Jouluvalmisteluista ja piparkakkutaikinasta

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Teoriassa olen jouluihminen ja tykkään laittaa joulua. Käytännössä en kuitenkaan ehdi tehdä sitä. Sama juttu joka vuosi. 

Joulun alusviikot tuntuvat olevat kovin täysiä aamusta iltaan ja viimeisen viikonlopun ennen joulua vietämme perinteisesti anoppilassa. Jouluvalmistelumme alkavat siis yleensä vasta aatonaattona. Nyt kyllä ajattelin hakea kuusen ja kinkun jo päivää aiemmin, ja pipareita leivoimme jo viime viikonloppuna.

...

Share

Lapsuusmuistojen joulukalenteri - luukku 19: Enkelikello

Ladataan...
EWE Familjen i frontmannahuset

Ting, ting, ting...

Enkelikellon hento kilkatus kuuluu vahvasti lapsuuteni joulumuistoihin. Sitä kilkatusta kuulee edelleenkin jouluisin, sillä löysin muutama vuosi sitten kirpputorilta vanhan enkelikellon.

Vain kynttilät puuttuu...

Kynttilätkin kyllä löytyy (toivon mukaan niitä on vielä jäljellä). Aattona ja joulupäivänä...

Share

Viikunahilloketta ja tryffelijuustoa

Ladataan...
Karkki Kaislarannalla

Joulun olennainen osa on juustot ja keksit. Ovat kyllä olennainen osa kaikkia vuodenaikoja. Juusto ja keksi toimivat hyvin kaksinkin, mutta parhaiten hillokkeen ja viinin kanssa.

Tein viime jouluna viikunahilloketta juustojen seuraksi. En olisi sitä edes muistanut, ellei ystävä olisi sitä Bremenin reissulla pyytänyt tekemään. No minähän teen, aina kun pyydetään....

Share

Betoniseinät kylpyhuoneeseen

Ladataan...

Rintamamiestaloomme valittiin enemmän betonipinnoitetta kuin olin alunperin suunnitellut. Yhden suihkuseinän sijaan materiaalia tulikin kollegani kannustuksesta kauttaaltaan koko märkätilaan, jossa siis sijaitsevat suihku...

Share

Muijat Joulutorilla

Ladataan...
Mansen Muijat Mansen Muijat

Moro!

Käytiin tossa Joulutorilla pyörähtääs. Eilen ois ollu aika tunnelmallista ku oli lunta, mut eiköhän tänään sitte satanu räntää ja lumi suli pois. No onneks ei ollu kylymä!

...

Share

Vielä kerkeää jouluksi - DIY koristeet

Ladataan...
Sanph Sanph

Jouluun on enää muutama päivä, mutta vielä kerkeää näperrellä jouluisia koristeita kotia koristamaan. Itselläni oli kunnianhimoinen tavoite tehdä ihka ensimmäiseen omaan joulukuuseen itse kaikki koristeet, mutta jouduin myöntämään tappioni ja hakemaan kaupasta muutamia koristeita omatekemieni rinnalle. Ajattelin kuitenkin huikata teille muutamista koristeista, joita on itse helppo tehdä. Näitä voi laittaa roikkumaan esimerkiksi kuusen oksille, ikkunaan  tai vaikkapa...

Share

Varpu jouluna

Ladataan...
Gardener Gardener

Viime viikon vessakukka sai joulutuunauksen. Joka nurkka tulee viritettyä joulutunnelmaan, pikkuhiljaa!

Täytyy myöntää, etten muutoin ole kirkkaan punaisen ystävä mutta näin jouluna se kuuluu asiaan. Kirkkaan vihreän, -punaisen, valkoisen ja mustan kombo toimii.

Share

Hyasintin tuoksuinen perjantai

Ladataan...
Happy Monday Happy Monday

Hyasintin ostaminen oli tän perjantain pelastus!

Tuoksu toi heti joulufiiliksen, joka on meinannu unohtua kaiken kiireen ja pimeyden keskellä.

Vanha lasipurkki toimii hyvänä ruukkuna kukalle. Ruukku näyttää kivalta ja toimii samalla hyvänä "tarkkailupurkkina", ettei hyasinttia kastele liikaa.

Hooray spontaanit kukkaostokset ja joulukukkaperinteet!

 

 

...

Share

IKEA

Ladataan...
NadjaO Piglet Pink

Mitä tehdään kun todetaan, ettei joulukuusi mahdu järkevästi sisään koska liian suuri sohva? No tehdään extempore reissu Ikeaan, ja ostetaan uusi! Tältä se vaikutti lauantaina, vaikka oltiin E:n kanssa mietitty uutta sohvaa jo kauemman aikaa. Nyt se vaan haettiin, kun hinta näytti sopivalta. Rakastan uutta sohvaa vaikka vanhaakin tuli ikävä, mutta on tuo kyllä nätti! Sopii täydellisesti meidän jouluverhoihin, jotka muuten tilasin Jotexilta, hintaa oli 2,99€ metri. Eli ei...

Share

19. luukku: Mikä on joulusi sanoma?

Ladataan...
Mirka Maaria Oisko tulta?

Mikä on joulusi sanoma? kysyy Ilman sinua olen lyijyä -blogin phocahispida.

Minulle joulun sanoma on oven avaaminen: sydämen oven, mielen oven, kodin oven. 

 ...

Share

Pages