CRUMPETS for Valentine`s Day

We love sundays

 

Crumpet on ihana brittiherkku, joka on englantilaisen muffinssin ja pannukakun risteytys. Tyypillinen herkku iltapäiväteellä, ja se tarjoillaan yleensä lämpimänä runsaan voin kera. Englantilaiset crumpetit ovat muutaman sentin paksuisia ja ne paistetaan pannulla miedolla lämmöllä esimerkiksi kananmuna- tai muffinssirinkulan avulla. Ne voi paistaa täysin kypsiksi ja nauttia heti lämpimänä, tai paistaa hieman vähemmän, säilyttää jääkaapissa ja heittää leivänpaahtimeen aamulla. Pinta on ihanan sienimäinen, joten voi sulaa ihanasti reikien sisälle. Crumpetit ovat helppoja tehdä, kunhan vain jaksaa odottaa taikinan nousemista. Jokainen tekee pehmeäa, sienimäistä crumpettia hieman omalla reseptillään ja tällä reseptillä saat aikaan meheviä ja paksumpia crumpetteja. Myös valion resepti on testattu ja hyväksi koettu ;)  

Ohje (7kpl)  

  • 5dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl kuivahiivaa
  • 1/2tl suolaa
  • 1rkl ruokosokeria
  • 2,5dll maitoa
  • 1 1/3dl vettä
  • 1rkl voita

 

 

Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi. Sulata voi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää kuiviin aineksiin neste ja voi sähkövatkaimella. Jätä n. tunnin ajaksi kohoamaan, kunnes näet että taikina kuplii. Käytä paistamiseen muffinssirenkaita, voit tehdä myös ilman, mutta niistä tulee tasaisen pyöreitä renkaiden avulla. Laita voita pannulle ja paista crumpetteja keskilämmöllä, jotta ne kypsyvät myös sisältä. Noin viiden minuutin kuluttua ne alkavat tiivistyä ja voit poistaa muffinssirenkaat varovasti. Paista minuutti ja käännä. Paista viitisen minuuttia toiseltakin puolelta. Syö heti, tai käytä leivänpaahtimen kautta jos tarjoilet crumpetit myöhemmin. Crumpetit voit tarjoilla esimerkiksi voin, marmeladin tai tuoreiden marjojen ja vaahterasiirapin kera.

Share

Kommentit

IMS (Ei varmistettu)

Amerikkalaiset kutsuvat näitä English Muffin'ksi. Ja syövät aamiaiseksi. Paahtavat ja lisäävät voita päälle.

Kommentoi