Ladataan...
wild casual

Sanoiko joku, ettei mikään ole täydellistä? Olen eri mieltä. Täydellisyys ilmentyy elämässämme hetkinä, ei ihmisinä. Se ei antaudu jahdille, vaan ilmestyy yllättäen silloin, kun sitä vähiten odotat. Kun et odota, et vaadi. Koittaessasi tavoitella täydellisyyttä, lipuu se vaivihkaa kauemmaksi. Eilen illalla koin täydellisyyttä, se iski odottamatta tähdenlennon lailla.

Paljaat jalat asfaltilla, tähtimeri kimmeltää. Värikäs vegaaniburrito, tulikärpäset ja sammakoiden kurnutus. Henkinen yhteys ympäröivien ihmisten kanssa. Ihmisten, ketkä juuri tapasit. Syvää keskustelua maan ja taivaan väliltä. Ei, vaan maan ja avaruuden väliltä, sen ylitse, lävitse sekä takaa.

Ravintoa keholle, sekä sielulle. Siitä koostui täydellisyyteni. En tiedä täytyykö itkeä vai nauraa, että tähän liittyi taas ruoka :D En vaan voinut olla äärimmäisesti nauttimasta olostani maailman ihanimmassa (ja halvimmassa) vegaaniravintolassa. Terveisin Vannoutunut Lihansyöjä Enni Vielä Viikko Sitten. Noh, katsellaan. En aseta itselleni mitään rajoja, tai lokeroi itseäni mihinkään tiettyyn ruokavalioon, vaan syön mikä milloinkin tuntuu hyvältä.

Täydellisyydelle täytyy antautua, sitä ei voi vaatia. Teemme jatkuvasti päätöksiä elämässämme. Leimaammeko tuntemattoman ennakkoluulojen kannustamana, vai uskallammeko haastaa omat ennakkoluulomme? Voit lukea lisää mietteitäni ennakkoluuloista tästä.

Eilen saavuimme uuteen majoitukseemme, joka on kolmen euron dormi Ubudissa. Täytyy sanoa, että nyt on kyllä rahoille vastinetta, huhhuh! Lämmin vesi, hintaan sisältyvä aamupala (ei pelkkä toast, vaan voit esimerkiksi valita pannukakkuja!), parvekkeen näkymät riisipelloille, uskomattomia ihmisiä... Huoneessamme on vain yksi henkilö lisäksemme. Saapuessamme tämä henkilö analysoi meitä henkisellä tasolla. Ensimmäisissä lauseissaan. Ääneen. Aika tunkeutuvaa, eikö? En ole koskaan tavannut ketään hänen kaltaistaan. Jokainen lause on niin diippiä tajunnanvirtaa, hyvä että perässä pysyy. Välillä ei pysy. Analysoimisen jälkeen hän kysyi meitä lounaalle. Katsahdimme pikaisesti toisiamme, mitä täällä tapahtuu!? Lähdetään! Hetkeäkään ei kaduttu. 

Palasimme majapaikkaamme puolilta öin vaellettuamme paljain jaloin pitkin Ubudia. Yllätyin todella positiivisesti huomattuani, että suihkustamme saa kuumaa vettä. Ubudissa satelee iloisia yllätyksiä yksi toisensa jälkeen, myös hintaan kuuluva aamupala oli suuri yllätys. Kuuma vesi lämmitti ihanasti viileässä illassa suihkutellessa, ja sammakoiden kovaääninen kurnutus tunkeutui korviini avoimista ikkunoista. Sateenropinaa kuunnellessa nukahtaa ihanan makeasti, mutta voin kertoa, että sammakoiden kurnutus ei jää toiseksi! En tiedä kuinka suuri sammakko-orkesteri täytyy olla niin kovaäänisen sinfonian luomiseksi, mutta kyllä kelpasi.

Nyt lähden syömään kolmen euron majoitushintaan sisältyviä banaanipannukakkuja ja siemailemaan päivän ensimmäistä kahvia. Ihanaa maanantaita sulle! <3

Tää vlogi on vielä ennen tänne dormiin tuloa :)

 

E N N I

Ladataan...
wild casual

Just sitä itteensä! Kolmelta aamuyöllä. Haudankaivuun lomassa haju yltyi väillä niin voimakkaaksi, että oli pakko käydä sivummalla haukkaamassa happea. Harjoittelun puutetta! Varmasti jännittävin vlogini ikinä!

Yöllisen kokemuksen jälkeen nukuttiin pari tuntia, ja seremonia jatkui puolilta päivin. Sitten olikin todella vauhdikas meno päällä. Huh, täällä on kulttuurillisesti kyllä niin rikasta... Olen todella kiitollinen, että sain mahdollisuuden tutustua näihin traditioihin. Kiitos siitä kuuluu meidän ihanille hosteille, ketkä niin mielellään jakaa tietämystään ja kultaisia vinkkejä.

Toki ensin tyylillemme uskollisena mokattiin ja mentiin pyörimään väärälle, suljetulle temppelille pilkkopimeään :D Lopulta kuitenkin löydettiin perille. Kaikki tämä löytyy alla olevasta vlogista! Tästä voit lukea lisää balilaisen hindulaisuuden kremaatioseremoniasta, josta kirjoitin aiemmin.

Kuvat on päivän seremoniasta, minun ja Lucaksen ottamia.

 

E N N I

Ladataan...
wild casual

Auringon kajo valloittaa riisipellot. Istun skootterin kyydissä, lämpö hyväilee kasvojani aamun viileän kosteuden haihtuessa. Nainen kantaa raskaan näköistä kantamustaan päänsä päällä, mies valelee vettä keholleen joessa peseytyessään. Joki seuraa päämäärätöntä matkaamme. Levollisena ihmettelen kauneutta ympärilläni ja hymyilen. Hymyyni vastataan, ja hyvä olo valtaa koko kehoni. Välillä suljen silmäni ja hymyilen vain itsekseen. Hajuaistini terävöityy, vedän syvään henkeä ja tuoksuttelen Ubudin alkavaa päivää. <3

Ah ihanuutta! Tänään ajoimme aikaisin rannalle seuraamaan viimeistä vaihetta seremoniasta, josta kirjoitin aiemmin. Emme kuitenkaan löytäneet määränpäästä etsimäämme, joten ajelimme takaisin tarkkaillen Ubudin heräämistä. Pysähdyimme katumarkkinoille ostamaan banaania. Kuvassa näättekin mun tepastelevan banskut kourassa. Ihmiset hymyilivät, tai okei, nauroivat minulle sarongissani. Varsinkin, kun yritin sinnikkäästi asetella sitä tiukemmin. Opettelin aamulla YouTubesta kuinka pukea se oikeaoppisesti päälle, mutten näyttänyt vakuuttaneen paikallisia. Mun mielestä lopputulos sarongin asettelusta oli ihan jees, taktiikka ehkä kyseenalainen :D Miltäs näyttää teidän silmään?

Mulla on ihan ennenkuulumaton fiilis täällä Ubudissa. Levollinen, tervetullut, luonnollinen. Vaikka elämästä ja tulevaisuudesta ei olekaan tietoa, tuntuu, että mun kuuluu olla täällä just nyt. En halua lähteä pois. Mutta hei, eihän mun tarvitse!  Tuntuisi ahdistavalta, jos tietäisin, että viikon päästä tää kaikki loppuu. Se varmasti edesauttaa levollista tunnettani, ettei meillä ole lähtöpäivää kalenterissa, eikä sitä tarvitse ajatella. Viisumin pidennyksen verran tosin täytyy, mutta muuten ollaan vapaita. Jes!

Haluan koittaa välittää tätä ihanuutta teille.  Kuvat toimii, mutta video toimii ehkäpä vieläkin paremmin. Päivän vlogissa otan teidät mukaan balilaiselle aamupalallemme, minkä syömme joka aamu täällä meidän majapaikassa.

PS. Ennin kommelluksia osa en osaa laskee niin pitkälle vaikka kirjotin matikasta L (okei, lyhyt matikka :D). Olin tässä just kuvaamassa tulevaan vlogiin oikein asiantuntevaa videoo siitä, miten saronki kiedotaan ympärille. Ihan vaan jos kinkkinen tilanne yllättää, eihän sitä koskaan tiedä! :D Asiantuntemus perustui tämänaamuiseen YouTube videoon. Täällä majapaikassa työskentelevä nainen katsoi mua siihen malliin, että ymmärsin ettei saronkini varmasti ole oikein. Hän avuliaasti hieman fiksasi luomustani, eli muutti kaiken. Tällaista siis luvassa!

 

 

E N N I

Pages