Ladataan...

Eivät sisällä vanua.

Eivätkä välttämättä kestä.

En käytä vanulappuja itse, koska en käytä kasvovettä enkä sellaista meikinpoistoainetta, johon niitä kuluisi. Yövieraat niitä kuitenkin joskus kaipailevat, ja minulla sattui olemaan kestovanulappujen tekemiseen sopivaa jämäkangasta. Lisämotivaatiota sain siitä, että koska meillä ei ole pumpuliakaan, niin ehkä näillä joskus on ensiapukäyttöä. Nämä voisivat myös olla hyvä lahjaidea, kunhan vähän treenaan?

Kestovanulaput ovat aika kiitollinen paikka käyttää kankaan loput, koska hyvinkin pienistä ja kiemuraisista tilkuista saa juuri tarvittavan kokoisia paloja. Jämäkankaan puutteessa hyviä materiaaleja ovat kirppareilta löytyvät parhaat päivänsä nähneet vaatteet tai sitten ihan vain kangaspalat. Uskon että flanelli olisi paras materiaali, koska se on pehmeä, paksuhko, imukykyinen eikä veny. Esimerkiksi Nextiilistä varmasti löytyy. 

1) Piirrä ääriviivat kankaalle

2) Leikkaa

3) Aseta kaksi palaa vastakkain

4) Ompele palat reunoilta yhteen. Käytin ompelukoneen "joustava overlock" -ommelta. Käsin ommellessa pykäpisto toimii hyvin.

Helppoa eikö? Ei. Ennen yllä näkyviä ympyröitä sain aikaan vain ihan kauheita vänkyröitä. Tuli testattua eri ompelutekniikoita ja sitä, onko vika muodossa, kunnes löysin toimivan ompeleen ja armeliaamman lankavärin. Lopputulokseni ei taida olla vielä lahjalaatua, mutta kelpaa minulle.

 

Share

Ladataan...

Selailin tässä vanhoja postauksiani ja huomasin yhden unholaan jääneen kategorian: kirppisesittelyt! En tiedä, miksi ne jäivät, mutta ne eivät moista kohtelua ansainneet. (Huolimatta siitä, etteivät kuvat näitä reissuilta ole koskaan niitä visuaalisesti miellyttävimpiä.) Punaisen Ristin omistama Tampereen Kontti saa kunnian olla ensimmäinen tauon jälkeen esiteltävä kirppis.

Kontti on tilava halli, jossa on niin kodintavaraa, urheiluvälineitä kuin vaatteitakin. Kontti on muuttanut vuosi sitten entisistä tiloistaan ja valitettavasti muutossa kyllä menetettiin jotakin. Edellisessä paikassa tuntui olevan tilaa ja myös tilan tuntua enemmän, joka ei vaikuta vain tuotteiden määrään (neliöitä vähemmän) vaan paikan fiilikseen (oliko siellä edellisessä ikkunat myös peräseinällä, minusta tuntuu että oli?).

Tämä ei tarkoita, etteikö Kontti olisi edelleen hyvä kirppis. Kirjaosasto on inspiroiva, hinnat ovat kohtuulliset, paikka ja tuotteet ovat siistejä ja sovituskoppeja on tarpeeksi. Erityisesti suosittelen Konttia, jos kaipaat mitä tahansa keittiö- tai sisustustavaraa. Kerrankin etsin mattoa turhaan kuudelta keskustan kirpparilta, samalla kun Kontissa odotti useita todella hyviä vaihtoehtoja. Tänne suuntaan myös tyypillisesti, kun haluan lahjoittaa jotakin pois.

Sijaintinsa puolesta Konttiin meno on minulle aina retki, hyvässä ja pahassa. Aina se on kuitenkin ollut matkan arvoinen. Kontin nurkille menee keskustasta useita bussivaihtoehtoja ja alueella on kirppisten ystäville lisäksi ainakin iso Pelastusarmeijan kirpputori, Lielahden kierrätyskeskus, Fida ja Jonnan kirppis.

Tampereen Kontin osoite on Harjuntausta 3, Tampere

Share

Ladataan...

Olen aiemmin kirjoittanut muovikääreen korvaamisesta ihan tavallisilla astioilla ja niillä vinkeillä pärjää tosi usein. Jonkin aikaa sitten alkoi kuitenkin Suomessakin olla kaupoissa mehiläisvahakäärettä, joka on tavallaan suora korvike muovikääreelle. En menisi ihan niin pitkälle, että kutsuisin tätä miksikään zero waste -välttämättömyydeksi, mutta jos huomaat kaipaavasi elmukelmua vielä noiden aiemmin postaamieni korvausvinkkien jälkeen, niin sitten tämä on sinulle.

Mehiläisvahakääre on valmiksi kokoonsa leikattu levy, joka yksinkertaisesti laitetaan käsin paikalleen, sillä se muotoutuu käsien lämmöstä astian, hedelmän tai minkä nyt kääritkään muotoon. Sitä ei tarvitse mitenkään erityisesti lämmitellä käsissä, vaan lämpeneminen tapahtuu siinä sivussa. Samaa mehiläisvahakäärettä voi käyttää vuosia. Kesto riippuu siitä, kuinka usein sitä käyttää ja kuinka voimakasta putsausta se käytön jälkeen kaipaa. Muista myös muut vinkit muovikääreen välttelyyn, niin yksi ja sama levy kestää pitkään! Kun on aika luopua, mehiläisvahakääre menee biojätteeseen. Kääre pitää pestä käsin.

Itse en oikeastaan kovin usein tätä tarvitse, joten myönnetään, että into ostaa tämä oli enemmän intoa kokeilla uutta vaihtoehtoa ja kertoa teille kuin intoa saada ratkaisu omaan ongelmaan. Annoin ostamastani kolmen eri koon paketista jo yhden ystävälleni, sillä oikeastaan se oli vain tuo paketin isoin koko, jota hamusin. Kutakin kolmesta koosta myydään myös yksittäin, mutta Tampereen Ruohonjuuren myymälässä ei silloin sattunut olemaan yksittäisenä kuin keskikoko.

Share

Pages