Ladataan...

Hei me muutetaan! Minä, te ja 1150 Lilyn aikaista postaustani. Kelatkaa oikeasti mikä määrä! Postauksia on tullut tällä saitilla naputettua vähintään yhden päivässä vuodesta 2013 lähtien, voitte siis kuvitella mikä määrä ykkösiä ja nollia meikäläisen pitää pakata. Onneksi se on astetta iisimpää kuin tuhansien ruokalautasteni.

Lilyssa olen viihtynyt äärimmäisen hyvin siitä lähtien, kun WTD aloitti täällä eräänä kauniina, toukokuisena päivänä. Muistan sen jännityksen: uusi alusta, uusi yhteisö, uudet blogikollegat. Mutta mahtavinta on kuitenkin ollut eräs vanha asia - vanhat lukijat nimittäin. Ei silleen vanhat, olette nuoria ja kauniita ja hehkeitä. Kaikki te upeat, ihanat, erilaiset ja mahtavat ihmiset, jotka olette seuranneet meitsin blogielämää ja elämääelämää jo vuosien ajan - te olette bloggaamisen suola. Ilman teitä bloggaaminen olisi turhaa, ette uskokaan miten suuret kicksit saan edelleen joka ikisestä kommentista, tykkäyksestä ja ylipäätään siitä, että tiedän jengin olevan siellä ruutujen toisella puolella.

Ilman teitä, lukijaiseni, bloggaaminen olisi yhtä suurta monologia. 

Kiitän siis joka iikkaa näistä menneistä vuosista ja toivon sydämeni pohjasta, että seuraatte jatkossakin uuteen paikkaan. WTD.fi aukeaa sunnuntaina ja siellä on kovat bileet joka päivä!

Uuteen osoitteeseen olen alkanut ideoimaan jo hieman uudenlaista sisältöä. Tekisi kovasti mieli tehdä paluu vanhaan, kunnon WTD-meininkiin. Avautumista, mielipiteitä, läppää, videoita, sitä sun tätä randomia, ei niin kaunisteltua, ajankohtaista. Jatkossa kukaan ei enää valvo meitsiä, jaiks, mitähän siitä tulee. Katsotaan mitä tämä vähäisenkin, henkisen sensuurin puute tekee terävälle kielelleni. Luulen muutosten tuulten tekevän pääkopalleni pelkkää hyvää.

Pari sanasta vielä blogista meikäläisen duunina. Siirtyessäni pois portaalin turvallisuudesta, tulen menettämään myös turvallisen ja säännöllisen toimeentulon. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossakin kaupallisia yhteistöitä tulee WTD:ssa olemaan, koska muuten en blogilla tienaa sentin jeniä. Jatkossa kampanjoiden toteuttamisesta vastaan täysin itse tai yhdessä Asennemedian kanssa ja tätä mahista odotankin vesi kielellä. Pääsen varmasti tekemään isompia ja laajempia juttuja ja toiveena olisi "ulkoistaa" itseni pois nettimaailmasta ja tulla sinne irl:ään. Toiveena on järjestää tapahtumia lukijoille, esiintyä tilaisuuksissa ja muutenkin olla enemmän läsnä. Olen viimeiset puolitoista vuotta suunnitellut työkseni blogikampanjoita ja sisältömarkkinointia muille, enkä malta odottaa, että pääsen soveltamaan kaikkea oppimaani minuun itseeni.

Kaunis ja herkkis kiitoshetki vielä Lilyn ja A-lehtien jengille näin loppuun. Ilman teidän porukkaa en olisi tässä, eikä minulla todellakaan olisi rahkeita siirtyä itsenäiseksi kuin korkeintaan bussiin ja takaisin. Olette aina olleet tukena, oli aiheena sitten somemyrsky tai blogikriisi, avoero tai stressi. Monien kanssa olen ystävystynyt loppuelämäni ajaksi ja löytänyt todellisia sielunkumppaneita. Haikeaa on, mutta onneksi intterwebissa kylään pääsee vain yhdellä klikkauksella. Ollaan nettikavereita jookos, ollaan WTD ja Lookos. No joo, Lily ei nyt mätsännyt tähän runoon.

Sunnuntaina siis nähdään uudessa osoitteessa. Helppo muistaa: ajattele kuuluisaa WTFia ja typota viimeinen kirjain kiireessä.

WTD.fi

Share

Ladataan...

Herkullista ruokaa, kylmää valkkaria, kynttilöitä, tunnelmallinen vanha kauppahalli ja 16 tuntematonta pöydän ääressä. Näistä elementeista on tehty ravintola Storyn Communal Table Dinner, johon onneksi mahduin syömään. Tällaiselle supersosiaaliselle tyypille konsepti kuulostaa just eikä melkein täydelliseltä. Vielä kun illan teemana on parsa, niin meitsin joutuu lähestulkoon heittämään ulos. Itse en olisi halunnut millään lähteä.

Storyssa en ole koskaan syönyt mitään huonoa tai edes keskinkertaista. Suurin ja hartain toiveeni on, että rafla olisi auki ilta-aikaan ja viikonloppuisin, mutta kauppahallin aukioloihin on paha vaikuttaa. Ehkä mä aloitan jonkun adressin? Onneksi kesäaika tulee ihan kohta ja Storyn sapuskoista pääsee nauttimaan muulloin kuin aamuisin ja lounaalla.

Tällä kertaa safkana oli viisi ruokalajia (+ kuudes bonusjälkkäri!), joista kaikki suolaiset sisälsivät parsaa - tuota kevään vihreää kultaa. Parsakeitto oli ihanaa, tämän jälkeen pöytään kannettiin hedelmäinen salaatti parsalla, ankalla ja appelsiinilla. Huh! Ei voi muuta sanoa. Tätä on pakko saada jostakin lisää. Kun oma annokseni oli syöty, niin kaavin vieruskaverin lautasen puhtaaksi ja pyysin lähettämään pöydän toisesta päästä jämät.

Je m'appelle Jätemylly.

Ihana Kia. Olemme tutustuneet Kian kanssa vasta noin kuukausi sitten, mutta nyt jo tuntuu, että olen löytänyt sydänystävän. Meitä yhdistää intohimoinen suhtautuminen ruokaan sekä viineihin. Sinkkunaisina toki löydämme muutakin keskusteltavaa aina silloin tällöin.

Illan aikana parasta ruoan lisäksi olivat tietysti ihmiset. Miten voikaan synkata näin hyvin ventovieraiden tyyppien kanssa! Pöydässä istuivat sulassa sovussa ruoasta nauttien ja viiniä lipittäen bloggaaja, viestintäpäällikkö, opettaja, konsultti, terapeutti, optikko ja mitäs näitä nyt olikaan. Illallisen päätteeksi vaihdettiin Instagramin tilejä ja puhelinnumeroita, pöydästä lähdettiin monta uutta tuttua rikkaampina.

Ja mahat täynnä, piti kävellä takakenossa.

Aah, näitä lisää!

Translation: This was pure awesomeness with some asparagus aside.

WTD MUUTTAA! 

24.4. > WTD.FI

Share

Ladataan...

Farkut Levis 501 CT / Kauluspaita H&M / Kengät Vans

Mitä pakata mukaan etelän lomamatkalle? Siis biksujen ja aurinkolasien lisäksi. Oman tyylini ollessa melko sesongitonta ja flanellipainotteista meinasi mennä sormi suuhun. Sitten muistin, että farkuissani on valmiiksi tuuletusaukot polvireikien muodossa, valkoinen korostaa rusketusta ja Vanseja voi käyttää myös ilman sukkia. Helppo.

Kävin myös täydentämässä lomagarderobia keskustan ketjuliikkeissä. Nahkasandaalit Vagabondilta. Hiinä ja hiinä näyttävätkö ne trendikkäiltä terveyssandaaleilta vai ihan vain terveyssandaaleilta, mutta eivät ainakaan hiertäneet mistään ja olivat muutenkin erittäin mukavat. Lisäksi pari uutta valkoista kauluspaitaa, jotka voi heittää bikinien päälle, that's it. Niin joo, jouduin myös ostamaan uusia alusvaatteita, koska olen nyt elänyt kolmisen viikkoa ilman pyykinpesukonetta. Luksusta vai laiskuutta? Onneksi talonmies on jo buukattu.

Translation: Beer is stylists' own.

WTD MUUTTAA! 

24.4. > WTD.FI

Share

Ladataan...

Kaupallinen yhteistyö: Fortina Spa Resort

Maltan reissu on ohi, mutta käteen jäi monia ihania fiiliksiä, tunnelmia ja tietysti alati syvenevä rusketus! Nyt ei enää punoita, ainakaan niin paljon. Matka oli kokonaisuudessaan aivan upea ja tuntui, että neljä päivää kesti todellisuudessa pidempään. Mistä lie johtuu: melko väljästä ohjelmasta (lue: lomamoodi!) vai välimerellisen lungista otteesta elämään. 

Oli miten oli, tässä tulevat meitsin parhaat vinkit Maltalle matkustavalle. Saa täydentää!

Fortina Spa Resort

Ekana tietysti on pakko mainita hotellimme, The Syy miksi Maltalle alunperin matkustinkin. Joillakin reissulla hotelli on vain levähdyspaikka nähtävyyksien, ravintoloiden ja shoppailun lomassa, mutta tällä kertaa hotelli oli ehdottomasti matkan mahtavin osa. Kaksikerroksinen huone omine uima-altaineen ei tietenkään pahentanut tilannetta ollenkaan. Voin rehellisesti käsi sydämellä sanoa, että tämä oli ehdottomasti yksi elämäni ikimuistettavimmista hotelleista, vaikka sitä on tullut työn puolesta asuttua jos jonkinmoisissa lukaaleissa ja design-hotelleissa. Ei todellakaan ollut kiire huoneesta yhtään mihinkään, korkeintaan allasosaston ravintolaan aamupalalle.

Sää

Malta sijaitsee Sisialasta hieman etelämpänä, joten lämpöasteita ja aurinkoa piisaa jo näin huhtikuussa sesongin ulkopuolella. Tottakai kesän helteet hellivät turisteja (muista aurinkorasva!), mutta kannattaa harkita myös pahimpien helteiden ulkopuolella matkustamista. Huhti-toukokuussa ja elo-syyskuussa hotellihuoneen saa edullisemmin, kaduilla ei ole niin ruuhka, mutta auringosta pääsee nauttimaan jo täysin rinnoin.

The Terrace

Reissun varmasti siistein ravintola oli The Terrace, joka sijaitsi ihan hotelliamme vastapäätä rannalla. Raflassa on ihan saletisti saaren komeimmat maisemat lahden yli Vallettan vanhaan keskustaan. Päivisin Vallettaa pääsi ihailemaan terassilta meren säihkyessä, illemmalla säihke vaihtui auringonlaskusta lankeaviin säteisiin, jotka heijastuivat Vallettan rakennusten ikkunoista. Ruoka The Terracessa oli erinomaista! Kannattaa ehdottomasti maistaa pasta vongolea, taisin syödä sen ainakin kolme kertaa. Niin tuoretta ja herkullista merisiili-simpukkapastaa en ole myöskään elämässäni koskaan syönyt, sille iso peukku.

Kylmät juomat

Maltalla viinin hinta on Suomea tuntuvasti edullisempi. Ruokakaupan hyllyiltä löytyy muutaman euron viineistä sampanjoihin, ravintoloiden listoilta kaikkea mahdollista. Ekstrapisteitä puolikkaille pulloille, joita paikalliset nauttivat lounaalla. Kuvitelkaa herkullinen chablis - mutta pikkuruisena. Juomista en lomalla(kaan) kieltäydy ja aurinkoisella terassilla oli ihanaa nauttia hyvin tehty cocktail.

Ruoka

Safka, ai että. Ei tule varmasti kenellekään yllätyksenä, että fiilistelin Maltan ruokatarjontaa todella paljon. Ruoassa yhdistyvät italialainen keittiö merellisyyteen, yhtään huonoa annosta en syönyt koko matkan aikana. Vallettassa kannattaa testata esimerkiksi palkittu, mimmivoimin pyörivä Palazzo Preca -ravintola, jonka hämärän tunnelmallisessa salissa pääsee nauttimaan klassikoista lautasella. Meren antimet ovat vahvasti edustettu, mutta myös laadukasta lihaa löytyy listalta. Kaikkialla Maltalla meri on läsnä ruokalistoilla, joten mikäli vain maistuu, niin päivän fisut, äyriäispadat ja -pastat ovat ehdoton must. Näin paljon simpukoita en ole nähnyt missään.

Ihmiset

Malta on Iso-Britannian entinen siirtomaa, joten brittivaikutteet kohteliaisuuksineen näkyvät vahvasti niin kaduilla kuin palveluissa. Kommunikointi on helppoa, sillä englanti on maan toinen virallinen kieli. Maltalaiset ovat lyhyen, mutta ytimekkään kokemukseni mukaan erittäin ystävällisiä sekä avoimia ilman monista etelän maista tuttua huutelua ja kaupittelua.

Saarivaltio on myös hyvin monikansallinen ja työntekijöinä on paljon erilaisen työkokemuksen perässä tulleita ihmisiä joka puolelta maailmaa. Pääsin jututtamaan helsinkiläistä Emmaa, joka työskenteli hotellissamme. Emma kuvaili Maltaa turvalliseksi ja on viihtynyt niin hyvin, että aikoi jäädä saarelle mahdollisuuksien mukaan pidemmäksikin aikaa. Sain myös kunnian tutustua Maltan Suomen suurlähettilääseen Michael Zammit Tabonaan, jonka kanssa tuli vaihdettua pitkät pätkät Suomen ja Maltan eroista. Eli säästä siis puhuimme haha.

Valletta

Maltan pääkaupungista kirjoittelinkin jo oman postauksen, lukaiskaahan toki. Saarivaltion pääkaupunki teki lähtemättömän vaikutuksen tähän turistiin, kameraa ei olisi malttanut laittaa ollenkaan pois. Vallettaa kannattaa tutkia kiertämällä kaupunki rantoja pitkin ja eksymälle kapeille kujille. Pari turistikatua rikkovat melko rauhallisen fiiliksen tuulessa kuivuvine pyykeineen, muuten kaupunki on juuri sen näköinen kuin mitä se on ollut iät ja ajat harmaantuineine papparaisineen pelaamassa shakkia talojen edessä. Hassu huomio, vallettalaiset (ja maltalaiset muutenkin) pyyhkivät jopa talojen ovet räteillä puhtaaksi. Kertonee kaupunkin siisteydestä. Täällä eivät jätesäkit loju pitkin katuja.

Sellainen tiivis paketti! Matkaseuralaiseni varasi samantien uuden reissun Maltalle, itse ajattelin ensin parannella palaneita olkapäitäni.

Maltan kävijät, kertokaahan omia must see, must do, must go -vinkkejä reissuun!

Translation: My trip in 20 photos. It was pure awesomeness!

Share

Ladataan...

Rumpujen pärinää kiitos!

WTD muuttaa nyt tulevana sunnuntaina omalle domainille osoitteeseen WTD.fi. Jos joku ei siis vielä tiennyt (tuskinpa vain).

Blogipohja alkaa olla valmis ja vihdoinkin voin vilauttaa teille tulevaa. Muistakaahan vaihtaa uusi osoite kirjainmerkkeihin, RSS-feediin, jääkaapin ovessa olevaan muistioonne ja mitä kautta blogia nyt muistattekaan seurata. Itse vaihdan uuden linkin blogin Facebook-sivulle, Instagramiin sekä Blogloviniin, joista WTD:ta on helpointa jatkossakin seurata. Blogin ulkonäöstä tuli mielestäni juuri, eikä melkein sellainen kuin omalle domainille siirtyvän huippusuositun blogin kuvittelinkin olevan. Leiskan takana on taitavaampakin taitavampi Ida, kiitoksia paljon toiveideni toteuttamisesta.

Saanko esitellä....

WTD.fi, tadaa!

 

Mitäs tykkäätte?

Translation: It's so pretty I could cry.

EDIT: Aprillia! Oikea WTD.fi on nyt auki, surffatkaa tuonne > WTD.fi

Share

Ladataan...

Yksi Maltan reissun siisteimmistä asioista oli ihan varmasti pääkaupunkiin Vallettaan tutustuminen. Valletta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja voitte kuvitella, että maisemissa ei ole valittamista. Itse asuimme reissun ajan Sliemassa, joka on alue Vallettaa vastapäätä, lahden toisella puolella. Retki Vallettaan alkoikin mukavan raikkaalla botskimatkalla. Liput laivaan maksoivat vain 1,50 euroa per nenä, joten Maltalle matkustava voi valita majoittumisalueensa rohkeasti - ihan pääkaupungin ydinkeskustaan ei tarvitse päästä. Sitä paitsi toisella puolella rantaa asuessa sai katsella kaunista kaupunkia päivät pitkät.

Vallettaa aikalailla ympäröi meri, täydellisen fotogeeniset maisemat ovat siis taattu. Kaupunki on melkoisen kompakti ja muutamassa tunnissa se on kierretty läpikotaisin. Kiersimme rantoja ja kujia pitkin koko kaupungin ympäri ja varsinkin etelärannalta aukesivat järkyttävän siistit maisemat yli aavan Välimeren.

Vallettassa yhdistyvät sujuvasti vanhat, kapeat kujat moderneihin ostoskatuihin. Itse tykkäsin ränsistyneistä rakennuksista värikkäine ovineen. Katseltavaa riittää myös yläilmoissa - milloin taivasta vasten näkyy kirkon torni, milloin vastaavasti upean värikäs parveke. Kaupungissa tuoksuu lähes joka nurkalla puhdas pyykki, joka heiluu parvekkeen narussa leppoisassa merituulessa.

Vallettan retkellä ei tarvitse olla edes mitään kovin tarkasti suunniteltua ohjelmaa. Ohjelmanumeroksi riittää vaeltaminen kaupungin kaduilla, rakennusten tuijottaminen, vahinkoeksyminen kujille, kahvin tai drinkin nauttiminen terassilla ja aurinkoinen lounas. Nähtävää ja yksityiskohtia kaupungissa riittää vaikka muille jakaa.

Pyöreä tornitalo oikealla on meidän reissun pääkallopaikka, Fortina Spa Resort -hotelli. Tämä yllä oleva kuva on vastaavasti otettu suoraan Vallettan satamasta, kaikkien upeiden rakennusten alapuolelta. Voitte kuvitella miten siistit maisemat hotellin parvekkeelta avautuvat onnekkaille reissaajille.

Oletteko käyneet Vallettassa?

Translation: Definitely one of the most amazing cities I've visited. So much to look at, my head is still spinning.

WTD MUUTTAA! 

24.4. > WTD.FI

Share

Ladataan...

Farkut Levis 501 CT / Toppi H&M / Sandaalit Vagabond

Melkoisen aurinkoista ja värikästä, eikös vain. Tämän postauksen tullessa pihalle olen jo kotimatkalla takaisin Suomeen, mutta käteen tästä reissusta jäi mahtavia kokemuksia sekä kenties maailman epätasaisin rusketus. Sellaista se on kun D-vitamiinipuutteessa näkee arskan ekaa kertaa lähes kahteen vuoteen (viime kesä Suomessa oli pelkkä yksi iso vitsi). 

Reissuun pakkaaminen oli tällä kertaa megahelppoa. Heitin reppuun kaikki pellavapaidat, jotka omistan ja täydensin pakaasia uudella parilla nahkasandaaleja. Lisäksi parit biksut, huulipuna sekä kuivashampoo ja se oli siinä. Reissussa en ikinä jaksa meikata ja pakkaan muutenkin vain olennaiset mukaan käsimatkatavaroihin, kuten tälläkin kertaa. Mitä sitten, jos fleda vähän sojottaa - kuuluu lomamoodiin. 

Teki ihan törkeän hyvää tämä yhdistetty työ- ja lomamatka. Olen selkeästi tehnyt hyvän uravalinnan, taputan itseäni selkään sen kunniaksi.

Translation: Taking pics under the palm trees, office day from heaven.

WTD MUUTTAA! 

24.4. > WTD.FI

Share

Pages