Ladataan...

Viime tiistaina oli erittäin jännittävä, opettavainen ja kaikin puolin mahtava päivä! Olympukselta kutsuivat opettelemaan muotokuvausta älyttömän taitavan Nadi Hammoudan johdolla. Olen halunnut tavata kyseisen tyypin jo pitkään, joten tämä tuli kuin tilauksesta. Ei tarvinnut muuten pettyä, Nadi oli kaikkea mitä olin ajatellut. Lahjakas visionääri, jolla on vahva oma näkemys ja persoonallinen ulosanti. Tuo kaikki näkyy myös hänen valokuvissaan, enkä parempaa opettajaa olisi voinut edes toivoa.

Mukana workshopissa oli Jenni sekä Ida ja mallinamme toimi Huippumalli Haussa -ohjelmastakin tuttu Polina Hiekkala. Polina oli meikäläisen suosikki sillä kaudella, tunsin rääväsuiseen mimmiin jonkinlaista hengenheimolaisuutta. Livenä ihana ja aivan mielettömän kaunis nainen! Kamerani muistikortille ei päätynyt yhtään ainuttakaan huonoa ruutua Polinasta, näistä kasvoista tuskin epäonnistunutta otosta edes saa.

Katsokaa vaikka itse. Kuvat siis meikäläisen kuvaamia Nadin ohjauksessa.

Kuvasimme siis studiolla mustaa taustaa vasten ihan vain luonnonvalossa. Näitä kuvia ei ole muokattu juuri yhtään, hieman kirkastin paria viimeistä kuvaa, koska sateisen päivän valo alkoi loppua. Kuvausvälineistönä toimi luottokamerani Olympus Pen E-P5 sekä juuri testiin saatu 25mm 1.8 objektiivi. Olen tällä putkella kuvauttanut nyt kaikki viimeisimmät asukuvani ja jälki on aivan loistavaa! Mukavaa vaihtelua vanhaan kunnon 45 milliseen.

Oli muuten hauskaa vertailla blogityttöjen kanssa suosikkilinssejä ja -asetuksia ja naureskelimme, että 45 tai 50 millinen linssi suurimmalla mahdollisella aukolla on varmaan jokaisen bloggaajan vakkari. Käsi pystyyn jos samaistut! Nättiä taustablurria jo vuodesta 2011.

Ihana Polina! Olen todella tyytyväinen näihin kuviin, jotka toimivat Polinalle samalla testikuvina. Jos hyvä munkki käy, niin jonkun meistä kuva saattaa päätyä Polinan mallikansioon. How cool is that.

Nadin opit menivät todellakin perille ja sain itse hyvää boostia kuvaukseen ylipäätään. Etenkin valon ja varjon käyttäminen muotokuvissa iskostettiin niin syvälle päähän, etten varmasti hetkeen unohda. Valittelin, että olisi pitänyt tuoda myös Juhani ja pomoni mukaan workshoppiin, he kun ottavat lähes kaikki kuvat meikäläisestä itsestäni. Mutta kuten Nadikin asian ilmaisi, ei sillä kohteella niin väliä, kun ymmärtää sommittelun päälle ja käyttää valoa ja varjoja kuvissa oikein. Silloin voi kuvata kuulemma "kippoa ja kuppia" samoilla tekniikoilla. Ja meitsin tapauksessa ruokaa. Silmäniskuhymiö Nadi! Älä vihaa mua haha!

Kiitos ihan mielettömästä päivästä Olympus, Nadi, Polina, Jenni ja Ida! Oli ehdottomasti mielenkiintoisin iltapäivä naismuistiin!

Mitäs pidätte kuvista? Aika hienoja eikö!

Translation: Me, photographer-wannabe.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Vaikka makuni on sekä pukeutumisen, että sisustamisen suhteen aika vuodenajoista riippumatonta, niin jotakin pientä päivitystä tekee mieli kotiin tehdä. Jääkaapissa roikkuvaan kalenteriin ilmestyi numero 9 ja kesän ajan piristäneet jutut saivat mennä vähäksi aikaa kaappiin lepäämään. Tilalle kaivoin uusimmat sisustushankinnat. Aika pienellä vaivalla saa muutosta tuohon valkoiseen keittiöön. Juuri tämän takia halusin valkoiset pinnat köökkiin, koska sinne kertyy eniten tavaraa muutenkin ja ilme on nyt helppo pitää siistinä ja simppelinä.

Kämpässäni meneillä olevan kasvivallankumouksen johdosta, olen jotenkin ihastunut tällä hetkellä vihreään. Kuten varmaan moni muukin sisustusblogeja lukeva.. Varsinkin salvianvihreä iskee ja olen huokaillut kovasti tämän tuolin perään. Mutta koska rajalliset varat, niin olen pitäytynyt halvemmissa trendivärisissä tavaroissa. Lisäksi olen kerännyt vihreää lasia kotiini, se tuntuu jotenkin perinteiseltä ja uudelta samaan aikaan. 

Nuo vihreät kipot ovat siis Ikeasta ja sopivat tänne kuin nyrkki silmään. Mustavalkoiset tekstiilit tuovat vähän eloa valkoiseen seinään. Yrttien aika alkaa olla ohi ja oma yrttipuutarha on enemmän tai vähemmän kuollut. Keskityn seuraavat yhdeksän kuukautta kaktuksiin, palmuihin ja kaikkeen, jonka saan pidettyä hengissä. Yrttejä saa onneksi kaupasta ja pari päivää ne pärjäävät tuossa seinällä. Kauempaa ei edes kannata yrittää, vaan pistellä vihreät parempiin suihin. 

Otin muuten vihdoinkin Samsungin tuplauunin käyttöön, varma talven merkki! Vasta plärätessäni tuon erittäin monimutkaisen vehkeen ohjekirjaa, tajusin etten ole sitten toukokuun käyttänyt kertaakaan uunia. Tämän asunnon edellinen asukas ei ollut kuulemma käyttänyt uunia yli 20 vuoteen. Uunittoman kämpän kirous on nyt murrettu, ajattelin pyöräyttää herkkutattipitsan heti kun reissut ovat reissattu. Kiertoilmakin löytyy!

Terkut Prahasta, täällä on i h a n a a ! Palaan reissupostausten kanssa astialle ensi viikolla!

Translation: This place is called the kitchen or no-boys-allowed.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Farkut Levi's / T-paita Weekday / Flanelli Nudie / Kengät Vans

Aijaj, kyllä lomalla on mukavaa! Tuntuu että joka päivä olisi lauantai! Olen nukkunut pitkään - ja pitkällä tarkoitan oikeasti pitkäääään. Tällä viikolla aamupala on ilmestynyt pöytään aikaisintaan kahdelta iltapäivällä. Mä palaan tähän yökukkumisrytmiin heti kun siihen on vain mahdollisuus. Toimistoajat ovat itselleni todella epäluontevia, vaikka olenkin itseni niihin pakottanut. Taas oli juttu Hesarissa aamuvirkkujen yhteiskunnasta ja jouduin nyökyttelemään sille. Olen paljon tehokkaampi, virkeämpi, mukavampi ja iloisempi iltaisin ja öisin.

Lisäksi nyt lomalla on saanut tehdä mitä haluaa. Käydä pyörimässä keskustassa, juoda viiniä ruuan kanssa, osallistua blogitapahtumiin ja nähdä ihmisiä. Tällä hetkellä olemmekin Prahassa ja ensi viikon reissussa Lapissa ja Oulussa, Rovaniemelläkin olisi tarkoitus pistäytyä. Maakuntamatkailua! Tulkaahan moikkaamaan jos törmätään!

Asu on torstailta. Kävin pyörimässä Habitaressa tämä päällä. Niin ja koska "viikonloppu", niin ei meikkiä ja pipo päässä.

Translation: I found my long lost Levis jeans, success!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kävin viime kesänä Hangossa ja vierailin siellä erään kaverini aika persoonallisessa kämpässä kahvilan yläkerrassa. Olisi ollut vaikka minkälaista tavaraa nurkissa, mutta katseeni nauliutui yhteen ainoaan tuoliin, jota en saanut mielestäni koko kesänä. Jotenkin minun kävi sääliksi tuota punaista tuolivanhusta, josta puuttui yksi pinna ja jonka maalipinta oli lohkeillut. Lisäksi hieno tuoliparka oli ahdettu kylppäriin, jossa se toimi pyyhkeen kuivautelineenä. Voihan pientä tuolia!

Pyysin frendiäni toimimaan minulle tuolivälittäjänä ja sain kuin sainkin ostettua punaisen pinnatuolin itselleni 15 eurolla. Väri oli juuri se seikka, joka huomioni alunperin kiinnitti ja tuolin pinnassa on minusta aika mukavaa kulumaa. Silti en voi olla miettimättä, miltä tuoli näyttäisi mustana ja kiiltävänä. Pikaisen instagram-kyselyn jälkeen kaikki olivat sitä mieltä, ettei tuolia kannata maalata - ainakaan vielä. Mitäs mieltä te olette?

Punainen pinta ei ole alkuperäinen, vaan edellinen omistaja on itse maalannut tämän. Alunperin tuoli oli vissiin valkoinen. Itsehän suunnittelen tuohon pöydän päähän erästä metallituolia, pinnatuoli ei tule tuohon jäämään. Vähän mökkitunnelmaa tämä tuo kaiken mustavalkoisuuden keskelle. Ja onhan tämä ihana muisto yhdestä kesän parhaimmista päivistä!

No, maalata vai eikö?

Translation: Chair game is serious business.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Hyvää huomenta (klo 17) täältä Vallilan loma-asunnolta! Loma on alkanut oikein railakkaissa merkeissä töiden parissa haha. Nyt kun toimistolla ei tarvitse istua kahdeksaa tuntia päivässä, niin olen saanut keskittyä blogiduuneihin. Eilen opeteltiin valokuvausta Olympuksen workshopissa, jonka jälkeen osallistuin Peetan aveccina Finnish Design Shopin synttärikemuihin. Hauskaa oli! Tuosta suomalaista muotoilua juhlistavasta tapahtumasta jatkuikin oma panostukseni tämän vuoden Design Weekille. Viime viikonloppuna oli Design Market ja nyt loppuviikosta tapahtumia on tulossa vielä yllin kyllin. Jos olet siis Helsingissä ja design kiinnostaa, niin nyt jos koskaan kannattaa poistua kotoa.

Kuva: Helsinki Design Week

Tässä omat vinkkini Design Weekin tapahtumiin.

  • Huomenna torstaina aukeaa yleisölle Habitare, johon itsellänikin on jo pari lippua valmiina. Tämä tulee olemaan ensimmäinen kertani näillä messuilla, jännää!
  • Torstaina ja perjantaina pääsee kurkistamaan luovien alojen työhuoneisiin Open Studios -tapahtuman merkeissä. Torstaina kierretään porukalla Etelä-Helsinkiä ja perjantaina vastaavasti Kalliota. Todella artsya!
  • Huomenna torstaina on myös mahdollisuus päästä nautiskelemaan ruokarekkojen tarjonnasta Teurastamon alueella. Street Food Thursday on pyörinyt koko kesän ajan ja luulen, että nyt alkaa olla sään puolesta viimeisiä mahiksia syödä purilaisensa ja taconsa rekasta tarjottuna.
  • Perjantaina ja lauantaina pääsee osallistumaan Muotoilijaillallisille, jossa ruuan ja viinin äärellä pääsee juttelemaan Suomen merkittävien muotoiluammattilaisten kanssa. Perjantaina vuorossa on Marimekon kuoseista kenties parhaiten tunnettu Maija Louekari ja kuvittaja Kasper Strömman. Illallispaikkana Fishmarket, joten seuran lisäksi myös ruoka tulee olemaan kiitettävää. Lauantaina puolestaan pääsee jututtamaan muotisuunnittelija Anna Ruohosta Preston pöydän äärellä. Itse olen menossa tänään illemmalla jutustelemaan teollisen muotoilun professorin Timo Sallin kanssa Salutorgetiin.
  • Ja viikon kruunaa lauantaina sisustusbloggaajien myyjäiset ja kirppis Pasilan vanhoilla veturihalleilla. Kannattaa varautua ruuhkaan ja saapua ajoissa paikalle!

Itse lähdemme Juhanin kanssa perjantaina illalla Prahaan, joten viikonlopun häppeninkit jäävät valitettavasti väliin. Melkeinpä tekisi mieli sanoa, että jäisin juuri nyt erittäin mielelläni tänne Helsinkiin, koska kerrankin tapahtuu kaikkea mielenkiintoista! Mutta Prahakin on varmasti erittäin jees. Kalenterissa on jo kaksi dinnerivarausta, yksi nykytaiteen museon rundi sekä Farmers Marketiin tutustuminen.

Mutta menkää te tutustumaan Design Weekin tarjontaan!

Nyt kledjut niskaan ja pihalle. Moido!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Sain kutsun vastikään Erottajalle avatun Pastor-ravintolan avajaiskekkereihin. Entisen Cuban tilalle avattu Pastor on perulaista ruokaa tarjoileva "urbaani olohuone", jossa voi syödä, juoda ja hengailla. Mielenkiintoista! Ensimmäisenä kiinnitin uuden ravintolan aivan mahtavaan ulkomuotoon, entisestä hämyisästä Cubasta ei säästetty mitään. Jopa vanha kunnon strippitanko oli otettu pois (huonoja muistoja, älkäähän viitsikö muistuttaa kamut). Uusi miljöö on erittäin trendikäs industrial-vaikutteineen, kyllä kelpaa syödä tuossa ympäristössä.

Valitettavasti hodareita ja jälkkäripöytää lukuunottamatta, emme päässeet Pastorin ruokaa maistamaan. Se jääköön seuraavaan kertaan. Drinkkejä kyllä tarjoiltiin senkin edestä,viinilista oli vaikuttava ja kutsuvieraslistalta löytyi monta tuttua naamaa. Tsekkasin menun ja se näytti oikein hyvältä! Tähän mennessä olen lukenut sekä ylistäviä, että keskinkertaiseksi moitittuja arvosteluja, joten kiinnostaisi kovasti päästä maistamaan tämän some-ilmiöksi nousseen ravintolan sapuskaa ihan itse.

Tarjoiltu hodari oli ainakin erittäin jees. Söin kaksi.

Pastorissa on kiinnitetty huomiota yksityiskohtiin. Menu on nätti ja nahkainen, drinkkilista on tehty vanhan kirjan sisään. Eriparituolit, käsinmaalatut kaakelit, kupariset lamput, kristallilasit.. Siinä vain muutamia mainitakseni ravintolan sisustuksesta.

Ei blogia ilman kuppikakkuja. 

Varsinkin nämä portaat kiinnittivät huomioni, niin siistit!

Onko joku jo käynyt Pastorissa? Mitäs piditte? 

Translation: Restaurant scene is blooming and I am not complaining.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Farkut Only / T-paita Nudie / Kauluspaita Only & Sons (saatu) / Pipo Brixton / Kengät Vans 

Likaiset hiukset, kesän aikana atomeksi räjähtäneet farkut sekä Juhanin vaatekaapista varastettu flanu. Tämän näköisenä kävin tsekkaamassa uuden Pastor-ravintolan avajaismeininkejä ja siinä vaiheessa, kun ovella kätteli pukuun ja kauluspaitaan sonnustautunut puljun omistaja, niin tuli hieman ryönänen olo. Lisäksi meitsillä oli vanha kunnon darra. Grungea parhaimmillaan. Viihdyin tässä asussa eniveis todella hyvin ja täytyy ottaa ruutupaidat varmaan taas aktiivikäyttöön muutaman vuoden jälkeen. Miesten osastoillahan on parhaat flanellit, sitä ei tarvitse erikseen varmaan mainita. Ihanan pehmoinen oli tuo Only & Sonsin versio, muutenkin kaikki merkin vaatteet miellyttävät kovasti silmää.

Päällikkömme aina toteaa, että nykyään vaatealalla pitää näyttää mahdollisimman kodittomalta. Pitkä parta ja hiukset, mukavasti sisäänajetut farkut sekä potkitut kengät. Berliinin muotimessuilla ei näe kun tätä komboa. Huh, onneksi myyn street-muotia, enkä high fashionia. Olisi rankkaa edustaa aina korkokengissä..

Translation: Hipster or hobo?

Share
Ladataan...

Ladataan...

Hawaijilaista ruokaa aasialaisella twistilla. Tiesin jo kaksi vuotta sitten, että tulisin pitämään tällaista komboa tarjoilevasta Hokusta, mutta en ole vain saanut mentyä paikan päälle. Miksen ole mennyt aikaisemmin?!? Tyhmä minä. Niin no, suurin syy tähän viivyttelyyn on ollut se, että tiesin Hokun olevan aina tukossa. Joku muukin vissiin tykkää.. Olen erittäin huono varaamaan pöytiä ravintoloihin, en vain osaa suunnitella viikon-kahden päähän mitä sillä hetkellä haluaisin syödä. Onneksi minulla on aikaansaava ja järjestelmällinen poikaystävä! Tästä ei nimittäin kannata jäädä paitsi.

Alkuruoka numero yksi, beef tataki. Jos listalta saa beef tatakia, niin sitä kannattaa aina ottaa (sama tartar-pihvin kanssa). Aivan mielettömän herkullinen annos, mausteet kohdallaan. Rapea sipuli oli piste ii:n päällä!

Alkuruoka numero kaksi, lohi- ja siikatartar. Minähän sanoin, että tartar pitää aina ottaa, jos sitä saa! Shiso-lehti oli ihan mahtava lisä ja soijamaustettu merilevä kruunasi kalakekon. Ihan kuin söisi Gaijinin ja Sushibarin ruokaa samaan aikaan! Ja tämä ei voi olla kuin hyvä asia. Pakko muuten mainita, että alkuruuat olivat todella reilunkokoisia, aina vain paranee.

Juhani sanoi, että heti listan nähdessään, tiesi mitä tulen tilaamaan pääruuaksi. Ja veikkaus ei olisi enemmän nappiin voinut mennä. Tässä annoksessa yhdistyy kaikki omat suosikkini - rapea possunkyljys, reilusti korianteria, tulista kimchia sekä hapokas soija-chilikastike. Huokaisin onnellisena saatuani ensimmäisen palan suuhuni. Possu oli erittäin hyvin valmistettua, rapeaa päältä ja pehmeää sisältä. Ja voi pojat, tuota lihaa riitti.. Söin ja söin, eikä annos vähentynyt ollenkaan. Jouduin epätyypilliseen tapaani antamaan loput pöydän toisella puolella istuvalle, pohjattoman vatsalaukun omistavalle Juhanille.

Juhani oli käynyt juuri vähän aikaa sitten Hokussa ja kavereidensa suositusten perusteella tilasi tällä kertaa bi bim bapin. Hassu nimi, erittäin hyvä annos. Maistoin mitä ähkyltäni pystyin ja ensi kerralla otan ehdottomasti tämän. Ja uskokaa minua kun sanon, että ensi kerta tulee ja pian! Otan kahden vuoden Hoku-puutteen nyt takaisin mahdollisimman nopeasti.

Itse ravintola on pieni ja pöydän varaaminen siis pakollista, mikäli viikonloppuiltana mielii näiden herkkujen ääreen. Hokussa ollaan panostettu oleelliseen eli ruokaan, itse ravintola ei ulkomuodoltaan liiaksi koreile. Eikä tarvitsekaan! Keittiöstä pöytään saapuvat herkut kertovat omaa tarinaansa ja tässä on tarkoitus syödä rennosti turhia hienostelematta. Pääruuat ovat 20 euron molemmin puolin ja lounas vieläkin edullisempi eli hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan. Suosittelen erittäin lämpimästi, suorastaan tulisesti Hokua jokaiselle, jonka makunystyröitä kaakkois-aasialaiset mausteet puhuttelevat.

Jahas, kesäloma jatkuu ja lounasta voi syödä jossakin muualla kuin Larussa. Pitäisköhän käväistä Merimiehenkadulla..

Translation: Why now? Why not two years earlier?! Hoku, we will meet again!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Johan oli viikonloppu! Juhlistettiin alkanutta (kesä)lomaani ja aika pitkäksihän se venähti. Vanhat ei jaksa.. Laskeskelin tuossa, että tuli maattua sängyssä 18 tuntia putkeen palautumassa hehheh, onneksi on hyvä sänky! No, se siitä juhlimisesta, ei koko viikonloppu sentään humputtelun merkeissä vierähtänyt. Kävimme Juhanin kanssa pyörähtämässä tuossa naapurissa Kaapelitehtaalla Design Marketissa ja nähtiin paljon kaikkea hienoa ja mielenkiintoista.

Design Marketin ylivoimaisesti lemppariksi osastoksi nousi suomalaisen MADesign-lafkan osasto, jonka oli stailannut huikean taitava Peeta. Olen Peetan blogista ihaillut aikaisemmin näitä tuotteita, mutta livenä ne olivat vielä kuolattavammat! Nettikaupan puolelta löytyisi jos jonkinlaista mattoa, pöytää ja pyyhettä, voisin ottaa omaan himaan näistä minkä vain. 

MADesignin ylpeys, aidot vintage-paimentolaismatot olivat tietenkin kunniapaikalla. Niin hienoja!

Aah, ja nuo marmoripöydät!

Hammam-pyyhkeitä, joita olen himoinnut jo kauan.

Sisustusblogit vallannut pouffi-rahi, tyylikkään mustana. Juuri tässä kelasin, että olispa kiva kun olisi joku palli, mihin nostaa jalat ylös bloggaamisen ajaksi.

Hieno osasto, älyttömän siistejä tuotteita! Pakko antaa iso peukku tälle jyväskyläläiselle pikkufirmalle, joka tekee intohimoisesti juuri sitä, mihin uskoo!

Sytyttääkö marokkolaiset tuotteet sisustuksessa? Itse olen kovasti näihin ihastunut. Tuntuvat tuoreilta ja perinteikkäiltä samaan aikaan.

Translation: MADesign - an awesome company with impeccable taste.

Share
Ladataan...

Pages