Inspiraatiota & jumalaista ruokaa

wild casual

Inspiraatiota, rakkautta vai kärsivällisyyttä, mitä saisi olla? Meidän lemppariraflan ulkopuolella on ilmotustaulu, mistä löytyy videolla nähtävä hauska paperi. Paperi toimii kuin ilmoitukset, joista voit repäistä puhelinnumeron matkaasi. Ilmoituksen sijaan paperi sanoo “Ota mitä tarvitset”, ja puhelinnumeron sijaan voit valita itsellesi rohkeutta, uskoa, voimaa, rauhaa.. You got the point. Aika ihana yksityskohta päivään. Itselleni matkaan lähti inspiraatiota ja vapautta. Ilmoitustaululla on myös kaikenlaisia kursseja joogasta kokkaukseen ja keskustelutuokioihin.

Sitten päästään itse ravintolaan. Huhhuh, raflahistoriani kultamitalin pokaaja on Bali Buda! Me syödään siellä laittoman paljon. Kattava menu on samalla sanomalehti, jossa on mielenkiintoista hyvänmielen luettavaa. Rafla sopii mahtavasti kasvissyöjille. En ole tarkemmin kiinnittänyt huomiota vegaanivaihtoehtoihin, mutta niitäkin varmasti löytyy! Ainakin kakuista, sen tsekkasin ;) Lihaakin on listalla, jos sitä halajat. Mun instastooreista, mitkä lähes poikkeuksetta on Bali Budasta, voisi ehkä päätellä, että syödään kalliisti. Totuus on, ettei mikään tämän postauksen kuvissa esiintyvistä annoksista maksa edes neljää euroa. Kaunis lautanen maailman herkullisinta tofu currya maksaa kolme euroa. Se oli niin herkullista, että Lucaksen täytyi tosissaan pyytää, voidaanko välillä puhua jostain muustakin. Raukka oli kuunnellut jo kauan putkeen hokiessani eri sanankääntein, kuinka jumalaista tuo curry on. Tulipa taas vesi kielelle…

Bali Budan avatessa ensimmäistä ravintolaa vuonna 1999, oli heillä ajalleen uusi konsepti, jonka motto kuului: “You are what you eat - eat well, eat organic.” Orgaanisia viljelijöitä etsiessään nainen konseptin takana, Brenda Ritchmond, tapasi Bali Organic Associationin tulevan vetäjän Ibu Kartinin. Menestyksen seurauksena Bali Buda on osallistunut palauttamaan 40 000 hehtaaria maata takaisin orgaaniseen viljelyyn yhdessä Bali Organic Associationin ja maanviljelijöiden kanssa. Mainitsinko jo, että ruoka on jumalaisen herkullista? Sen täytyy olla suunniteltu ja tehty rakkaudella. Onko kukaan teistä sattunut käymään kyseisessä raflassa? Bali Buda löytyy myös muualta Balilta kuin Ubudista. En nyt muista tarkalleen mistä, mutta jos satut olemaan täällä päin, niin tsekkaa ihmeessä nettisivuilta.

Kuvat Bali Budan antimista on puhelimen syövereistä, ja aamiaiskuva meistä antaa hieman esimakua vlogista. Vlogi on jo 28/30!

 

E N N I

 

Kommentit

Sari W (Ei varmistettu)

Hei ihana vlogi!!! Olen nyt muutamia kertoja käynyt kurkkimassa matkanne kulkua ja täytyy todeta että tähän jää koukkuun. Tykkään kovasti tavastanne kuvata ja olla, kaikki on niin luonnollista että tätä on mukava katsoa. Ja tietysti Ubud... ei ole toista samanmoista, ihan täydellinen paikka. Käykäähän Sulawedellä Tana Torajassa jos kulttuuri kiinnostaa myös Tomohon Macabre meat market hyvin mieleenpainuva kokemus.
Teille mitä ihaninta aikaa siellä maailmalla!

Enni M
wild casual

Hei ihana kommentti!!! Kiitos <3 Luonnollisuus ja rehellisyys ois kyllä sellasia arvoja, mitä haluan matkassa pitää, vaikka koittaakin luovaa ja kaunistakin materiaalia tehdä :) Ja Ubudhan on tietysti aivan omiaan kauniin luomiseen, ai että, todella lähellä täydellisyyttä hipoo kyllä. Kiitos paljon vinkeistä, täytyy tsekata! :) Ihanaa viikkoa sulle!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.