Vihreää kultaa

Ladataan...
lauraginger Hyperballadi

Nyt on kolmen postauksen otsikossa jotakin vihreää. Se on luonnollista, sillä ulkonakin vihertää! (Selkeyden vuoksi sanottakoon, että olen myös poliittisesti vihreiden eli ympäristöystävällisten ratkaisujen kannalla, vaikka en kuulukaan mihinkään tiettyyn puolueeseen)

Tällä kertaa vihreää on nokkonen, jota olen jo kerännyt suhteellisen sekopäisiä määriä siihen nähden, että ne ovat vasta nostaneet päitään täällä länsirannikolla. Keräilyvimma on kuitenkin hirmuinen: pakko saada lisää...

Share

Tulevaisuuden arkiruoka: nyhtökaura

Ladataan...
Anna Elina Plat du week-end

Vihdoinkin sain käsiini paketin kauan odotettua uutuutta, nyhtökauraa. Kysessä on siis kauraa ja papuja sisältävä uudenlainen proteiininlähde. Nyhtökaura sisältää paljon kuitua ja sen rasvat ovat pehmeitä. Lisäksi tuotteen hyvälaatuinen proteiinipitoisuus yltää huippulukemiin. Nyhtökaurassa on proteiinia n. 27-31 g/100 g. Se on myös erittäin ekologinen valinta. Lisää tietoa kannattaa lukea goldandgreen.com sivuilta.

Kiinnostuin nyhtökaurasta muutama kuukausi sitten. Syön arkisin...

Share

Päivät 238 ja 239: Juhannustanssit

Ladataan...
Rusanen 1dress365days

Oulussa kasvaneena minulla on ollut aina hyvin alkoholipitoinen kuva yliopisto-opiskelijoista. Entisenä baarin tarjoilijana haalarikansaa näki vähän väliä ja muistan kuinka historiaa opiskeleva exäni aloitti vapun juhlinnan kaksi viikkoa ennen aattoa (terkkuja sinne). Viikolla pidettyjä opiskelijabileitä bongaa lähes joka viikko ja luennolle mennään tämän takia rapulassa.

Tälläista elämää odotin siis innolla muuttaessani Rovaniemelle opsikelemaan. Baarissa työskentely opetti kuinka...

Share

Vapun, juhannuksen ja uudenvuoden perunasalaatti

Ladataan...

 

Rakastan perunasalaattia. Lähes jokaiseen vuoden juhlaan kuuluukin olennaisena osana itse tehty perunasalaatti. Esimerkiksi vappuna perunasalaatti sai lautaselle seurakseen uunikuumia soijanakkeja, täydellinen yhdistelmä. Suosikkiohjeeni perunasalaatin valmistamiseen...

Share

Päivät 230-237: Ouluun ja takaisin

Ladataan...
Rusanen 1dress365days

Päivä 230

Lähdin taas yllätyksenä Ouluun. Päällä oli päivänä 228 päällä ollut mekko, mutta nyt vähän erillä tavalla. Vaikka mekkoa ei hirveästi näkynyt mekon alta, oli se tärkeä osa asua. Olipas monimutkainen lause, liikaa mekkoja...

Junassa ollessa oli jotenkin hirveän tietoinen olo mekon...

Share

Paahdetut kikherneet

Ladataan...
vernaaho Vernan 365

Jotain niin hyvää, niin nopeaa, niin yksinkertaista ja niin addiktoivaa - uunissa paahdetut kikherneet! Olen aina rakastanut kaikenlaisia papuja, mutta nyt vielä enemmän. En muista milloin tein näitä ensimmäisen kerran. Joka kerta, kun saan kikherneet ulos uunista niitä syödään jo suoraan pelliltä. Näiden napostelua ei vain pysty lopettamaan..! 

...

Share

Maailman paras vegaaninen omenapiirakka

Ladataan...
vernaaho Vernan 365

Here's the situation... INHOAN omenapiirakkaa. IN-HO-AN. Kaikki syömäni omenapiirakat ovat aina olleet kuivia ja mauttomia. Silti niitä on tarjoiltu aina kaikkialla. Olen ollut liian monessa tilanteessa, jossa olen joutunut pakottamaan omenapiirakan palat alas kurkustani. Vähän aikaa sitten kysyin poikaystävältäni mitä leipoisin saaden vastauksen omenapiirakkaa. Hyi. Avasin Googlen kuvahaun ja pyysin poikaystävääni valitsemaan kuvista parhaimman näköisen. Lopulta reseptini syntyi tämän...

Share

Eettistä kauneudenhoitoa

Ladataan...
vernaaho Vernan 365

Noin viimeisen vuoden aikana olen yrittänyt vaihtaa kosmetiikkatuotteeni kemikaalittomiin, luonnonmukaisiin ja eettisimpiin vaihtoehtoihin. Huolestuin, kun kuulin kuinka monille kemikaaleille ihminen altistuu päivittäin. Samaan aikaan mun iho meni todella huonoon kuntoon. Olin hukassa ihonhoitorutiinieni kanssa ja halusin eroon jokaisesta kemikaalista mistä oli mahdollista. En...

Share

Värikäs kasvismuhennos - 213 kcal

Ladataan...
ellunkahvihuone Coachellu

Kävinpä tuossa taas vähän ruokaostoksilla ja pysähdyin katselemaan outoja kasviksia. Juureksia ja mukuloita olen aina vierastanut oikein huolella, mutta luulenpa että se johtuu yksinkertaisuudessaan siitä, että olen näitä tuotteita maistellut viimeksi lapsena ja kuten tiedämme lapsen paletti ei ole täysin kehittynyt huippuunsa. Päätin siis rohkaistua ja otin mukaani fenkolia rakkaan paprikan lisäksi (<3). Fenkoli valikoitui sen takia mukaan, että se on sellerin tapaan aika aromaattinen ja...

Share

Pages