Ladataan...
We love sundays

  Vietin pidennetyn viikonlopun Kööpenhaminassa. Käytiin läpi paljon ihania sisustusliikkeitä ja tietysti muutama ravintola ja kahvila oli katsottuna valmiiksi. Oli rentouttavaa vain kierrellä kauppoja ja katsella terassilla ohikulkevia ihmisiä jäätelöineen :) En tykkää tehdä liikaa suunnitelmia reissuille ja yleensä tsekkaankin vasta paikanpäällä mitä huvittaa tehdä!    

 

 

Yksi lemppareistani Köpiksessä oli Illums Bolighus, joka on toiminut kansainvälisenä lippulaivana modernille asumiselle, designille ja huonekaluille jo pitkään. Bolighus pitää sisällään oikeastaan kaiken mitä kodissa voi tarvita. Keittiötavaraa perunankuorijasta isoihin kodinkoneisiin, kaikkea makuuhuoneeseen sekä kylpyhuoneeseen Calvin Kleinista Georg Jensen Damaskiin. Ja tietysti kaikki huonekalut ja valaisinklassikot mitä voi vain toivoa! Illums Bolighusin vierailuun kannattaa varata kunnolla aikaa jos on innostunut sisustuksesta :)

 

 

 

  Vilkkaalla Strøget-kauppakadulla oleva HAY House on myös näkemisen arvoinen, kaksikerroksinen talo on sisustajan unelma. Kodinomaiseksi sisustettu liike pitää sisällään Hayn huonekaluja, mattoja, tyynyjä ja pieniä sisustuselementtejä. Ison myymälän ohessa on pikkuinen pikamyymälä josta löytyy pieniä tuliaisia kynistä kippoihin ja klipseihin.    

 

  Shoppailun välissä pysähdyttiin aurinkoiselle terassille jäätelölle - ja nautittiin siitä miten kivaa on istua pitkästä aikaa ulkona!   

 

 Listalla oli myös pieni Grød-ravintola josta saa ainoastaan puuron aineksista koottuja annoksia. Puuroa saa aamukymmenestä viiteen, jonka jälkeen listalta saa tilata erilaisia risottoja. Puuroravintola kuulostaa ehkä hieman oudolta, mutta ravintolan listasta huomaa että puuro voi olla paljon muutakin kuin kaurapuuroa maidolla ja voisilmällä. Puuro maistuukin siltä, että se on haudutettu pitkäään ja rakkaudella suurista kaurahiutaleista. Kaurapuuroa karamellikastikkeella, omenalla sekä mantelilla tai vaniljakompotilla, rahkalla ja granolalla. Spelttipuuroa päärynällä, lakritsisokerilla, hasselpähkinöillä ja rahkalla. Gluteenitonta kaurapuura kvinoalla ja omilla valitsemilla täytteillä. Suurin yllätys oli se kuinka hyvää puuro oikeasti olikaan karamellikastikkeella - niinä aamuina kun kaipaa hieman luksusta, kannattaa tälle reseptille antaa mahdollisuus.    

 

  Kotona puuron saa toteutettua muutamalla aineksella: 

  • Pitkään haudutettua kaurapuuroa
  • kondensoitua maitoa
  • mantelia
  • vihreää omenaa 

 

Toivottavasti saadaan aurinkoiset terassikelit pian Suomeenkin! :)

 

 

Share

Ladataan...
We love sundays

 

Pehmeä cheddar ja kermainen avocado ovat kuin luotu yhteen. Ja kun nämä kaksi yhdistää rapeaan, öljyssä paistettuun leipään on suussa sulava välipala valmis. Nämä rapeat ja mehevät leivät katoavat parempiin suihin alta aikayksikön. 

  

  • Leipää​
  • Cheddarjuustoa
  • Avocadoa
  • Oliiviöljyä
  • Basilikaa 
  • Suolaa

 Leikkaa leipää siivuiksi ja laita muutama pala cheddarjuustoa siivujen päälle. Paista leivänpuolikkaita oliiviöljyssä miedolla lämmöllä juustopuoli ylöspäin, kunnes leivät ruskistuvat kauniisti ja juusto hieman sulaa. Leikkaa avocadosta paloja ja asettele cheddarijuuston päälle. Lisää myös pari basilikanlehteä. Yhdistä puolikkaat, rouhaise leivän päälle vähän suolaa myllystä ja nauti heti!   

Share

Ladataan...
We love sundays

 

Monien ravintoloiden annoksissa on viime aikoina ollut juureslastuja. Lastut ovat todellista herkkua, joten valmistin niitä itse viikonlopun House of cards -maratonille :) Ainoa ongelma juureslastuissa on se, että niitä ei koskaan saa tarpeeksi! Näitä syödessä unohtuu kyllä kaikki juustosuikerot ja popparit, niin hyviä ovat. Tässä toimiva ja helppo ohje kaikille jotka haluavat myös maistella kotona tehtyjä herkkulastuja! Etenkin maa-artisokkalastut yllättivät maullaan ja niistä oli helpoin tehdä siivuja. Lastut voi toki maustaa toisellakin tavalla mutta itse fanitan timjamia :)

 

 

Juureslastuihin tarvitset

  • maa-artisokkaa
  • bataattia
  • palsternakka
  • öljyä
  • kuivattua timjamia
  • suolaa

Lämmitä uuni 150-175 asteeseen. Laita uuniritilän päälle leivinpaperi. Pese juurekset huolellisesti, mutta älä kuori. Leikkaa ohuita siivuja juuresleikkurilla tai juustohöylällä ja laita siivut talouspaperiarkin sisään jotta ylimääräinen neste imeytyy paperiin. Siivut voivat olla paperin sisällä kymmenisen minuuttia. Laita kaikki lastut kulhoihin (eri juurekset vaativat eri paistoajan joten paras olisi laittaa ne erikseen uuniin, mutta itse heitin kaikki samalle pellille) ja lorauta öljyä, rouhaise suolaa ja mausta timjamilla. Sekoita juurekset kulhossa jotta kaikkiin tulee öljyä ja mausteita. Levitä siivut leivinpaperin päälle kaikki erikseen, ei päällekkäin. Paista 20-25 minuuttia, kääntäen lastut kerran puolessa välissä. Varo etteivät lastut kärähdä! Kun otat lastut uunista, älä jätä niitä lämpimän hellan päälle, jotta ne rapeutuvat kunnolla kuivuessaan. Tarjoile dipin kanssa!

 

Dippiin tarvitset:

  • 2dl turkkilaista jugurttia
  • kourallinen pilkottua korianteria
  • 1 limen mehu
  • hunajaa maun mukaan

 

 

Mukavaa viikkoa! :)

 

Share

Pages