluan myös suosia myrkyttömyyttä, luonnonmukaisesti kasvatettuja materiaaleja, sekä tukea kotimaisia yrityksiä ja lähituotantoa.

Kuvassa olevat Nosh ja Hillla ovat merkkejä, joiden laatuun luotan ja jotka sopii ainakin meidän perheen herkkäihoisillekin....

- Riina

http://www.allergia.fi/allergiaviikko/tekstiilikemikaalit/
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/yskittaako-huivi-tuleeko-farkuista-ihottuma-tiesitko-mita-kemikaaleja-uudessa-vaatteessa-voi-olla-24408747/

Share
Ladataan...

Ladataan...
VILLI PERHE

Muutama päivä on ollut kummallisia. Olen ollut kiukkuinen, kuin ampiainen, mutten oikein tiedä edes miksi. Johtuukohan se keväästä?...

Kuitenkin tälläistenkin päivien keskellä on löytynyt jotain kivaakin. Hain kirjastosta varaamani Satu Rämön ja Hanne Valtarin kirjan; Unelmahommissa. En ole vielä lukenut sitä ihan loppuun asti, mutta kirja on niin hyvä, että pakko tulla välillä hieman hehkuttamaan!

Unelmat on ehkä isoin intohimoni ja sukelsinkin kirjaan ihan pää edellä! Kirja antaa inspiraatiota, käytännön vinkkejä, sekä potkun perseelle, jotta minkä tahansa unelman tavoittelu olisi mahdollista. Rakastan myös sitä huojentavaa ajatusta, että ihan kaikkea voi oikeasti tehdä samaan aikaan! Olen itse aika rönsyilijä, mutta toisaalta taas jälkikäteen huomaan, miten jokainen unelmani ja niiden toteuttaminen onkin tukenut jotenkin toisiaan.

Rakastan tarinoita unelmiaan toteuttavista ihmisistä ja juuri niitä kirjasta löytyy runsain mitoin! Hanne ja Satu kertoo oman  tarinansa, mutta kumpikin on myös haastatelleet kirjaan ihmisiä, jotka elävät unelmaansa todeksi.

Täytyy myöntää, että vähän herkistyinkin. Kaikki se, mikä liittyy unelmointiin pyrkii ihon alle. Kirja ei ole silti pelkkää tähtipölyä ja yksisarvisia, vaan ihan täyttä faktaa myös siitä, miten unelman saa ihan oikeasti toteutettua. Välillä saatetaan tarvita hieman laskinta ja suunnitelmiakin.  Suuret unelmat kannattaa esimerkiksi pilkkoa sen verran pieniin osiin, jotta niiden toteuttaminen tuntuu mahdolliselta...

Ja mikä tärkeintä: on aika alkaa tekemään unelmia todeksi!

<3 Riina

Share
Ladataan...

Ladataan...
VILLI PERHE

Rakastan seikkailuja! Olen onnellisimmillani, kun painetaan kerrostalon ovi kiinni ja lähdetään koko perheen voimin metsäpoluille. Myönnän myös hyriseväni onnellisuuskuplassa jo silloinkin, kun kierrellään yhdessä Tampereen mahtavia leikkipuistoja, tai suunnataan katsomaan lähihuudeille kätkettyjä aarteita. 

Parhaat asiat on ilmaisia! En usko, että kukaan miettii myöhemmin, että kuinka hienoja tavaroita omisti, vaan mitä teki ja tunsi. Ei tarvita mitään kummallista. Yhdessä viettety aika on sitä parasta. 

Ajattelen, että aika on arvokkain valuutta. Voidaan tietenkin yrittää ostaa aikaa rahalla, mutta luulen ettei se lopulta onnistu. Tehokkaampaa on karsia elämästä kaikkea sellaista, mikä syö aikaamme. Mitä vähemmän omistan, sitä vähemmän meidän pitää tehdä töitä, jotta voimme ylläpitää tätä kaikkea. Tietenkin, kun teemme vähemmän töitä, niin meillä on enemmän aikaa olla toistemme kanssa. On jännää pallotella kohtuullisuuden ja tarpeellisuuden kanssa. Paljonko mun täytyy omistaa, jotta koen silti runsautta? 

Minimalismi, KonMari, etätyöt ja pienistä asuinneliöistä villiintyminen on lopulta välineitä siihen tärkeimpään päämäärääni. Siihen, miten voimme lisätä yhteistä aikaa. 

Muistan hyvin kyllä senkin ajan, kun olin epävarma äiti ja opettelin vauva-arkea vatsavaivaisen keskosena syntyneen esikoisen kanssa. Samaan aikaan mies teki pitkiä työvuoroja toisella paikkakunnalla ja pääsi usein vasta illalla kotiin. On huojentavaakin, että ajan kanssa ne kaikki pienet siirrot on tehnyt lapsiperhearjesta ihanampaa. 

Ei tietenkään ne perhehaaveet tähän lopu. On ihanaakin unelmoida uusista seikkailuista ja luottaa samalla, että koska olemme päässeet tänne, voi ne muutkin haaveet toteutua. Se on vaan järjestely kysymys... 

<3 Riina 

Share
Ladataan...

Ladataan...
VILLI PERHE

Esikoiseni vaatekaapista löytyy nykyään monta Vimman mekkoa. Ne ovat ehdottomasti niitä univormuvaatteita, mihin F pukeutuu kaikkein mieluiten. KonMarituksen myötä lasten vaatekaappeihin jätettiin vain sellaisia vaatteita, jotka ovat käytännöllisiä ja ennen kaikkea, missä kukin lapsi oikeasti viihtyy parhaiten!  

Vimman mekot on äärettömän mukavia ja pitkäikäisiäkin. Kokeilin huvin vuoksi yhtä tytön mekkoa päälleni ja se mahtui! Mekosta tosin tuli paita 2/3 osa hihoilla, mutta se näyttää siis menevän niin pitkään päälle, kuin vaan kangas kestää. Kuositkin ovat aivan mielettömän upeita. <3 Ainoa miinus on ehkä se, että vaatteissa käytetään luomupuuvillan lisäksi se perinteinen 5% elastaania. 

Aarrekidin mekotkin ovat myös hyvin monikäyttöisiä ja F pitää niistä huimasti! Mekoista tulee ajan kanssa  tunikoja ja talvella mekon alle voi laittaa pitkähihaisen, tai mekon päälle neuletakin. Nämä ovat 100% luomupuuvillaa ja tuotteet valmistetaan Portugalissa. 

Papun leggarit kuuluu myös vaatekaapin vakio varusteisiin. Tosin Mellin valikoimissa olevat legginssit on ommeltu Suomessa Kreikkalaisesta luomupuuvillasta ilman elastaania, joten voi olla, että seuraavaksi kokeillaan niitäkin. <3 

- Riina 

Share

Pages