Ladataan...
We love sundays

Yksi tämän vuoden trendeistä on tuo tarunomainen ja sateenkaaren väreissä loistava yksisarvisteema. Annos siis värjätään muistuttamaan "yksisarvisen ruokaa", oli se sitten frappuccino, donitsi tai paahtoleipä. Koko komeus kruunataan värikkäillä nonparelleilla. Pakkohan tätä oli päästä kokeilemaan!

Meille tulee vappuaattona perinteisesti vieraita ennen lakitusta ja dinneriä, ja ajattelinkin tehdä etkoille värikkäitä uunidonitseja. Piti ensin tehdä unicorn-donitseja värjäämällä valkosuklaan jauhemaisilla väreillä, mutta Confettissa käytyäni vakuutuin värikkäistä candymeltseistä. Ei tarvitse sekoitella värejä sen kummemmin, sulattaa vain mikrossa ja lusikoi päälle. Confettista löytyi myös eri värisiä nonparelleja hyvä valikoima - ja viime vuonna ostamani glitterit pääsivät testiin. 

 

 

  12kpl yksisarvisen ruokaa 

  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1,5tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljasokeria
  • 1dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1,25dl maitoa
  • 2rkl sulatettua voita

  Lämmitä uuni 220 asteeseen. Voitele donitsipelti sulatetulla voilla. Sekoita kuivat ainekset (leivinjauhe, vaniljasokeri, jauhot, sokeri ja suola) kulhossa. Lisää seokseen maito, sulatettu voi ja muna. Sekoita tasaiseksi. Pursota taikina pellin koloihin, mutta ainoastaan puoleen väliin, sillä taikina kohoaa uunissa. Paista 10 minuuttia ja jäähdytä ennen irroittamista.   

 

   Koristelu 

  • Viisi pientä mikronkestävää kulhoa
  • Sinisiä, keltaisia, pinkkejä ja valkoisia candymeltsejä
  • eri värisiä nonparelleja
  • jauhemaista syötävää glitteriä
  • lusikka

 Sulata candymeltsit ohjeen mukaan mikrossa eri kulhoissa. Yhdistä viidenteen kulhoon sinistä ja pinkkiä, ja sekoita liilaksi. Laita donitsit ritilän päälle, jonka alla on lautanen. Lusikoi sulaa suklaata donitsien päälle (yksi kerrallaan, sillä suklaa kovettuu nopeasti) ja sekoita värejä hieman lusikalla. Koristele nonparelleilla ja glitterillä.    

 

  

 

 

*Yhtään yksisarvista ei vahingoitettu tätä juttua tehdessä.

Share

Ladataan...
We love sundays

 

Turun makumaailma laajentuu taas. Käytiin meidän turkulaisen Food Clubin kanssa testaamassa Chic Dinen uutta Around the world -menua ja nappasin kuvia lemppariannoksistani ja kauniista tilasta.

Ravintolassa voi kokeilla vaikkapa modernia Toast Skagenia Skandinaviasta, kurpitsakeittoa tai miniburgeria jenkeistä, härkätartaria tai Saltimboccaa Välimereltä tai Massaman kanaa Aasiasta. Kaikki annokset tehdään modernilla twistillä. 

 

 

Viiden ruokalajin menu aloitetaan skandinavisella Toast Skagenilla. Modernilla twistillä koottu Skagen on todella kaunis annos. Perinteisestä poiketen leipä tarjoillaan voissa paahdettuina rapeina muruina, ja loput ainekset on koottu kauniisti annokseen. Raastetulla sitruunalla ja kurpitsankukilla koristeltu annos on niin nätti, että tätä tapaa voisi hyvin kokeilla joskus illanistujaisissa :) 

 

Seuraavaksi lähdetään jenkkeihin. Kermaisen pehmeä kurpitsakeitto saa potkua cajun-kreemillä. Ja tuo leipä. Miten ihmeessä siitä on saatu noin maukasta? 

 

 

Seuraava lempparini oli Välimeren Saltimbocca. Pitkään haudutettu vasikanposki sulaa suussa! Vierelleen se oli saanut rapeaksi paistetun parmankinkkupallon, salviaa, broccolinia ja rapeaa parmankinkkua. 

 

 

Välimeren teema jatkui jälkkärissä, kun lautaselle ilmestyi kahvia, marsalaa, kaakaota ja mascarponea. Kahvikupposen kanssa tämä oli juuri täydellinen päätös maukkaalle dinnerille. 

 

 

Koko menua ei suinkaan tarvitse ottaa, vaan siitä voi valita muutaman mieluisan. Viiden ruokalajin jälkeen ei jää nälkä isommallekaan miehelle, mutta annoskoot on kehitelty niin, että yksikin vie sopivan pikkunälän pois. Ravintola tulee jatkossakin tarjoilemaan mielettömiä makuja maailmalta, tulossa on kuulemma ainakin Afrikka ja Australia ;) 

 

Chic Turku Linnankatu 18

Share

Ladataan...
We love sundays

 

Miksi ihmeessä en ole aiemmin paahtanut kikherneitä uunissa? Purkki auki, mausteet pintaan ja puoli tuntia uunissa - eikä tarvitse ostaa rasvaisia sipsejä tai poppareita. 

 

 

Menevätpä ne toastinkin päälle. Parhaimmat ja herkullisimmat annokset ovat usein yksinkertaisia ja helppoja, kuten tämä avokadotoast. Avocadotoast on paahtoleipä, jossa on päällä murskattua ja kermaista avocadoa, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Rasvainen ja aromikas avocado muuttuu nopeasti ruskeaksi joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa, mutta se voidaan välttää sitruunamehulla. Toast toimii hyvin aamiaisena tai nopeana lounaana. Jos haluaa ruokaisamman toastin, voi sen päälle päälle voi kasata esimerkiksi uppomunaa, lohta tai fetaa, mutta tällä kertaa leipä saa kaverikseen paahdettuja ja rapeita kikherneitä. Kikherneet tekevät toastista hieman ruokaisamman monien hyvien ominaisuuksiensa vuoksi.

Niissä on runsaasti kuituja, jotka parantavat ruoansulatusta. Kikherneet sisältävät myös runsaasti proteiinia ja niissä on korkea rautapitoisuus. Juurikin proteiinipitoisuutensa vuoksi ne vievät nälän pitkäksi aikaa ja tasapainottavat verensokerin heilahteluja. Loput toastista jäävät kikherneet voi rouskutella välipalaksi tai herkuksi päivän mittaan. 

 

Avokadotoast 

  • Täysjyvä- tai maalaispaahtoleipä
  • puolikas avocado
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta korianteria
  • chilihiutaleita

  Paahda paahtoleipä. Kuori ja muussaa puolikas avocado ja purista päälle hieman sitruunamehua. Rouhaise suolaa ja pippuria. Levitä avocadotahna leivän päälle. Lusikoi päälle paahdettuja kikherneitä ja silppua korianteria. Koristele chilihiutaleilla.   

Paahdetut kikherneet 

  • Tölkki valmiita kikherneitä liemessä
  • ripaus suolaa
  • 1rkl laadukasta öljyä
  • 1tl juustokuminaa
  • 1/4tl cayannepippuria

 Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele kikherneet lävikössä ja kaada talouspaperin päälle. Sekoita joukkoon mausteet. Paahda kikherneitä leivinpaperin päällä noin 30 minuuttia. 

Share

Pages