Omaa kivaa

Ladataan...
Myjuw MYJUW

Kuinka kivaa onkaan vaihdella tavaroiden paikkoja ja stailata erilaisia asetelmia. Meillä olohuoneessa on juuri hyvä paikka tähän hommaan lattialla seinän vieressä olevien lehtipinojen päällä. Jos aikaa olisi enemmän, minähän tekisin tätä koko ajan. 

...

Share

Leipuri Hiiva tuli taloon

Ladataan...
Uusi Alku Between the raindrops

Kävinpäs sitten tässä taannoin kaupassa. Jotenkin kummassa yllätin itseni ostamassa reilulla kahdeksallakympillä värkkejä leipomiseen (okei, oli siellä nyt jotain muutakin joukossa). Ja mikä oli tähän syynä? No uusin Maku-lehti tietenkin. 

Maku on niitä harvoja lehtiä, joita rakastan tilata ja joita ei hetkeäkään harmita tilata. Syy on yksinkertaisesti se,...

Share

Syksyn viimeiset omenat

Ladataan...
peurariina Ruoantuoksuinen koti

Omenasosetta

Syksyllä mökkipihan näkymä on  notkuvia omenapuunoksia sekä maahan pudonneita omenoita kosteassa nurmikossa. Osa jo pehmenneitä ja kaivautunut nurmikkoon. Puissa on vielä myös runsaasti poimittavaa. Oksat ovat taipuneet niin alas, että omenat on helppo kerätä kiipeämättä puuhun, jonka muistan olleen lapsena se paras asia omenan pominnassa.

Viikonloppuna oli Halloween, jota ei meidän perheessä vielä vietetty, tytön ollessa vasta niin nuori, mutta ensi vuotta varten...

Share

JOULURADIO, miestenpäivä ja ensimmäiset jouluaiheiset väkerrykset keittiössä

Ladataan...
JiiHoo Princess in Wonderland

Eilen piti kirjoitella vaikka mitä, mutta yhtäkkiä alkanut korkea kuume (ja olo kuin jyrän alle jääneellä) päätti toisin. Kömmin sänkyyn jo puoli yhdeksän. On meinaan harvinaista tässä taloudessa! En yleensä käy nukkumaan ennen puolta yötä, vaikka vuorotyötä teenkin. Minusta päivä on pilalla jos liian aikaisin käy nukkumaan. Eilinen aikainen nukkumaanmeno siis kertonee paljon olosta. Nakkasin kaikki mahdolliset rohdot naamaan ennen sänkyyn kömpimistä, että olo helpottaisi. Puoli neljä yöllä...

Share

Tarrat mua vie

Ladataan...

 

Olen huomannut, että tarrojen leikkaaminen ja liimaaminen on minulle sopiva inspiraatiotekniikka. Siihen voi myös liittää piirtämisen. Olen vetämässä posliiniastioiden koristelukurssia ensi viikolla. Kurssilaiset leikkelevät väriarkeilta kuvioita samalla tavalla kuin tarralevystä. Kiinnityskin on melko lailla sama paitsi siihen tarvitaan vettä, eikä liimaa. Loppuen lopuksi astiat poltetaan keramiikkauunissa, jonka jälkeen ne ovat käyttövalmiit ja konepestävät.

Haastoin itseni...

Share

Kylppärin huonetuoksu

Ladataan...
Gardener Gardener

On taas se aika vuodesta kun kylppäriin saa mieleisiäni huonetuoksuja. Kysymys on tietysti hyasintista Hyacinthus orientalis jonka tuoksu jakaa mielipiteet puolesta ja vastaan. Joillekkin tuoksu aiheuttaa allergioita ja joissakin perheissä niitä ei voi olla liikaa. Minä ehdin käydä kauden aikana kaikki saatavilla olevat värit ja ajattelin aloittaa keveästi valkoisella.  

 

...

Share

Vaatehuone etenee

Ladataan...
A. Arokivi Method to madness

Vaatehuone on taas ottanut askeleen eteenpäin. Löysin nimittäin edellisen asukkaan jättämän vaatetangon uuden makkarin lattialta ja laitoin sen vaatehuoneeseen. Vanha rekkini tyhjeni miehen t-paitoja varten jotka tosin kuvan ottohetkellä pyörivät...

Share

Raakapalleroiset

Ladataan...
osiria Sweet Dreams....

....Taas yksi asia , joita olisi voinut tehdä jo kauan sitten : Raakapalleroiset.

Olen aina välillä törmännyt näitten kuviin, ja ohjeisiin siellä sun täällä , ovat näyttäneet herkullisilta , mutta ainesosa luettelo on saanut aina empimään , etten taida nyt kuitenkaan alkaa noin monimutkaisiin juttuihin , ja eihän ne nyt kai voi olla hyviä ? Raakaa paistamatonta taikinaa??

...
Share

Puolukka-suklaa raakakakku

Ladataan...
Maddele Ikuinen Vaimoke

Eipäs ole pitkään aikaan tullut mittän raakaherkkua tehtyä, kunnes eilen valtava inspis iski ja oli pakko kokeilla tehdä suklaa-puolukka raakakakkua äitin tuomista puolukoista!

Onhan noita kakkuja kokeiltu ja tehty jo aikaisemminkin, mutta tällä kertaa lähdin kokeilemaan jotain oikein täyteläistä ja vähän haastavampaa. Sain jopa käydä täydentämässä hieman raaka-varastojani. Tämä sai siis olla vaimokkeen kokeilevan keittiön tähän astisista raakaleivonnaisista haastavin kokeilu. entäpä...

Share

Oma kuosi kankaaseen

Ladataan...
elsihir Aidan tällä puolen

Halusin tehdä astiapyyhkeitä omalla kuosilla. Yritykseni töpötellä kuosi kankaaseen kalvon avulla epäonnistui surkeasti ja sain aikaan vain levinneitä, suttuisia kuvioita. Epäonnistumisesta kimpaantuneena päätin hoitaa homman kuin true mummo: osallistuin kansalaisopiston kankaanpainantakurssille, jolla voi valottaa oman seulan.

Suunnitteluosio hoitui tekniikalla tussi ja...

Share

Pages