Kuhan tein alkuruokaa

We love sundays

Halusin tehdä raikasta alkuruokaa, joka ei vaadi paljon aikaa tai vaivaa. Kuhaceviche sopii alkuruuaksi, tai naposteltavaksi vaikka maissilastujen tai vaalean leivän kanssa. Tämä ceviche on juuri oikean hapokasta, suolaista ja makeaa samaan aikaan :) Korianteri, inkivääri, chili, valkosipuli ja mango toimivat yhdessä todella hyvin. Ja tekemisessä menee puolisen tuntia!

 

 

Kuhaceviche kahdelle

  • Ruodoton kuhafilee
  • 1 lime
  • 2tl ruokosokeria
  • ripaus suolaa
  • puolikas punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • puolikas punainen chili
  • sormenpäänkokoinen pala inkivääriä
  • Mangoa
  • iso kourallinen tuoretta korianteria
  • 2rkl hyvää oliiviöljyä

Leikkaa kuhafilee pieniksi kuutioiksi (n.1cm) ja levitä kuutiot leveän lautasen pohjalle. Ripottele päälle suolaa ja sokeria. Purista limestä mehut pinnalle. Hienonna valkosipuli, chili, punasipuli, mango ja korianteri. Raasta inkivääri. Maistele marinadilientä valmistuksen aikana, jotta suhteet menevät oikein. Lisää ainekset kalan joukkoon ja sekoita. Anna cevichen kypsyä 20-60 minuuttia viileässä. Sekoittele joukkoon oliiviöljy ja tarjoile! 

 

 

Kuhan koristelet ensin!

Share

Kommentoi