Ladataan...
Virmixet

Jos osaisimme käyttää tätä saittia, tossa oikealla lukisi, että tässä blogissa puhutaan taiteesta, mutta koska omaan re(tu)per(ä)tuaariini kuuluu lähinnä valokuvaus ja graafinen suunnittelu, katson asiakseni kommentoida kyseistä painotuotetta. (Toisin sanoen minua sapettaa ja haluan kertoa siitä!)

tässä netistä pöllitty kuva debyyttinumeron kannesta

En ole perusluonteeltani kovinkaan negatiivinen. Kun kuulin uudesta lehdestä, ajatukseni oli jotakuinkin "joo! uusi lehti, toivottavasti se on hyvä!"  (Sitäpaitsi Ninja Sarasalosta tulee mieleen Björk, kansi saa siis pakollista plussaa).
Alamäki alkaakin vasta sisällysluettelosta.
Nyt seuraa lisää netistä varastettuja kuvia

Valokuvauksen puolella herätti ihmetystä pari asiaa, niistä lyhyesti:
asia numero 1
Kuvat on rajattu päin helvettiä.
-kampaus katkeaa, varpaat katkeaa

asia numero 2
Samoja ja samankaltaisia kuvia on käytetty moneen kertaan.

Kritiikki koskee bloggareiden ja Ninja Sarasalon yhteiskuvia sekä
Antti Asplundin juttua. Jälkimmäisessä samaa kuvaa käytettiin yhdeksän kertaa. Lehden taittaja on siis toistanut bloggareiden vakiopahetta. "En osaa päättää, missä mun naama näyttää parhaalta ni mä laitan nää kaikki viis hei"
Kuvasarjat on kyllä ookoo, jos niissä on vaihtelua, ja joku tarkoitus. Mutta tämä sarja oli kyllä kuin muistipeli 0-vuotiaalle (aina voittaa).


Graafisen suunnittelun puolella häiritsi:
-Sanojen päällekäin asettelu, joka rikkoo kirjainleikkauksen dynamiikan eikä useimpien fonttien kanssa vain näytä hyvältä
-Tekstien asettelu pieniin mustiin/valkoisiin liuskiin kuvien päälle peittäen niistä puolet sekä tekstien alkaminen aivan liuskan reunasta, mikä vaikeuttaa lukemista (tsekkaa kuva yllä)
-Kuvien asettelu toisten kuvien päälle peittäen ne kokonaan (siis mitä ihmettä?)
-Mittasuhteiden sekoittelu tavarasivuilla (alushousujen kokoinen villatakki jne...katso kuva alla)

On kyllä tosi hieno juttu, että se koulutus ei aina ole ykköskriteeri, vaan ihan tavalliset ihmiset, hyvät blogaajat joilla on silmää ja kiinnostavia näkökulmia, voivat työllistyä lehden kautta. Tässä tulee se huono juttu (josta en syytä bloggareita, vaan lehden julkaisijaa, pääkirjoittajaa-kuka nyt sen julkaistavan materiaalin hyväksyykään):
Jos lehteä mainostetaan korkeatasoisena, sen pitää mielestäni lunastaa lupaukensa, edes niukasti. Mun mielestä korkeatasoiseen- ja ylipäänsä painotuotteeseen kuuluu ainakin numero ykkösenä suomen kielen oikeinkirjoitus. Jos se ei ole bloggarilla ihan hallussa, niin ei se mitään, netissä voi kirjoittaa mitä lystää. Sehän blogin idea on. Kerrotaan asioista omalla tavalla ja tyylillä, itseä varten. Blogia voi lukea tai olla lukematta, jos liikaa ottaa aivoon. Lehteä taas kirjoitetaan lukijoita varten. Sitäkin voi tietysti lukea tai olla lukematta, mutta se pitää kuitenkin ensin ostaa.

Tämän jutun kategorioissa lukee "suosittelen", mutta fiksu lukija osasi ehkä lisätä "jättämään hyllyyn", ellei taso tästä nouse.

Päätän kritiikkini tähän hyvä lehtiväki

terveisin laadun heikkenemisestä huolestunut Sillalailla ja asiaa yhdessä Sillalaillan pohtinut Rotta

Pages