Ladataan...
Off to wonderland

Otan suurimman osan kuvistani puhelimella, joten joudun tyhjentämään kuvasaldon läppärille vähintään sen pari kertaa kuussa. Nyt oli taas aika vapauttaa tilaa puhelimesta ja koska viimeiset viikot ovat olleet ihanan aurinkoisia ja kesäfiilistä täynnä, päätin jakaa nuo hetket tännekin.

1. Kävin viime viikolla pyörähtämässä Cannesissa ja suuntasin tuttuun tapaan taas suoraan vanhaan kaupunkiin ihastelemaan söpöjä pikkukujia.

2. Lämpöasteita alkaa jo olla yli 20, mutta lämpimään ilmastoon tottuneena kävelen vieläkin pitkissä vaatteissa ja varjossa aina palelen. Turistit tunnistaa kesävaatetuksesta. 

1. Musta on ihanaa miten täällä kesän tullessa kadut täyttyy kukista ja kasveista. Tekee mieli vaan lähteä koko ajan kävelylle ihastelemaan.

2. Lisää kukkia ja vihdoin on päässyt taas käyttämään kesäkenkiä! 

1. Nenänpäähän ilmestyvät pisamat on varma merkki kesästä. Jossain vaiheessa ne aina valtaa koko naaman.

2. Nizzan markkinat.

1. Käytiin koiran kanssa lenkillä Nizzan vanhassa kaupungissa. Se on niin sokkelo, että aina vahingossa löydän uusia kujia vaikka joka kerta luulen jo sen kiertäneeni läpi.

2. Itsetehtyjä sämpylöitä. En muistanut miten hyviä ne onkaan!

1. Kävin viikonloppuna myymässä käyttämättömäksi jääneitä vaatteita Nizzan suomiseuran järjestämällä kirppiksellä. 

2. Promenade des anglais. Tuota rantakatua tulen ikävöimään.

 

Näissä merkeissä varmaankin vietän myös seuraavat 13 päivää, jotka meillä on enää jäljellä Nizzassa. Huh, aika menee niin äkkiä. Mahtavaa maanantaita kaikille!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Off to wonderland

Täytän kuukauden päästä 27-vuotta ja näin syntymäpäivän lähentyessä on tullut ystävien kanssa pohdittua syvällisemmin elämää ja odotuksia. Moni ikäiseni on jo naimisissa, asuu omistusasunnossa ja on saanut jo lapsia. Omalla kohdallani mikään näistä ei ole vielä täyttynyt tai ole edes ajankohtaista, sillä tällä hetkellä tulevaisuuden haaveissa häämöttää valmistuminen, matkustelu ja maisteriopinnot. Kysymykset lapsien hankkimisesta tai aloilleen asettumisesta lähinnä naurattavat, sillä ne eivät kuulu lähitulevaisuuden suunnitelmiin -ehtiihän noita miettiä myöhemminkin.
 
Elämä ei ole suoritus tai sen sisältöä ei voi verrata toiseen. On aivan yhtä oikein ostaa tai olla ostamatta omakotitalo, saada tai olla saamatta lapsia. Elämässä tapahtuvia asioita ei voi mitata keskenään; Se että et ole kulkenut samaa polkua kuin kaverisi ei tarkoita, ettetkö olisi onnistunut elämässäsi. Mitä tahansa reittiä kuljetkin pidä huoli siitä, että se tekee SINUT onnelliseksi. Kenenkään muun vaatimuksia ei kannata lähteä täyttämään sillä äkkiä tulee huomanneeksi, että on polullaan aivan hukassa. Vain sinä voit itse tietää mikä on sinulle parasta ja minkä näköisen elämän haluat itsellesi rakentaa.
 
Helposti lähdemme tuomitsemaan toisten elämää vain pinnalta nähtynä. Oli sitten kysymys puolison valinnasta, työpaikasta tai ihan vaikka pukeutumistyylistä. Miksi? Ehkä toisenlaiset näkökannat ja elämäntyylit yhteiskunnan normien ulkopuolelta pelottavat meitä, koska emme tiedä niistä mitään tai ehkä koemme pientä kateutta, koska emme koskaan itse ole uskaltaneet lähteä tavoittelemaan unelmaamme.
 
Jatkuvan asioiden tavoittelun ja suorittamisen keskellä voi helposti unohtua mitä kaikkea tähän asti elämässä on jo saavuttanut. Joskus onkin hyvä pysähtyä ja olla kiitollinen kaikesta siitä mitä eteen on tullut. Tiedättekö sen tunteen, kun tajuaa miten jokin epäonnistuminen on johtanut johonkin parempaan ja kaiken olikin lopulta tarkoitus mennä juuri näin? Siksi ei kannata jäädä murehtimaan menneitä asioita vaan keskittyä tulevaan.
 
Loppujen lopuksi kaikkien tavoitteena on onnellisuus. Mitkä tahansa valinnat ovat niitä oikeita jos ne tekevät sinut onnelliseksi ja väärää polkua kulkiessa koskaan ei ole liian myöhäistä vaihtaa suuntaa. Kukaan ei voi käsikirjoittaa elämää valmiiksi, mutta sillä on merkitystä millaisia valintoja me elämässämme teemme ja olemmeko me tyytyväisiä näihin valintoihin.
 
Ihanaa viikonloppua kaikille x

Share
Ladataan...

Ladataan...
Off to wonderland

 

Mikä sää meille sattuikaan Rooman reissulle! Reissu oli taas hyvin pikainen vain 37 tunnin pyörähdys, mutta sitäkin aktiivisempi. Tuli käveltyä ympäri Roomaa aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan ja syötyä gelatoa koko tulevan kesän edestä. 

 

Rooma pääsi Italian kohteiden suosikkieni listalle ja matkakuume vain kasvoi lisää näin onnistuneen reissun jälkeen. Seuraava matkakohde onkin Suomi, toivottavasti sielläkin kevät on edennyt hieman pidemmälle ja saadaan nauttia auringosta 8)

 

Share

Pages