Siirtolapuutarhalla tapahtuu

Ladataan...

Blogissa ei ole tapahtunut mitään ja olen pohtinut sitä, mihin homma tyssäsi. Tulin siihen tulokseen, että viimeisteltyjen kuvien ottaminen vie liikaa aikaa. Tein uukkarin ja nyt kokeilen hommaa reilusti löyhemmällä otteella. Tänään nappasin pari kuvaa kännykällä ja kokeilen miltä homma näin tuntuu. Jos innostun, niin jatkossa parempi kamerakin ehkä muistuu pakata mukaan.

Kevät on niin pitkällä että olemme taas alkaneet puuhailemaan siirtolapuutarhalla. Yritämme...

Share

Pääsiäisohra

Ladataan...

rai1b.jpg

 

Vehreää ohraa pyöreässä lasivadissa pyöreällä pöydällä, päällä pikkuruisia pikkulintuja, seassa pikkuruisia munia. Aurinko porottaa lämpimästi, uunissa paistuu voisilmäpullia. Rattoisaa pääsiäistä!

 

rai6b.jpg

 

PS. Blogipostauksien otsikointi on ihan...

Share

Artistic Easter

Ladataan...
boora Sweet Life

IMG_1111.JPG

Munarikasta pääsiäistä kaikille! Sain inspiraation maalailla pääsiäismunia, joten ei auttanut kun hankkia vesivärit ja muutama kananmuna. Päästin taiteellisuuteni totaalisesti valloilleen ja maalasin mitä mieleen tuli. Ensimmäinen muna sai kuvioinnikseen kaikenlaista kiekuroista kukkiin ja sormenjälkiin. Toinen pääsiäismuna kehittyi oikeastaan itse maalaillessani siihen...

Share

Tumpelon viherpeukalon kasvi

Ladataan...
Sanph Sanph

Olen aika toivoton, mitä tulee viherkasvien hoitoon. Olen onnistunut tappamaan yhden kaktuksen kuivuuteen, yhden sain mätänemään pystyyn. Orkidea taisi pysyä hengissä korkeintaan kuukauden. Eli taitaa olla sanomattakin selvää, ettei ole ihan minun alaani nuo viherkasvit. Tosin olen nyt onnistunut kaitsemaan poikaystäväni huonekasveja jo yli puolitoista vuotta. Tästä taitaakin mennä kiitos poikaystävälleni, joka on opettanut minua hoitamaan niitä. Pitkäperjantaina innostuin...

Share

How to - hirsitalon eteisen uusi lattia & eristys

Ladataan...

 Moni vanhassa puutalossa asuja todennäköisesti miettii mitä tapahtuu, jos tulee vesivahinko. Kuoleeko siihen? Mitä uusi lattia eristyksineen maksaa? Entä pystyykö kaupunkilainen poropeukalo ylipäänsä hommaan?

No loistavasti! Meiltä projektiin meni puoli pääsiäistä. Kun torstaina aloitettiin arkivapaita vasten, lankalauantaina klo 16 sirkkeli ei enää edes laulanut. Jäi pari päivää vielä rehelliseen lomailuun aurinkoisella terassilla.

Tarvitset

• sähkömoottorisahan

...
Share

Vanhemmuuden iloja ja koetinkiviä: kukkien istuttaminen yhdessä kaksivuotiaan kanssa

Ladataan...
Iksu Tassuja ja töppösiä

Auringonpaiste on saanut taas tämän wannabe-puutarhurin viherpeukalon kutiamaan. Kevät-messuilta ostetut kruunuvuokon mukulat olivat olleet sairastelun takia vedessä likoomassa jo himpun verran liian pitkään ja ne piti saada multaan. Torstai-illan viimeisinä hetkinä kurvasin Tarjoustalon pihaan ja kahmaisin mukaani muutaman orvokin taimen, jottei parveketta tarvitsisi koristaa muutamaksi kuukaudeksi pelkkää mustaa multaa sisältävillä ruukuilla.

...

Share

Pääsiäisaskartelut

Ladataan...
venlako viidakkosähkösanoma

Törmäsin hauskaan pääsiäisaskarteluideaan ja pakko oli päästä näpertämään. Tässäpä ohjetta kuvien kera!

Näitä tarvitset:

  • Pieniä suklaamunia tai muita pikkuisia pääsiäisnameja
  • Vesi-ilmapalloja (ja jonkinlainen pumppu)
  • Erivärisiä lankoja
  • Liimaa, sakset, vettä,...
Share

Sormet multaan

Ladataan...
eikku eikkustan

Parvekkeen kastelurumba on alkanut. Kylvin tänään herneet. Joskus vuosia sitten hankin tuon korin juuri niitä varten, myynti pakkauksessa oli jopa multakin mukana. Nyt on mullat vaihdettu jo useana vuonna uusiin. Onneksi herne on palkitsevaa kasvatettavaa, nopeakasvuista ja niin hyvää.

Chilille kävi taas vähän...

Share

Sisustin vähän

Ladataan...
pelagia päivät kuin

 

Kerrankin oli päivä, jolloin ei ollut mitään ohjelmaa, Joelilla vapaapäivä, eikä Ronjallakaan ollut kurjaa. Joten ompelin verhoja, siivosin ja järkkäilin koko päivän, ihanaa! Sain ompelutilan melkein valmiiksi, ainoastaan kuvat seiniltä ja matto puuttuvat.
IMG_2906[1].jpg

IMG_2913[1].jpg

...
Share

Pojan huone ja uusi sänky

Ladataan...
Mimosa. Mimosa

 Pojan huone ja nukkumajärjestelyt ovat viime aikoina kokeneet suuren muutoksen. Poika nimittäin sai uuden sängyn. Oltiin miehen kanssa suunniteltu, että hankitaan pojalle uusi sänky sitten joskus kesällä, niin vauva saa sitten tuon pinniksen. No poikapa päätti sitten alkaa opetella miten kiivetään pinnasängystä pois, joten sänky pitikin sitten hankkia vähän yks kaks yllättäen.

Onneksi poika ei vielä koskaan onnistunut kiipeämään pois pinniksestä (tai sinne), mutta jo yritykset...

Share

Pages