Ladataan...
We love sundays

 

 

Tiirikkalan brunssilautanen on uusittu, joten päätimme mennä tänään testaamaan. Puolenpäivän aikaan olimme ensimmäisten joukossa, ja pikkuhiljaa muitakin nautiskelijoita alkoi vyöryä sisään. Söimme sisällä ja pian yläkerran kotoisa terassikin alkoi täyttyä ruokailijoista. Kevään ensimmäisten lämpimien viikonloppujen aikaan ihmisissä on jotain erikoista - jokaisesta auringonsäteestä nautitaan hymyssä suin.

 

 

 

Yleensä brunssilla syö itsensä ähkyyn saakka, eikä rasvaa tihkuvasta ja kukkuraisesta lautasesta ehdi sen kummemmin tekemään mitään johtopäätöksiä (paitsi sen, että on ihan liian täynnä). Brunssilautanen oli hyvän kokoinen - maltillinen annoskoko pysäytti maistelemaan eri makuja ja kaikkea oli kuitenkin juuri sopiva määrä. Annoksen maut olivat pehmeitä ja laadukkaita, tuli hyvä mieli syödessä! Leikkeleitä, rapeaa leipää ja croisanttia, raikasta salaattia ja melonia, paahdettuja pähkinöitä, pehmeää juustoa ja maukasta munakasta.

 

 

Oli kiva kerrankin poistua brunssilta sillä fiiliksellä, että ei tee mieli pelkästään kaatua vatsan viereen sohvalle. Aurinkoisessa jokirannassa olikin mukava kävellä brunssin jälkeen! Vähätorilla ja sen ympäristössä on jotenkin eurooppalaisempi tunnelma, kuin monessa Etelä-Euroopan kaupungissa.  Jälkkärihammasta jäi hieman kolottamaan, joten suuntasimme vielä kesän ensimmäisille pehmiksille.

 

Share

Ladataan...
We love sundays

Olen puuroihminen. Puuro on ihanaa pehmeää lohturuokaa, jota voi mielestäni syödä aamiaiseksi, lounaaksi, välipalaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi. Ennen kaikkea puuro on helppo ja maistuva aamiainen. Mutta usein tuntuu siltä, että kiljuva nälkä iskee jo ennen lounasta. Aamuisin ei ole aikaa paistella tai keitellä munia, joten kokeilin laittaa ne puuron sekaan - ja siitä tuli suussa sulavaa! Tavallinen puuro ei koskaan enää maistu niin hyvältä kun kokeilin tätä. Mikä on teidän lempipuuronne?

 

Valkuaispuuro kanelilla ( 1 annos)

  • 1dl kaurahiutaleita
  • 2,5 dl vettä
  • suolaa ja kanelia maun mukaan
  • kaksi valkuaista (kannattaa erotella erilliseen astiaan)

 

 

Keittele puuro hiljalleen vedessä ja kun se alkaa näyttää valmiilta, lisää suola ja kaneli. Tähän puuroon saa suolaa lorahtaa hieman enemmän kun normaalisti! Lopuksi heitä sekaan kaksi kananmunanvalkuaista ja vispaa kevyesti joukkoon niin kauan kunnes se hyytyy. 

 

 

Tämä puuro on (oikeesti) niin hyvää, että odotan jo koska saan tehdä lisää...

Share

Ladataan...
We love sundays

Tekeekö mielesi maailman pehmeintä ja ihaninta kakkua? Tulit nimittäin oikeaan blogiin. Amerikkalainen perinneherkku Angel Food Cake on niin kevyttä ja ilmavaa, että sen sanottiin olevan "enkeleiden ruokaa" - ja sitä se tosiaan on. 

Kakkuun tarvitsee ainoastaan kuusi ainesosaa! Valmistus on todella helppoa - haastavinta on ehkäpä erotella 12 valkuaista keltuaisista... Cream of tartar on viinikiveä, jota löytyy ainakin Helsingin Behnford`s-myymälästä. Kuuleman mukaan myös joistain apteekeista?

 

Resepti:

  • 2,4 dl kakkujauhoja
  • 12 isoa munanvalkuaista (huoneenlämpöistä!!)
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl cream of tartaria
  • 2 2/3 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • marjoja ja kermaa tarjoiluun

Aloita lämmittämällä uuni 180 asteeseen. Erottele valkuaiset keltuisista isoon kulhoon. Yhdistä kakkujauhot ja suola erilliseen astiaan. Vispaa valkuaisia noin 1 minuutin ajan, kunnes ne muuttuvat vaahdoksi, ja lisää cream of tartar. Jatka vispaamista ja lisää pikkuhiljaa mukaan kaikki sokeri. Vispaa kunnes vaahdosta saa tehtyä huippuja (noin 2 min). Lisää lopuksi vaniljasokeri. 

Seuraavaksi yhdistetään kuivat ainekset vaahdon sekaan. Sihvilöi jauhoseosta neljässä osassa vaahdon sekaan. Kääntele seos varovasti isolla nuolijalla mukaan (ÄLÄ SEKOITA LIIKAA!). Kun kaikki jauhot ovat mukana ja edessäsi on ilmavaa ja pehmeää höttöä, kaada höttö irtopohjavuokaan. Pyöräytä veistä tai muuta sopivaa välinettä pyöreän vuoan mukaisesti koko taikinan läpi, jotta taikinaan ei jää ylimääräistä ilmaa. Tasoita vielä taikina varovaisesti. Laita vuoka uuniin alatasolle 35-40 minuutiksi. Pinnan tulee olla kauniin vaaleanruskea.

Nyt tulee oudoin osuus. Kun otat vuoan uunista, käännä se nurinpäin (kyllä, kakku pysyy sisällä!). Itse laitoin vuoan reunat mukien päälle, mutta soveltaminen on sallittua! Anna kakun jäähtyä tunnin ajan väärinpäin. Tunnin kuluttua voit irroittaa kakun reunoistaan veitsellä ja irrottaa irtopohjavuoan reunat. 

Tarjoile vaikkapa kermavaahdon ja marjojen kanssa - tämä herkku on sallittua. Käytännössä terveellistä ;)

Seuraavana päivänä päätin dippailla viimeiset palat kylmään maitoon..

 

/Making fluffy Angel food cake

Share

Pages