Syksyn herkullisin kurpitsakeitto - Butternut squash soup

We love sundays

Törmäsin kauppareissulla hyllyyn, joka notkui Butternut squasheja. Ajattelin heti samettisen pehmeää ja kermaista keittoa, jota voi nautiskella kirpeänä syysiltana. Tänä sunnuntaina oli aika kokeilla miltä kurpitsakeitto maistuu, sillä en ole koskaan valmistanut kurpitsaa. Löysin paljon erilaisia reseptejä, mutta päädyin paahtamaan kurpitsat ensin uunissa - ja voi sitä hunajaista tuoksua joka uunista tulvahti kun otin kurpitsat viilenemään. Tämän keiton valmistaminen vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on sen arvoinen. Iso suositus!

 

 

 

  • 2 Butternut squashia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 sitruuna (raasta kuoret ja purista 2tl mehua)
  • 0,5tl muskottipähkinää
  • 1rkl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 6dl vettä ja yksi kanaliemikuutio
  • 2dl kuohukermaa
  • kurpitsansiemenöljyä
  • paahdettuja kurpitsansiemeniä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita pellille paahtumaan kuorimattomat sipulit ja halkaistut kurpitsat. Poista valkosipulinkynnet uunista 10 minuutin paahtumisen jälkeen. Anna kurpitsan ja ison sipulin paahtua 50 minuttia, tai kunnes kurpitsat ovat tarpeeksi pehmeitä lusioitaviksi. Jäähdytä. Lusikoi kurpitsat kuoristaan kattilaan. Kuori sipulit mukaan. Lisää vielä kanaliemi mukaan kattilaan ja kiehauta. Lisää hunaja, sitruunankuori, muskottipähkinä, suola ja mustappuri. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Soseuta keitto, lisää kerma ja kaksi teelusikkaa sitruunaa. Kiehauta keitto vielä kerran ja tarkista maku. 

Tarjoile kurpitsansiemenöljyn, paahdettujen kurpitsansiementen ja maukkaan leivän kera.

Ja ai niin, kannattaa hankkia sauvasekoittimeen roiskesuoja... Säästyy tulikuumilta keitonroiskeilta!

 

 

/Butternut squash soup

Share

Kommentoi