Jackie-mekko

Ladataan...
Kirsti Osasin Osasin!

Ompelin mekon! Viime kerrasta olikin jo (liian kauan) aikaa. Kaava on kirjasta Kuuluisat vintagemekot (Famous Frocks, Sara Alm & Hannah McDevitt, 2011). Kirjassa on 10 klassista mekkoa, joista jokainen on mukaelma jonkun tunnetun leidin mekosta. Tunsin oloni aristokraattiseksi ja ompelin Jacqueline Kennedy Onassis -mekon, jossa yhdistyi kolme hienoa asiaa: 1) yksinkertainen 2)...

Share

Palsternakkaa palelijoille

Ladataan...
Lisbet Paniikki keittiössä

Tänä syksynä on liedellä porissut keitto jos toinenkin. Kerta kiellon päälle: tässä tulee palsternakkakeitto. Sosekeiton tekeminen ei ole mitään kvanttifysiikkaa, mutta variointi – niin maussa kuin koostumuksessakin –  vaatii joskus vähän mielikuvitusta.

...

Share

Olohuoneen uusi säilytysratkaisu

Ladataan...
lomoisio Fashion disease

Sain vihdoin mun koulutavaroiden säilytys järjestelmän valmiiksi. Kyseessä on Ikean rast. Tarkoituksessa oli maalata lipasto mustaksi ja maalit ostinkin. Mun mielestä lipasto on täydellinen puisena. Saa nähdä mitä käyttöä maaleille keksin...

...

Share

Rahkapiirakka//Quark Pie

Ladataan...
Nooratah It`s So Easy

Mamman Marjapiirakka

Pohja:

150 g voita

1 dl ruokosokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhe

Sekoita pohja taikinaksi. Voitele vuoka (voilla tai öljyllä) ja jauhoa vehjäjauhoilla tai korppujauhoilla. Painele...

Share

Syyssahrami

Ladataan...
Gardener Gardener

Istutin syksyn alulla syyssahramin Crocus speciosus sipuleita nukkapähkämön Stachys byzantina lomaan ja nyt ne ovat nousseet! Ihania liloja kukkia keskellä lokakuun ensimmäisiä kirpeitä päiviä! Todella toivon etteivät nämä jää vain yhden syksyn ihmeeksi vaan nousevat tulevinakin syksyinä. Tähän vuodenaikaan ei pahemmin muita kukkijoita puutarhassa ole.

Share

Pikkuasioista ja massiivipuusta

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Joskus tekemättömiin pikkuasioihin tarttuminen tuntuu suhteettoman hankalalta. Niin kuin vaikka sen yhden matkalaukun palauttaminen kellariin Italian-matkan jäljiltä. Tein sen vihdoin viime viikolla, noin kolmen kuukauden suunnittelun jälkeen. Siihen meni aikaa noin viisi minuttia.

No sitten oli tämä ruokapöytä, jonka käsittelyä suunnittelin useamman vuoden ajan.

...

Share

Pakettinoita!

Ladataan...
Gigi Olipahan taas..

Kun ei ole vielä edes täyttänyt kolmea, voi jotkut sanat olla vähän hassun kuulosia.

Esimerkiksi kun äiti puhuu juuri ostamistaan tusseista lapselle "..paketti noita tusseja..".

Hetken aikaa pelokkaana kiemurreltuaan, Santikka katsoi lasittunein silmin minua ja kysyi " Ai tuleeko te Pakettinoita tänne??"

"MIKÄ??"

...
Share

Tuttinauhat & marginaalinen istukka - Rv 30+6

Ladataan...
Un Petit Bébé Un Petit Bébé

Sadepäivä Espoossa ja nyt on taas aikaa kirjoitella ajatuksia tänne blogin puolelle. Hemoglobiinin ja rautakuurin tilanne on tällä hetkellä se, että ensimmäiset labrakokeet antoivat Hb arvoksi 104, jonka jälkeen sain neuvolasta ohjeet jatkaa 2 tabletilla päivässä. Muutaman päivän päästä terveyskeskuksesta soittikin lääkäri, joka minut alun perin kokeisiin lähetti ja sanoi, että rautavarastoarvot ovat normaalit ja voin vähentää raudan syömistä niin että otan vain 1 tabletin joka toinen päivä...

Share

Kinkkutaskut

Ladataan...
louna Hellanlettas

Olen mukana Hopottajien kampanjassa ja sain testattavaksi Myllyn Paras voitaikinataskuja, joita pääsin tarjoamaan poikani 1vuotis syntymäpäiväjuhlissa.

Taskut voi ensin paistaa uunissa ja taskujen jäähdyttyä täyttää vaikkapa tuoreilla kasviksilla tai vaihtoehtoisesti paistaa täytettyinä.

Uskon, että taskuja on helpompi käyttää niin että paistaa ensin sellaisenaan ja sitten vasta täyttää. Nimitäin kokeilin laittaa täytteitä paistamattoman taskun sisään ja mitä paremmin taikina...

Share

Pages