Ladataan...

Kaupallinen yhteistyö: 3M Command

"Kulkuset, kulkuset" alkaa aina soimaan päässä, kun ajattelen joulua. En ole mikään joulufriikki, kyllähän te sen tiedätte. Tässä vuosien saatossa olen kuitenkin onnistunut luovimaan läpi juhlasesongin poimien rusinat pullasta. Kinkku ja laatikot, njääh. Kynttilät ja jouluvalot talven pimeydessä, kyllä kiitos. Joulusiivous ja hössöttäminen, ei. Villasukat ja lahjat, kyllä. Tällaista tasapainoilua hyvässä hengessä.

3M Command haastoi meitsin miettimään, minkälaiset olisivat joulukoristelut WTD-style. Vaati jonkin verran pohdiskelua, mutta kyllä se siitä muotoutui, kun oikeat koristeet löytyivät koukkujen jatkeiksi kaupan hyllystä ja omien pikku kätösteni tuotoksina.

Itse joulukoristelin kämppääni öö, ekaa kertaa elämässäni? Antakaahan siis anteeksi tällainen, hehheh, ronskin karhea toteutus. Kaikkien teidän joulutonttujen ja joulufriikkien elämää 3M-joulutuotteet helpottavat huomattavasti. Näiden avulla koristelu sujuu tuossa tuokiossa, sillä tuotteet antavat lähes rajattomat mahdollisuudet niin valojen, joulusukkien, kranssien kuin muidenkin koristeiden ripustamiseen. Ja mikä parasta - 3M-koukut irtoavat seinistä jälkiä jättämättä!

Tsekatkaahan hei seikkaperäiset ohjeet 3M Commandin sivuilta tai meikäläisen edellisestä postauksesta.

Sain joulukoristelua varten erilaisia 3M-tuotteita. Järeämmät ovaalikoukut ovat tarkoitettu raskaampien asioiden, kuten esimerkiksi kranssien ripustamiseen. Koukuista löytyvät omat versiot  niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin. Pienemmillä koukuilla seinissä pysyvät vaikkapa joulukalenterit ja joulupallot. Valosarjat saa asetettua haluamaansa muotoon koukkujen sekä johdonpidikkeiden avulla.

Näiden koukkujen erityisen hyvä puoli on se, että tarrat ovat läpinäkyviä ja koukut maastoutuvat seinään tosi kivasti. Kauempaa koukkua ei erota yhtään.

Koukkujen asentaminen käy kätevästi:

 1. Puhdista seinä pölystä mielellään alkoholipitoisella puhdistusaineella
 2. Ota paketista tarvitsemasi koukku ja sille taustatarra
 3. Irroita tarrasta logollinen suojapaperi
 4. Liimaa tarra koukkuun
 5. Irroita tarrasta suojapaperi (paperissa lukee "wall side")
 6. Paina koukku haluamaasi kohtaan seinää
 7. Anna kuivua noin vartin ajan

Kun haluat koukun pois, niin vedä koukun alle jäävää "liparetta" alaspäin seinän myötäisesti. Tarra on joustavaa matskua ja venyessään irroittaa koukun siististi. Koukkua voi uudelleenkäyttää, kun siihen liimaa uuden tarran.

Tadaa! Sellaiset koristelut. Löysin Clas Ohlsonilta (jossa 3M-tuotteita btw myös myydään) kuparinvärisiä joulupalloja sekä lasieläimiä. Noista eläimistä tuli mieleen ihan lapsuuden kuusenkoristeet! Meinasin ensin ripustella pallot yksitellen seinään, mutta tuosta valosarjasta inspiroituneena keksin ripustaa pallot mustaan lankaan. Yksi vaihtoehto olisi myös ripustaa langan avulla kuusenoksa seinälle ja pallot oksaan killumaan. Näin cityhipsterille kuuset ovat vähän harvassa, mutta muualla asuvat voivat maanomistajan luvalla sellaiset pyytää käyttönsä joulumieltä nostattamaan.

Kokeilin 3M-koukkuja haasteellisesti parvekkeella ja pysyivät oikein hyvin. Jos tuosta marraskuisesta koitoksesta selvisivät, niin sisätiloissa pysyminen on ihan piece of cake.

Valosarja roikkuu tätä nykyä olohuoneen nurkassa ja valaisee mukavasti. Ei haittaa vaikka mielensä muuttaisi ennen joulua vielä monta kertaa, sillä seiniin ei jää koukuista mitään jälkiä.

Joulukoristelu ei jäänyt ainoastaan kämpän sisälle, vaan ripustin ulko-oveen 3M-koukulla kranssin naapureiden iloksi. Ihan kuulkaas itse tein! Räikeän koristeelliset kranssit eivät ole oikein meitsin juttu, vaan kestävä paperikranssi syntyi erilaisista papereista ja pahvista. Ohjeet kranssin tekoon tulossa myöhemmin. Askarteluohjeet WTD:ssa, jo ollaan aikoihin eletty haha.

Sitten ei muuta kuin villikset jalkaan, glögimuki käteen ja pukkia odottelemaan.

Psst!

Jos haluatte päästä kokeilemaan 3M Command -tuotteita ihan ilmaiseksi, niin lähettäkää yhteystietonne osoitteeseen 3mcommand.suomi at gmail.com. Saatte paluupostissa testiin taulun- ja julisteenkiinnityspalat sekä 3M-uutiskirjeen. Voimassa niin kauan kuin tuotteita riittää.

Miten te koristelette kämppänne jouluun? Onko jouluvalmistelu jo alkanut?

Translation: I'm a woman, I can change my mind.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Farkut Nudie Long John / Paita Only / Takki H&M Trend / Kengät Vans / Pipo Carhartt

Jes, pipoaika on tullut! Tätä on odotettu koko vuosi. Nyt kun elämässäni ensimmäistä kertaa voin sanoa olevani lähes pitkähiuksinen, niin olen törmännyt uuteen haasteeseen. Nimittäen siihen, että fleda litistyy pipon alla. Lyhyetkin hiukset litistyvät pipon alla, mutta niille tapahtuu paljon muutakin. Ne menevät täysin pilalle. Lyhythiuksisena meitsillä oli pipopäiviä ja ei-pipopäiviä (harvemmin), koska aamulla piti valita joko tai. Kumpikin saman vuorokauden aikana ei onnistunut.

Niin ja yksi juttu vielä. Miten te pitkähiuksiset selviätte ongelmasta nimeltään "haluaisin laittaa tukan ponnarille, mutta ulkona on kylmä ja ponnari pipon alla näyttää ihan dorkalta"? Tämän haluaisin tietää. Kiitos.

Ehkä teen kokonaan oman postauksen aiheesta "Näihin ongelmiin olen törmännyt kasvatettuani hiukset".

Translation: No snow here, only my white shoes.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Hikipenakuva long time no see!

Johtuupi varmaan siitä, että sali long time no see. Paitsi viime viikolla. Silloin treenasin nopeasti, mutta sitäkin tehottomammin haha. Olen vasta viime aikoina onnistunut pääsemaan eroon ajatuksesta, että gymillä pitäisi rehkiä henkensä edestä - ei kipuu ei hyötyy nähkääs. Mutta eipä sitä oikeastaan edes tartte. Kunhan lähtee veri kiertämään toimistorotan hartioissa ja endorfiinit liikkeelle, niin sillä hyvä. Siksi viime viikolla menin salille päätarkoituksenani juoruilla kaverin kanssa ja kuunnella musaa, sivutuotteena tuli tehtyä nopsa, kevyt kiertoharjoittelu.

Vatsoja en ole tehnyt pitkään aikaan, tuntui taas virkistävältä. Tässäpä siis meitsin pikainen vatsatreeni, jonka voi tehdä missä vain, vaikkapa sohvan vieressä kotona. Vaikka eihän kukaan oikeasti himassa treenaa. Olkkarin lattialla ähiseminen taitaa olla ostos-TV:n lanseeraama mielenpahoituskikka kaikille meille, jotka tykkäämme kotona ihan vain rentoutua, syödä ja katsella Netflixista sarjoja seitsemän tuntia putkeen.

Vatsakierrot lisäpainolla

Mukavasti sivuvatsoissa ja kyljissä tuntuva liike, jota voi tehostaa lisäpainolla. Kantapäät maassa, polvet paikallaan, rauhalliset kierrot puolelta toiselle. Lisäpainoksi voi ottaa käsipainon, kahvakuulan tai levypainon. Paino käy maassa, jonka jälkeen liike lähtee toiseen suuntaan. Pää ja hartiat seuraavat mukana. Mitä enemmän kallistat ylävartaloa taaksepäin, sen tehokkaammalta liike tuntuu.

Tee kierroksella 10-15 toistoa per puoli.

Linkkarit

Dynaaminen linkkuveitsi kehittää vatsalihasten voimaa ja nostaa sykettä. Alkuasennossa makaa selälläsi jalat suoriksi ojennettuina, kädet lattialla suorina pään yläpuolella. Nosta jalkoja ja käsiä samaan aikaan hallitusti ylös. Jos olet erityisen notkea, niin yletyt ylhäällä varpaisiin suorin jaloin. Jos olet yhtä kankea kuin minä, niin jalat koukistuvat ylhäällä. Linkkaria voi keventää koskettamalla varpaiden sijaan nilkkoja tai sääriä. Kevyin versio on nostaa jalat 90 asteen kulmassa ja koskettaa polvia. Kosketuksen jälkeen palaa hallitusti takaisin alkuasentoon, älä rojahda. Liikettä voi tehostaa lisäpainolla, käytä esimerkiksi kuntopalloa, joka ei satu tippuessaan vahingossa.

Tee kierroksella 10-15 toistoa.

Vatsarutistus

Tässä vatsarutistuksessa keskitytään suoriin vatsalihaksiin. Lonkankoukistajat suljetaan pois pelistä laittamalla jalat salmiakkiasentoon: jalkapohjat yhteen, polvet sivuille avattuina. Alkuasennossa makaa selässäsi jalat salmiakkiasennossa, kädet lattialla suorina pään yläpuolella. Nosta ylävartalo sekä kädet hallitusti keskittyen vatsalihaksiin, yritä pitää lonkankoukistajat ja jalat mahdollisimman rentoina. Kosketa käsilläsi lattiaa varpaiden etupuolella ja palaa takaisin alkuasentoon. Liikettä voi tehostaa ottamalla alaselän alle ab-matin tai rullata pyyhkeestä tiivis rulla.

Tee kierroksella 15-20 toistoa.

Tee kaikki kolme liikettä putkeen ilman taukoja. Kierrosten välissä pidä noin minuutin mittainen breikki. Tee yhteensä 3-4 kierrosta.

--

Staattiset vatsalihasliikkeet eivät ole meikäläistä varten, niissä tylsistyy nopeasti. Jos kuitenkin tykkäätte lankusta tai muista pidoista, niin sellaisen voi tehdä vielä tämän treenin loppuun. Muistakaahan, että vatsalihakset ovat lihaksia siinä missä habakin, eivätkä kasva pumpatuiksi paloiksi ilman lisäpainoa, vahvistuvat kylläkin. Rohkeasti siis sarjoja lyhentämään ja lisäpainoja kehiin!

Translation: After this was pizza time.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kaupallinen yhteistyö: Lidl

Aah, se ovat taas täällä! Joulusesonki on siitä ekstra-ihanaa aikaa, että silloin voi syödä herkkuja mielin määrin hyvällä omatunnolla. Lidlissa tulee käytyä normaalisti arkena paljonkin, onhan se meitsin lähikauppa. Nyt Lidlin hyllyissä on kuitenkin normaaliakin parempi valikoima, kun Deluxe-tuotteet ovat saapuneet. Vihdoinkin. Juhlapyhien aikaan hyllyt notkuvat jälleen kerran ihania makuja, joista voi poimia omat suosikit - tai maistaa jotakin ihan uutta.

Ruokailuun yhdistyy yleensä aina jokin tunne. Arkisin se voi olla kenties pelkkä näläntunnekin hehheh, mutta viikonloppuisin ruokailuun yhdistän rentouden sekä sosiaalisuuden fiilikset. Parhaat ateriat nautitaan aina kivojen tyyppien kanssa, jos minulta kysytään. Viikonloppuisin meidän pienessä perheessä on ollut tapana herätä todella myöhään ja nauttia aamupala tai brunssi (tai oikeastaan päivällinen jo siihen aikaan...) sängyssä. Työjako on selvä: Juhani keittää kahvit, meitsi hoitaa safkapuolen. Noh, joskus Juhanin vastuulle jää koko helahoito, jos olen erityisen laiskalla päällä.

Brunch plate -konseptilta ei ole voinut viime aikoina välttyä. Ja hyvä niin! Kyseessä on aivan nerokas tapa syödä myöhäinen aamupala, täsmällinen brunssi tai aikainen lounas. Isolle lautaselle kootaan kaikenmoisia herkkuja suolaisesta makeaan ja sitten ei muuta kuin syömään. Kun lautaselle valitsee laadukkaita raaka-aineita ja omia suosikkeja, niin arjen yläpuolelle pääsee heittämällä.

Deluxe on Lidlin premium-brändi ja tuotevalikoimaan kuuluu todellisia makupaloja niin Suomesta kuin pitkin poikin maailmaakin. Yksittäiset suosikit on todella vaikea valita, sillä fiilistelen koko Deluxea ihan kybällä! Plussaa myös tyylikkäästä pakkaussuunnittelusta, nämä paketit kehtaa nostaa sellaisinaan ruokapöytään.

Deluxea löytyy Lidlista niin hyllystä kuin jääkaapeista ja pakastimistakin. Aamupalalle ja brunssille erityisen sopivia on mielestäni irlantilaiset jogurtit, joista ei makua puutu. Makeaa mahan täydeltä saa sen sijaan konvehtilajitelmista. Ei muuten jäänyt yhtään ainuttakaan suklaapalaa tämän brunssin jälkeen.. Meidän perheessä Juhani on se sokerihiiri, joka ei jätä jälkeensä mitään sokerinmurustakaan.

Itse olen enemmän suolaisen ystävä ja fiilaan varsinkin Deluxen hyvin laajaa ja edullista leikkele- ja juustovalikoimaa. Prosciuttoa saa niin siivuina kuin palanakin, josta riittää syötävää isommallekin porukalle. Kilohinta on edullisempi kuin perusmakkarassa! Hinnan takia Lidlia suosin toki myös, mutta näitä herkkuja ostaisin mihin hintaan vain.

Juustopuolelta omat suosikkini ovat ikääntynyt gouda, tryffelijuusto sekä tietysti parmesaani. Viimeisintä kaapissa on pakko olla aina, silloin ei tule koskaan ruokakriisiä. Pastan päälle parmesaaniraastetta, öljyä, balsamicoa sekä tomaattia tuoreena tai purkista ja ateria on valmis.

Oman brunssilautaseni koostin seuraavista Deluxe-herkuista:

 • prosciuttoa
 • salamia
 • kylmäsavustettua poroa
 • goudaa
 • tryffelijuustoa
 • viikunahilloa
 • jogurttia
 • taateleita
 • suklaakonvehteja

Lisäksi Lidlin tiskistä löytyi nyt sesongissa olevia hedelmiä, kuten granaattiomenaa ja appelsiinia. Kylkeen vielä kahvia ja se on se on siinä. Nälkä pysyi poissa pitkään ja mieli oli iloinen.

Suosittelen lämpimästi maistamaan tätä Lemon Curd -jogurttia! Todella syvä ja kirpsakka maku, nousi kertalaakista omaksi suosikikseni. Onneksi Deluxet ovat myynnissä aina tuonne joulun tienoille, joten tätä ehtii maistamaan vielä monena muunakin aamuna. Harmi vain, että muutkin larulaiset ovat löytäneet tämän, meidän lähi-Lidlin hyllystä ehdin viimeksi napata pari viimeistä. Täydennystä odotellessa.

Huomasitteko jo Instagramissa käynnissä olevan "Tunnetta ruokapöytään" -kisan? Omat ruokakuvansa kannattaa tägätä @lidlsuomi sekä #deluxetunne, mukaan vielä tunne, joka sillä hetkellä on päällä. Päivittäin 5.12. saakka arvotaan viisi voittajaa, jotka saavat kuvansa näkyviin ulkomainonta-screeneihin sekä lisäksi 50 euron lahjakortin Lidliin. Sillä tunnetusti jo saakin pari isoa kassillista ruokaa mukaansa!

Oletteko kokeilleet brunssilautasta jo? Mitä yleensä viikonloppuisin syötte?

Translation: My favorite food season started NOW!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Moro! Näin pitkästä aikaa ihan tällaista kasuaalia ajatuksenvirtaa. Jotenkin blogin osalta mindset on aina niin konkreettisissa aiheissa (ruoka, treeni, koti, mitä lie), että peruslätinät tahtoo unohtua. No, toki höpöttelen edelleen kaikenmoisia sääpäivityksiä asukuvien yhteydessä, mutta sitä ei lasketa.Tällä kertaa aloitin poikkeuksellisesti kirjoittamisen täysin puhtaalta sivulta, edes postauksen kuvamaailmaa en ole vielä miettinyt.

No mitä meitsille sitten kuuluupi.

Duunia pääosin, siinäpä se. Vähintään 40 tuntia viikossa menee päivätöissä kökkimiseen ja varmaan toiset 40 tuntia työasioita vapaa-ajalla kelaamiseen. Iso, merkittävä ja itselleni hyvin, hyvin tärkeä osa elämääni, joka jää kokonaan blogista pois. Enpä kylläkään usko, että ketään kiinnostaa kauheasti minkälaisia ppt-esityksiä minäkin päivänä olen väsännyt. Työ on mulle niin tärkeä asia, että tuntuu jollakin tavalla vähän kurjalta olla kertomatta siitä teille, oi rakkaat lukijani, yhtään mitään. Sen voin sanoa kuitenkin, että ilman päivätyötä olisin hyvin yksinäinen, erakoitunut ja yökkärissä päivät pitkät maleksiva yhteiskunnan hylkiö ja yöeläjä.

Paha kyssäri tähän väliin: jos teidän pitäisi valita työ tai parisuhde, niin kumman valitsisitte? Juhani sanoi, että hän valitsisi ikuisen työttömyyden ja elelisi meitsin rahoilla haha.

Oikea yläkuva Vesa Silver

No joo. Toinen aikasyöppö elämässä on ollut viime aikoina (noh, viimeiset viisi vuotta) on tietty tämä blogi. En tiedä näkyykö tai kuuluuko sille puolelle ruutuja, mutta olen saanut jotenkin ihan eri vaihteen silmään blogin suhteen. Tsekkailin tylsyyksissäni WTD:ta vuonna 2013 sinkkuuntumisen jälkeen ja meininki oli jotenkin köyhää. Punainen lanka puuttui ja kaikki oli jotenkin väkinäistä. Elämä muutenkin varmaan. Liiallisella treenillä piti todistella, että mulla menee oikeesti ihan hyvin, vaikka taisinkin olla vähän paskana. Blogi on siitä jännä, että vaikkei sinne kirjoittaisi mistään mitään konkreettista, niin rivien välistä pystyy hyvin lukea, mikä on fiilis. Tällä hetkellä elelen blogin suhteen jonkinlaista uutta nousukautta ja teen tätä taas suurella innolla. Vaikka nykyään kaikenmoisista aikataulullisista haasteista johtuen bloggaaminen on suunnitelmallisempaa kuin ennen, niin ainakin itse koitan pitää jonkinlaista tarinallisuutta mukana. Toivottavasti se välittyy sinne puolelle, eikä ole vain oman nuppini sisällä.

Olen jotenkin niin kasvanut WTD:hen kiinni, että olisi tosi hankalaa kuvitella elämä ilman tätä tuotosta. Täytyy ottaa varmaan tatska muistuttamaan miksi tätä oikein teen. Teidän takia! Ilman lukijoita WTD olisi ei yhtään mitään. Nollia ja ykkösiä vain.

Nämä asiat eivät nyt ole missään tärkeysjärjestyksessä, mutta ehkäpä olisi suotavaa mainita muutamalla sanalla tuo toinen puoliskoni. Aina yhtä iloinen, rehellinen, luotettava, kiltti ja herttainen Juhani. Joka lauloi ilman taustamusaa Hallelujahin ystäväni häissä ja meitsi vetisteli yleisön joukossa, että onko tuo mun mies for realz. On se. Juhani jaksaa sietää meitsiä pahimpinakin päivinä, silloin parisuhde punnitaan. Vaikeina ja väsyneinä hetkinä ottaa kainaloon, silittää päätä ja on tukena. Mulla ei ole koskaan ollut elämässäni ihmistä, keneen olen voinut luottaa näin paljon. En ole tätä Juhanille koskaan sanonut varmaan edes ääneen, noh lukekoon tästä postauksesta. Juhani lukee joka ikisen WTD:n postauksen, edelleen. Aika liikkistä.

Vapaa-aika kuluu tällä hetkellä pitkälti relatessa. En jaksa turhaan stressata treenaamisesta, ruokailusta tai sosiaalisista velvollisuuksista. Jos ei nappaa, niin skippaan suunnitellut treenin, enkä edes pode asiasta huonoa omatuntoa. Jos en jaksa tiskata himassa, niin haen safkaa mukaan keskustasta. Kavereitakin on tullut nähtyä normaalia enemmän ihan vain siksi, että olen luopunut vapaa-ajan aikatauluttamisesta. Yhtenä iltana päädyin Stellan keittiön sohvalle pikkutunneilla. Toisena päivänä kävin uimassa ja törmäsin uimahallissa tuttuihin. Kun osaa luopua yhdestä asiasta, niin ehtii tehdä toista. Uusiakin kavereita on syntynyt ihan vain siksi, että on spontaanisti lähtenyt johonkin. Tällaista heittäytymistä en muista harrastaneeni sitten opiskeluaikojen, terkut vain tunnolliselta suorittajalta.

Niin ja jos yksittäinen paras asia pitäisi mainita tällä hetkellä, niin se on oma sohva. Pieni kuin mikä, mutta tähän on aina mukavaa köllähtää. Toiseksi paras asia on Yrjönkadun uimahalli, jonka saunan lämpö sulattaa kiireen ja murheet. Yhtenä kertana uin silmät kiinni ja hetken ajan olin jossakin ihan muualla. Halvaksi tulee trippailu.

No mutta hei, kertokaahan mitä teille kuuluu! Mä haluan ihan oikeasti tietää!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kaupallinen yhteistyö: Rajamäen

Joulu on kohta täällä. Tällaiselle ihmisille, jolle on jo kaikkea, lahjat eivät ole mikään pakollisuus, mutta pientä kivaa on kuitenkin kivaa saada. Erityisen iloiseksi tulen lahjoista, jotka voi syödä tai juoda ja joista ei jää turhaa tavaraa nurkkiin pyörimään. Luulenpa, että kanssani muutama muukin on samaa mieltä. Toivottavasti tämä postaus antaa teille inspiraatioita pukin kontin täytteeksi!

Rajamäen on millä tahansa tarkastelulla vanha yritys, ollut toiminnassa jo yli 125 vuoden ajan. Nykyään Rajamäen on suurin suomalainen etikanvalmistaja, jonka tehdas sijaitsee Heinävedellä. Perinteisten maustamattomien etikoiden lisäksi Rajamäen valikoimassa on paljon erilaisia makuetikoita, viinietikoita sekä balsamiviinietikoita. Sisällön lisäksi olen mieltynyt myös kovasti Rajamäen tyylikkääseen pakkaussuunnitteluun - nämä putelit erottuvat taatusti joukosta!

Etikan kirpsakkaa makua rakastan ja siihen tulee aika ajoin suorastaan himo! Tykkään myös kaikesta säilötystä, luulen tämän johtuvan juuristani. Venäläisessä kulttuurissa säilöminen ei ole marttailua, vaan koko kansan arkiruoanlaittoa. Meidänkin suvussa pidettiin joka syksy säilömistalkoot ja purkkeihin upotettiin kaikkea mahdollista puutarhasta löytyvää: kurkkuja, tomaattia, paprikoita, valkosipulin kynsiä, luumuja, persikoita, sieniä.. Pitkän talven aikana oli ihanaa avata jokin kallisarvoisista purnukoista.

Nykyään kaupasta saa kaikkea valmiina, mutta silti säilömisessä ja marinoimisessa on taikaa. Herkkujen valmistumisen odottelu on yhtä jännittävää kuin joulupukin odottaminen lapsena. Malttamattomien ei kuitenkaan tarvitse odottaa etikan herkulliseen makuun käsiksi päästäkseen. Nopeimmillaan viinietikasta syntyy esimerkiksi raikas salaatinkastike.

Kehittelin Rajamäen etikoista kolme erilaista reseptiä, jotka taipuvat joulun viemisiksi. Lisäksi kokeilin Brooklynissa ja muissa maailman trendikkäistä kolkissa suosittua shrubia. Kaikkiin näihin resepteihin pätee vanha viisaus: hyvät raaka-aineet ovat onnistumisen avain. Ennen kuin ryhdyt hommiin, niin hanki suljettavia lasipurkkeja, joiden kansissa on tiiviste. Tiskaa purkit huolellisesti. Jos ruokalahjat menevät heti käyttöön, niin tämä riittää. Muuten purkit täytyy lisäksi desinfioida kiehuvalla vedellä.

Marinoidut sienet

Puhdista ja paloittele sienet. Pilko sipuli sekä valkosipuli. Sekoita purkissa etikka, öljy sekä vesi, mausta suolalla ja sokerilla. Maistele tasapainon löytämiseksi. Lisää marinadiin sipuli, valkosipuli sekä sienet. Marinadia tulisi olla sen verran, että sienet peittyvät. Anna maustua jääkaapissa vähintään yön yli. Tarjoile esimerkiksi paahtoleivän päällä kera smetanan tai antipasti-lautaselta.

Hunajamarinoitu punasipuli ja valkosipulinkynnet

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko sipuli renkaiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta viiden minuutin ajan. Siirrä purkkiin niin, että sipulit peittyvät (jos eivät, niin voit lisätä 50-50 etikkaa ja vettä). Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä maustumaan jääkaappiin vähintään kahdeksi vuorokaudeksi. Tarjoile alkupalaksi tai lisukkeena.

Yrttimarinoitu pecorino

Pilko juusto kuutioiksi ja silppua kourallinen yrttejä. Sekoita purkissa viinietikka sekä öljy, mausta hunajalla sekä yrttisilpulla. Lisää juusto ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Tarjoile cocktail-paloina.

Tietenkin jouluiset ruoat vaativat rinnalleen jouluista juomaa! Glögi on perinteinen valinta, mutta maailman trendikartalta kannattaa napata testiin shrub.

Kylmänä tarjoiltava juoma valmistetaan oikeaoppisesti marjoista tai hedelmistä sekä sokerista ja etikasta uuttamalla. Aluksi marjat tai hedelmät pilkotaan pieniksi ja laitetaan jääkaappiin sokerin kanssa pariksi päiväksi. Tämän jälkeen lisätään etikka, mausteet sekä vesi ja annetaan tekeytyä jääkaapissa muutaman päivän. Shrub on erityisen suosittua tällä hetkellä esimerkiksi Brooklynissa, jossa sitä tarjoillaan pienistä lasipurkeista.

Shrubin kanssa voi myös oikaista ja kiehauttaa juoman kasaan. Itse oikaisin hieman lisää ja testasin kuinka shrub valmistuu ennätysajassa limonadeista.

Jouluinen luumushrub

 • 4 luumua
 • 2 rkl Rajamäen punaviinietikkaa tai balsamikastiketta
 • 1 rkl hunajaa
 • 2 dl appelsiinimehua
 • vadelmalimsaa
 • pommaccia
 • jouluisia mausteita, esim. tähtianista, kanelia ja kardemummaa

Pilko luumut ja kiehauta ne kattilassa hunajan ja etikan kanssa (voit lisätä vähän vettä, jos seos on liian paksua). Mausta jouluisilla mausteilla makusi mukaan. Siirrä seos kannuun tai pulloon, lisää mehu sekä limsat ja sekoita. Tarjoile kylmänä jäillä. Shrub saa olla makeaa, sillä jäät laimentavat makua jonkun verran.

Ruokalahjat ovat kivannäköisiä jo sellaisinaan, eivätkä vaadi sen kummempia paketointeja. Purkin ympärille voi sitoa kaunista narua ja ripustaa mukaan pakettikortti, jossa lukee mitä purkki sisältää. Sitten ei muuta kuin paperikassiin ja lahjan saajaa kohti. Jouluilo on näillä lahjoilla varmaa.

Minkälaisia lahjoja te tykkäätte antaa tai saada jouluna?

Translation: Jar full of joy.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Forssa. Ei ehkä se kaikkein mediaseksikkäin kaupunki. Forssaan on kuitenkin yksi erittäin hyvä syy mennä ja se on ravintola Köökki. Lähiruokaa ja sesonkiajattelua - juuri, eikä melkein minun makuuni. Köökin sapuskoihin pääsin tutustumaan ensimmäistä kertaa viime kesänä, kun ravintola edusti kahden annoksen verran Puhtaita makuja -pop upissa. Tuon päivän jälkeen minua on himottanut päästä Forssaan. Enpä olisi uskonut sanovani näin..

Olin viime viikolla työasioissa Jokioisissa ja paluumatkalla nälän yllyttämänä tie vei naapuriin Forssan historialliseen kortteliin lounaalle. Köökki sijaitsee sympaattisen puutalon kivijalassa ja oikein henkii sellaista ihanaa, tunnelmallista ja lämmintä fiilistä.

Ei muuta kuin peremmälle!

Ravintolan miljöö on koruton ja rento. Valkoisilla pöytäliinoilla on vintagefiilistä henkiviä astioita, lähialueen tekstiilejä unohtamatta.

Ennen ruokailua nautimme kirpsakat tyrnishotit, kuulemma erittäin virkistävät ja täynnä vitamiineja.

Leipäkorin antimet olivat vielä lämpimiä pöytään tullessa. Pehmeää ja tuoretta leipää sekä kunnon voita, nam. Voita ei mikään voita.

Köökin lounaalla voi valita päivittäin vaihtuvan kotiruokalounaan. Kympillä saa herkullisen annoksen klo 15 saakka. Meidän seurueella oli niin kammottava nälkä, että menimme pidemmän kaavan kautta. Lyhyehköllä, mutta sitäkin ytimekkäämmällä menulla oli jos jonkinmoisia herkkuja. Olisi tehnyt mieli tilata jokaista yhden.

Päädyin loppujen lopuksi maa-artikosokkakeittoon kera juureslastujen. Ihanan sileä ja samettinen keitto maistui upealle! Erityiskiitos suuresta vaivannäöstä maa-artisokkien kuorimisen kanssa. Olisin kaivannut keiton rinnalle vielä lasillisen kuohuvaa, mutta lounaalla ei oikein viitsi.

Päivän kala oli merikuhaa  ja fenkolia, jonka kanssa tarjoiltiin lehtikaalirisottoa. Todella herkullinen annos! Kala oli paistettu todella hyvin ja risotto oli sekin täydellisen al dentea ja silkkistä. Vankka keittotaito korostui Köökin jokaisessa annoksessa. Kikkailla ei tarvitse, kun perusasiat tehdään näin hyvin.

Pieni lasillinen rieslingia kalan kanssa oli must have. Hieman makeahko riesling ei ole sellainen viini, jota normaalisti joisin, mutta natsasi annokseen erinomaisesti. Köökin viinilista on mainitsemisen arvoinen ja henkilökunnan viinisuositteluihin kannattaa luottaa.

Loppuun vielä ihan mieletön lopetus! Puhtai makuja -illallisella Köökin jälkkäri vei maton jalkojen alta ja nyt kävi samalla tavalla. Mutakakku oli ihanan löllöä ja mehevää, todella suklaista ja erittäin herkullista. Kirsikkajäätelö raikasti kokonaisuuden. Olin tässä vaiheessa jo niin täynnä, että teki mieli itseä annoksen äärellä, kun muruakaan en enää saanut alas. Onneksi seurue auttoi ja loput kakusta katosi parempiin suihin. Vastapäätä istuvan creme brulee oli maustettu tyrnillä ja kuulemma sekin mainio.

Köökin palvelu on yhtä upeaa kuin ruoka, se nyt on sanomattakin selvää. Ystävällistä ja rehellistä, ilman turhaa jäykistelyä.

Suosittelen lämpimästi piipahdusta Köökissä! Jos olette naapurissa, niin ei kannata missata. Jos ette ole naapurissa, niin maakuntamatkailu voisi olla paikallaan.

Olettekos käyneet kukaan?

Translation: Damn lucky those Forssians.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Farkut Nudie Long John / Takki Burberry / Poolo Weekday / Huivi H&M Men / Kengät Vans

Vihreää nurtsia marraskuun puolessavälissä, syksy meikäläisen makuun. Ei ole tullut yhtään sellaista fiilistä, että olisipa kiva hakea talvirotsi ullakolta. Valkoisissa slipareissa talven kynnyksellä? Sekin on erittäin ok.

Jos unohdetaan kledjut, niin yksi asia tällä hetkellä tökkii. Tämä syksy tuntuu jotenkin olevan vielä pimeämpi kuin edelliset! Oletteko huomanneet saman? Viikonloppuna olin varautunut, että aurinko laskee siinä neljän maissa, mutta jo kolmelta sisällä oli hämärää. Tämä ei lievästi sanottuna helpota bloggaajan työskentelyä. Kaikki kuvaukset on ajoitettava la-su -akselille ja silloinkin valoisaa aikaa on muutama hassu tunti.

Edellisinä vuosina olen kuvannut esimerkiksi ruokaa sujuvasti ledien kajossa, mutta nyt ei tunnu siltä. Luonnonvaloa on saatava ja sillä sipuli. Siksi WTDkeittiön reseptejä ei ole näkynyt syksyllä. Tähän on tulossa kenties helpotusta, sillä eteisessä asennusta odottelee kirkasvalolamppu. Jos se toimii kuten pitäisi, niin tämä bloggaaja hykertelee tyytyväisenä!

Translation: Darkness is good except when it's bad.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Klassinen kaava: höyryävä ruoka on edessä, villasukat jalassa, kaikki muuten valmiina ja sitten tulee hankala kysymys. Mitäs katsottaisiin Netflixista? Aargh! Ei ole helppoa ei. Seuraavat puoli tuntia kuluukin siihen, kun scrollailee valikoimaa edestakaisin osaamatta päättää yhtään mistään. Ruoka jäähtyy. Lopulta laitetaan pyörimään Frendit tai Family Guy, koska OITNB on jo katsottu.

Löytyy sieltä Neflixista kuitenkin muutakin katsomisen arvoista. Jätin tästä listauksesta tunnetuimmat leffat ja sarjat pois, koska kaikki nyt varmasti osaavat katsoa Forrest Gumpia, Ameliéta ja Kill Billeja. Tässä olisi muutama oma suosikkini. Jokainen on taatusti katsomisen arvoinen!

Leffat

Beasts of No Nation

Länsi-Afrikkaa runtelemassa sisällissodassa pitää valita puolensa. Kurja juttu, jos sattuu olemaan lapsi. Koskettava elokuva lapsisotilaaksi värvätystä pojasta.

Poika raidallisessa pyjamassa

Natsi-Saksaan sijoittuva elokuva vie katsojansa SS-upseerin perhe-elämään. Surullinen tarina on moniulotteinen ja saa karskeimmankin kyynelkanavat aukenemaan.

Conviction

Tositapahtumiin perustuva elokuva, jota tähdittää Hilary Swank. White trash -perheen tytär opiskelee juristiksi pelastaakseen syyttömänä vangitun veljensä vankilasta. Leffan jälkeen googleta päähenkilöt ja katso kuinka heidän kävi irl. Totuus on taruakin ihmeellisempää.

The Butler

Minkälaista on työskennellä presidentin hovimestarina? Tositapahtumiin perustuva leffa vie katsojan Valkoiseen Taloon läpi 1900-lukujen.

This Is England

Yksinhuoltajan kasvattamaa poikaa kiusataan koulussa, kunnes skinheadit ottavat tämän jengiinsä. Punkia, maihareita ja ääriliikettä koskettavasti.

The Bucket List

Kaksi vakavasti sairasta vanhaa miestä päättävät toteuttaa kaikki unelmansa ennen kuolemaa. Jack Nicholson ja Morgan Freeman saavat katsojat nauramaan ja itkemään.

Precious

Harlemiin sijoittuvat elokuva kertoo vanhempiensa hyväksikäyttämästä tytöstä, joka saa uuden mahdollisuuden. Sydäntäsärkevää ja itkettävää draamaa.

Warrior

Minkälaista olisi tapella kehässä omaa veljeä vastaan? Alkoholisti-isän ja toisistaan erilleen joutuneet lapset ottavat selvää. Draamaa nyrkkeilysalilla ja sen ulkopuolella.

Hooligans

Olutta, jalkapalloa, fanitusta, tappeluita. Elijah Wood esittää jenkkiläistä opiskelijaa, joka saa kokea brittiläisen fudiskulttuurin nahoissaan.

Piiat

Elokuva kertoo 50-luvun jenkkilähiöstä, jossa rotuerottelu on arkipäivää. Kaikki eivät kuitenkaan ihonväriä tuijota, vaan ystävyyttä on yli rajojenkin.

Millennium-trilogia

Ruotsin lahja maailmalle. Jännittävä ja koukuttava leffasarja. Tämän voi katsoa vaikka kuinka monta kertaa tahansa!

--

Dokkarit

Chef's Table

Sarjassa vieraillaan maailman huippukeittiömestareiden luona. Mielenkiintoisia tyyppejä sekä uskomatonta ruoanlaittotaitoa. Tätä dokkaria et todellakaan halua katsoa nälkäisenä! Eväät ovat must.

Usain Bolt

Huippu-urheilijan tarina menestykseen. Arkea ja juhlaa kera leveän hymyn.

Jiro's Dream of Sushi

Katso kuinka valmistuu maailman paras sushi mestarin käsissä. Dokkarin jälkeen tekee mieli varata lentoliput Japaniin siltä istumalta.

Planeettamme maa: Täydellinen sarja

The luontodokkari. Kaikki David Attenboroughin kertomana kuulostaa tuhat kertaa jännittävämmältä. Tämän dokkarin aikana päässä pyörii vahvana ajatus: kuinka helkkarissa tuo on kuvattu?!

The Blue Planet

Edellisen vastaava versio vesiteemalla. Erityisesti syvänmerenjakso on aivan hengastyttävä!

Nature's Great Events

Massiiviset luontotapahtumat, joita katsoessa itsensä tuntee todella pieneksi. Oma suosikkini on lohien vaellus. Sitä katsoessa ajatukset siirtyvät jotenkin kreisillä tavalla Jiro's Dream of Sushi -dokkariin. Jep.

Kuvat: Screen shotit Netflixista.

--

Minäkin haluan löytää uutta katsottavaa! Vinkit Neflixin hyviin leffoihin, sarjoihin ja dokkareihin voi jakaa kommenttiboksissa. Kiitos!

Translation: Netflix will always save the day.

Share
Ladataan...

Pages