Ladataan...
visual diary


Yhteistyössä Desenio

 

 

Muutin uuteen asuntoon siinä vaiheessa kun en ollut ihan varma jäänkö Lissaboniin opintovapaan päätyttyä vai palaanko Suomeen. Siksi asunnon sisustaminen vähän jäi. Toinen asia oli tietysti minibudjetti: en halunnut ostaa mitään suurta ja kallista jota ei saisi vietyä takaisin Suomeen. 

Mutta kun päätös oli tehty, alkoivat sormet oikein syyhytä sisustamiseen. Vihdoin voisin ostaa vaikkapa sängyn ja huonekasveja! Ja laittaa sienille muutakin kuin teipattuja postikortteja (joista tulee aina jotenkin teinifiilis. Samoin kun patja lattialla nukkumisratkaisusta). 

Kimppakämpässä asuessa täytyy tietysti ottaa huomioon muidenkin ideat ja maku. (No ihan täysin totta puhuen sisustimme toisen kämppiksen kanssa lähes koko olohuoneen kolmannen kämppiksen ollessa reissussa. Hah). 

 


Rakastan isoa olohuonettamme: se on ihan täydellinen kimppakämpän yhteistilaksi. Olohuoneeseen olemme mahduttaneet ison pöydän jonka ympärillä tehdään töitä ja syödään, jo aiemmin täällä esittelemäni itse verhoilemani sohvan sekä epämääräisen määrän kaikkia kivoja sisustusesineitä. Ja tietysti kasveja, jota iloitsevat siitä, että valoa on paljon. On myös ihanaa (ja lissabonilaista) nähdä kauniit kaakelit ikkunasta heti herättyään. 

(Kun muutin Lissaboniin, olin kuvitelmissani tietysti asettanut itseni asumaan juurikin kauniiseen kaakelitaloon. Nyt KUUDEN asunnon jälkeen en ole edelleenkään asunut yhdessähään kaakelitalossa. Ikkunoista niitä on onneksi kuitenkin edes näkynyt. Ja niin kai sitä sanotaankin että se ikkunanäkymä on tärkeämpi kuin miltä oma talo näyttää. Mutta silti). 

 

 

Sisustaminen oli myös erityisen kivaa, koska asunto on tietysti kovin erilainen ja eri tunnelmainen kun aiemmat (Suomi)kotini. On monia asioita, jotka ovat vähän outoja, mutta sopivat tänne jotenkin erityisen hyvin vaikka suurin osa niistä eivät olisi sopineet esimerkiksi entiseen Helsinkikotiini ollenkaan. Olen huomannut kehittyneeni ulkomailla myös vähän erityyppiseksi sisustajaksi: kaiken ei tarvitse olla niin kovin valkoista ja harkittua. Kivempi on sekoittaa vähän kaikkea ja näin yhteisasumuksessa myös muiden ideoita. Tai ehkä olin tällainen ennenkin, väripalettini oli vain vähän harkitumpi.

En itseasiassa enää muista kenen idea oli ripustaa pieni pinkki portugalilaismatto seinälle, mutta erityisen kivalta se siinä näyttää. Tekstiilien yhdistäminen tauluihin on kyllä suositeltava idea mihin tahansa sisustukseen, sillä niiden pinnat tuovat jotenkin tosi kivasti eloa taulujen väliin. Normiväripalettini on aika musta-valko-vihreä, mutta pinkki väripilkku sekoitti pakkaa juuri kivasti.

 

 

Myös erilaisten ja erimaalaisten asioiden miksaaminen tuntui monikulttuurisessa kodissa erityisen luontevalta. Sisustuksemme on kirjava sekoitus kirppareita, kadulta löydettyjä asioita, Ikeaa sekä vähän suomidesignia. Tähän settiin sopivat erityisen hyvin myös Deseniolta saamani julisteet. 

 

Halusin että julisteet eivät liikaa kilpailisi huomiosta muiden tavaroiden kanssa, joten valkkasin Deseniolta hyvin simppeleitä kuvia.
Mustavalkoiset kasvikuvat, kuten vaikka nämä kaktukset, sopisivat lähes mihin tilaan tahansa. Itse tykkään niistä erityisesti yhdistettynä oikeisiin sukkulenttikasveihin. Vihreitä muotoja esittävä juliste oli omaan makuuni liian aikuistaidetta, mutta kämppikseni äänesti sen puolesta. Ja kas: sehän sopii erityisen kivasti esittävien kuvien rinnalle. Mäyräkoirataulut taas minun oli pakko saada. Siskollani oli ennen kaksi mäyräkoiraa ja mitä ihania persoonia ne olivatkaan. Varsinkin kun nyt taloutemme on ilman lemmikkiä, on sellaiset oltava edes seinillä. 

 

MITÄ TYKKÄÄTTE OLOHUONEESTAMME? 
Vielä on etsinnässä joku kiva valaisin tai edes lampunvarjostin, mutta yhtään mieleistä ei ole tullut vastaan. Saa ehdottaa!

 

----

 

Jos Desenion kivat julisteet kiinnostavat, koodilla "SAARA25" saat 25% alennusta kaikista julisteista (paitsi "handpicked" merkityistä). Alennus on voimassa 17-19.10. 2017

----

 

Julisteet Desenio* Kuparin väriset kehykset Desenio* Muut kehykset Ikea
Sohvan verhoilukangas Saana&Olli*

*Saatu blogin kautta. Kiitos niistä kaikista!

 

----

 

We`re finally done decorating our livingroom. I´m super happy about how it turned out: a mix of Finnish and Portuguese things, stuff from fleamarkets (and even from the street) mixed with some Ikea stuff and these lovely Desenio* posters. 

*gifted

The code “SAARA25” gives 25% off posters,(except “handpicked”/frames), between 17-19 October, 2017. 
Follow @desenio for more inspiration!

 

 

 

Share

Ladataan...
visual diary

 

 

Rakastan samaan aikaan pelkistettyä sisustusta ja sitten sellaista krumeluurien, printtien ja värien sekamelskaa. Kun viimeistelimme kotimme sisustusta kämppikseni kanssa, hän yhtäkki katsoi olohuonettamme ja kysyi: Miten me päädyttiin musta-valko-vihreään värimaailmaan?

Se on mun väripaletti, oli pakko myöntää. Sitten päätettiin lisätä pari muuta lisäväriä vähän sekoittamaan pakkaa. 

 

 

Yksi merkki jonka tuotteilla sisustaisin mieluusti koko kotini on Blockshop Textiles.

Ihanat, simppelit muodot ja väripaletti hallussa. 

 

----

 

Lisää siitä meidän suht valmiista olohuoneesta heti huomenna. 

 

----

 

Loving everything from Blockshop Textiles.

 

 

Share

Ladataan...
visual diary

 

 

Otan vielä yhden. Eikun vielä yks. Näytän oudolta. Mulla on silmät kiinni. Miks mä näytän tolta?

Ja niin edelleen...

Lomaselfieitä löytyy varmana jokaiselta. Tai muita lomakuvia. Poseeraamista ja oikean kuvakulman hakemista. Ihan kivaa, mutta joskus menee överiksi (Ainakin joillain. Mulla kans). 

 

 

Michelle Liu päätti ottaa lomaselfiet erilailla. 

Yhden naisen taistelu epärealistisia kuvia vastaan sosiaalisen median aikakautena, kuten hän asian itse ilmaisee. 

 

 

 

SATA PISTETTÄ!

Instaaminen on muuten tosi paljon kivempaa ja stressittömämpää kun on joku instaprojekti. Omaa elämää ei huvita aina esitellä ja ikuistaa, mut instaprojektit (kuten omani) on paljon helpompia ja kivempia. Ja visuaalista silmää kasvattavia. Eikun hetkinen, ei silmää kai voi kasvattaa. 

Visuaalista ajattelua kasvattavaa. 

 

----

 

OMG how much I love this girl. 

Follow Michelle Chincelle Liu here. 

 

Share

Pages