Ladataan...
Well-Grounded

Tänä vuonna pääsiäinen ei koostunut ylimääräisistä lepopäivistä, mämmistä ja suklaamunista. En syönyt yhtäkään! Vanhempani tulivat kiirastorstaina Helsinkiin ja perjantaiaamuna alkoikin kunnon remppatalkoot uudella asunnolla. Kolme päivää meni teipatessa, maalatessa ja Woltia hyödyntäen. Asunnolla tehdään remonttia vähän laajemminkin, mutta pääsiäisen projektina oli nyt tuo maalausurakka. Kaikki seinät, katot, putket, patterit ja ovien karmit saivat uuden maalipinnan. Omat remonttitaitoni rajoittuvat tasan tuohon maalaamiseen. Siinäkään en ole mikään mestari, mutta suti ja tela pysyvät kyllä jonkin verran kädessä ja mikä parasta, se on hauskaa! :) Maalatessa nälkä kasvaa syödessä. Aina, kun yrittää lopettaa, huomaa jonkun nurkan, jossa on pakko käydä vielä vähän sudilla töpöttelemässä. Ennen urakkaa selvittelimme, että onhan maalien käsittely ok raskausaikana. Vesiliukoisista ei pitäisi mitään haittaa olla, kunhan ei ole tekemisissä minkään liuottimien kanssa. Kaikkiin muihin pintoihin maaliksi valikoitui vain valkoista, mutta tulevaan vauvan huoneeseen laitettiin yhteen seinään hailakka keltainen, Kaakaovoi nimeltään.

Täysiä työpäiviä tuli siis tehtyä, mutta olen kyllä lopputulokseen aivan älyttömän tyytyväinen. Itsekin jaksoin yllättävän hyvin siellä mahoineni heilua. Ja vanhemmilleni olen superkiitollinen valtavasta avusta ja hyvästä työmoraalista. Vasta viimeisenä päivänä isäni alkoi valitella, että tällä työleirillä ei ole kaikki työsuhde-edut ihan kohdillaan, kun kahvitaukojakaan ei sallita pitää :D

-Hanne-

Share
Ladataan...

Ladataan...
Well-Grounded

Tänään maanantaina en mennytkään aamulla töihin. Enkä tule hetkeen menemään. Todella outoa. Virallinen äitiyslomani alkaa vasta kahden viikon päästä, mutta anemian ja supistelujen vuoksi on nyt pari viikkoa sairaslomaa tähän alkuun. Viimeisenä päivänä töissä kaikki kyselivät, miltä nyt tuntuu. En yhtään osannut sanoa, enkä osaa vieläkään. Olen ollut samassa työpaikassa lähes kuusi ja puoli vuotta putkeen! En mitenkään voi vielä käsittää, että en tule menemään sinne nyt ainakaan vuoteen. Tai ainakaan töitä tekemään. Moikkaamassa aion kyllä käydä. Arki onkin tästä eteenpäin jonkin aikaa hyvin erilaista.

Ensimmäiset pari viikkoa tästä "lomasta" menee nyt kyllä pakkailujen merkeissä, kun muutto häämöttää jo ensi viikon lopulla. Henkisesti helpottaa kyllä niin paljon, kun tiedän, että nyt on ihan rauhassa aikaa järkkäillä tätä muuttoa. Omat jaksamiset eivät kuitenkaan ole ihan huipussaan, joten pari laatikkoa päivässä -tahti on oikein miellyttävä:)

Normaalisti olen myös todella huono vain makoilemaan ja laiskottelemaan paikoillani. Vaikka kuinka yritän, aina päädyn touhuilemaan jotain ja melkein keksimällä keksimään itselleni jotain puuhaa. Nyt olen kuitenkin luvannut, että joka päivä otan johonkin väliin jonkinlaisen pysähtymis- /rauhoittumishetken ja keskityn ihan vain olemaan. Edes pienen hetken. Heittäydyn vaikka sohvalle ja juttelen vauvan kanssa. Yleensä se on hyvin aktiivinen keskustelukumppani ja vastailee napakoilla potkuilla ja myllerryksillä. Toki rauhoittuminen olisi nyt älyttömän tärkeää ihan kaikinpuolisin hyvinvoinnin kannalta. Jospa nuo supistelutkin hiljalleen rauhoittuisi ja rautakuurin myötä myös hemppari lähtisi nousuun.

Vaikka odotus onkin päivä päivältä suurempaa, tiedän, että nämä viikot ovat viimeisiä, jolloin minulla on mahdollisuus periaatteessa olla, tulla ja mennä, miten haluan. Tämä arki on vain välivaihe ennen vauva-arjen alkua. Nyt aion nähdä kavereita, lounastella, kahvitella, nauttia keväästä ja tuijotella sarjoja niin monta jaksoa putkeen kuin huvittaa. Hyviä suosituksia otetaan vastaan :)

Ja miten ihanan ihana kevätpäivä ainakin Helsingissä on tänään! Lepposaa viikkoa!

-Hanne-

Share
Ladataan...

Ladataan...
Well-Grounded

Alkuraskauden yritin liikkua melko samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Juokseminen jäi heti alkuun pois, koska jostain syystä se ei vain tuntunut hyvältä. Salilla tein vaihtelevaa treeniä pari kertaa viikossa, mutta aika nopeasti sekin alkoi tuntua jotenkin vaivalloiselta. Salihommat jäivätkin joskus raskauden puolivälin paikkeilla kokonaan. Sen jälkeen innostuin uinnista joksikin aikaa, mutta innostus lopahti jostain syystä melko nopeasti, enkä ole nyt kuukauteen saanut itseäni hallille raahattua. Yleensäkin kyllästyn liikuntajutuissa melko nopeasti ja täytyy kokeilla jotain uutta ja saada vaihtelua. Nyt viime viikkojen liikunta onkin koostunut lähinnä äitiysjoogasta, kävelystä ja kotijumpista. Kävelyä olen harrastanut lähinnä hyödyntämällä työmatkoja. Muutaman kerran viikossa olen kävellyt töistä kotiin. Äitiysjooga on kerran viikossa ja sen lisäksi olen kotijumppaillut pari kertaa viikossa ihan oman ohjelman tai YouTube -videoiden tahtiin.

YouTubestahan löytyy noita prenatal-treenejä vaikka kuinka. Suosikkini tällä hetkellä on BodyFit By Amy -videot. Häneltä olen löytänyt varsinkin kolme 20-30 minuutin mittaista jumppaa, joita olen kierrättänyt. Nuo kolme ovat mielestäni myös ihan hyvä kokonaisuus, jos vaikka jaksaa tehdä ne kaikki kerran viikossa. Välillä tämä raskausjumppa tuntuu kyllä niin pieneltä räpellykseltä verrattuna siihen, miten on aikaisemmin tottunut treenaamaan. Välillä kauhistuttaa ja jopa naurattaa, miten pienillä jutuilla sitä nykyään saakin sykkeen kohoamaan. Sohvalta nouseminen usein jo riittää :D Mutta tällä hetkellä vähemmän on ehdottomasti enemmän. Tässä siis tämän hetken suosikit:

 

-Hanne-

Share
Ladataan...

Pages