Välineillä on väliä, sanon minä

ZenDayz

Se joka väittää, ettei urheiluvälineillä ole väliä, voi samantien hypätä myös sateeseen ilman sateenvarjoa. Hyvät vermeet parantavat urheilusuoritusta, tekevät olon mukavammaksi ja edesauttavat oikeaa suoritustekniikkaa.

Kuva: faf.fi

1. Oikeilla juoksukengillä lentoon

Anttilan alelaarista hankitut lenkkarit vai ökykalliit juoksujalkineet? Riippuu tietenkin siitä, miten paljon juokset ja mitkä ovat tavoitteesi, mutta kokemuksena voin sanoa, että kun laitat jalkaasi kengät, jotka ovat höyhenenkevyet, omaan jalkaasi muotoillut ja askellustasi tukevat, niin kyllä juoksu kulkee. Nykyään urheiluvaateliikkeissä on usein ilmaisia testipäiviä, joissa voidaan selvittää mitä juuri sinun jalkasi ja askeleesi kaipaavat. Oikeanlaisilla kengillä vältytään myös monilta vammoilta.

2. Spinning-kengillä pakarat piukoiksi

Käytkö säännöllisesti tai useasti viikossa spinningissä? Toivottavasti käytössäsi on sisäpyöräilyyn tarkoitetut kengät. Polkimiin kiinnitettävillä kengillä tehot nousevat ja pystyt hyödyntämään pyöräilyn kaksisuuntaista liikettä. Pehmeäpohjaisissa lenkkareissa jalat helposti väsyvät helposti ja tennarit saattavat aiheuttaa mm. suonenvetoja tai jalkojen kipeytymistä. Klossikengät sen sijaan pysyvät tukevasti paikallaan, jalka pysyy oikeassa asennossa ja seisaaltaan spurtteja polkiessa saat aivan erilaisen tuntuman pakaroihin. Ps. klossikengät vaativat muutaman kokeilukerran, ennen kuin koet ahaa-elämyksen! 

3. Rannetuet combat-tunneille - ja isku kulkee

Okei tästä en löytänyt tutkittua tietoa, mutta kirjoitan oman kokemukseni pohjalta. Olen huomannut, että kun käytän combat-tunneilla  rannetukia (sellaisia nauhoja, joita saa mm. nyrkkeilykaupoista ja sporttikaupoista) isken paljon, paljon kovempaa, eli toisin sanoen saan rankemman treenin aikaiseksi!  Ja tietenkin ranne pysyy tuettuna helpommin suorana, joka edesauttaa oikeaa iskutekniikkaa.  Kannattaa kokeilla!

4. Itsestään kuivuvat treenivaatteet ja olo on fressimpi

En voisi elää ilman Niken (sori tämä mainos) DryFit-toppeja. Ne oikeasti toimivat ja kuivuvat paljon nopeammin kuin perus t-paidat. Olon on paljon mukavampi, koska vaatteet säilyvät kuivempina pidempään. Vastaavanlaisia vaatteita löytyy myös mm. Adidaksen ja Reebokin mallistoista.

5. Salihanskojen kanssa olen voimanainen

Ote on tietenkin parempi kuin salihanskat ovat kädessä, mutta ainakin minulla salihanskojen käytöllä on myös pieni psykologinen vaikutus; luulen olevani vahvempi kuin oikeasti olen pumpatessani hanskat kädessä.

Minkä urheiluvälineen sinä olet huomannut parantavan suoritustasi?

Kommentit

Lotta Katariina
Pumpui

Hyvät materiaalit on urheiluvaatteiden tärkein asia. Hengittämätön ja hikeä keräävä huppari päällä juokseminen on ihan kamalaa.

Lenkkariasiassa minua revitään kahtaalle. Uskon, että omaan jalkaan mitoitetut hifilenkkarit ovat paremmat kuin marketin alelaarin halpistossut, mutta toisaalta on pakko liputtaa paljasjalkajuoksun puolesta. Tai siis paljasjalkaisuutta simuloivien kenkien puolesta. Kalliit ilmatyynylenkkarit kannustaa astumaan maahan kantapäällä, mikä on usein syynä erilaisiin kipuhin ja vammoihin. Ihmisen jalka on muotoutunut enemmän päkiäastuntaan, mihin paljasjalkakengät kannustavat ihan eri tavalla. Kalliilla lenkkareilla olen aina kärsinyt kauheat penikkataudit juoksukauden alussa, mutta FiveFingerseillä vedin kylmiltään 15 kilsan lenkin ilman mitään ongelmia.

Olen aina ihmetellyt, että miksi ihmiset pitävät bodycombateissa yms. käsisiteitä, mutta ehkä käsiä sitten uskaltaa heitellä enemmän kun on ranteessa tukea. Meillä usein muay thai -treeneissä kehotetaan lyömään ilman käsisiteitä hanskojen sisällä jotta ranteet vahvistuvat. Mutta sitä en vain sulata, mitä kerran jossain esittelyvideossa näin: bodycombat-ohjaajilla oli grappling-hanskat kädessä. Siis ne, joita käytetään vapaaottelussa. Se oli jo liikaa :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä, välineillä on väliä! Tärkeimmät ehkä ovat urheilurintsikat ja juoksulenkkarit. Hirvittää katsoa, kun naiset urheilevat tavallisissa rintsikoissa. Juoksukenkien tärkeys korostui, kun sain tietää ylipronaatiostani. Itse kaipaisin rannetukia, en vaan oikein tiedä mistä löytää sopivat. Ostin yhdet intersportissa, mutta ne olivat tosi pitkät. Salilla näin yhdellä tytöllä everlastin lyhyet, vaaleanpunaiset rannenauhat. Olivat niin nätit! Googlettamalla löysin vastaavat, mutta noin 2m pitkät. :( Mistä saa lyhyitä rannenauhoja?

Hear Hear!

Allekirjoitan! Itsellä myöskin tekee joskus pahaa katsoa, kun naiset hölkkäävät vastaan tissit minne sattuu pompotellen. Samoin tuo kenkäasia. Itselläni ei ihan omaan jalkaan muotoiltuja kenkiä ole (ainakaan vielä), mutta kunnon juoksukengät kuitenkin ja juoksutuntuman ero edellisiin kenkiin on valtaisa. Tuntuu, että jaksaakin paremmin.

Itselläni on muuten yksi toppi tuota Reebokin dryfit-versiota ja se on ihan loistava. Vaikka itse hikoilenkin luonnostani hyvin niukasti, olen silti aina hämmästynyt, miten kuivana se pysyy.

prefecta
Hieno päivä

Hahaa, mun laji lienee ainoa jossa parhaiten toimii paksua puuvillaa olevat teepaidat. Mitä riutuneempi, sen parempi. Märkä puuvilla = kunnon kitka = tukevampi räkki. Liukkaat tekniset matskut on ihan murhaa.

 

Ja rannarit pitää olla kunnolliset. Kun löysin tommoset pitkät ostin niitä heti kolmet. Ne on täynnä ruostetahroja kummiskin.

Alussa treenasin milloin milläkin kengillä, usein Uggit jalassa ettei ainakaan rupee vetään suonta. Kunnon kovapohjainen nostokenkä tuo ihan erilaisen tuntuman alustaa ja mulla se parantaa myös asentoa kun kanta on vähän korkeemmalla. Mulla kun on niin lyhyet akillesjänteet.Tiistaina yritin treenata Consuissa. Huono idea. Tosi huono! Että aikamoinen tekstiiliurheilijahan musta on tullut LOL

estella

Ykkösenä urheilurintsikat ja kakkosena spinningkengät! Spinninginaikaiset suonenvedot loppui heti, kun ostin spinningkengät, joten olen tosi tyytyväinen, että panostin niihin paljon rahaa :)

Whilen
Orastus

Ehdottomasti spinning-kengät! En voisi enää polkea ilman.

Olen miettinyt jotain salirukkasia, koska olen saanut vapaista painoista kovettumia käsiini - minulla, kaikenlaista käsillä tehtävää välttävällä toimistotyöntekijällä. Jotenkin ne vain tuntuvat liian pro-jutulta.

Whilen
Orastus

Hei mulla on ikävä sua, oletko kokonaan lopettanut bloggaamisen? :/

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.