Ladataan...
We love sundays

 Matcha on suhteellisen uusi tuttavuus minulle. Matcha on siis japanilaista teetä, joka valmistetaan jauhamalla hienoksi teepulveriksi gyokuro-teelehtiä, joita on kasvatettu varjossa pehmeän ja tasapainoisen maun saavuttamiseksi. Matchaa on käytetty perinteisesti osana teeseremoniaa ja bucchalaismunkkien meditaatioharjoituksia. Perinnetiedon mukaan matcha-tee auttoi munkkeja keskittymään ja edistämään mielenrauhaa. Japanilaisessa teeperinteessä matcha on kaikkein arvostetuin tee, koska sen terveydelle edulliset vaikutukset ovat äärimmäisen monipuoliset. Matcha-teetä ei tarvitse suodattaa, vaan jauhe liukenee kokonaan esimerkiksi veteen. Näin myös teen sisältämät ravintoaineet tulevat paremmin käytetyksi. Matcha sisältää antioksidantteja kuten K- ja C-vitamiinia, flavonoideja, vitamiineja sekä piristäviä alkaloideja kuten kofeiinia, teobromiinia, L-teaniinia ja teofylliiniä. Monipuolisesta matchasta valmistetaan myös jääteetä ja sitä voi käyttää monella eri tavalla ruoanlaitossa.    

Tässä aamujen pelastus kaikille niille, joiden vatsa ei kestä aamukahvia! Tämä matchalla maustettu pehmeä jogurtti antaa kunnon potkun takkuiseenkin aamuun! :)

    

 

   Näin valmistat matcha-jogurtin herkkullisine lisukkeineen:  

  • 1tl matchaa
  • 2dl turkkilaista jogurttia
  • 1tl hunajaa
  • 1tl öljyä
  • kourallinen saksanpähkinöitä
  • kourallinen vadelmia

 Sekoita vispilällä teelusikallinen matchaa jogurtin sekaan. Mausta hunajalla. Kuumenna paistinpannu ja laita pannulle loraus öljyä. Paahda saksanpähkinät nopeasti pannulla. Kasaa ainekset kulhoon ja nauti vaikkapa piristäväksi aamiaiseksi tai välipalaksi!  

 

Share

Ladataan...
We love sundays

Lomailin Gardajärvellä reilu viikko sitten. Maisemat olivat aivan huikeita, kamera on kuvia täynnä! Mukaan tarttui ihanien kuvien ja kokemusten lisäksi myös herkullinen resepti :) Trentinon alueen perinneruoka, voissa ja salviassa paistettu strangolepreti. Laitan reseptin viikonlopun aikana blogiin, mutta nyt palasin vielä ihailemaan näitä maisemia. Tenno-järven puhdas turkoosi vesi, visiitti kylpylässä, Gardajärven maisemat ja viinitilat. Ehdottomasti paikka jonne menisin uudelleenkin!

Tässä vain muutamia kuvia matkan varrelta :) 

 

 

Share

Ladataan...
We love sundays

Olin lomalla! B) Blogin päivittämisessä oli pieni tauko - mutta olipa pitkästä aikaa hetki kokeilla uusia reseptejä! Reseptit polttelevat jo takataskussa, joten kesän aikana blogissa tulee näkymään paljon ruoka-aiheisia postauksia ;) Mutta pidemmittä puheitta mennään tämän hetken lemppariruokaani. Tämä itämaiseen tyyliin maustettu salaatti saa pähkinäisen makean vivahteensa seesamiöljystä. Seesamiöljyllä on aivan erityinen maku ja tuoksu, voisin lorautella sitä kaikkiin kastikkeisiin. Seesamiöljyä käytetään usein kaakkoisaasialaisessa keittiössä korostamaan makuja. Esimerkiksi Japanissa sitä käytetään tempuran valmistukseen. Kylmäpuristettu seesamiöljy on lähes väritöntä, sillä se valmistetaan kypsentämättömistä siemenistä. Muilla tavoilla valmistetuissa seesamiöljyissä on eroja; aasialaistyyppinen öljy saa tumman värinsä ja arominsa kuorittujen siementen paahtamisesta. Sitä käytetään yleisesti kiinalaisessa ja korealaisessa keittiössä, tyypillisesti kypsytyksen loppuvaiheessa korostamaan makua, mutta ei kypsyttämisen välineenä. Intialaistyyppinen on kullankeltaista ja kiinalainen on yleensä tumman ruskeaa. Seesamiöljyllä on myös lääkinnällistä käyttöä, nimittäin puhdistettua seesamiöljyä käytän nenäsuihkeena! Tästä itämaiseen tyyliin valmistetusta salaatista syö neljä - tai herkuttelee kunnolla kaksi ihmistä. Mukavasti rouskuva salaatti on yhtä aikaa makea, kirpeän raikas ja pähkinäinen.   

 

   Kastike 

  • 2rkl fariinisokeria
  • 2rkl valkoviinietikkaa
  • 1rkl soijaa
  • 2rkl seesamiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4cm pala inkivääriä
  • puolikas lime

 Salaatti 

  • puolikas kurkku
  • 2 porkkanaa
  • 1/4 varhaiskaalia
  • nippu korianteria

 Valmista kastike pilkkomalla valkosipulinkynsi pieneksi ja raastamalla inkivääri pieniksi paloiksi. Laita inkivääri ja valkosipuli kulhoon. Kaada päälle valkoviinietikka, soija, seesamiöljy ja fariinisokeri. Purista joukkoon vähän limeä, jos tykkäät oikein kirpeästä kastikkeesta. Sekoita ja maista. Lisää aineksia maun mukaan. Kastike saa olla hieman kirpeää. Sheivaa juustohöylällä kurkusta ja porkkanoista siivuja. Pilko kaali suikaleiksi. Kaada kastike vihanneksien päälle ja nostele salaattia, jotta kastiketta menee joka paikkaan. Leikkaa päälle runsaasti korianteria ja tarjoile lihan, kanan tai vaikka ribsien kanssa!

 

    

 

  

 

Share

Pages