Ladataan...

Juuso: Farkut Levi's 501 / Huppari Powell Peralta / Kengät Vans / Pipo Brixton

Eki: Farkut Diesel / Collari Saturday (Beamhill) / Kengät Vans Authentic / Pipo Norse Projects

Nata: Farkut Nudie Long John / T-paita Weekday / Kauluspaita Uniqlo / Takki Carlings / Kengät Vans / Pipo Brixton

Erittäin suosittu, uusi postauskategoria "OfficeLOOKS" tulee taas. Tänään pomommekin suostui kuvaan, tsekkaa täältä

Translation: Stuck with these stupids <3

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kuinka myöhässä voi trendiruuan kanssa olla? No todella myöhässä ilmeisesti! Vaikka normaalisti tartun some-ruokailmiöihin samantien, niin lehtikaalisipsien kanssa olen auttamattomasti ainakin kaksi vuotta jäljessä. En vain ole oikein suostunut uskomaan, että "sipseistä" tulisi kovin hyviä tällaisena terveysversiona ja olen nauttinut lehtikaalini muilla tavoin. Herkkuruokien terveysversiot ovat silmissäni yleensä itsensä huijausta. Mielummin syön palan oikeaa suklaakakkua silloin tällöin kuin lähden säveltämään raakaruoka/kookosöljyn/suklaanibsien/mantelivoin kanssa, joiden kalorimäärä nousee helposti kaikkien (sikakalliiden) superfoodien myötä jopa korkeammalle. 

No mutta, henkilökohtaiset näkemyserot sikseen. Tässä olisi erittäin terveellinen lehtikaalisipsiohje, joka syntyi siksi, että löysin kaapista pyörimästä thai-mausteöljyn ja jääkaapin vihanneslokerosta lehtikaalipaketin.

Lehtikaalisipsit

  • muutama lehti lehtikaalia
  • öljyä
  • suolaa

Poista kaalista kova keskiruoto ja paloittele lehdet. Mausta lehdet haluamallasi öljyllä ja suolalla. Anna kuivua uunissa (kiertoilmalla) 150 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes lehdet ovat rapeat.

Itse käytin thai-basilikalla ja sitruunaruoholla maustettua öljyä, kannattaa kokeilla myös muita maustettuja öljyjä tuomaan ekstramakua lehtikaaliin. Sipsit voi viimeistellä esimerkiksi seesaminsiemenillä, joita itselläni ei valitettavasti juuri nyt ollut.

Maku oli aika jees, hieman lanttuinen. Koostumus sen sijaan oli todella jees, rapsakka kaali hävisi suuhun atomeina, puff.

Kaipa näitä voisi joskus tulevaisuudessakin tehdä. Perinteisenä lauantaina taidan silti turvautua vanhaan kunnon salt & vinegar -sipsipussiin. 

Oletteko kokeilleet? Olenko viimeinen maan päällä, joka ei ole kokeillut näitä ennen kuin nyt..

Translation: Crispy greens of the day.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tiedättekö mikä on parasta aikuisuudessa? Se, ettei tarvitse syödä "kunnon ruokaa" ellei tahdo. Mielestäni voileivät menevät ihan hyvin illallisesta ja joskus ostan ruokakaupasta vain kasan erilaisia snackeja, joita napostelen illan mittaan. Viikonloppuna lähikaupan messevä kalatiski yllytti sormisyötävien pariin. Kaupassa vahinkotavattu ystävä sen sijaan yllytti viinipullon avaamiseen. Puhelin pirisemään ja yhtäkkiä koko pöytä oli täynnä frendejä! Onneksi ostan ruokaa aina reilusti yli omien tarpeideni, ei tarvinnut kavereiden nähdä nälkää.

Yhdistin kalapöytään kaikkea, mitä on viime aikoina tehnyt mieli. Juhani on pyytänyt meikäläistä tekemään pitkästä aikaa cevichea. Simsalabim, toiveenne toteutukoon herra. Itse himoitsin mätiä, jota tulee syötyä jostakin syystä aina vain vuoden lopussa. Voisin elää mätileivillä.. Kampasimpukoitakin löysin kohtalaisen edullisesti ja silloin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin omnomom. Lisäksi löysin KSM Larun tiskistä aikamoisen jötkäleen, joka piti poistaa kuljeksimasta.. Ostin kymppikiloisesta hauesta toisen fileen, josta tuli pienellä vaivalla ja yhden rikki menneen sauvasekoittimen uhrauksella todella hyviä kalapullia. Löysin viime viikolla vahingossa Eeva Kolun haukipullien reseptin googlatessani panko-jauhoja, joten sovelsin tuota ohjetta hieman tällä kertaa.

Kampasimpukkaleipä

  • tuoretta kampasimpukanlihaa
  • ranskalaista patonkia
  • smetanaa
  • mätiä
  • halutessaan suppiksia voissa paistettuina
  • tilliä koristeeksi

Leikkaa patongista paloja ja voitele ne smetanalla. Kuivaa kampasimpukka talouspaperiin, mausta suolalla ja pippurilla ja paista todella kuumalla pannulla reilussa voissa. Kampasimpukalle riittää minuutti per puoli, eikä niitä saa liikuttaa paistamisen aikana! Kokoa leipä ja nauti kuivan valkkarin kanssa.

Ceviche-avokadotahna

  • noin 200g tuoretta lohta
  • pari kypsää avokadoa
  • pieni sipuli
  • kolmen-neljän limen mehu
  • puolikas punainen chili
  • korianteria
  • suolaa & pippuria

Leikkaa lohi kuutioiksi kulhoon. Pilko sipuli, chili ja avokado ja lisää mukaan. Purista päälle limemehu, lisää korianterisilppu ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kunnolla ja anna maustua jääkaapissa, kunnes lohi muuttuu selkeästi vaaleammaksi. Tarjoile leivän tai nachojen kanssa.

Rapeat haukipullat

  • reilu kilo haukifilettä
  • pieni sipuli
  • kaksi kananmunaa
  • puntti tilliä
  • yhden sitruunan mehu
  • purkki kuohukermaa
  • suolaa & pippuria
  • panko-jauhoja (tai korppujauhoja)
  • kananmunaa leivitykseen

Poista haukifileestä isoimmat ruodot, pienet menevät muussiksi blenderissä. Pilko kala pienemmäksi ja lisää muiden ainesosien kanssa blenderiin tai aja sileäksi sauvasekoittimella. Voit lisätä mukaan hieman maitoa, jos taikina tuntuu jäävän liian paksuksi. Muotoile taikinasta kahdella lusikalla pullia, kasta ne kananmunassa, sitten panko-jauhoissa ja paista rapeiksi pannulla reilussa rasvassa. Tarjoile esimerkiksi turkkilaisesta jogurtista tehdyn kastikkeen kanssa (jugua, dijon-sinappia, sitruunaa, suolaa & pippuria).

Yleensä en osaa antaa mitään kunnon juomasuosituksia, mutta tällä kertaa meni niin nappiin pullovalinnat Alkossa, että täältä pesee. Alkumalja kannattaa nostaa tällä loistavalla proseccolla, jossa hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan. Seurustelujuomaksi ja kevyiden kalaruokien kanssa kannattaa testata Alkon myyjän suosituksella löytynyttä australialaista pinot grigiota. Ja tuhdimman kalaruuan (esimerkiksi haukipullien) kaveriksi ranskalainen riesling-pinot gris -sekoitus on ihan nappi. Harmittaa muuten vietävästi, etten kuolemaksenikaan löydä enää yhtä todella hyvää, kuivaa pinot grisia Alkon hyllyltä, joten omat suosikit saa laittaa jakoon.

Translation: Fishy business.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Hei hyviä uutisia kaikille MADesignin tuotteiden perään kuolaaville! Sain juuri lafkan Anniinalta ja Antilta viestiä, että he tekivät WTD:n lukijoille oman alennuskoodin heidän nettikauppaansa! Eli kirjoittamalla koodille varattuun kenttään whitetrashdisease saa aika mukavan 20% alennuksen kaikista kaupan tuotteista! Alennus koskee siis myös berber-mattoja, joita ei kyllä alesta mistään koskaan löydä.. Koodi on voimassa viikon ajan 3.11. saakka eli nopeat syö hitaat.

Ei muuta kuin oikein mukavaa viikon alkua kaikille!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Farkut Lee Scarlett / Raitapaita St. James / Kengät Vans Iso / Pipo Brixton

Näin unta, että purjehdin pahvilaatikossa Tallinnaan. Siitä se ajatus sitten lähti. Jotakin merellistä piti saada päälle. St. Jamesin raitapaita on, hands down, paras raitapaita mitä tästä maailmankaikkeudesta löytyy. Napakkaa ja paksua puuvillaneulosta, loistava laatikkomainen malli, juuri oikealla tavalla klassinen venepäätie. Kapteenskan myyjän mukaan tämä kestää parikymmentä vuotta pesua ja kulutusta - uskon kyllä. Itselläni kolmen vuoden käytön jälkeen paita on edelleen kuin uusi. Ainoa kysymys onkin, että miksei minulla ole näitä muissa väreissä?

Meriteemasta tuli mieleen.. Tämä tuuli! Jäätävä, poskia kirvelevä ja nenän punoittava merituuli. Joskus olin sitä mieltä, ettei Helsinkiin kannata muuttaa tällaisten sääolosuhteiden vuoksi. Olin jo kerennyt tottua tähän saarielämään, mutta nyt lokakuinen kylmäpuhallus palautti maan pinnalle. Ei muuta kuin hakemaan talvitakkeja ullakolta.

Relaa päivää kaikille! Pysykäähän vilttien alla.

Translation: My ship sank and I woke up, bad bad sailor.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Okei, varastin otsikon törkeästi Helsingin kiinnostavimman uuden ravintolan fb-sivuilta. Se vain oli niin nerokas! Joku kenties jo arvaakin mistä ravintolasta puhun, tätä loistavaa lafkaa olen hehkuttanut ennenkin useaan otteeseen. Kysehän on tietenkin porvoolaisen Bistro Sinnen uudesta Helsingin toimipisteestä ja sanon vain sen, että v i h d o i n k i n !

Olen odottanut Sinnen tulemista pk-seudulle kuin kuuta nousevaa ja siihen on monta syytä: koko Suomen kattavalla tourilla puolueettomasti valittu maamme paras hampurilainen, mieletön asiakaspalvelu (kuinka monessa ravintolassa kaadetaan uusi shampanjalasi edellisen kaaduttua vahingossa pöydälle?), upea miljöö sekä tietenkin herkullinen ruoka. Testasimme Juhanin kanssa Eerikinkadun Sinnen lähes ensimmäisten joukossa viime keskiviikkona ja jos Porvoon raflasta edes voi parantaa, niin kyllä, nyt on parannettu.

En ota ihan kauhean usein kuvia ravintoloiden sisustuksesta, mutta nyt siitä pitää mainita erikseen. Trendikäs, kekseliäs ja tunnelmallinen - siinä on varmaankin parhaiten kuvaavat adjektiivit. Vaikka kuvissa näyttää hieman autiolta, niin kasin maissa lähes koko ravintola oli täynnä. Varaus kannattaa tehdä pian jos mielii Sinnen patojen ääreen, huomasin nimittäin että viikonloput olivat buukattu jo pariksi viikoksi eteenpäin.

Sinnella on myös bistro-puoli, johon ei oteta ollenkaan pöytävarauksia. Ilokseni tuo baaripuoli on aika suuri, joten mahdollisuus Suomen parhaaseen burgeriin on kohtalaisen hyvä. Shamppanjaakin saa laseittain, aina vain paranee! Lisäksi tiskistä voi ostaa mukaan Sinnen omia tuotteita, joihin täytyy perehtyä joskus paremmalla ajalla. Sormet ristiin, että täydellisiä spelttisämpylöitä myydään take awayna!

Otimme Juhanin kanssa kolmen annoksen Menu Eerikin sekä siihen mätsätyt viinit. Ilta alkoi graavilohella ja perunoilla tillimajoneesin kera. Oikein raikas ja klassinen aloitus! Viinikin toimi, tällä kertaa keskityin enemmän sen juomiseen kuin kuvaamiseen (tai muistamiseen, ehkä se oli joku riesling?).

Ja viinistä btw. Suositusviiniä maistatettiin meillä molemmilla jokaisen annoksen yhteydessä. Sinnen lisäksi vain Copas y Tapasissa olemme Juhanin kanssa saaneet arvioida viiniä yhdessä. Normaalistihan vain toinen maistaa - jos edes maistaa. Joskus suositusviinejä ei saa maistaa ollenkaan henkilökunnan luottaessa omaan arviointikykyyn. Ja vaikka huonoja viinejä en ole saanut kuin pari kertaa koko vuonna kiitos ravintolavalintojeni, niin tällainen huomaavaisuus jätti erityisen mukavan fiiliksen. 

Seuraavaksi lammasta ja alkuvehnää tattikastikkeessa. Liha oli mureaa ja mausteet kohdallaan, mutta pakko antaa erityismaininta tuolle lisukkeelle! Alkuvehnä on siis risottomainen lisuke, joka tällä kertaa kaikessa tattimaisuudessaan oli ehdottomasti yksi parhaimmista lisukkeista, jonka olen tänä vuonna syönyt.

Menun viimeisenä annoksena oli omenapaistos jäätelöllä ja kinuskikastikkeella. Jälleen kerran todella klassinen annos, joka  oli toteutettu erinomaisesti. Näistä kuvista on lähes mahdotonta arvailla annosten kokoa, mutta ne olivat reiluja. En jaksanut syödä jälkkäriäni loppuun, Juhani onneksi "uhrautui" heh. Kolme annosta oli enemmän kuin riittävästi, mitenköhän täyteen vatsa tulee päivän menun viidestä annoksesta. Seuraava haasteeni. Täytyy varmaan paastota pari päivää ennen sitä haha.

Ja siis mehän niin mennään tuonne uudestaan! Heti kun mahdollista! 

Naapuripöytään istahti jossakin vaiheessa iltaa pari kaveria, joiden looshiin siirryimme oman ateriamme jälkeen. Tilasimme teetä ja voi hitto, miten voikaan olla niin hyvää teetä. Kauniisti tarjoiltuna pienestä, herttaisesti teepannusta. Kaverimme söivät jälkkäriä, jota ei voinut olla ikuistamatta. Tuulihattu..

..ja kauden marjajälkkäri. Oli kuulemma hyvää, enkä epäile yhtään.

Kaiken tämän hehkutuksen jälkeen kehun vielä vähän lisää. Sinnen palvelu on täys kymppi! Kaikki olivat erittäin avuliaita ja ystävällisiä. tarjoilijat juttelivat ssiakkaiden kanssa muustakin kuin ruuasta ja viinistä. Kysyessäni henkilökunnalta vessan sijaintia, leveästi hymyilevä neito käveli kanssani vähän matkaa ohjatessaan minut oikeaan paikkaan (sen sijaan, että olisi puolihuolimattomasti viitoittanut tietä). Erityisesti mieleen jäi brittiläinen miestarjoilija, niin symppis tyyppi! Henkilökunnan hyvä fiilis tarttui ihan selkeästi asiakkaisiin ja jutun juurta riitti naapuripöydän lisäksi myös muiden syöjien kanssa. Tykkään! Erittäin yllättävää ja piristävää kaamosmasentuneen syksyn keskellä.

Ripaus ystävällistä Porvoota Helsingin keskustassa ei ole yhtään huono asia!

Kaiken kaikkiaan Sinne vakuutti ja ylitti kaikki, todella korkealla olevat odotukseni. Loistavasta voi näköjään vielä parantaa, aika huikeaa mielestäni. Meikäläisestä tuli juuri kanta-asiakas ja tiedän mihin suuntaan seuraavan kerran, kun haluan tunteella valmistettua ruokaa, seitsemän minuuttia haudutettua roiboosta tai iloista seurustelua pöydän ääressä.

Lämpimästi tervetuloa Helsinkiin, Sinne! 

Translation: New favorite? Well definitely! This is exactly what we all have been waiting for.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Yli puolen vuoden päiväpeittomuuden jälkeen, voin vihdoin nojata taaksepäin ja ihalla jättisänkyäni. Sain blogiyhteistyön puitteissa valita suosikkituotteeni suomalaisen MADesignin valikoimasta ja visuaalinen silmäni nauliutui tummasävyiseen Berber-peittoon. Nettikaupassa peitto näytti harmaammalta kuin todellisuudessa - tai sitten kylmä, talvinen valo muutti raidallisen peiton harmaasta jäänsinisen ja hopean väriseksi. Aivan ihanat sävyt joka tapauksessa ja sopivat täydellisesti sängyn pellavaiseen runkoon.

Olen hankkinut ainoastaan harmaita ja valkoisia lakanoita tähän uuteen kotiin. On helppo toteuttaa erilaisia petauksia, kun kaikki lakanat sopivat yhteen. Suosikeikseni ovat nousseet H&M Home:n pellavalakanat, Stokkan jersey-lakanat sekä nämä kuvissakin näkyvät kivipestyt puuvillalakanat. Näitä kaikkia yhdistää se, että ne näyttävät hyvältä ryppyisinä (ei silitysrautaa tässä taloudessa) ja tuntuvat ihanan pehmeiltä. Hyvä sänky ja laadukkaat petivaatteet ovat kyllä olleet ehdottomasti paras sijoitus elämänlaatuun, jonka olen eläessäni tehnyt! 

MADesign vakuuttaa livenä vielä enemmän kuin verkossa. Tämän peiton myötä heräsi pienoinen himo vaihtaa talven ajaksi makkarin matto. Vaikka nykyinen Vallilan matto on ihana, on se kaikessa keltaisuudessaan aika kesäinen. Ulkona vallitseva lämpötila vaatisi mielestäni ehkä jotakin neutraalimpaa. Tämä olisi nimensä puolesta täydellinen ja tämä puolestaan on varmaan joku merkki korkemmilta voimilta heh.

Translation: Ice cold no more.

Share
Ladataan...

Pages