Ladataan...

Mihin mennä, mitä tehdä Tallinnassa. Lennusadam ja sen merimuseo on aivan loistava kohde lapsiperheiden reissuohjelmaan, mutta voi kuulkaas ei tullut tällä, noin kolmekymppisellä pariskunnallakaan tylsää. Itse asiassa merimuseo ja sen Ui tai uppoa -näyttely oli niin hauska, etät meinasimme myöhästyä lounaalta!

Lennusadam Seaplane Harbour sijaitsee kävelymatkan päässä Tallinnan keskustasta, Kalamajan alueella. Kompleksi koostuu Viron merimuseosta sekä sen ympärillä olevista laivoista, joihin kaikkiin pääsee sisälle yhdellä lipulla. Heinäkuun loppuun saakka museossa on esillä tiedekeskus AHHAA:n kanssa toteutettu yhteisnäyttely, jossa pääsee itse kokeilemaan erilaisia luonnonvoimia ja -lakeja. Museon miljöö on aivan upea! Vanha, suuri halli, jonka katosta roikkuu jos jonkinmoista venettä, sukellusvenettä, lentokonetta ja merimiinaa. Tämä pitää nähdä ihan omin silmin, kuvat eivät tee oikeutta.

Ui tai uppoa -näyttely koostuu erilaisista pisteistä, joissa pääsee itse tekemään asioita. Tuossa yläpuolella Juhani yrittää nostaa uponnutta venettä takaisin pinnalle.

Ihan superhauska oli myös "uppoava laiva", jossa oli rakennettu hytti ja hyttikäytävä kaltevaan kulmaan. Hyttikäytävässä välkkyi valot, huusi sireeni ja lopuksi piti "pelastautua" hyppäämällä putkea pitkin pelastusveneeseen. Lapsilla ja Natalla oli hauskaa laskiessaan putkea pitkin alas.

Näyttelyssä myös oppi uusia asioita käytännön tekemisen kautta. Laivan lastausta sai testata miniatyyrilla. Punainen valo syttyi, kun lasti oli väärässä paikassa.

Näyttelyssä esiteltiin myös erilaiset luonnonilmiöt, muun muassa vedenpaine, tsunami, merenpohjasta nousevat kaasukuplat.. Näiden lisäksi pienille ja kröhöm, vähän isommillekin pojille sekä tytöille olivat erittäin mieluisia lentokonesimulaattori, kauko-ohjattavat laivat sekä vedenalaiset robottikamerat, joita ohjattiin joystickeilla. Ennen kuin tuo oma Juhani-poika pääsi kunnolla vauhtiin, meidän pitikin jo rientää syömään. Katsoimme kelloa ja olimme pyörineet museossa jo parin tunnin ajan! 

Suosittelen lämpimästi näyttelyn tsekkaamista, jos olette Tallinnassa ennen heinäkuun loppua! Näyttely on myös suomeksi, joten pienempienkin meritutkijoiden kanssa saa paljon irti. Alle 8-vuotiaat pääsevät näyttelyyn kaiken lisäksi ilmaiseksi. Muut lippujen hinnat löytyvät täältä

WTD suosittelee!

Translation: Science is all about fun and games.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tallinnassa on ihan mielettömästi hyviä ravintoloita, mutta harvassa on yhtä hyvä merimaisema kuin Piritan alueen Kalevi Jahtklubi Restossa. Piritaan pääsee kesäpäivänä julkisilla, pyöräilemällä tai miksei kävelemälläkin merenrantaa pitkin. Purjehduskerho sijaitsee Moskovan olympialaisia varten rakennetun purjehduskompleksin lähellä ja kerhon raflasta saa erinomaista ruokaa!

Kävimme Tallinnan reissullamme syömässä täällä lounaan. Menu oli täynnä paikallisia kalaherkkuja hieman italialaisella twistilla. Kalaa löytyi jos jonkinmoisessa muodossa, näistä erikoisin oli varmaan savustettu ankerias. Muistan syöneeni ankeriasta lapsena. Käärmettä muistuttavat kalat luikertelivat pitkin kotimme käytävää ja kiljuimme siskoni kanssa. Tällä kertaa söin lohta, joka ei kiemurrellut lautaselta mihinkään.

Alkuruoaksi lohicarpacciota marinoidulla kurkulla ja fenkolilla. Erittäin raikas yhdistelmä!

Pääruoaksi söin lohta ja parsaa. Kiitosta rapsakoista parsanvarsista ja ihanista, grillatuista tomaateista.

Juhani söi pääruoaksi ankanrintaa, jonka kanssa tarjoiltiin makeaa bataattipyreetä.

Olimme tässä vaiheessa jo niin täynnä, etät piti jakssa yksi ainokainen jälkkäri. Ennenkuulumatonta! Jälkiruoaksi oli marjaista juustokakkua, joka viimeisteli hyvin, hyvin täyttävän lounaan. Nam!

Itse ravintolan tila oli hyvin viihtyistä. Raflan edustalla avautui iso terassi ja paikka oli sisustettu tietenkin merelliseen tyyliin. Suosittelen tutustumaan seuraavalla Tallinnan vierailulla! Jos on aikaa, niin kannattaa käydä pienellä kävelyllä pursiseuran ympäristössä. Vieressä on myös yksi kaupungin harvoista julkisista uimarannoista, jonka valkoisella hiekalla kelpaa makoilla sitten kesämmällä. Nyt oli vielä hieman liian kylmä ja biitsin olivat vallanneet kuivapukuihin sonnustautuneet kite-surffaajat.

Ruokaa, hiekaa ja meri! Mitäpä muuta sita tarvitsee!

Translation: Super cozy restaurant at the seaside of Tallinn.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä Eckerö Line ja Visit Tallinn

Kuten Instagram-tiliäni seuraavat saattoivatkin huomata, niin viikonloppuna tuli pyörähdettyä Tallinnassa minilomalla. Reissu tuli ihan täydelliseen saumaan, oli aivan ihanaa karistaa remppapölyt hetkeksi kengistä muilla mailla. Edellisen kerran kävin Tallinnassa maaliskuun alussa ja ihastuin kaupunkiin niin kovasti, että olikin jo kiire varailla uusia botskilippuja. Ihan omatoimisesti ei tarvinnut tällä kertaa haahuilla Tallinnan kaduilla, vaan Eckerö Line ja Visit Tallinn olivat järjestäneet minulle ja Juhanille aivan mielettömän kivan ohjelman viikonlopuksi! En olisi omin neuvoin millään osannut mennä näin mielettömiin paikkoihin, vaikka alunperin Virosta olenkin kotoisin. 

Matka alkoi Länsiterminaalista Eckerö Linen Finlandia-laivaan nousemisella. Sopivasti seilasimme ohi Lauttasaaren, näin hytin ikkunasta vanhan kotitaloni heh. Jos jokin on mukavaa Helsingissä asumisessa, niin se, että satamaan voi kävellä tai ajaa vaikka fillarilla. Pyöräily olikin reissumme teema, mutta mennään siihen vähän myöhemmin!

Laivalla ensimmäisenä suuntasimme tietysti meriaamiaiselle. Navat tuli vedettyä täyteen voileipiä, munakasta, lohisalaattia, kahvia, mehua.. Aamupalan jälkeen rundi jatkui laivan palveluihin tutustumisella. Perinteisen Eckerö Market ja Parfymerian lisäksi m/s Finlandialla toimii todella hellyyttävä Pop Up -shop, jossa myydään pientuottajien tuotteita Suomesta, Ahvenanmaalta, Virosta sekä Ruotsista. Kaupan myyjä kertoi, että osa tuottajista ovat niin pieniä, että hunaja purkitetaan omassa keittiössä ja marjat hilloihin kerätään käsin omista puskista. Pop Up -shopissa on myös hyvä valikoima pienpanimoiden oluita, jotka ovat etenkin Virossa iso trendi tällä hetkellä!

Matka sujui nopeasti ja kohta olimmekin jo perillä Tallinnassa. Kävimme heittämässä tavaramme Estoria-hotelliin, joka sijaitsee aivan Viru-hotellin naapurissa. Huoneessamme oli valtavan kokoinen sänky, mutta emme tässä vaiheessa vielä ehtineet nauttia siitä sen enempää, sillä retkioppaamme meitä jo odottelikin hotellin aulassa. Meille oli varattu Juhanin kanssa pari sähköpyörää, jotka olivat ihan mielettömiä! Näin hyviä sähköpyöriä ei ole kuulemma Sveitsiä lähempänä vuokralla. Tallinnassa fillarit voi varata tunneiksi tai päiviksi City Bikesta, joka sijaitsee Tallinnan vanhassa kaupungissa. Sähköpyörien vuokraushinnasto löytyypi täältä. Fillarointi sähköpöyrällä tuntui siltä, että joku työntäisi eteenpäin. Kiljuimme Juhanin kanssa aluksi, niin hauskaa se oli. Poljimme ekana päivänä 17 kilsaa, eikä tullut edes hiki, winning!

Fillareilla matka taittui nopsaan Piritan alueelle. Maisemissa ei ollut valittamista, sillä lähes koko matka oli pelkkää rantaviivaa, johon on rakennettu bränikkä pyörätie. Piritan purjehdusseuran ravintolassa söimme lounaan ja oppaamme kertoi meille tietoiskuja niin vuoden 1980 olympialaisten purjehduksesta kuin Viron hipsteritrendeistä tällä hetkellä. 

Lounaan jälkeen matka jatkui lähiseuduille. Kävimme katsomassa muun muassa Piritan luostarinrauniot. Luostari kerkesi olla pystyssä kuulemma vain noin 100 vuotta 1500-1600 luvulla, jonka jälkeen se poltettiin maan tasalle sodan aikana. Nykyään luostarinraunioiden ympärillä on vihreä puutarha.

Piritan jälkeen fillaroimme Kadriorgin puistoon, jossa sijaitsee Pietari I:n keisarinnalle rakennuttama kesäpalatsi. Nykyään palatsissa toimii taidemuseo. Kadriorgin puistossa sijaitsee myös Viron modernin taiteen museo sekä presidentinlinna. Yllä kuvassa näkyvä pressanlinna on siitä harvinainen, että sen ympärillä ei ole aitoja tai muureja, vaan kuka tahansa voi tulla pällistelemään ikkunoista sisään. Kotimatka Kadriorgin puistosta takaisin hotellille kulki nätin Rauan alueen läpi, joka on oppaamme sanoin "Tallinnan Eira". 

Pikaisen siistiytymisen jälkeen olikin jo aika suunnata hotellilta illalliselle. Meille oli varattu pöytä Leib-ravintolasta vanhasta kaupungista. Ravintolasta on tulossa ihan oma postauksensa! Sanon vain, että jos menet Tallinnassa johonkin syömään kesällä, niin Leib on ehdottomasti paikkasi. Mieletön terassi ja erittäin herkullista ruokaa!

Seuraavana päivänä hyppäsimme taas fillareiden selkään ja polkaisimme Lennusadamaan. Siellä sijaitseva merimuseo oli ihan törkeän siisti mesta!! Tästäkin on tulossa lisää juttua. Nyt saatte tyytyä tuohon hieman urpoon selfieen heh.

Merimuseo sattui sijaitsemaan lähellä Kalamajaa, Tallinnan trendikästä aluetta. Vertaisin Kalamajaa ulkonäöltään Tampereen Pispalaan ja meiningiltään Helsingin Kallioon. Huikea paketti siis ja uskokaa kun sanon, että meikäläisen on pitänyt käydä täällä jo piiiiiiitkään. Nautimme Kalamajan Telliskiven alueella lounaan ja pyörimme pienissä putiikeissa. Tarjolla oli Virolaisia design-tavaroita, luonnonkosmetiikkaa ja sisustusesineitä myyviä kauppoja, rafloja, baareja.. 

Palautimme rakkaat sähköfillarimme, joilla tuli kruisattua lähemmäs 50 kilsaa viikonlopun aikana. Sitten olikin jo aika rientää takaisin laivaan. Paluumatka sujui leppoisasti Eckerö Linen Loungessa, johon saa ostettua liput 18 euron hintaan. Lounge oli ihan paras! Koko matkan ajan käytössä oli omien nojatuolien lisäksi ilmainen wifi, ruoka- ja juomatarjoilu, vessat ja matkatavaroiden säilytys, päivän lehdet.. 18 euroa maksaa itsensä aika nopeasti takasin, kun käy hakemassa naposteltavaa, pari kahvia, limsan ja lasillisen viiniä. En tajua, miten olen voinut missata Lounge-mahdollisuuden aikaisemmin! Tämän täytyy olla yksi parhaiten pidetyistä salaisuuksista.... aina tähän päivään asti hehheh.

Tallinnan reissusta on tulossa vaikka millä mitalla postauksia, meitsillä on muistikortti täynnä toinen toistaan siistimpiä mestoja! Reissun suunnittelu kannattaa kuitenkin aloittaa varaamalla liput ja Eckerö Line halusikin tarjota WTD:n lukijoille mukavan kesäalennuksen matkoista!

Alennuskoodilla "KETU" saat m/s Finlandian Päivä Tallinnassa –risteilyn hintaan 12 € / henkilö. Varaa matkasi TÄÄLTÄ.

Lähtö reissuun on aamulla ja paluu illalla. Aikaa Tallinnassa yli 7 tuntia, jonka aikana kerkeää nauttimaan Tallinnan nähtävyyksistä, ruoasta, juomista ja kaupoista. Hinta on voimassa su-pe –lähdöillä 5.7.2015 asti. 

Täytyy itsekin varata uusi reissu mahdollisimman nopsaan. Tallinna on kiilannut kyllä lempparikaupunkien listalle ihan kirkkaasti ja vielä on paljon asioita näkemättä!

Translation: Awesome trip to Tallinn! 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kylppäriremppa jatkuu jatkumistaan. Tällä hetkellä asustelemme seuraavan matkustavan ystäväni kämpässä. Pakoasuntojen välissä olimme yhden yön Juhanin kanssa kodittomina. Onneksi ei tarvinnut mennä sillan alle asumaan, koska Scandic tarjosi yhden yön väsyneille remonttireiskoille Scandic Park -hotellissaan. Tuli kyllä kuin tilauksesta tämä mahis, koska mietiskelimme Juhanin kanssa muita vaihtoehtoja, joita olivat:

  • muuttaminen takaisin Laruun (ei olisi saanut juoda mitään vuorokauteen, koska pönttöä ei vieläkään ole asennettu)
  • muuttaminen toimiston sohvalle
  • muuttaminen äidin sohvalle
  • yön läpi bailaaminen (keskiviikkona...)

No, onneksi huoneita sattui olemaan vapaana Töölönlahden huudeilla!

Scandic Parkin huoneessa oli puitteet kohdillaan. Emme ole Juhanin kanssa nyt yli kahteen viikkoon nukkuneet samassa huoneessa. Junnigubbe-parka on viettänyt öitään sohvalla ja antanut meikäläisen koisia rauhassa sängyn puolella. Nyt oli molemmille tilaa levittäytyä x-asentoon pehmeisiin lakanoihin. 

Viime kesänä matkustelimme Juhanin kanssa pitkin poikin Eurooppaa ja lopuksi päädyimme kotoisaan Ouluun. Varasimme Oulun Scandicista huoneen ja tulimme yksimielisesti siihen tulokseen, että huone oli paras kaikista kokemistamme hotelleista kahteen viikkoon. Oli ihanaa, että ovet olivat äänieristettyjä, kylppärissä kunnon vedenpaine, tyynyissä korkeutta, pistorasiat sängyn vieressä.. Pieniä, mutta sitäkin tärkeämpiä asioita! Iso asia on tietenkin hotelliaamiainen, johon ei ole yhdessäkään Scandicissa tarvinnut koskaan pettyä. Erityisen lämpimästi mieleen on jäänyt Tukholman Scandicin mieletön herkkuaamupala, jossa sai paistaa itselleen vohveleita ja hedelmävalikoima oli parempi kuin yhdessäkään hotellissa ikinä. Niin ja tietysti Kallen mätitahna, jota aina saa länsinaapurissa.

Olen hotellifani ja haaveissani asuisin hotellissa vaikka koko loppuelämäni. Luin jonkin aikaa sitten artikkelin, jossa eräs rouva oli myynyt asuntonsa ja oli asunut jossakin Helsingin keskustan hotellissa jo monen vuoden ajan. Voisin ihan hyvin tehdä saman vanhempana! Nyt vain Larun kämppien hinnat kovaan nousuun, niin on varaa toteuttaa unelmani vanhoilla päivillä hehheh.

Scandic Parkin aulatila ja sisustus muutenkin oli hyvin moderni ja viihtyisä. Ei olisi haitannut yhtään jäädä viettämään iltaa hotellille, mutta heittäydyimme turisteiksi kotikaupungissamme ja suunnistimme turistispoteille. Eli eteläiseen Helsinkiin syömään. Istuessamme viinibaari Latvan pöydässä, kuulin kun vieressä istuva, paikallinen pariskunta spekuloi, että pitäisikö joskus käydä jossakin turistinähtävyyksillä Helsingissä. Naureskelin hiljaa itsekseni, sitähän tässä tehdäänkin.

Olen sanonut ennenkin, mutta toistan itseäni. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan! Pitkän viikonlopun voi viettää koti-Suomessa, jopa kotikaupungissa. Hotellin lakanat tuntuvat yhtä pehmeiltä ja hotelliaamupala maistuu yhtä hyvältä olisit sitten Helsingissä, Oulussa tai jossakin kauempana. Poistu kotoa, nappaa mukaasi kamera ja ota suunnaksi kaupunkisi turistirysä. Saatat yllättyä! Miniloma ei ole koskaan ollut näin helppo!

Translation: Mini vacation just few miles from home.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Jos minulta kysytään, niin jokainen tarvitsee kesäksi yhdet vaaleammat farkut! Viime kesän käytetyimmät housuni olivat Onlyn reikäfarmarit, jotka jokapäiväisessä aktiivikäytössä tuhoutuivat atomeiksi. Monta reikää muuttui kesän mittaan yhdeksi isoksi reijäksi ja loppujen lopuksi jaloista näkyi enemmän ihoa kuin farkkukangasta.

Täksi kesäksi hankin Carlingsista uudet farkut, Leviksen 501 CT, jotka ovat perinteistä 501-klassikkomallia matalammat ja kapeammat. Reikiä näistä löytyy, sekä myös cropattu lahje. Cropattu lahje ainakin kertoo kesäistä tarinaa! Talvipakkasilla kukaan tuskin haluaa nilkkojansa palelluttaa.

Farkut Levi's 501 CT / Paita ja takki H&M / Kengät Vans Authentic Lite

Vaikka malli on muuten hieman modernisoitu, niin farkkujen takapuoli muistuttaa kovasti originaalia inspiraatiolähdettään. Mom jeans tai ei, tykkään näistä kovasti ja povailen tälle farmariparille monta aurinkoista kesäpäivää! Katsotaan sitten kesän lopussa, kuinka monta reikää näistä on jäljellä.

Joko siellä on heivattu tumma denim vaatekaapin perukoille? Vai erotteletteko farkunne edes kesä- ja talvimalleihin?

Translation: Office casual.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Flemarin ja Vaasankadun kulmassa sijaitseva Döner Kallio on avannut ovensa jo kauan sitten, mutta vasta tässä kuussa olen saanut aikaiseksi mennä vihdoin maistamaan kuuluisaa kebabia. Harjun pojat ovat kuulemani mukaan käyneet ulkomailla saakka opiskelemassa hyvän kepsun salaisuuksia, joten lopputulos ei voi olla huono. Siitä todisteena tsiljoonat puljua kehuneet asiakkaat.

Kebabin suhteen olen erittäin nirso. Turkin reissun jälkeen vuonna kivi ja nakki, en ole vuosikausiin syönyt kebabia Suomessa. Se ei vain ole sama asia. Tiedättekö, kun kerran pääsee täydellisen makuun, niin downgreidaus tuntuu nihkeältä. Tällä kertaa uskalsin maistaa ja vaikkei lopputulos ollut ihan sama kuin Turkissa, niin hyvää oli! Nyt olemmekin Juhanin kanssa piipahtaneet Kalliossa kebabilla jo kaksi kertaa, täällä päin kaupunkia kun on tullut vietettyä aikaa toukokuussa.

Itse tilasin lammaskebabin leivällä. Iso käsi sille, ettei tuoreissa yrteissä oltu säästelty. Itse leipä oli myös erinomaisen rapeaa ja rasvaista, nam. Turkin kebabit ovat enemmänkin lihapaloja, kun vastaavasti Harjussa liha on suomalaisille enemmän tunnetun lastun muodossa. Liha oli erittäin herkullista ja mausteet kohdillaan. Annos oli ihan valtavan kokoinen, jaksoin syödä vain puolikkaan verran. Hintaa tällaiselle jötkäleelle oli vajaan kympin verran, hinta-laatusuhde on siis enemmän kuin kohdillaan!

Juhani herkutteli kanakebabilla, mutta lammasversio oli kuulemma parempaa. Lampaan ja kanan lisäksi vaihtoehtona on myös seitania, joten vegeilijät löytävät myös itselleen sopivan vaihtoehdon. Mikäli pitaleipää ei halua, niin annoksen saa myös lautasversiona. Döner Harjussa on myös aika mukava juomalista, joten paikassa viihtyisi pidempäänkin. Meidän kohdalla tarkoituksena oli vain viedä nälkää ja siinä lafka onnistui kyllä paremmin kuin hyvin. Jääkaappiin vietiin vielä doggybagissa mukavan kokoinen iltapala.

Jos asuisin lähempänä Kalliota, niin tulisi varmasti piipahdettua useamminkin Harjussa kebabilla. Toki kauempaakin kannattaa tulla maistamaan tätä jo jonkin legendan asteen saavuttanutta kepsua. Sporakiskoja pitkin pääsee kätevästi ja fillarikin varmasti rullaa. Oikein mainio kokemus kaikin puolin, suosittelen!

Mikäli kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan, niin olemme tällä hetkellä junnigubben kanssa Eckerö Linella seilaamassa etelää kohti. Ohjelmassa olisi kaupunkipyöräilyä Tallinnan maisemissa, parin must-eat -raflan testaamista sekä yleistä hengailua ja rentoilua. Juhani ei ole koskaan käynyt Virossa!! Mitäs siihen sanotte. On jo aikakin esitellä avomiehelle, mistä hänen siippansa on oikein kotoisin. Palaan sorvin ääreen taas ensi viikolla, älkäähän ihmetelkö kommenttiboksin mahdollista hiljentymistäni.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

Translation: Kebab land not so far away.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä Ido

Tervetuloa WTDkotiin vai pitäisikö sanoa WTDkaaokseen? Tällä hetkellä kotona näyttää tältä:

Kuten huomaatte, uudet kylpyhuoneen kalusteeni ovat saapuneet. Nyt voi valita, että nauttiiko olohuoneen ikkunoista avautuvasta maisemasta Tapiovaaran tuolilla vai Idon posliinipytyllä istuen hehheh. No ei vaiskaan, kylppäriremontti sujuu oikein mainiosti! Usein aikataulut pettävät remonteissa ja itselläni kesti taloyhtiön suunnalta saada projekti aluilleen. Nyt kun vauhtiin ollaan päästy, niin homma on edennyt erittäin mallikkaasti. Maanantaina kävi vesieristyksen tarkastaja kuittaamassa turkoosit pinnoitteet hyviksi ja vakuutuskelpoisiksi. Olipahan muuten prosessi! Kirurgin tavoin tarkastaja otti koepalan ja koko operaatiosta tehdään taloyhtiölle laaja raportti kuvineen kaikkineen. Tulipahan opittua taas jotakin uutta.

Jos ette vielä ole, niin käykäähän kurkkaamassa kylppärisuunnitelmani. Pukkilan laattoihin yhdistetään sitten joskus Idon kalusteet ja koko tila tulee olemaan mustavalkoisen klassinen, mutta modernilla otteella. En malta odottaa lopputulosta! Idon kalusteiden toimitus sujui kuin unelma. Kalusteet toimitettiin sovittuna päivänä alle viikko tilauksen maksamisen jälkeen, kuski soitti aamulla sekä puoli tuntia ennen toimitusta. Onneksi haluamani tuotteet olivat kaikki valmiina varastossa, spesiaalimmissa tuotteissa on hieman pidempi toimitusaika. Kun itse naputin menemään toimistolla työmeilejä, niin ahkera työmieheni otti kalusteet vastaan, mittasi oikeat asennuspaikat ja ryhtyi samantien hommiin. Nyt onkin jo kylppäri lähestulkoon kaakeloitu!

No miltäs siellä kylpyhuoneessa nykyään oikein näyttää.. Tällä hetkellä kylppärissä yhdistyy raikas valkoinen ja moderni turkoosi. Yhdistelmää on piristetty satunnaisilla väripilkuilla laattaleikkurin ja primer-pullon muodossa. Seinistä törröttävät putkien paikat tuovat kokonaisuuteen syvyyttä. Ööö, vai miten se nyt menikään. Kylppäri näyttää oikein mainiolta, joskin keskeneräiseltä tottakai. Muu kämppä sen sijaan on aivan kauheassa kunnossa. Vaikka koitin peittää ja suojata parhaani mukaan, niin pikkuriikkinen remonttipöly löytää tiensä kaikkialle. Muuton jälkeen ensimmäinen tehtävä tuleekin olemaan joka ikisen pinnan huolellinen kuuraaminen. Remonttisiivoojan hommat tulivat oikein tutuiksi kämpän edellisen rempan yhteydessä, sen osaan tehdä vaikka silmät kiinni.

Siitä vähän esimakua. Näissä kuvissa on Pukkilan Harmony-laattaa tiililadonnalla. Tuohon vielä tyhjänä olevaan seinään on tulossa kuusiokulmaista, mustaa laattaa, jonka päälle kaikki kalusteet sekä suihku asettuvat. Lopputulos tulee olemaan hieno! Laatan pinta on kauniin mattainen ja allaskaappini sekä yläkaappini saarnipinta tulee sopimaan sen kanssa loistavasti yhteen. Äääh, olen niin malttamaton, etten meinaa pysyä housuissani! Tekisi mieli kelata jo aikaa eteenpäin ja nauttia valmiista kylppäristä. Odotan, että pääsen järjestelemään purkit uusille paikoille, ripustamaan pyyhkeet koukkuihin, asettamaan fressin laventelisaippuan altaan reunalle..

Onneksi tämä on vain kylppärin pintaremppa. Ei käy kateeksi putkiremontin kanssa elämään joutuneita.. Miten selvisitte oikein hengissä? Vertaistukea saa kommenttiboksissa, jakakaahan tarinoitanne!

p.s. Mistä saa hienoja suihkuverhotankoja?! Ei mistään ilmeisesti.. Kertokaa! Olen pulassa.

Translation: Little by little, I can finally have my normal life back.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Viime viikolla esittelin tyylikkään ystäväni päivän asua ja tällä kertaa olisi vuorossa eri ystävä! Tällä menolla teille on kohta kaikki parhaimmat frendini tuttuja!

Jenna on vanha ystäväni opiskeluajoilta. Tutustuimme hänen kanssaan ollessamme molemmat Stokkan lahjapakkaamossa töissä joulun aikaan. Meitä yhdisti lävistykset, joita ei työpaikassa saanut pitää ja taisimme aloittaa ensimmäisen keskustelumme aiheesta. Myöhemmin löysimme paljon muutakin yhteistä, muun muassa ikuisen tennarirakkauden, skedebrändien hupparit, snoukkaamisen ja keikoilla hyppimisen. Olemme tunteneet Jensun kanssa niin kauan, että välillä kutsun häntä edelleen irc-galleria nickillaan. Olemme matkustaneet yhdessä Turkkiin bailaamaan, heiluneet haalarit päällä Hämeenkadun approssa (kaksi kertaa) ja käyneet jokaisella Wastedin keikalla Tampereella vuosina 2007-2011. Mansen ravintola Ruma oli kantispaikkamme ja siellä on tullut Jennan kanssa hengattua enemmän kuin laki sallii.

Jennalla päällä: Farkut Levi's / Farkkupaida Singaporesta / Takki Esprit / Kengät Nike

Aika kuluu ja nykyään punk-keikat ovat vaihtuneet toimistotunteihin, kaupunki Tampereesta Helsinkiin ja bailaavat sinkkutytöt ovat löytäneet vierelleen avomiehet. Vanhoista, hyvistä ajoista on edelleen muistuttamassa Jensun tragus-lävistys, josta koko ystävyytemme on aikoinaan lähtenyt liikkeelle. Tulin erittäin iloiseksi, kun bongasin sen!

Missä te olette tavanneet bestiksenne?

Translation: My girl JJ!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Viime viikonloppu meni todella ruoantäytteisissä tunnelmissa. Perjantaina valmistelin 9,5 tuntia Sydänravintolan safkaa, lauantaina puolestaan tarjoilin Ravintolapäivässä ruokia noin seitsemän tunnin ajan. Kaiken sen kokkaamisen ja annosten kokoamisen ohessa oma nälkä jäi ihan toissijaikseksi, enkä muistanut oikein syödä pariin päivään. Sunnuntaina heräsin jäätävän nälän muristessa vatsanpohjassa. Suuntasin jääkaapille vain löytääkseni sen täydellisen tyhjänä. Olin tehnyt tilaa 10 kilolle possua ja tyhjentänyt kaiken muun ruoan sen alta pois.

Mitä tehdä, mihin mennä? Kellon lyödessä 13 monet brunssipaikat jo sulkeutuvat, kun itse vastaavasti vasta könyän tukka pystyssä aamupesulle. Sitten meikäläisellä sytytti - Korjaamon brunssi! Pikainen soittokierros kaveriporukassa ja sain kuin sainkin ex-tempore syöminkeihin seuralaisen. Juhani oli ahkerana aamutouhujana jo treenihommissa jossakin meikäläisen vasta hieroessa unihiekkaa silmistäni.

Kirjoittelin juuri Korjaamon uudistetusta iltakonseptista, joka yllätti positiivisesti. Tällä kertaa vuorossa oli brunssi, johon ei myöskään tarvinnut pettyä. Pöytä notkui herkkuja joka lähtöön. Oli perinteisempää voileipäpöytää leikkeleineen ja graaviloheineen, munakasta, suolaisia piirakoita, aimo valikoima salaatteja, makkaroita.. Gluteeniton ja laktoositon ystäväni löysi pöydästä itselleen paljon syötävää ilman erikoistoiveitakin ja vegevaihhtoehtojakin oli runsain mitoin.

Erityismaininta menee aivan uskomattoman hyvälle leivälle! Päältä rapea ja sisältä pehmeä leipä oli vielä lämmintä, sen kanssa ei tarvinnut maistella kuin hieman voita. Myös jälkkäripöytä oli omaa luokkaanta. Mutakakkua ja tarte tatin -tyyppistä piirakkaa, nam! Kahvikin oli hyvää.

Nautittiin vielä skumpatkin brunssin kylkeen, tietty.

Mikä parasta, Korjaamon brunssi on auki meille myöhään nukkuville oivallisiin aikoihin. Lauantaisin ja sunnuntaisin pöydät ovat katettu klo 11-15, joten herätyskelloa ei tarvitse virittää edellisenä iltana. Hintaa brunssilla on hippasen vajaa parikymppiä, mikä tuntui oikein passelilta ruoan laadun ja vaihtoehtojen määrän huomioon ottaen. Menen ehdottomasti toistekin! Toivottavasti säät muuttuvat pian lämpimiksi, sillä Korjaamon brunssia voi nauttia myös terassilla, isolla sellaisella. Sinne minä seuraavaksi haluan.

WTD suosittelee kovasti!

Translation: Brunch time, best time.

Share
Ladataan...

Pages