Ladataan...
visual diary

 

 

 

Amerikkalaisilta ystäviltäni on tarttunut sanonta Hole in the wall, jolla he viittaavat sellaisiin paikkoihin joissa hengaamme usein. Vähän sinnepäin -ravintoloihin, kälyisiin baareihin, hippipaikkoihin...

Muutettuani uuteen kotiin vuoden vaihteessa, tajusin yhtenä iltana että asuntoni on vähän
Hole in the Wall, too.

 

 

Kotini on tehty vanhaan liikehuoneistoon ja se on hieman erikoinen. Ja kyllä, seinässä on reikä, mutta se on kyllä enemmän Interior hole in the wall.

Siihen minä asettelen kaikkea nättiä ja tuijottelen niitä silloin, kun katse harhautuu gradusta poispäin. Se on yksi suosikkikohdistani kodissani. Ja toinen suosikkiasiani on ystäväni, joka harrastaa metsissä ja pusikoissa harhailua ja keräilee sieltä ihania luonnonkukkakimppuja. En raaski ikinä heittää niitä pois, ennenkun ne ovat aivan täysin kuolleita.

Kuihtuneet kukat nimittäin, yhtä ihania kun ne epämääräiset Hole in the Wall -paikat, joissa huomaan hengaavani paljon enemmän kuin kliinisen tyylikkäissä uusissa paikoissa.

 

----

 

Hole in the Wall -home.

 

 

 

Share

Ladataan...
visual diary

 

 

Siellä yhdessä pikkubaarissa, ovet auki kadulle, mustalla puupenkillä

istun kahden lähes vieraan ihmisen kanssa ja ihan tuosta vaan kerrotaan toisillemme isoja unelmia.

Minä kerron sen, miten haluaisin joskus vielä nousta lavalle ja pitää stand up-setin ja vielä englanniksi. Olisin varmasti niin kauhusta kankeana, mutta kun jotenkin on oppinut tähän ikään mennessä, että ne asiat jotka ensin pelottaa ihan hullua, no ne onkin sitten hyvä hoitaa alta pois.

You need to do it, toinen toteaa.

Baarimikko kantaa pöytään manterilikööriä shottilaseissa ja olutpulloja, joissa on kauniin väriset etiketit. Kun baari menee kiinni, jäämme silti sinne istumaan omistajan kanssa (Yksi ihanista asioista Lissabonissa on juuri tämä: rentous ja yllättävät tilanteet. Ja sekin, että baarihenkilökunta on oikeutettu viinin juomiseen työpaikallaan. Koska miksikäs ei).

Puhumme Lontoosta ja Pariisista ja muista suurkaupungeista ja sellaisesta elämästä, jossa raha on kaikki kaikessa. Kaikki ollaan yhtä mieltä: se ei enää vaan kiinnosta. Yhdellä meistä on viidensadan euron kuukausipalkka, toisella mittava ura takana eikä mitään tietoa siitä, mitä seuraavaksi tekisi. Minä tiedän, etten huomenna avaakaan gradutiedostoani, mutta näitä iltoja ja päiviä tarvitsee olla aina välillä.

Näitä iltoja, kun on ihanaa että voisi olla periaatteessa kuka tahansa, koska kukaan ei tunne sun historiaa, mutta sitten onkin ihan oma itsensä, koska on huomannut senkin että se on kuitenkin kivointa.

 

 

Päivisin on keväistä, vaikka öisin onkin kylmää ja sateista. Olen ollut viimeaikoina ihan liikaa menossa joka paikassa. Se tekee hyvää mielelle, muttei pankkitilille eikä to do –listoille. Toisaalta: täällä selviää usein baari-illasta taksimatkoineen reilulla kympillä ja to do –listoille voi joskus vaan kirjoittaa perään että ylihuomenna sit.

Joskus kahden maissa päädymme baariin, joka on tiistai-iltanakin aivan täynnä ihmisiä. En elä ehkä juuri nyt tuotteliainta ja tervehenkisintä vaihetta elämässäni, mutta mitä sitten. Toisinaan on ihana olla tehokas, mutta hitto vie toisinaan on ihana valvoa viiteen ja sitten nukkua viiteen seuraavana päivänä ja mennä illalla yhdeksältä päivän ekalle aterialle ja ottaa bataattiranskalaiset tuplana.

Miten sun gradu etenee, viestittää ystäväni seuraavana päivänä. Joo, ihan hyvin, vastaan sieltä bataattiranskalaisten ääreltä. Kyllä mä sen valmiiks saan.(Vaikken sillä hetkellä uskokaan kirjoittamaani, en viestiin enkä siihen seitsemänkymmentäsivuiseen tekeleeseen, joka ahdistaa minua joka ikinen päivä).

Mutta kai sen saan valmiiksi. Gradua enemmän kiinnostaa kuitenkin keräillä muistoja ja kokemuksia, joita ei saa istumalla kotona. Istumalla kotona saa lähinnä selkänsä kipeäksi.

Toisinaan joku kysyy minulta, miten jaksan vielä tässä iässä valvoa viiteen. En osaa oikeastaan vastata siihen, mutta kuvittelen että se johtuu siitä, etten ole koskaan lopettanutkaan sitä viiteen valvomista. Nimittäin se on yksi suosikkiasioistani maailmassa: päivärytmin ympärikeikautus.

Silloin on jotenkin erityisen elossa. 

 

----

 

I´m a strong supporter of going out and drinking wine, even if it means your to do today -list becomes to do tomorrow -list.

 

 

 

Share

Ladataan...
visual diary

 

 

Ihaninta Etelä-Euroopan ilmastossa: keskelle talvea, syksyä tai kevättä saattaa tulla yhtäkkinen helleaalto.

Se on myös kamalaa, koska silloin huomaa unohtaneensa ajella säärikarvat, olevansa ihan neonvalkoinen ja iskee taas se sama olo: en kyllä voi olla tässä lyhyessä hameessa, nirunarumekossa bla bla bla ja sitten tietää kuitenkin, että kesällä niissä on ihan luontevasti, kun ajatukseen, säätilaan ja oman kroppansa inhokohtiin on taas tottunut.

 

 

Kesää 2017 varten houkuttelee erityisesti kaksi väriyhdistelmää: mustavalkoinen ja turkoosi. Molemmat kun näyttävät erityisen hyvältä rusketuksen kanssa.

Jos näiden vaatteiden tyyli näyttää tutulta, johtuu se vain siitä että kyseessä on suosikkimerkkini singaporelainen Matterprints.
Tämän uuden malliston nimi on iChing
ja sen printin kuviot esittävät tulta ja vettä, vastapuolia siis. Malliston materiaaleina on luomupuuvilla ja silkki. Kuulostaa juuri siltä, mitä haluan kesäaikaan iholleni. (Tosin kun google transleittasin Crêpe Silk -sanaa ja vastaus oli ohukainen silkki, ajattelin ensin että onpa söpö tapa kuvailla ohutta silkkiä. Kunnes tajusin, että ohukainen kai viittaa tässä sellaiseen syötävään versioon, hah).
 

----

Muita Mattersuosikkejani täällä:

Maailman nerokkain haalari

Lissaboniin mätsäävät kesähousut

 

----

 

Loving this IChing Edition collection by my favorite brand
Matterprints.

The IChing print features Fire and Water, two elements that oppose and balance each other. Narrated in its intended context, Fire represents careful and unwavering thought, while Water is a soulful and carefree flow. The nature of the meanings behind the motif is paralleled in the texture of the fabrics; Organic Cotton is more structured, whereas Crêpe Silk ripples with the wind.

----

My other favorites from Matterprints

All day jumpsuit

Pants that match with Lisbon

 

 

 

Share

Pages