Fudge- ja geisha-tartaletit + kilpailu yhteistyössä Candytownin kanssa

We love sundays

Kaupallinen yhteistyö Filmtownin ja Candytownin kanssa

 

Yleensä karkkikaupasta tulee valinneeksi ison pussin karkkeja ja suklaita vaikkapa leffailtaan. Mutta tällä kertaa ajattelin leipoa Candytownin antimista ja keksin samalla teille lukijoille makean reseptin! Valitsin runsaista hyllyistä mukaani pussillisen vaniljafudgeja, pekaanipähkinöitä ja lemppariani geishasuklaata. Leivoin vaniljafudgesta ja geishoista pieniä tartaletteja, jotka oli yllättävän helppo valmistaa. Ja täytteeksi käy oikeastaan mikä tahansa; erilaiset suklaat ja pähkinät, kermavaahto, marjat - vain mielikuvitus on rajana! 

Nyt pyörähtääkin käyntiin kilpailu, jossa kaikkien osallistujien kesken arvotaan 1kg karkkia! Kerro kommenttiosioon, mitä sinä valmistaisit Candytownin karkeista, pähkinöistä tai suklaista? Voittaja arvotaan 5.10.! Kirjoita myös sähköpostiosoitteesi kommenttiosioon.

 

 

 

Tartalettien (9kpl) valmistukseen tarvitset 

  • 1 paketti valmista murotaikinaa
  • n.200g geishaa
  • n.200g fudgeja
  • purkki kuohukermaa
  • muutama desi vadelmia
  • 1 rkl perunajauhoja
  • pieniä kertakäyttöisiä muffinssikuppeja
  • keittämätöntä riisiä
  • koristeeksi pähkinöitä ja suklaata
  • pieniä leivosvuokia

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita muutamaan desiin vadelmia noin ruokalusikallinen perunajauhoja. Sulata valmis murotaikina (tai tee itse). Pehmitä taikinaa vaivaamalla sitä pöytää vasten, jotta taikina on helpommin käsiteltävää ja paistojälki on tasainen. Kauli murotaikina 1-2mm paksuiseksi matoksi, lisää hieman vehnäjauhoa jos taikina ottaa kiinni kaulimeen tai pöytään. Itse leikkasin taikinasta pyöreän mallisia paloja käyttäen apuna sopivan kokoista muottia. Painele taikina tarkasti vuoan kantteihin jauhotetuin sormin. Leikkaa veitsellä ylijäävä taikina reunoista. Pistele pohja haarukalla. Laita jokaiseen vuokaan painoksi riisillä täytetty muffinssikuppi (tai joku muu paino). Paista murotaikinapohjat 180 asteessa, ja poista painot noin 8-13 minuutin jälkeen. Tarkista kuitenkin ensin, että reunat ovat saaneet hieman väriä.

Tässä vaiheessa lisää jokaiseen kippoon muutama vadelma ja laita takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi. Murotaikinapohjat saavat olla uunissa yhteensä noin 15 minuuttia. Jäähdytä. 

Fudge- ja geishakuorrutteen valmistus:

Valmista kuorrutteet erikseen samalla ohjeella. Lämmitä desi kermaa kädenlämpöiseksi. Lämmitä fudgeja/geishoja mikronkestävässä astiassa ensin minuutin ajan. Sekoita. Jos fudge/geisha ei sulanut tarpeeksi, lämmitä sitä vielä 10 sekuntia. Lisää hiljalleen ja varovasti sekoitellen desi kermaa. Sekoita. Anna jäähtyä hieman ja lusikoi kuorrute tartalettien päälle. Laita jääkaappiin kovettumaan. Koristele kun kuorrute on hieman kovettunut.

 

 

Sain vielä yhteistyössä teille lukijoille kupongin, jolla saa alennusta kaikista Filmtowneista ja Candytowneista. Makea kilpailu alkakoon! 

 

 

Share

Kommentit

Keiju99 (Ei varmistettu)

Herkullisia ohjeita ja kuvia sinulla. Kilpailuun eliCandytown karkeita minä valmistaisin pätkiskakkua, pätkismuffinsseja, fudgeista tekisin kaulittavan massan kakun päälle toisin sanoen kaulittavan kinuskin, siitä tulee tosi herkullista, sillä olen kerran testannut ko. kinuskimassaa :)

Taikinapeukalo (Ei varmistettu)

Leipoisin tuhtien suklaabrownieitten sisään lempikonvehtejani jotka saisivat sulaa uunissa osaksi massaa. Jäähtyneen brownielevyn päälle sulattaisin vielä lisää tummaa suklaata ja koristelisin pienet brownie-herkkupalat pähkinärouheella.
Herkkupöytään keittäisin hyvää kahvia ja illanistujaisissa voisin tarjota konvehtibrownieiden painikkeeksi vaikkapa täyteläistä punaviiniä.

Ranja
Haavekuvia

Laittaisin vaahtokarkkeja rocky road -fudgeihin tai tekisin Ahaa-pötköistä kuorrutuksen brownieen.

(ranja piste nurkkala ät gmail.com)

Makke (Ei varmistettu)

Pätkis-kakku on ehdoton lempparini. Joten suklaata valitsisin karkkikaupasta :P
Ps. Kauniita kuvia ja hyviä ohjeita, kilpailuista puhumattakaan, sinun blogissasi :)

oonazofia (Ei varmistettu)

oohhh ihana kilpailu! Tekisin varmaan jotain lakritsasta sillä se on parasta herkkua. Tekisin varmaan suklaa-lakritsa-muffinsseja eli nameiksi pitäisi valikoida lakuja ja suklaata :)

jouluksikotiin

Uuhhhh. Mä tekisin rahkavalkosuklaakakun jonka pohja olis domino-daimpohja. Mums!!!

Elina25 (Ei varmistettu)

Tekisin Snicers-piiraan, johon juurikin käytetään noita vanilja-fudgeja. (Ja tietty kasa suklaata) Joskus tein tuon herkun, mutta jostain syystä se on jäänyt unholaan.

SSSanna (Ei varmistettu)

Minä tekisin suklaisen täytekakun fudgekermatäytteellä.

Irmeliiris (Ei varmistettu)

Täällä yksi karkkiriippuvainen! Leivonta on myöskin lähellä sydäntä. Osallistun kilpailuun; Leipoisin siis hyydytettävää juustokakkua; pohjaan murskaisin valikoimasta pähkinöitä rasvan ja kaurahiutaleiden kaveriksi ja täytteeseen vaahtoutuvan vaniljakastikkeen, maustamattoman tuorejuuston sekä rahkan lisäksi sulattaisin fudgeja sekä pätkis- tai omaa suosikkiani suklaa crisp -suklaata. Koristeeksi vielä muutama kappale jotain hyvää hedelmäkarrkia, esimerkiksi vadelmasydän voisi sopia hyvin! :P

Annika Markkanen (Ei varmistettu)

Suklaakonvehdeista brownieta, muffinsseja tai kakkua. Tai sitten tekisin valkosuklaajuustokakun johon murskaisin sekaan valkosuklaarusinoita.

LauraKR (Ei varmistettu)

Tekisin snickersjuustokakkua!

Sannuli (Ei varmistettu)

Mä tekisin ihan perus muffinit ahaa patukoista ja kuorruttaisin maitosuklaalla. Niin hyviä mutta niin helppoja!<3

Lakritsin ystävä (Ei varmistettu)

Tekisin lakritsi-vanilija täytekakun: normaali kakkupohja, yhteen väliin vanilijamousse, toiseen lakritsifudgesta tehty lakumousse, kakun kostutus vanilijamaidolla ja päälle lakritsifudgeista kaulittu päällinen sekä sokerimassasta tehtyjä haamuja :) sopii näin Halloween aikaan

Nipe (Ei varmistettu)

Pätkikisistä tekisin pätkisjuustokakkua. Sitä on tullut pari kertaa kokeiltua suhteellisen hyvällä menestyksellä. Filmtownista löytyy kyllä niin kattava tarjonta kaikennäköistä namua, että vain mielikuvitus on rajana leivonnassa.

Mocchi (Ei varmistettu)

Valikoisin mukaan muutamaa sorttia suklaita sekä pähkinöitä ja tekisin niitä yhdistelemällä erilaisia muffineja.

mericaroliina (Ei varmistettu)

Hopeatoffeesta tai Rollon lakritsista mokkapaloja! Tai sitten yhdistelisin Dumleja ja rocky road

Ihmetys

Oi olipa herkullisen näköiset leivonnaiset! Varmasti lähtisi nämä kokeiluun voittokarkeilla.

Lisäksi todo-listalla on jo pitkään ollut hopeatoffeekakku, joten se myös lähtisi kokeiluun. Pätkiskakku on myös hyväksi havaittu.

Jolie Laide

Tekisin rocky roadeja suklaasta, vaahtokarkeista ja pähkinöistä. Haluaisin myös leipoa jotain pähkinäistä suklaapiirasta :) jolielaide00(at)gmail.com

Kommentoi