Chantilly, Ranska

Wings of Desire

New Yorkista takaisin Eurooppaan. Yölento Berliiniin, jossa ehdin olla 2h tuntia kotona, eli jättää talvitakin naulaan ja vaihtaa laukun sisällön keväisempään. Iltapäivällä lento Pariisiin, lentokentällä oli onneksi ystävä autoineen vastassa, joten meidän ei jetlagista kärsivinä tarvinnut enää etsiä mitään julkisia mahdollisuuksin päästä määränpäähän.

Ranska, kohde numero 1: Chantilly. Tunnettu hevosistaan ja Chantillyn linnasta. Meillä oli ilo majoittua tuttavamme luona Chantillyn linnan mailla, ei niin vaatimattomassa linnakkeessa, joka alunperin palveli limonadimajan tarkoitusta. Rakennuksessa ovat sittemmin asuneet myös sellaiset kuuluisuudet kuin Pierre ja Marie Curie (!) ollessaan vielä nuoripari. Meille Versaillesin suunnittelijan ennen Versaillesia suunnittelema barokkipuutarha oli jotain josta emme olisi ikinä osanneet edes uneksia, ja vietimme ikimuistoisen viikon kaiken kauneuden keskellä leväten New York- väsymystä ja jet lagia pois. Puutarhassa oli kotieläinpuisto, josta löytyi kaikkea ihmeellistä valkoisesta riikinkukosta vastasyntyneeseen kilivauvaan. Meille piste i:n päällä oli kuitenkin kesäteatteri, jota saimme käyttää vapaasti harjoitteluun, koska kausi ei ollut vielä alkanut. Voisiko parempaa toivoa? Olisin voinut viettää siellä kevyesti koko kesän hengittäen raitista ilmaa ja keskittyen taiteelliseen luomityöhön. Mutta, antaa kuvien puhua puolestaan. Paikkaa on vaikea sanoin kuvata. Aika Chantillyssä oli silkkaa onnea.

Juhlin paratiisissa myös synttäreitäni, jolloin vierailin sisällä Chantillyn linnassa ja söin niin kaunista kakkua, jota tuskin raaskin syödä (siinä  oli päällä käsinmaalattua valkosuklaata!) Varsin hulppeissa puitteissa alkoi siis 23 elinvuoteni!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.