BRUNSSIPÖYDÄN HELPOIN PINAATTIMUNAKAS

We love sundays

 Uunissa kypsytetty pinaattimunakas valmistuu helposti. Ainekset pikkuvuokiin, reilu vartti uunissa ja maukkaat brunssi- tai aamiaismunakkaat ovat valmiina ja suosio taattu. Vuokiin voi kasata herkkuja mielensä mukaan, esimerkiksi pekonia, yrttejä tai papuja. Tai sitä mitä jääkaapista sattuu aamulla löytymään. Tämän uuniherkun salaisuus on pinaattikuutiot, loraus kermaa ja maukas juusto, joka paahtuu uunissa kauniin ruskeaksi. Pinaatti onkin helppokäyttöisimmillään pakastettuna. Pakastaminen kohtelee pinaattia niin hellävaraisesti, että hyvää tekevät ainesosat pysyvät tallessa lähes kokonaan. Pinaattia on helppo nauttia piiraissa ja paistoksissa, ja se nostaa aterian terveellisyyspisteet aivan uudelle tasolle.    

 

    Uunimunakas yhdelle:

  • 2 kananmunaa
  • 2 pinaattikuutiota (pakaste)
  • kourallinen grana padano -juustolastuja
  • loraus kermaa
  • pippuria
  • suolaa
  • haluamiasi tuoreita yrttejä

  Lämmitä uuni 200 asteeseen. Tarvitset pienen kulhon, tai pienen piirakkavuoan. Lado astiaan pinaattikuutiot, riko munat ja lorauta joukkoon tilkka kermaa. Voit laittaa annokseen silputtuja tuoreita yrttejä mielesi mukaan, esimerkiksi korianteria tai basilikaa. Rouhaise päälle pippuria ja hyppysellinen suolaa. Kuorruta koko komeus kourallisella grana padano -juustoa. Laita uuniin n. 15-20 minuutiksi, kunnes juusto alkaa saada väriä. Tarjoile heti!  

 

 

Share

Kommentoi