Ladataan...
We love sundays

Kaupallinen yhteistyö Filmtownin ja Candytownin kanssa

 

Yleensä karkkikaupasta tulee valinneeksi ison pussin karkkeja ja suklaita vaikkapa leffailtaan. Mutta tällä kertaa ajattelin leipoa Candytownin antimista ja keksin samalla teille lukijoille makean reseptin! Valitsin runsaista hyllyistä mukaani pussillisen vaniljafudgeja, pekaanipähkinöitä ja lemppariani geishasuklaata. Leivoin vaniljafudgesta ja geishoista pieniä tartaletteja, jotka oli yllättävän helppo valmistaa. Ja täytteeksi käy oikeastaan mikä tahansa; erilaiset suklaat ja pähkinät, kermavaahto, marjat - vain mielikuvitus on rajana! 

Nyt pyörähtääkin käyntiin kilpailu, jossa kaikkien osallistujien kesken arvotaan 1kg karkkia! Kerro kommenttiosioon, mitä sinä valmistaisit Candytownin karkeista, pähkinöistä tai suklaista? Voittaja arvotaan 5.10.! Kirjoita myös sähköpostiosoitteesi kommenttiosioon.

 

 

 

Tartalettien (9kpl) valmistukseen tarvitset 

  • 1 paketti valmista murotaikinaa
  • n.200g geishaa
  • n.200g fudgeja
  • purkki kuohukermaa
  • muutama desi vadelmia
  • 1 rkl perunajauhoja
  • pieniä kertakäyttöisiä muffinssikuppeja
  • keittämätöntä riisiä
  • koristeeksi pähkinöitä ja suklaata
  • pieniä leivosvuokia

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita muutamaan desiin vadelmia noin ruokalusikallinen perunajauhoja. Sulata valmis murotaikina (tai tee itse). Pehmitä taikinaa vaivaamalla sitä pöytää vasten, jotta taikina on helpommin käsiteltävää ja paistojälki on tasainen. Kauli murotaikina 1-2mm paksuiseksi matoksi, lisää hieman vehnäjauhoa jos taikina ottaa kiinni kaulimeen tai pöytään. Itse leikkasin taikinasta pyöreän mallisia paloja käyttäen apuna sopivan kokoista muottia. Painele taikina tarkasti vuoan kantteihin jauhotetuin sormin. Leikkaa veitsellä ylijäävä taikina reunoista. Pistele pohja haarukalla. Laita jokaiseen vuokaan painoksi riisillä täytetty muffinssikuppi (tai joku muu paino). Paista murotaikinapohjat 180 asteessa, ja poista painot noin 8-13 minuutin jälkeen. Tarkista kuitenkin ensin, että reunat ovat saaneet hieman väriä.

Tässä vaiheessa lisää jokaiseen kippoon muutama vadelma ja laita takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi. Murotaikinapohjat saavat olla uunissa yhteensä noin 15 minuuttia. Jäähdytä. 

Fudge- ja geishakuorrutteen valmistus:

Valmista kuorrutteet erikseen samalla ohjeella. Lämmitä desi kermaa kädenlämpöiseksi. Lämmitä fudgeja/geishoja mikronkestävässä astiassa ensin minuutin ajan. Sekoita. Jos fudge/geisha ei sulanut tarpeeksi, lämmitä sitä vielä 10 sekuntia. Lisää hiljalleen ja varovasti sekoitellen desi kermaa. Sekoita. Anna jäähtyä hieman ja lusikoi kuorrute tartalettien päälle. Laita jääkaappiin kovettumaan. Koristele kun kuorrute on hieman kovettunut.

 

 

Sain vielä yhteistyössä teille lukijoille kupongin, jolla saa alennusta kaikista Filmtowneista ja Candytowneista. Makea kilpailu alkakoon! 

 

 

Share

Ladataan...
We love sundays

Marina Palace on turkulaiselle tuttu jo rakennuksena - mutta hotellit yleensä ovat paikkakuntalaisille hieman etäisiä paikkoja. Siksi olikin erilaista lähteä brunssille hotelliin, jonka ohi kävelen miltei päivittäin. Silti tunnelma oli kuin pienellä lomalla. Hotellin rauhallinen ja kansainvälinen tunnelma sopi täydellisesti hektisen viikon päätteeksi ja oli mukavaa aloittaa viikonloppu pienellä luksuksella.

Ja sääkin sattui olemaan niin kaunis, että saimme nauttia päivästä ja maisemasta vielä terassin puolellakin lämpimän teekupin kera. Muutama tunti hurahti ihan huomaamatta hyvässä seurassa. 

 

 

 

Brunssi oli maistuva. Kalaa, pieniä leipäsiä, munakasta, croisantteja ja maistuvia lisukkeita. Ja salaattipöydästä sai koottua kivasti salaatin omaan makuun. Jälkkäripöydästä löytyi juuri se mitä olin himoinnut koko viikon - tuhti suklaabrownie ja juustoja. Laseissa kupli Parés Baltà b Cava Brut, joka oli ainakin minun makuuni sopivan kuiva ja ja hapokas. 

 

 

Istuttiin terassilla vielä lämpimät teekupit käsissä ja vaan katseltiin ohikulkevia ihmisiä. Ja nautittiin siitä, että aurinko tuli vähän väliä lämmittämään. Tämä on sitä syksyn parasta aikaa, kun vielä tarkenee terassilla. Aurajoen varsi alkaa olla jo täynnä kellastuneita ja pudonneita lehtiä, mutta vielä hetken saa fiilistellä. 

Huomasin, että aina ei välttämättä tarvitse lähteä kauemmas reissulle - se täydellinen pieni lomahetki voi löytyä myös omasta kotikaupungista. Ja paikkakaan ei voi olla hassumpi kun googlaamalla selvisi, että täällä ovat yöpyneet niin Ruotsin kuningas Kaarle ja kuningatar Silvia, sekä Alankomaiden kuningatar Beatrix. Kyllä tässä kelpaa.

 

 

/Saturday brunch at Grill it!Marina

Share

Ladataan...
We love sundays

Törmäsin kauppareissulla hyllyyn, joka notkui Butternut squasheja. Ajattelin heti samettisen pehmeää ja kermaista keittoa, jota voi nautiskella kirpeänä syysiltana. Tänä sunnuntaina oli aika kokeilla miltä kurpitsakeitto maistuu, sillä en ole koskaan valmistanut kurpitsaa. Löysin paljon erilaisia reseptejä, mutta päädyin paahtamaan kurpitsat ensin uunissa - ja voi sitä hunajaista tuoksua joka uunista tulvahti kun otin kurpitsat viilenemään. Tämän keiton valmistaminen vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on sen arvoinen. Iso suositus!

 

 

 

  • 2 Butternut squashia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 sitruuna (raasta kuoret ja purista 2tl mehua)
  • 0,5tl muskottipähkinää
  • 1rkl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 6dl vettä ja yksi kanaliemikuutio
  • 2dl kuohukermaa
  • kurpitsansiemenöljyä
  • paahdettuja kurpitsansiemeniä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita pellille paahtumaan kuorimattomat sipulit ja halkaistut kurpitsat. Poista valkosipulinkynnet uunista 10 minuutin paahtumisen jälkeen. Anna kurpitsan ja ison sipulin paahtua 50 minuttia, tai kunnes kurpitsat ovat tarpeeksi pehmeitä lusioitaviksi. Jäähdytä. Lusikoi kurpitsat kuoristaan kattilaan. Kuori sipulit mukaan. Lisää vielä kanaliemi mukaan kattilaan ja kiehauta. Lisää hunaja, sitruunankuori, muskottipähkinä, suola ja mustappuri. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Soseuta keitto, lisää kerma ja kaksi teelusikkaa sitruunaa. Kiehauta keitto vielä kerran ja tarkista maku. 

Tarjoile kurpitsansiemenöljyn, paahdettujen kurpitsansiementen ja maukkaan leivän kera.

Ja ai niin, kannattaa hankkia sauvasekoittimeen roiskesuoja... Säästyy tulikuumilta keitonroiskeilta!

 

 

/Butternut squash soup

Share

Pages