Sisustuskierros Helsingissä

ZenDayz

Holaa kaikki sisustusfriikit! Tämä pieni sisustajan opas neuvoo omat suosikkini Helsingin sisustuskaupoista. Ja tietenkin kätevästi osoitteiden kera. Varsågod!

Tunnelmia Mokosta.

Kierrokseni alkaa Punavuoren sydämestä, Mokosta, ja kulkee tältä Bulevardin, Eerikinkadun ja Kampin kautta Espalle.

1. Moko (Perämiehenkatu 10)

Minulle tulee samantien hyvä fiilis kun astun sisään Mokoon. Moko on jännä kombinatio eksotiikkaa, maailman värejä ja suomalaista  yksinkertaisuutta. Täällä voisin viihtyä vaikka koko aamupäivän brunssia syöden, tummia puukalusteita ihaillen ja maailman ruokakirjoja selaten. Ps. mokolaiset, voisitteko ripustaa liikkeeseenne riippumaton kattoon, haluaisin jäädä sinne asumaan...

 

2. Day (Bulevardi 11)

Vähän vähemmän romantiikka ja enemmän kitschiä. Daystä saa kaikkea suihkuverhoista silkkisiin päivänpeitteisiin ja huumoritavarasta seinäkelloihin.  Täältä löytyy myös loistavia tuparilahjoja kieroutuneella huumorilla höystettynä. Harvemmin tulee mitään ostettua, mutta tykkään käydä tiirailemassa värejä ja pikkutavaroita.

3. Sisutusnalle  ja Nice Room  (Eerikinkatu)

Hieman klassisempaan makuun sopivia tuotteita ja paljon tekstiilejä. Ihania pikkuesineitä. Vaaleaa, valkoista, harmaata... ranskalaista tyylikkyyttä! Tykkään kovasti!

4. Benico (Yrjönkatu 31)

Benicossa vallitsee sellainen tyyli, jota ehkä eniten himoitsen sisustamisessa: vaaleita puulattioita, beigeä, pehmeää vaaleanharmaata ja pastellinsävyjä. Kun tunnelmaan vielä yhdistää loungetyylistä musiikkia ja yksilöllistä palvelua, tulee tänne palattua ainaa uudelleen ja uudelleen.  Haaveilen hankkivani täältä valkoisia raameja, joissa on mustavalkoisia, ranta-aiheisia valokuvia.

5. Indiska (Kampin kauppakeskus tai Forum)

Indiskasta on tullut hamstrattua yksi jos toinenkin silkkinen sisustustyyny ja värikäs kynttilä. Himoitsen täältä myös intialaisia pukalusteita ja ihanalta tuoksuvaa joogiteetä. Joskus mukaan saatta tarttua myös kepeitä, kukkaisia kesämekkoja tai suitsukkeita.

Papgena houkuttelee kävijöitä sisään liitutaulu-kyltillä

6. Papagena (Eteläesplanadi 14)

Papagena kuuluu eittämättä suosikkeihini. Kaupasta löytyy Lexington Homen mallistoa, valkoisia kalusteita, ihania purkkeja ja purnukoita, säilytysastioita. 

Photos: ZenDayz (ethän käytä valokuviani ilman lupaa)

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.