Ladataan...

PPP - perinteinen punttispäivitys! Tiedättekö "kill workout" -olon? No, se oli juuri tämä selkätreeni. Isoja liikkeitä, raskaita painoja, virnistyksiä ja tulessa olevat lihakset. Selkä on heti jalkojen jälkeen meikäläisen suosikkiosa treenimielessä. Suuria lihasryhmiä ja yksinkertaisia liikkeitä. Ylös-alas-ylös-alas.. Ei monimutkaisia välinevirityksiä, ei keskitettyjä lihasryhmiä, ei pientä pumppia, josta kuuluu "puffff....", kun tuo nuppineulan lähelle. Ei todellakaan! Vaan suurta, raakaa, tehokasta naisvoimaa!

Tällä kertaa selkätreeni koostui kulmasoudusta tangolla myötä- ja vastaotteella, leuoista myötä- ja vastaotteella sekä ylätaljasta. Selkärääkin bonarina tein lisäksi penkkiä. Pysyypähän balanssi etu- ja takapuolella. Alkulämppäreineen aikaa kului tunteroinen ja kotia kohti lähti onnellisen väsynyt ihminen. 

Vasemmalla sarjan ekoja toistoja, oikealla sarjan vikoja toistoja. See the difference? Mielestäni hymy sarjojen lopussa kertoo sen, ettei painoa ole tarpeeksi! Jos kaverisi siis hymyilee viimeisiä toistoja punnertaessaan, niin käy lisäämässä hänelle pari kiekkoa tankoon.

No nyt on kuosia ja kuviota.. Meitsi sulautuu hyvin salin viidakkomaisemaan..

Perinteinen habapose vielä loppuun, hyvän treenin kunniaksi!

Hei tiedättekö mitä kelasin? Pistää sellaisen fitness-ruokaviikon pystyyn! Kannustan kaikkia kovasti jatkamaan tammikuussa kenties alkanutta kuntokuuria ja haluan kantaa oman korteni kekoon. Tavallinen, terveellinen ruoka on aika tylsää mielestäni ja olisi kivaa jakaa omia vinkkejä terveellisen ja ennen kaikkea herkullisen ruuan kokkaamiseen. Haluaisin vähän tuulettaa perinteitä, sillä jos haluaa syödä oppikirjojen mukaan, niin ei siihen vaadita kanafileitä, raejuustoa, parsakaalia ja mehukeittoa päivästä toiseen.

Meillä on syöty nyt tammikuun ajan normaalia hieman kevyemmin, paljon erilaisia salaatteja, vihanneksia, juureksia, kalaa.. Pastaa on tullut tehtyä vain kerran ja ulkonakin syöminen on ollut aika minimaalista. Tammikuun aikana olen juonut alkoholiakin vain yhden bissen ja yhden jälkkäriviinin verran. Vahinkotipaton siis lähestulkoon, aikamoista.

Miltä kuulostaisi siis "Oman elämänsä fitness-chef" -teemaviikko? Tuleeko aihe ihan korvista jo vai mahtuisiko korvien väliin vielä niksi tai pari? Takaan, että näitä reseptejä voi kokkailla milloin vain, ei vain Jutan ja kumppaneiden innostamana.

Translation: Gainzzzz all those gainzz!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Juuri pyytelin vinkkejä toimistokelpoisten kauppojen valikoimista ja nyt päädyttiin siihen, että löysin omastakin kaapista jotakin genreen kuuluvaa. Tummansininen neulepoolo oli ensimmäinen asia, jonka ostin aikoinaan COSilta, tästä on aikaa jo pari-kolme vuotta. Olen meinannut laittaa neuleen jo useamman kerran kiertoon, mutta jokin sanoi minulle, että sillä saattaisi olla vielä käyttöä.

Pari-kolme vuotta on kuitenkin pitkä aika aktiivisesti salilla käyvän elämässä. Neule ei istu tällä hetkellä ihan niin kuin se olisi tarkoitus. Cropattu oversize malli on jäänyt parissa vuodessa hieman naftiksi - eli siis tuollaiseksi _oikean_ kokoiseksi. Lopputulos: tylsä tummansininen neule. Hyvähän se on hartioita kasvattaa, mutta negatiivisina puolina siinä on ehdottomasti säännöllinen vaatekaapin raivaus liian pienistä kledjuista. 

Farkut Lee Scarlett / Neule Cos / Kengät Vans / ja meikkiäkin, woop woop!

Nyt kun katson näitä kuvia, niin ehkä laitan neuleen kuitenkin eteenpäin jollekin pienemmälle tyypille. Näytän se päällä ylösalaisin käännetyltä kolmiolta tai vastaavasti tasapaksulta pötkylältä. Ei ehkä ihan se lookki, jota arkena tavoittelen.. Lisäksi tuon neuleen myötä meitsille näyttää kasvaneen rintavarustus, ei hyvä. Aina ei voi onnistua.. Hankalaa tämä naisten elämä! Ensin pitäisi kasvattaa lihaksia (strong is the new skinny!) ja sitten pitäisi näyttää mahdollisemman sopusuhtaiselta arkivaatteet päällä, pöh. Voisi vain käyttää trikoita vuoden ympäri ja kaikki olisi helpompaa.

Mites siellä? Löytyisikö vertaustukea?

Translation: Best wishes, your truly +7kg_88.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Oikein hyvää keksiviikkoa kaikille! Palataan näistä arjen hetkistä takaisin viikonloppuun ja Salmisaaren SATS/Elixia -liikuntakeskukseen. Kello 11 käynnistyi all-time-ensimmäinen Saunayoga-tunti WTD:n lukijoille. Kävin kokeilemassa tuntia ennakkoon ja rehellisesti sanottuna yhden testitunnin jälkeen olin ihan varma tämän loistavuudesta. Ihan mahtava liikuntamuoto kaikin puolin!

Saunayoga on siis täällä Suomen kylmyydessä kehitetty liikuntalaji. Joogata voi infrapunasaunassa tai miedossa tavallisessa saunassa (noin 50 astetta) ja yksi sessio kestää puolisen tuntia. Harjoitus on palauttava, vetreyttävä ja rentouttava ennen kaikkea! Puoleen tuntiin mahtuu niin liikkuvia kuin staattisia venytyksiä ja kiertoja, mutta myös pari voimaliikettä. Hikitakuu! Itse hikosin paidan ihan läpimäräksi, ohjaaja Pekka kävi vaihtamassa tuntien välillä toiseen hihattomaan. Jopa sääreni hikoilivat! Tätä pitäisi markkinoida nyrkkeilijöille ja fitness-kilpailijoille nestettä tehokkaasti poistavana lajina hehheh.

Ihana Pekka Nikumatti veti meille siis parit treenit. Pekan mukavuus on hämäystä, söppänän kuoren alla on rautainen ammattilainen ja Pekka onkin yksi parhaista liikuntaohjaajista, joita olen tavannut, hänestä ei vain voi olla pitämättä! Pekka toimii tällä hetkellä kaikkien muiden töidensä lisäksi myös Saunayogan kehityspäällikkönä vieden lajia yhä laajemmalle alueelle, jes!

Ryhmä yksi uunista ulos! Likat ja yksi uskalias mieskin syttyivät lajiin. Punoittavat posket muuttuivat hikivanoiksi ja hikivanat muuttuivat hikilammikoiksi. Huikea meininki! Saunassa vaatteet päällä olo on vähän outoa aluksi, mutta siihen tottuu. Kotoisa ja lämmin tunnelma on kuitenkin ehdottomasti mukana koko treenin ajan. Tosi kiva, että ujohkot suomalaiset taipuvat tällaiseen pienessä tilassa kollektiiviseen harjoitteluun!

Puolen tunnin treeni päättyi ja meikäläinen kävi ottamassa uuden ryhmän vastaan. Likat olivat ihan selkeästi sopineet keskenään yhdenmukaiset treeniasut. Naureskeltiinkin, että kuvissa on ihan selkeästi "missifinalistit lauteilla", KÄÄK-juorut! Toka treeni oli hieman erilainen kuin ensimmäinen, oli mukava huomata miten paljon vaihtelua liikkeisiin saa näinkin pienessä tilassa istuen. Ja siis kyllä, saunassa joogatessa istutaan paikoillaan tai noustaan korkeintaan seisomaan (tai käsien varaan). Ei tarvitse siis pelätä, että kaatuisi kiukaalle tai muuta vaarallista. Kun liikkeet opettelee ohjatuilla tunneilla, niin niitä voi suorittaa omin päin seuraavalla saunomiskerralla, vaikkapa alalauteilla.

Pekka kutsuu Saunayogaa aikuisten unikouluksi ja tästä olen ehdottomasti samaa mieltä. Treenin jälkeen suihkuun, murua rinnan alle ja kahden tunnin päikkäreille. Kyllä maistui uni meinaan!  Kiireiseen arkeen varmasti aivan loistava liikuntamuoto. Lauteilla venytellessä häviää kiire ja stressi, lopussa odottaa vain täydellisen raukea olo.

Saunayogaa järjestetään eri keskuksissa ympäri Suomea. Helsingissä lajia pääsee testaamaan parhaiten Salmisaaressa kolmena päivänä viikosta, kannattaa soittaa Elixian vastaanottoon ja tiedustella lisää. Tunneille osallistuminen ei vaadi jäsenyyttä. Tampereella joogaamaan pääsee entisessä kotiliikuntakeskuksessani Sykkeellä. Lisää tietoa lajista TÄÄLTÄ.

Kiitoksia kaikille osallistujille ja Pekalle mahtavasta aamupäivästä!

Translation: SAUNA - Sweat As U Never hAve before.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Heh, kirjoitin otsikoksi ensin "ruutua ja rautaa", muta worry not, tällä kertaa ei ole painonnostohommia tai muitakaan hikiasioita. Päinvastoin! Lötköilyä, makoilua, röhnöttämistä ja iisisti ottamista kaikin puolin. Paras tunne maailmassa on sukeltaa pehmeisiin, tuoksuviin, puhtaisiin lakanoihin ja vielä kivempaa se on, kun ei ole kiire sieltä pois. Tiistai, tuo tunnetusti viikon nihkein päivä on paras päivä testata röhnöilyä oikein olan takaa, edes päikkäreiden verran. Tehokkain tapa päästä eroon huonosta päivästä onkin vain nukkua sen yli.

Sain vihdoin ostettua Kodin1:n oman Anno-merkin Lomaruutu-lakanat, joita olen himoinnut jo ainakin vuoden verran. Alessa olivat, aina vain paranee! Tyylikäs ja moderni, mutta samalla trendikäs ruutukuosi sopii kuin nyrkki silmään vaaleaan makkariini. Freessi ja kutsuva kokonaisuus mielestäni! Sisustuksessa on mielesäni ihan jees sekoitella kuoseja keskenään, samaa en tekisi pukeutumisessani. Yhdistin siis mustavalkoiseen ruutukuosiin Marimekon trikoiset tyynyliinat. Tässä sängyssä on tyynyjä enemmän kuin laki sallii. Hyvä jos itse mahtuu sekaan..

Lakanat Anno, Kodin1 / Tyynyliinat Marimekko / Lamppu Granit / Kasvit ja ruukut Ikea 

Sisustushommista tulikin mieleeni.. Tsekkasitteko jo uusimman Trendi-lehden? Mustavalkoista WTD-tyyliä on siellä parin sivun verran kylppärini muodossa. Ja tämä on niiiiin tätä, heti kun sain lehden tuoreena painosta ulos kiillotetun kylpyhuoneeni kera, niin aloin suunnitella laajempaa kylppäriremonttia. Tuo parin neliön kokoinen tila jäi vuoden takaisessa rempassa tekemättä aikataulullisista ja budjetillisista syistä. Nyt kun olen selvinnyt takaisin jaloilleni henkilökohtaisesta remonttikonkurssista, niin ajattelin vetää koko roskan uusiksi. Ei muuten ole pelkästään visuaalinen syy tuhota ja rakentaa uutta. Pari päivää takaperin kävi ammattimies tsekkaamassa tilanteen ja homma on kuulemma se, ettei lattikaivoni ole enää ollenkaan standardien mukainen, ilmastointi on väärässä paikassa ja vessanpönttö on irti. Kylppäriremppa, now or never. Remppapostauksia luvassa siis lähiaikoina, heti kun olen saanut remonttisuunnitelman hyväksytettyä taloyhtiöllä. 

Olisko hyviä inspiskuvia, pinterest-kansioista, blogipostauksia tai muuta nettisisältöä hienoista, meikäläisen näköisistä kylppäreistä? Vaihtoehdot pintojen ja kalusteiden suhteen ovat vielä ihan auki! Tykkään pelkistetystä, modernista ja industrial-henkisestä, mutta myös spa-tunnelmasta, marokkolaisista laatoista, tummista sävyistä.. Kaksi asiaa joita en halua: kiiltovalkoista tai hiekansävyistä beigeä. Sellaisia kylppäreitä on jo maailma täynnä.

Translation: It's not all fun and sleep, first need to get some shit done.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Maanantai. Voi vain haaveilla herkullisesta aamupalasta, samanlaisesta kuin viikonloppuna tuli syötyä. Tänään ruokalistalla oli rahkaa, raakana, suoraan purkista nautittuna. Juhanista on tässä viime aikoina kehkeytynyt todellinen brekkarimestari - meikäläinen saa makoilla vielä ekstravartin, kun mies kokkaa ruokaa. Tämä pätee niin viikonlopun myöhäisiin brunsseihin kuin tämän kaltaisiin maanantaiaamuihin. Kyllä, liikaa työtä ennen aamukasia avata rahkapurkki itse. Luksusta sanon minä! Pitäisi olla Tinderissa tuollainen aamupalojen kokkaamisinto yhtenä kriteereista.

Eilen aamupalaksi oli klassista banskupannaria tuoreilla marjoilla ja hunajalla maustetulla kreikkalaisella jogurtilla. Nam nam! Resepti sama vanha eli kaksi munaa, yksi banaani, blenderissä sekaisin ja pannulle miedolle lämmölle paistumaan.

Täytyy antaa junnigubbelle pienet aplodit nätistä esillepanosta. Harva mies jaksaa asetella mustikoita bloggaajavaimonsa kuvia silmällä pitäen.. Myöhemmin illalla Juhani alkoi taas tavallisesti äijäksi ja oli ostamassa valmiiksi raastettua (!!) juustoa itse tehdyn pitsan päälle. Jos yhden asian voisi polttaa turhuuden roviolla, niin se on kyllä valmiiksi raastettu juusto. Tai vielä pahempi, sellainen parmesaanipöly, tiedättehän. Korjasin (en niin ystävällisesti), että pitsan päälle tulee mozzarellaa. Haha, koulutus jatkuu..

Joihinkin asioihin nyt vain pitää suhtautua intohimolla! Esimerkiksi juustoon.

Translation: Cheezy pancake pics, all styled up 'n shit.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Torstaina ohjelmassa oli ensimmäinen kunnon treeni flunssan jälkeen - jalkapäivä! Alkulämppärin, tietokoneniskan avaavan keppijumpan ja liikkuvuusharjoittelun jälkeen päästiin varsinaiseen aiheeseen. Eli kuinka ottaa oikeaoppinen belfie! No ei vaan, sen aika tuli tietysti vasta treenin jälkeen (pakarapumppi, maailman paras fiilis heti habapumpin jälkeen).

Itse treeniin kuului muutama tehokas perusliike: mave, smith-kyykky, jännehypyt lisäpainoilla (hikitakuu!), jalkaprässi sekä askelkyykkykävely lisäpainoilla. Jokaista liikettä tehtiin neljä sarjaa lyhyillä palautuksilla. Parin kamun kanssa kolmistaan oli optimaalista treenata, sillä tauot muodostuivat juuri sopivan mittaisiksi! Hiki virtasi ja rautaa nousi, hyvä fiilis!

Sitten niihin belfieihin!

Vähän alkulämppäriä Hanskin kanssa..

Ja sitten itse asiaan muahaha!

Vielä hikinen todiste, että jotakin tuli oikeasti tehtyä.

Nyt en oikein ehdi ohjatuille ct-tunneille, joten pitää vähän soveltaa. Perus-gymiä, nyrkkeilytreenejä, joogaa.. Vaihtoehtoja onneksi on! Motivaatio on ihan katossa ja tietotaitoakin löytyy, joten ei ole mitään tekosyitä jäädä soffalle makoilemaan. Tammikuu on kohta ohi, saas nähdä helpottuuko salien ruuhka vai ovatko nämä kuntoilutavat iskostuneet jengiin tänä vuonna syvemmin, kiitos kaiken mediahypen.

Haastan kaikkia jatkamaan vuoden alussa aloitettuja treenejä helmikuun yli! Pari kuukautta on ainakin itselleni sellainen aika, jonka jälkeen kuntoilu tuntuu sujuvan jo huomattavasti helpommin. Rutiineja ei alle tuon ajan oikein pääse vielä syntymään ja rutiinithan ovat nimenomaan niitä, jotka pitävät liikkeellä! Eli siis HELMI kuu tulossa, eiks je?!

Translation: Sweaty russians at the gym.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Mikä mahtava viikko takana! Sopivasti työtä ja huvia, uutta ja vanhaa. En muista milloin on viimeksi ollut näin innokas olo. Tiedättekö sen tunteen, kun ei malta edes mennä nukkumaan, ettei tarvitsisi keskeyttää käynnissä olevia ajatuksia. Tästä hommat vain paranee, odotan kovasti jo kevään saapumista ja omia synttäreitä, muutamaa minireissua Turkuun, Tallinnaan sekä Ruotsiin, raflavarauksia.. Kovasti on ohjelmaa suunniteltu ja virtaa ainakin riittää tekemään nuo kaikki.

Flunssakaan ei meikäläistä hidastanut liian pitkäksi aikaa. Perjantaia alkoivat oireet ja torstaina ei enää ollut tietoakaan räkänokasta. Mä päätin, etten sairasta enempää.

Farkut Nudie Long John / Kauluspaita Vans / Pipo Brixton / Kengät Red Wing

Siinäpä asua öhm, torstailta? Päivät ovat menneet tässä vähän sekaisin, aika tuntuu lentävän. Kämppä on tällä hetkellä kauheassa kunnossa (siis omalla mittarillani) ja tekisi mieli tarttua moppiin, mutta ei kerkeä! Prioriteetti: duuni, sali, Juhanin haliminen. Ei ole niin justiinsa, vaikka vähän tavarat levähtävätkin, nyt nautin tästä yleishyvästä fiiliksestä!

Ja hei, nyt on pakko mennä shoppailemaan vaatteita. Tarvitsen ihan oikeasti jotakin toimistokelpoista, hieman siistimpää kledjua päälleni. Onko ajatuksia mihin suunnata laadukkaiden perusvaatteiden perässä? Ajatuksena musta-harmaata, luonnonmatskuja ja väljiä linjoja. Haussa myös täydellinen silkkipaita! Cos olisi tuossa nurkan takana, mutta en vain ole koskaan kokenut sitä omakseni. Täytyy ehkä laittaa office-lasit päähän ja tehdä uusi rundi.

Translation: Need new stuff. For real.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Jääkaapin perimmäinen nurkka saattaa joskus olla lottovoitto. Olen aina ollut hyvä keksimään annoksia tähteistä, mutta nyt tää homma siirtyi ihan nextille levelille. Useammassa taloudessa sunnuntaina syödään viikon paras ateria, mutta meitsi tykkää viikon päätteeksi siivota kaapeista kaikki jämät ja aloittaa seuraava viikko puhtaalta pöydältä. Voin kokemuksella kertoa, että maanantai ei todellakaan ole yhtään niin ankea, jos illalliseksi on jotakin huippuhyvää!

Perinteisesti jämäruoka syntyy kuin itsestään yhdistelemällä pussien ja pakettien rippeet. Tällä kertaa patoihin pääsivät pari lehteä nuupahtunutta lehtikaalia. viimeinen varsi kevätsipulia, jääkaapissa jo ties kuinka kauan pyörineet punajuuret sekä hätävaraksi säästetty fetajuusto. Lopputulos yllätti jopa allekirjoittaneen positiivisesti!

Lämmin punajuurisalaatti

  • punajuurta
  • lehtikaalia, pinaattia tai jotakin muuta vihreää lehteä
  • kevätsipulia
  • fetaa
  • pinjansiemeniä tai pähkinöitä
  • balsamicoa
  • sitruunaa
  • hunajaa
  • öljyä
  • suolaa & pippuria

Keitä punajuuria suolatussa vedessä, kunnes juureksista menee veitsi läpi. Kypsät punajuuret on helppo kuoria käsin, kuori irtoaa helpoiten kylmän veden alla (eikä sotke keittiötä). Pilko punajuuret ja paistele niitä hetken pannulla voissa sekä hunajassa. Pilko salaattipohjan vihreät ja mausta ne sitruunamehulla sekä öljyllä, rouhi päälle suolaa ja pippuria. Nostele päälle punajuuret. Murustele päälle fetaa. Viimeistele salaatti paahdetuilla pinjansiemenillä tai pähkinöillä sekä lorauksella balsamicoa.

Reseptiä voi muunnella vaihtamalla feta vuohenjuustoon, punajuuren klassiseen makupariin. Rucola sopii tähän yhtälöön myös mitä mainiommin!

Olenkohan minä ainoa, joka saa suuret kicksit siitä, että ruoka loppuu kaapeista? Mielestäni tyhjä jääkaappi on mahdollisuus kokata taas jotakin hyvää ja kokeilla uusia reseptejä! Rakastan käydä ruokakaupassa ja tutkailla kaikessa rauhassa purkkeja ja hyllyjä. Useimmiten ideoin ruokani juuri kaupassa, sen jälkeen kun olen inspiroitunut jostakin tietystä vihanneksesta tai kalasta tai mausteesta. En tykkää heittää ruokaa roskiin ja minua joskus vähän ahdistaa, jos kaapissa on jotakin, mikä pitäisi syödä pois, mutta mitä ei sillä hetkellä tee yhtään mieli. Siksi valmistankin joka ilta illallisen, koska tykkään syödä juuri sitä, mitä sillä hetkellä huvittaa. Katselen joskus kauhulla fitness-ihmisten ruokavalmisteluita viikoksi eteenpäin ja mietin, miten tylsää olisi syödä joka ilta samaa sapuskaa.

Mites teillä? Laitetaanko teillä ruokaa joka päivä vai suunnitellaanko lista useammalle päivälle etukäteen?

Translation: So much food, so little time!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Eipä ole tässä blogissa näkynyt venyttely- ja liikkuvuusjuttuja öö, koskaan? Varmaan johtuu siitä, etten mä harrasta oikein kumpaakaan. Pitäisi kyllä! Ja sitten taas, jos oikein pinnistelee, niin kyllä mieleeni muistuu jokunen venyttelykertakin. Vihaan, VIHAAN venyttelyä ihan älyttömän paljon, koska se on kivuliasta ja tylsää. Mutta koska välillä on pakko availla kankeita raajoja, niin useimmiten suuntaan jollekin ohjatulle tunnille.  Siellä aika kuluu nopeammin musan tahdissa ja on muutakin ajateltavaa kuin "ai saakeli!". Viime viikolla kävin hot joogassa Larun Ladyssa, tällä viikolla flunssasta parannuttuani body balance -tunnilla Liikkarilla. Jos meikäläisellä ei olisi yhdistelmäkorttia kolmeen liikuntakeskukseen, niin jäisivät venyttelykerrat satavarmasti nollasaldoille. Koska Vetosalin penkkisarjojen jälkeen en todellakaan jää venyttelemään, soon fakta!

Yksi asia, jota ette tienneet minusta. Mulla on todella joustavat nilkat!

Meitsillä on nuorena todettu skolioosi, selkärankani on kääntynyt noin 25 astetta itsensä ympäri. Skolioosi kankeuttaa ja vetää oikean takareiden sekä alaselän jumiin. Tuon huomaa ihan selkeästi venytellessä. Kiva, että edes nilkoista löytyy elastisuutta! Se onkin sitten ainoa kohta vartalostani, jossa sitä löytyy.. Pitäisi tehdä duunia tuolle venyvyydelle, mutta en ollut notkea edes lapsena. Minun geenini sopivat paremmin räjähtävään voimantuottoon kuin vartin makoiluun epämukavissa asennoissa.

Yksi asento on ylitse muiden. Yllä olevan kuvan mukainen lonkankoukistajien venyttely on minusta jopa ihan mukavaa ja tekee todella hyvää. Tämän lisäksi tykkään erilaisista selän kierroista. Ja siinäpä ne sitten olivatkin. Kaikki muu on ihan hanurista. Pahin on takareisien venyttely. Siitä ei vain koskaan tule yhtään mitään..

Käsi ylös kuka vihaa venyttelyä! Perustetaan joku kerho. AVV - Anonyymit venyttelyn vihaajat.

Tranlation. I can start. My name is Nata and I hate stretching.

Share
Ladataan...

Pages