Ladataan...
Vinkkipankki

Perheellemme on siunautunut ihana siirtolapuutarhapaikka Helsingissä, vaikka yleensä en paljoa sisustamisesta kirjoita haluan jakaa tämän projektin sillä uskon tämän inspiroivan monia ja spesiaalia tämä on itsellenikin. On pieni mökki ja siinä pihapiiri, jotka ovat henkineet minulle kesäidylli-sanan merkitystä jo lapsuuden päivistä saakka. Pikkuisena täällä juostiin sadettimia karkuun, käytiin naku-uinneilla, paistettiin muurikkalettuja ja aikuiset puhuivat pitkiä iltoja milloin pop-kulttuurista ja milloin politiikkaa viinin äärellä. Sadettimia en enää niinkään harrasta, mutta kaikki tuo muu kutkuttaa ja alaston uinnillekin olisi tänä kesänä vielä tarkoitus mennä jonkun kauniin illan hämärtyessä. 

Mökki oli ollut vähän huonolla tolalla pari vuotta ja päätimme pistää paikkaa rentoutumiskuntoon. Itselläni oli haave etätoimistosta, jossa kirjoittaa työjuttuja ja tätä blogiakin, joka ajoi innolla projektiin. Kesäisin kaupunki asunto vaan tuntuu jokseenkin tunkkaiselta, niin on ihana päästä luonnon keskelle. Itselläni ei ole autoa minkä takia tällainen paikka on kätevä. Suht läheltä menee jopa yöbussi, jos halajaa pikkutunneilla omaan sänkyyn nukkumaan.

Alue on rakennettu 50-luvulla ja kaikki elementit ovat pieniä. On niin sanottu päämökki ja sivumökki, mutta päämökilläkin on kokoa vain pikkuisen yli 11 neliömetriä. Kaikki asiat on, mutta minikoossa. Mitä sitä kesäihminen muuta tarvitsisikaan. Ainoa asia mikä jättiläisenä näyttäytyy on lähes mökin korkuinen alppiruusu pihassa. Pieni koko on söpöyttä, mutta asetti haasteita uusien kalusteiden löytämiselle. Jotenkin yhtäkkiä vanha terassin pöytä alkoi näyttää samalta kuin lapsille tarkoitetut piknikpöydät ja muitakin mittasuhteita oli hankinnoissa kunnioitettava. Oli yllättävää kun etsin terassikalusteita tuntuivat kauppojen valikoimat melko suppeilta. Oli vain lämpimän ruskeaksi petsattua terassipuuta joka kaupan hyllyillä ja lähes samat merkit.  Pöytäryhmät olivat lähes kaikki liian isoja, tai henkivät täysin jotain eri aikakautta kuin 50-lukua, jonka jollain tapaa halusin säilyttää uusissa kalusteissa. Onneksi lopulta törmäsin Reimann-kalusteisiin. Oli ihanaa ensinnäkin, että heillä oli selkeästi oma rohkea design, eikä mitään kiinalaista massatuotantoa vaan Suomessa tehty ja suunniteltu skandinaavinen kokonaisuus. Pöytäryhmässä käytetty puukin oli Suomesta. Homman ratkaisi näiden faktojen lisäksi se, että Laituri sarja miellytti ulkomuodon lisäksi myös mittasuhteillaan ja oli täydellinen pöytäryhmä piskuisen mökin terassille. Sopivan iso ollaakseen kunnon pöytä ja silti sutjakka. Harmaa puu istui myös paremmin vanhan fiftarimökin seinän sävyihin. Reimannista oli myös hauska tilata sillä oli heti kontaktissa firman omistajiin ja sellanen lämminhenkinen asiakaspalvelu miellytti.

Muita kalusteita hankin muunmuassa mustan rottinkituolin josta olin haaveillut ja Laituri-sarjan kätevän penkin, jota voi käyttää missä vain. Välillä tuolit viihtyvät katetulla terassilla ja välillä vien ne vehreyden keskelle minne niitä ei pitkäksi aikaa kyllä kannata unohtaa sillä vaikka moni kaluste onkin ulkokäyttöön kannattaa aina varmistaa kuinka paljon säärasitusta ne kestävät. Laiturit ja rottinki pääosin pitävät katoksesta ja seinämistä ja kalusteöljyä niille kannattaa silloin tällöin parin vuoden välein näyttää.

Lopputuloksesta tuli mielestäni tosi zen ja iloisena täällä pidän nyt kesätoimistoa!

Onko teillä ollut mökkiprojekteja tänä kesänä?

Reimannit löytää täältä:http://reimann.fi

Yhteistyössä: Järvi Z

Share

Ladataan...
Vinkkipankki

Minulla on ajoittain tapana varata reissuille hotellit niin, että muuten asun budjettipaikoissa ja sitten pari päivää antaudun luksuksen vietäväksi! Kuumassa kesäisessä Madridissa ulkona saattaa olla jopa tukalan kuuma niin luksus päivä Dear Hotel Madridissa tuli tarpeeseen. Hotelli sijaitsee todella hyvillä mestoilla Gran Via:lla ja konsepti on mietitty loppuun saakka. Varasuta tehdessä kannattaa kysellä parvekkeellisiä huoneita. Parveke teki ihmeitä! Oli huippua nautiskella omalla parvekkeella auringon laskeuduttua kylpytakki päällä skumppaa. 

Palvelu Dear Madridissa oli ensiluokkaista. Jokaisella huoneella oli oma nimetty Service Manager, johon sai ottaa yhteyttä jos jotain tarvitsi. Me emme kyllä tarvinneet mitään sillä tossujen ja kylpytakkien lisäksi toalettituotteet olivat ihanat ja välipalaakin oli ilmaiseksi tarjolla muotilehdistä puhumattakaan. Huone oli aivan täydellinen.

Erikoisuudet Dear hotellissa sijaitsevat penthouse kerroksessa, josta löytyy ravintola terasseineen ja aamiaisrafla. Timanttina sormuksen päällä kattoterassi jossa kauneudellaa huumaava uima-allas. Oli muuten aika jees chillata kuumuutta uima-altaalla. Pulahdus, arskaa, drinkki matinealla mentiin.

Aamiainen saa vielä minulta ekstra kiitokset, sillä aamiaiset ovat minulle lähes yhtä tärkeitä kuin huone ja se puoli tässä hotellista hoidettiin ehkä parhaiten ikinä. Tämä aamiainen koostettiin pikkukipoista, joissa oli mm. erilaisia hedelmäcocktaileja ja listalta tilattavasta kananmuna-annoksesta. Toki tarjolla oli peri-espanjalaiseen tapaan jamonia ja muita lihaherkkuja! Drinkkipöydästä sai hakea skumppaa ja vaikka pyöräyttää Bloody Maryn aamutuimaan. Ja mikä jottei spesiaali aamu vaatii spesiaalit mehut. Ehdoton suositus tästä hotelli-ihanuudesta.

Kuuma-vinkki: Jos et halua pulittaa yöstä täällä, kannattaa ainakin käydä kattoterassin altaalla, jonne pääsee myös erillisen sisäänpääsymaksun maksettuaan!

http://www.dearhotelmadrid.com/

Shortly in english:

Hotel Review for Dear Hotel Madrid

Lovely location this great hotel have! I really recommend to book room with a balcony. Gives a really good extra for your stay. Roofterrace with pool is also amazing. It can be really hot in the city during summer so chilling pool is needed. The breakfast entertain with great view and nice tiny fruitcocktail bowls and bloody mary drinks with ala carte egg-dishes. Fabulous! Everything worked and we really enjoyed this scandinavian styled decorated hotel. One of the best i´ve visited. 

Hot tip: if you dont have money for the overnight stay you can visit by the pool by paying the entrance fee.

Share

Ladataan...
Vinkkipankki

Kun aurinko paistaa Madridiin, se paahtaa. Lämpö on kaupungissa välillä jopa tuskastuttava sillä, Madrid kun sijaitsee sisämaassa ei sen kaduilla ainakaan merituuli puhalla. Onneksi on Retiro puisto, joka keskustan kupeessa avautuu suurena ulkoilu alueena. Retirossa kasvaa puut vuosisatojen takaa, jotka tarjoavat helpottavan varjon kuumassa kaupngissa lomailevalle. Myös paikalliset käyvät lounaspiknikillä puistossa ja lenkkeilijöitäkin näkyy.

Puisto on historiallinen monelta kantilta. Se perustettiin alunperin Napoleonin sodissa tuhoutuneen Filip IV:n palatsin tiluksille ja avattiin kansalle 1868. Se on matkaajalle kiinnostava paikka, sillä loikoilun lisäksi se kätkee sisälleen ihania nähtävyyksiä ja paikkoja.

VIERAILE RETIROSSA AINAKIN SEURAAVISSA:

-Rosario

Kesän alussa ennen heinäkuun lpun pahinta helleaaltoa on Rosario kauneimmillaan. Oman visiittini aikana valitettavasti näyttävin kukkaloisto loisti poissaolollaan, mutta oli maisema-arkkitehtoonisti Rosario ihana paikka vierailla. Pyöreään muotoon istutetut ruusupensaat muodostavat kaartuvia polkuja ja keskellä on istumapaikkoja ja suihkulähde. 

-Estanque del Retiro

Puistoon pääsee kätevimmin metrolla, joka tulee aivan portin viereen. Puiston ässä päässä on myös ihastuttava tekojärvi, jossa voi viettää aikaa vaikka polkuveneillen. Moni väsähtänyt puistonkävijä saattaa myös lepuuttaa jalkojaan järven ympärillä olevilla puistonpenkeillä. Järvessä ja sen ympäristössä on jotain niin ihanaa menneen ajan charmia, että voi vain haaveilla treffeistä järvellä liehuvine vintage helmoineen ja kissamaisina aurinkolaseineen.

-Kristallipalatsi

Tämä palatsi suunniteltiin vuonna 1887 Lontoossa sijatsevan vastaavanlaisen innoittamana. Tämä on varmojen näyttävien instagram-kuvien nappaus paikka.

Muista ottaa puistoon kuumalla ilmalla pullo vettä. Puisto on yllättävän suuri, eikä kioskeja ole kuin muutama.

Kuvat: Verna Kovanen

 

Share

Pages