Ladataan...
We love sundays

 

 

Silmiini osui joskus herkullisen näköinen karamellisoitujen omenatorttujen resepti. Tänä sunnuntaina mieli teki jotain lämmintä ja makeaa, jonka kanssa voisi lusikoida vaniljajäätelöä. Päätin kokeilla näitä torttuja vaikka en olekaan koskaan karamellisoinut mitään. Mutta prosessi olikin niin helppo, että tekisi mieli karamellisoida ihan kaikkea! Esimerkiksi omenalohkoja voisi helposti karamellisoida hetken ja tarjoilla jäätelön kanssa. Kivaa, kun löytää itselle uusia tapoja leipoa tai kokkailla.

No mutta kuitenkin tässä teille helppo jälkkäriresepti kuudelle, jonka valmistus ei puolta tuntia kauempaa kestä valmisteluineen :) 

 

  • kolme omenaa
  • 2,5 dl sokeria
  • iso nokare suolatonta voita
  • hyppysellinen suolaa
  • puoli desiä sitruunasta puristettua mehua
  • kaksi levyä voitaikinaa
  • iso muffinssivuoka
  • jäätelöä tarjoiluun

Mittaa ainekset ja purista sitruunan mehut valmiiksi. Kuori ja lohko omenat puoliksi ja poista siemenkodat. Kauli voitaikinalevyjä hieman ja leikkaa esimerkiksi vesilasilla muffinssivuoan kokoisia pyöreitä taikinapaloja. Silloin kun sokeri paistuu pannulla, ei ole enää aikaa tehdä ylimääräisiä valmisteluja. 

 

 

Kuumenna sokeri pannulla siirappiseksi ja lisää nokare voita. Sekoita hieman puisella lastalla. Lisää hyppysellinen (n. teelusikka) suolaa ja sitruunan mehu. Vähennä lämpöä minimille ja asettele omenanpuolikkaat pannulle. Anna omenoiden kypsyä yhteensä 5-10 minuuttia. Käännä puolikkaat vain kerran. 

 

 

Laita puolikkaat muffinssivuokiin ja kaada loppu karamelli puolikkaiden päälle. Asettele taikinalevyt kansiksi ja laita vuoka 220 asteeseen n. 15 minuutiksi - tai kunnes taikina on tullut kauniiksi vaaleanruskeaksi. 

Ota vuoka uunista, laita heti uuninpelti väärinpäin vuoan päälle ja kumoa tortut pellille. Tämä on ehkäpä kinkkisin vaihe koko hommassa - apukädet eivät ole pahitteeksi :) 

 

 

Tarjoile tortut jäätelön kanssa heti!

 

Share

Ladataan...
We love sundays

 

Pääsin viime viime viikolla maistelemaan ja haistelemaan hääkakkutrendejä Kluuvin Karl Fazer Cafeeseen. Vaikka ulkona onkin räntäkeli, ovat häävalmistelut juuri nyt kuumimmillaan. Kakun valinta onkin yksi tärkeimmistä häävalmisteluista - ainakin minun mielestäni. Fazerin kondiittorimestari paljasti hääkakkujen kuumimmat trendit samalla kun pääsimme maistamaan ihanuuksia. 

Tässä tulee siis hieman ideoita hääkakun valintaan! :)

 

 

TRENDIT 2016

  • Nakukakut
  • Valkosuklaa-samppanja -yhdistelmä
  • Lakritsi
  • Terva

 

 

 

Oma suosikkini oli tuo tuoreilla mansikoilla koristeltu Fraisier, jota tehtiin 1700-luvulla Ranskassa. Kakussa on vaniljamousseline Madagascarin vaniljasta, tuoretta mansikkaa ja pistaasipohja. Mutta kakut saa siis millä päällisellä vain haluaa - vain mielikuvitus on rajana! Viimeisimpänä listassa on confectioner`s special, joka tällä kertaa oli mansikka-lakritsikakku nakuversiona. Kondiittorimestari ennustaa suurimmaksi trendiksi 2016 häihin lakritsia ja tervaa. Lakritsi onkin ollut pohjoismaissa nouseva trendi jo hetken aikaa. 

 

Hääkakku-tasting on oikein hyvä ajatus jos haluaa kunnolla perehtyä hääkakun valintaan. Kuulemma tastingeihin olisi vielä muutama paikka vapaana, kannattaa kysellä jos kakun valinta on ajankohtaista! :)

 

 

Share

Ladataan...
We love sundays

 

Tammi-helmikuussa kannattaa suosia kotimaisia juureksia. Tuontihedelmistä tällä hetkellä edullisimpia ovat Välimeren alueen sitrukset. Verigreipin lisäksi erityisesti helmikuussa sesonkiin tuleva veriappelsiini sopii hyvin myös greipin tilalle, sitä täytyy kokeilla seuraavaksi :)

 

 

Surauta mehulinkoon

  • 1 verigreippi/veriappelsiini
  • 4 porkkanaa
  • pala inkivääriä

 

 

 

 

Share

Pages