Ladataan...
Yhtä sirkusta!

Korfun saarelta, Korfun kaupungista löytyy myös vanha linnoitus. Katselimme sitä ulkoapäin, mutta siinä +44 helteessä ei menty jonottamaan pääsylippuja sisälle. Kaunis se oli jo ulkoapäin katsottunakin. Otin melko paljon kuvia siitä ja ympäristöstä. Pääsinpä minäkin pariin kuvaan ostoskasseineni :)

Tälläinen talo aika vieressä. ei ihan samaa vuosikertaa...

Kivasti leikattu "pallopensaat".

 

Ladataan...
Yhtä sirkusta!

Olen niin tympiintynyt Bette Boxiin ja erittäin pettynyt sen sisältöön. Ehkä se pettymys on se pahin. Alussa, pari vuotta sitten, olin niin innoissani aina saadessani boxin, mutta vähitellen innostus on vain hiipunut ja hiipunut ja paketin sisältökin tuntuu olevan kerta toisensa jälkeen vain huonompi.Olenkin päättänyt, että en enää tilaa sitä, en ollenkaan. Se on loppu nyt. Kokeilen ja etsin paketin, joka on hintansa väärti.

Kesällä tein tilauksen Jenkkeihin ja laitoin tilaukseen kuukausiboksin. Se tulee niin kauan, kuin itse katkaisen sen. Tänään sain ensimmäisen boxin kaikkien tullausvaiheiden jälkeen. No tullia, eikä maahantuonnin alv:tä tästä ei tarvitse maksaa, koska arvo jää juuri rajojen alle. Jep. Tullille joutuu kuitenkin esittämään tilausvahvistuksen tai laskun ja kertomaan mitä boxi sisältää. Tämä kävi kätevästi sähköpostilla. Näin tein ja pyysin tullia vapauttamaan lähetyksen. Niin joku Mikko-poika (=tullivirkailija sen sitten kirjoitti vapauttaneensakin). Tänään se oli muuten postilaatikossa.

Nyt oli sellainen tunne, kun pitääkin olla, kun saa kuukausiboxin :). Olin revetä jännityksestä. Ihana boxi. Boxin hinta on muuten 24 USD ja rahti Eurooppaan 8.95 USD. Paketti oli kuitenkin rahansa arvoinen (Bette Box on noin 8? eur, joka tapauksessa alle 10 eur halvempi). Meikit, voiteet, ihan koko sisältö on korealaista kosmetiikkaa, joka on nyt kovassa huudossa ja kallista. Niin ja boxissa on aina 5-6 täysikokoista tuotetta.

Tiedättekö, nyt kun aukaisin boxin, oli tunne rinnassa, juuri kuin olisi joulu! Eikä boxin sisältö pettänyt.

Aukaisin ja jännitti. Sisältö oli I-H-A-N-A!! Oikeasti se oli niin minun mieleen. Tuo alla oleva parsavoide mustikoilla oli ilmainen, sellainen tervetuloa-lahja. Jokaisella kuukaudella on oma teemansa. Heinäkuun teema olikin "Brunch", sen jo arvasi melkein parsakaalista :D.

Aivan ihana "menu". Tykkään erityisesti tuosta "How to use"-osiosta, koska ei se ole ollenkaan selvää kuinka jotain käytetään!

Otan kaikki käyttöön (paitsi jos tytär ehdottomasti haluaa jotain itselleen)...Ihania koko boxi täynnä! Jotain tätä fiilistä ja tunnetta kaipasin betty Boxin kanssa, eikä sitä vain tullut. 

Miten maltan odottaa seuraavaa boxia, joka kylläkin lähtee jo kohta matkaan :)

Tämä saa ehdottomasti tulla minulle, jos taso pysyy tälläisenä!

Ladataan...
Yhtä sirkusta!

Kuten jo eilen tämän postauksen osassa yksi kerroin, rakastan vanhoja kaupunkia. Niissä voi vielä aistia jotain vanhaa, jotain alkuperäistä. Ensimmäisen osan kuvat näet täältä.

Monissa paikoissa on oma "riemukaarensa". Pariisin riemukaari taitaa olla se kuuluisin. Silti voi löytää riemukaaria ympäri Eurooppaa eri maista, Italiasta, Roomassa ja Riminillä ainakin olen nähnyt ja monissa muissakin paikoissa. Myös Korfulta löytyy sellainen.

Kaunishan se on. Ei sille mitään voi.

Jotenkin vain niin jännästi on nykyaika rihkamineen vallannut kaikki paikat, niin myös Korfun vanhan kaupungin. Ehkä siellä ennenkin oli käsityöläiset, hedelmäkauppiaat, maustekaupat, kenkäkaupat sulassa sovussa myyntituotteineen. Ehkäpä se oikeasti kuuluukin tuonne. Myytävät tuotteet ovat vain vaihtuneet. Harvat ovat enää käsintehtyjä. Kaikki tämä silti kuuluu sinne ja saa vanhat kaupungit olemaan niin suosittuja. Kyllä, niin rakastan minäkin.

Hämyiset kujat ja tavernat, joissa juoda jotain <3 kylmää ja vilvoitella

Kreikka <3

Ladataan...
Yhtä sirkusta!

Korfun saarella, pääkaupungissa Korfussa on myös vanha kaupunki, niinkuin useassa muussakin paikassa. Minusta vanhat kaupungit ovat niitä, jotka kiehtovat minua eniten. Siellä voi aistia jotain vanhaa, henkäyksen tai tuulahduksen mukanaan tuomaa. Voit kuvitellä elämää joskus kauan aikaa sitten. Voit kuvitella olevasi yksi asukkaista ja olevasi ruokaostoksilla. Voit kuvitella ihan mitä vain, puitteen antavat siihen mahdollisuuden; kaikki nuo vanhat talot ja kapeat kujat. Niissä on kävelty satoja ja satoja vuosia ennen sinua. Ne ovat oikeasti vanhoja.

Tässä postauksessa kuvaan rakennuksia ja kujia. En muuta, niitäkin on paljon. Anna mielikuvituksesi laukata, eläydy näkemääsi. Nauti. Kuvia on, niin, niitä on paljon. Ei yhdellä kuvalla voi kertoa mitään.

Nämä ovat muistoksi minulle sinun ei tarvitse katsoa näitä kaikkia :)

Osassa kaksi (joka tulee huomenna) on taas kuvattu vanhan kaupungin ostoskatuja ja kauppoja, tavernoja ja kuuluisa Korfun oma riemukaari, mutta siitä sitten huomenna.

 

Ladataan...
Yhtä sirkusta!

Minä olen kova kuvaamaan kukkia, mutta niitä tulee lähinnä kuvattua ulkomailla. Olisiko syy, että siellä kukat ovat värikkäämpiä, erikoisempia, meille outoja. Ne kiinnostavat ja lumoavat. Yksi syy lisäksi on varmasti, että usein ulkomaille mennään, kun Suomessa ei kuki enää mikään. Päätin kesällä, että kuvaan kesälomareissulla kukka-asetelmia Suomessa. Ihan meidän omia tuttuja kukkia. Sitä tulee harvemmin tehtyä. Kyllä niistäkin saa todella kauniita kuvia. Nyt leikin kunnon turistia ja kuvailin kukkia eri kaupungeissa. Tähän laitan teillekin jotain katsottavaksi.

Kyllä minä pihalleni ottaisin ihan minkä vain :)

 

Ladataan...
Yhtä sirkusta!

En tiedä mikä Lilyn sivuja vaivaa (ainakin silloin vaivasi, kun kirjoitin tätä). Ärsyttää kirjoittaa samaa tekstiä jo ainakin kymmenen kerran. Joka kerran pitää miettiä sanat uudelleen ARG! (nyt olen jo tekstin tallettanut muualle, josta käyn aina kopsaamassa sen uutta kokeilua varten).

Joka tapauksessa, olimme käymässä tänä kesänä pitkästä, pitkästä aikaa vanhempieni mökillä. Siitä on ainakin 10 vuotta, kun edellisen kerran kävin siellä. Kylläpä aika rientää nopeaa! Jutun mökkikuvineen voit lukea täältä.

Niin kauan kuin muistan, on äidilläni ollut kasvimaa mökillä. Siellä on kasvatettu vähän kaikkea; retiisejä, tilliä, perunaa, persiljaa, punajuuria, salaattia, sipulia, basilikaa, kesäkurpitsaa, tomaatteja, kurkkuja ja herneitä. Herneet ovat minun lempparijuttu. Arvatkaa, kun kasvimaalla huomasin, että herneitä ei oltu laitettu tänä vuonna ollenkaan, tekikö mieli itkeä? Teki ja kovasti. Hillitsin itseni, paria sisäistä nyyhkäystä lukuunottamatta....vaikka olisihan siinä ollut lähellä äiti lohduttamaan tytärtään :D.

Otin jonkun kuvankin kasvimaasta. Kuvat on otettu jo vajaa kolme viikkoa sitten, joten luulen, että tässä ajassa on tapahtunut jo paljon lisää kasvua ja kehittymistä. Mukaan kotiin otettiin salaattia ja persiljaa, kun ei niitä herneitä ollut, nyyh.

Nyt kuvia kehiin: 

 

Ladataan...
Yhtä sirkusta!

Minut on sairastuttanut sellainen kärpänen kuin "tuunauskärpänen". Se taitaa olla elinikäinen sairaus. Siihen ei ole lääkettä, eikä sitä voi hillitä. Mieskin luimistelee sohvan kätköissä, kun kohtaus tulee. Tämä tauti ei kyllä mieheltä vaadi juurikaan mitään. Joskus jotain nostelua, mutta eipä juuri muuta. Minä teen sen kaiken. Suunnittelen ja maalaan (sotken ja siivoan sotkuni).

Jos teen tälläisen sabluunan paperista (olipa hankala tehdä), niin eikö sillä saakin maalata kaikki mitä tielle vain tuleekin?

Niin minustakin. Tuon tekemisessä nimittäin vierähti jokunen tovi :D. Siis kaikki mitä vastaan tulee...Ensin kuitenkin maalasin jokaikisen esineen valkoiseksi ja sen jälkeen sabluuna esiin...

Pyöreä litteä maljakko oli violetti ja jotain muutakin väriä siinä oli. Se vaatikin monta kerrosta maalia.

Tuoli oli vaaleanpunainen.

Tuo seuraava oli oljen värinen (onko sellaista väriä?):

 

Tämän seuraavan telineen sain ilmaiseksi facebookin kirpparilta. Sekin piti tuunata:

Seuraavan tuolinkin hain ilmaiseksi eräältä rouvalta, joka halusi päästä siitä (tai niistä, niitä oli nimittäin useampi) eroon. Se ilmoitus oli myös facebookin kirpparilla. Näin sieluni silmin kuinka kaunis siitä voi tulla.

Haettu tuoli:

Siinä oli likainen istuinosa. Sen revin pois. Sitten hiontaa. Maalausta ja uusi päällyste istuinosaan. Tuo päällystekin on minun tekemä. Tein sen 20-vuotiaana ja se on pellavapyyhe, jonka nyt uhrasin tähän työhön. Siinä on nimeni etukirjain ommeltuna by me...

Eikös tullut aika hieno:

Ostin kerran viidellä eurolla kirpparilta (yhä facebookin kirpparilta) vanhat ikkunanpokat. Niille en tehnyt mitään. Leikkasin pahvista ikkunan aukon kokoisen palan ja päällystin sen tapetilla. Naputin sen pienillä nauloilla kiinni pokaan. Vessapaperirullia olin säästänyt ihan tätä työtä varten. Leikkasin niistä palasia ja litistin hieman. Liimasin tapetin päälle kukkasiksi ja niin meille tuli kiva kukkataulu hienoilla kehyksillä :D. Voi noita miehen ilmeitä, kun se katselee minun kohtauksia ja tuotoksia :D

Kuvasin taulua parvekkeella:

Tässä taulu on paikallaan kaapiston päällä:

Isoin tekemäni tuunaus on kuitenkin valtavan kokoisen kaapiston maalaus vihreästa valkoiseksi. Siitä en laita enää kuvia, vaan voit käydä lukemassa sen täältä.

Uusin työni on kahden jakkaran tuunaus. Näitä oli neljä kappaletta. Kaksi niistä myin (no siellä facebookin kirpparilla tietysti) ja kaksi tuunasin. Eikös vain olekin paljon paremman näköiset?

Oletko sinä tuunailija vai onko sinulla peukalo keskellä kämmentä ja ostat mieluimmin kaupasta?

Ladataan...
Yhtä sirkusta!

Olimme tällä viikolla kesälomareissulla Kuopiossa. Kävelimme siellä pitkin poikin ja sinne tänne. Oli ilta, kun kävelimme ja lähellä satamaa huomasin ison tiilitalon. En tiennyt kyllä yhtään mikä se rakennus oli, mutta kivannäköinen baari siihen katutasolle oli tehty. Baari oli ihan tyhjä, olikohan jo mennyt kiiinni vai vasta aukeamassa (huom. retorinen kysymys :D)? Jotenkin viihtyisän näköinen tynnyreineen ja kukkineen. Toisaalta taas ei yhtään viihtyisä keskellä pienkerrostaloja. Kuitenkin kuvaamisen arvoinen :)

Toinen baari, jonka esittelen, on Korfulla. Ei mikään erikoinen baari. Aivan rannalla kuitenkin. Tämä oli ensimmäinen baari, johon poikkesimme siellä Moraitikassa. Muistan ainoastaan, että oli mieletön hiki ja nälkä (odotimme lounasta, joka kuului meidän all inclusiveen). Olin valvonut koko yön, enkä koneessakaan saanut unen päästä kiinni, joten olin hieman sekaisin koko ämmä :D.

Kivoja muistoja :)

Ladataan...
Yhtä sirkusta!

Minä en ollut käynyt vanhempieni mökillä varmasti kymmeneen vuoteen, ennen tätä kesää! Se kun on liian kaukana meiltä, että viitsisi vain pistäytyä. He asuvat erikaupungissa ja heiltä on myös mökille noin tunnin ajomatka. 

Mökki rakennettiin 1970-luvulla. Muistan hyvin, kun yövyimme teltassa rakennusaikana. Oli se ekaksi ihan kiva juttu, mutta ei enää sitten, kun sinne pitikin lähteä joka hemmetin viikonloppu...minä voin pahoin jo autossa, kun tie oli hiekkatie (nyttemmin jo suurimman osan matkaa päällystetty, mutta ei kokonaan), mutkainen, mäkinen, kapea tie. Yök. Se haju hikisessä autossa. Yök. Ei ollut sähköjä, ei vessaa, ei jääkaappia. Maakellarissa maitopurkit olivat pehmeitä ja maito puolilämmintä. Yök. Juusto hieman kylmää, mutta ei tarpeeksi, kuten ei se maitokaan eli puolilämpimiä. Yök. Makkarat lämpimiä. Yök. Ulkovessa. Yök. Siskoni ja minä nukuimme saunakamarissa, joka oli aina kuuma ja kostea, koska se oli saunakamari. Yök. Ne itikat siellä. Yök. Ne pääsivät sisälle, kun ovi aukaistiin saunomisen aikana vähän väliä. Kuulit vain ininän, et nähnyt. Yök. Syksyllä ja keväällä kylmä ja kostea. Yök. Ei kavereita. Yök.

Nyt siellä on jo toki sähköt, jääkaapit, televisiot jne. Ulkovessat kuitenkin, mutta tytöille ja pojille omat. En muuten käynyt vessassa ollenkaan tälläkään reissulla. En tykkää ulkovessoista. Yhä yök.

Parasta aikanaan oli uiminen ja saunominen. Minä asuin vedessä. Ihme ettei evät kasvaneet (tai mieluummin merenneidon pyrstö). Luin paljon kirjoja kynttilän valossa. Pelasimme Yatsia iltaisin, myös kynttilän valossa. Se oli kivaa. Joskus mentiin kauppa-autolle tai kauppaan (ei ollut muuten ihan lähellä), silloin sai jätskin. Se oli nam.

Joka tapauksessa sain kammon mökkielämään. En koskaan halunnut omaa mökkiä. En koskaan aikuisena enää mennyt sinne yöksi. Nytkin siis ainakin 10 vuotta, että en edes käynyt.

Otin paljon kuvia, kun minulla oli sellainen tunne, että en ehkä enää ihan heti, jos koskaan, mene sinne. Kuvia on kiva katsoa, jotenkin haikeaa, mutta ei niin paljon, että haluaisin mennä sinne.

Me menimme sinne ihan maanteitä pitkin ajellen. Pois lähdimme lossilla, ihan vain nostalgian takia. En tietenkään ole lossillakaan ajellut 10 vuoteen.

Tälläiseltä siellä näytti. Ihana luonto. Vesi. Aurinko. Mahtava helle. Vanhemmat siellä. Se oli se paras juttu. Nähdä heitä <3. Kuvia on paljon, koska otin ne muistoksi itselleni. Sinun ei ole pakko niitä kaikkia katsoa :).

Tuon soutuveneen ostin 100 vuotta sitten työkaveriltani. Enää sillä ei voi soutaa. Se on jo päässyt eläkkeelle ja on vain koristeena. Ajatelkaa minulla oli oma soutuvene :D

Ja se lossiajelu piti kanssa kuvata :)

 

Ladataan...
Yhtä sirkusta!

Hotelliyön jälkeen seuraa aina "ahmimisaamupala" seisovista pöydistä. Minä en voi vain hillitä itseäni. Kaikkea hyvää kun pitäisi saada..Tarjolla on ihan liikaa kaikkea...

Ähkyhän siitä ahmimisesta tuli...Matka kuitenkin jatkui kohti Matkus-kauppakeskusta, ähkyn kanssa. Ikeassa piti käydä toistamiseen, sekä muutamassa vaatekaupassa, joissa oli kokonaan käymättä.

Ostin tytölle synttärilahjaksi pöydän (jota itse pyysi) ja meille neljä valkoista neliön muotoista ruokalautasta ja kaksi pirteää pannualustaa:)

Tälläinen pöytä tuli tytölle . Kuvassa kotona koottuna. Sähkövalossa kuvattu, ei luonnollinen väri:

Tuon lasisen juomapullon ostin Tigeristä. Se oli vain niin supersöpö, eikä Tigerissä mikään maksa oikein mitään :)

Menossa Ikeaan ja Matkukseen. Seison Ikean edessä "onnellisena" mielettömässä helteessä. Päälläni on muuten yksi minun lempparimekoista. Ostin sen Teneriffan Mangosta 2015!

H&M Homesta lähti mukaan kaksi pakettia käsipyyhkeitä ja ihana pieni ananas, jossa on kynttilä sisällä. Iso teemuki muutti meille myös :). Paljonhan siellä olisi ollut ostettavaa!

Nyt minulla on noita kynttiläananaksia jo aika monta :)

Meillä on 1.9 isot sukujuhlat Kouvolassa ja niihin eilen ostinkin jo hameen. Tosin en tiedä löydänkö siihen koskaan sopivaa puseroa, niin siksipä ostinkin Gina Trocotista vielä mekon, jonka voi laittaa sinne juhliin, jos ei hame löydä sopivaa paria :D. Kengät ostin Vilasta. Eivätkä maksaneet edes paljon (19.90 eur).

Tokihan sitä tuli ostettua muutakin. Arkisempaa mekkoa, housuja syksyyn jne. Nuo olivat kuitenkin ne tärkeimmät.

Ladataan...
Yhtä sirkusta!

Sain ihanan vinkin heinäkuun alussa, että Revolutionilla on ale-päivät. Paljon ihania meikkejä alessa (nyt oikeasti tosi halvalla). Ne kun ovat halpoja Suomessakin. Prismat, ainakin jotkut Prismat, myyvät niitä. Tosin siellä on aika suppeat valikoimat. Olen niitä Prismasta ostellutkin ja ollut niin tyytyväinen! Hinta on todella alhainen laatuun nähden. Tälläisestä tykkään, että kaikki hyvä ei ole kallista!

Kun tilasi väh. 45 eurolla sai ilmaiset toimituskulut ja ilmaisen ison luomiväripaletin (siihen riitti jo 35 eur). Minulla meni parilla kympillä ylikin tuon. Tosin minulle on kolme tytärtä, jotka myös mielellään ottavat näitä, joten ei nämä kaikki minulle tule :D. Jaamme nämä sulassa sovussa siis neljän ihmisen kesken. Katsokaa kuitenkin näitä alennushintoja, ihan poskettomia! Nuo rivit, joissa on 2 kpl, summa on yhteishinta kahdelle.

Tässä vielä tuo ilmainen meikkipaletti. sai valita kahdesta, minä valikoin kalliimman :D. No oli siinä ehkä vähän paremmat väritkin mielestäni:

Paketin saapuessa meillä kävi "kuhina".  Mieleisiä löytyi kaikille :)

Tässä nyt osa meikeistä. Iltakuva sähkövalossa, siksi kellertävä.

 

Pages